Тут зовсім не згідна. Люди є різні, тому говорити про всіх зі 100% впевненністю не можна. Є такі, що скажуть: - так, я шкодую що зробив тату, це помилка моєї молодості. А ще є такі, які скажуть: - так, я шкодую, але лише про те, що не зробив більше. Особисто знаю двох таких людей, віком за 40 років (щоб не казали, що молоді і вітер в голові мають ). Тому ще раз повторюсь, що немає одного правила на всіх.
Це не стосується кожного, хто робить собі тату. І при чому тут мода? Подивіться хоч одну програму про татуювання (не знаю чи на Україні показують, в Польщі транслюють по "Travel and Living"). Я раніше не цікавилась тату і після перегляду тих передач не виникло бажання робити собі щось подібне. Але дізналась багато про що. І тепер з цікавістю дивлюсь ці передачі, якщо потрапляю на них пультом перед сном. Цікаво, бо, по-перше, це красиве мистецтво, а по-друге, кожне тату - це історія. Люди не татуюють собі бездумно квіти чи тварини, вони пов'язують з цим глибокий зміст, своє життя. Це набагато серйозніше, ніж нам здається. І ті, хто робить собі пам'ятку про якусь подію, людину чи знак подяки за щось там, - це не ті, хто підкоряється моді. І однозначно таким людям тату дає неймовірну сатисфакцію.
Ні-ні, я не говорю про унікумів. Це без образ. Маю на увазі людей 45-50р які все ще живуть якимись юначим мріями. Але це не загал.
Сатисфакцію в чому? І скільки таких людей? 0,05 відсотка? Нехай собі отримують сатисфакцію від чого завгодно, але чому я повинен визнавати, що це естетично? Серед гармонійного світу людині подобається distortion. То нехай вставить собы виделку в одне місце, - дуже еротично.
А хто Вас примушує визнавати, що це естетично? Скільки людей - стільки думок до чого це сказано взагалі??
В тому, що вони отримують те, чого хочуть. В тому, що з ними постійно фото близької людини, знак, який символізує перемогу над чимось (над раком, наприклад).. А яка різниця? Вам же і так не подобається. У Вас є хоч один знайомий з татуажем? А хто сказав, що Ви щось повинні? Я лише пояснила чому Ви не праві. І поясню ще раз - якщо Ви чогось не знаєте, то це не означає, що Ваша думка є правильною і поширюється на всіх тих, хто робить татуажі. Чи Ви перепитали сотню таких людей і більшість з них сказали, що ті малюнки для них нічого не означають?
В мене дуже багато знайомих.. З куполами на спинах...з хрестами..іконами... Реалії в нашій державі такі,що вони зараз стали бізнесменами...багато в чому переосмислили своє життя... І...питання дуже неноднозначне..
Відчуваю інтонації супер-модератора. Дякую що повчили дурня. Надалі моя функція лише слідкувати за Вашою думкою. Моя думка не означає, що всі ці люди кинуться видаляти намальоване на їх тілі. Для мене стало очевидним, що крім мене всі знають все. А є ще такі, які пошкодують, але не скажуть. До того, що "Серед гармонійного світу людині подобається distortion." Це сказано в якості гіперболи (сподіваюся, чулисти про таке), щоб уявити собі, наскільки протиприродньє це явище.
Та при чому тут це?.. Просто мені не сподобалась Ваша категоричність і піднесення всіх під одну планку. Люди мають різні мотиви, і якщо кілька осіб щось робить, бо це модно, то не означає, що всі теж так думають. Я лишень намагалась Вам розповісти про те, чого, мабуть, Ви не знали, якщо так вважали. І це великий недолік татуювань - вже не подобається малюнок, але доводить щодня його бачити.. Мабуть, більшість тих, хто шкодує, то підлітки. Цікаво, з якого віку дозволяється робити тату? І чи є якесь обмеження по віку взагалі? Хтось знає?
Не знаю, в кого які мотиви, але я особисто маю на тілі татуювання. Колись давно..., настрій..., вітер в голові..., романтіка... Вже більш як 20 років мене питають "а що це означає?" Чи це є добре? Гарно? Не знаю, - мені воно набридло, так само як набридло чути компліменти, питання чи давати пояснення. Чи хотів би я собі зробити тату? Швидше ні. А діти... хай тішаться.
Я вам тільки намагалась сказати, що не всі пошкодують про зроблене тату(так як ви це зі 100% впевненністю написали). Просто не можна всіх людей міряти одною міркою, навіть якщо тих інакомислящих лише П.С. І мінус мій був за виделку в одному місці (екстремальні способи використання кухонних приборів трішки відбігали від теми нашої дискусії )
Не розумію змісту дискусії. Ви зробили собі тату і хочете переконатися, що зробили добре? Чи Ви хочете мене в цьому переконати? То я вже висловився, а Ви робіть що Вам подобається. Вилка Вам та не дає спокою... А Ви бачили передачі про особливо просунутих любителів пірсинга, там де не тільки виделки в одному місці, а ще й крутіші речі в цілком дивних місцях? Ви скажете, що "на вкус і на цвєт...", а от ці люди вважають своє уродство красою, а свої бзики одкровенням. А пошкодує кожен, хто не психопат, хто раніше, хто пізніше. Бо так влаштована людина.
Шановний, я ж вас нівчому не переконую Я написала, що скільки людей - стільки й думок. Дискусія полягає на висловлюванні власних думок на ту чи іншу тему. І думки ці не завжди є однаковими. Висловлюючи власну думку треба теж поважати думку опонента, навіть, якщо ви з цим не згідні. А ви зациклились на свому То хай вам буде. Я вважаю, що далі дискутувати не має сенсу
дурна мода яка потрохи заникає.кількість оголошень зроблю тату вже рівна кількості оголошень виведу тату. P.S.Хто пояснить чому дівчата ,жінки так захищають цю моду-типова тяга до кольорового -блискучого?
Не хочу нікого критикувати, але в мене особисто татуювання асоціюються з зеками. Я не вважаю це красою, а особливо на дівчатах.
Тому, що жінки більше за чоловіків звертають увагу на вигляд свого тіла, відповідно і частіше (незрівнянно) ним незадоволені. Олії у вогонь тут ще підливає комерція косметичних засобів і інших предметів для прикрашання тіла, оскільки переконує жінок, що тіло жодної з них не є достатньо привабливим без якихось додаткових поліпшень. Звідси і частіше бажання у жінок зробити татуювання чи пірсинг - як засобів для прикрашання тіла, поліпшення його вигляду і привабливості.
Для мене особисто татуювання - то бридко, а особливо у жінок. Викликає відразу. А взагалі, тату у мене викликає асоціації тюремного минулого, якась зеківська культура.... Що до пірсінгу - то тут ситуація ше гірша. Кульчик у вусі - немаю нічого проти, а все решту - від лукавого. Напевно корені пірсінгу йдуть від культури африканських племен, а у нас люблять все мавпувати. Хочуть виразитися чимось, але плачевна ситуація полягає у тому, що виразитися можна хіба що розумом, мудрістю, силою, іншими чеснотами, але ж не кільцем у носі. Я просто того не переварюю і шкода тих людей, що тим займаються.
Це загальносвітова тенденція. Так само, як з модою на стилі в одежі, приходить і відходить мода на ці всякі різні атрибути типу пірсінгу чи татуювань. Люди, які намагаються бути дуже сучасними і привабливими, піддаються цим модним течіям, не задумуючись, що мода є мінливою, а татуювання вивести не завжди просто. Зрештою, така мода у цивілізованих країнах не проникає у всі суспільні прошарки, а тримається чітко нижчого і частини середнього класу. Серед аристократії подібні прояви були б радше винятками. Окрім того, існують певні вимоги в ряді професій, де ви теж не зустрінете татуюваних/попроколюваних. Як видно і з даної дискусії зокрема, побутує думка, що мода на татуювання і пірсінг прийшла всерйоз і надовго, а кому вона не подобається - той просто застарілий в поглядах консерватор. Можу нагадати про дуже модний в першій половині ХХ століття спосіб вдосконалення жіночого тіла - видалення двох нижніх пар ребер Тоді теж вважали, що це дуже круто, що людина в такий спосіб виражає себе, поліпшує своє тіло всупереч тому, що їй дала (чи не дала) природа і т.п. Ця мода як прийшла, так і зникла. Навряд чи зараз хтось про неї навіть згадає, а на загал сучасній людині це взагалі здається дурістю і варварством.
Та не всім. Популярна українська естрадна жінка Тая Повалій теж колись хвалилась, що цю операцію собі зробила На щастя, законодавцем моди в цьому плані вона не стала...
Втручання у свое тіло з метою його покращити, навіть не дивлячись на небезпеку ускладнень - це вже інша тема. І вона є досить актуальною, особливо для розвинутих країн і заможніх прошарків. До пластичних хірургів звертаються сотні тисяч здорових людей. А татуювання і пірсінг це, швидше, атрибутика певних субкультур. Або бажання самовираження. До речі, от це бажання - абсолютно нормальній етап становлення особистості. В нормі він проходить у підлітковому віці. Виражатись можна дуже по різному. Але критичні способи вираження (кричуща поведінка і зовнішність) проявляються не у всіх. Це залежить від того, на скільки найближче оточення, батьки, розуміють, що їхня дитина вже окрема особистість.