Піратство

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем Mafija, 28 гру 2007.

1. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Відповідь: Піратство

Інтервю Скрипки нагадало статистику. Коли ми купуємо диск то музикантові капає десь до 15% від вартості того диску. А магазину, продюсерам, рекламникам 80%. решта 5% це сама вартість запису на диск.

А ще згадалися слова Стіва Джобса про те, що в 2007 р. приблизно 30% музики вийшла тільки в цифровому вигляді в продаж з інтернет сайтів (для купівлі і скачування).

• Подобається Подобається x 1
  2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Авжеж, тому з музикою совість не мучить :) Схочу - піду на концерт ВВ і там Скрипка на мені чесно заробить, відпахавши наживо дві години на сцені.

Так само з кіно. Кому треба - той піде в кінотеатр. Я туди не ходжу, тому качаю з інтернету.

Із софтом мабуть ситуація була б інша, якби він не коштував таких космічних грошей. Відтак, оскільки є вільно доступно це все в піратському варіанті, народ це і використовує. А тим більше глупо є лупити такі ціни на софт при тому, що є безкоштовні аналоги, часом значно кріщі за платні програми. В таких умовах виробники комерційних програм мали б знизити ціну.

• Подобається Подобається x 5
  3. Тіріон

Тіріон Active Member

Цікава людина ,між іншим. Взагалі, майже у всіх топ-менеджерів світових корпорацій цікаві біографії.

4. Mafija

Mafija Well-Known Member

Мене ще дратує в багатьох прогах, що в них у розділі Languages часто відсутня не тільки українська, а ще й російська. І при тому там є такі мови, що я і не чув. Тобто вони знають, що тут їм ловити нема чого, і свідомо забивають на найбільші європейські держави. Жлоби.:ireful1:

5. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

І БМВ краще за маршрутку ...
    Власник БМВ точно не має бажання ділитися з пасажиром маршрутки.

Люди збираються, винаймають приміщення, купують оргтехніку, ліцензійне ПЗ, сидять по 8-14 година за моніторами - точно не раді любові до ближнього.

Як краще, то купуйте. Тому воно і платне - що краще.

6. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

може ви дивились "Піратів силіконової долини"?
    Чи читали чому він свою компанію "Яблуком" назвав?

7. Deus igrok

8. Тіріон

Тіріон Active Member

Та ні, я лише прочитав ось це:

http://arraen.livejournal.com/27740.html#cutid1

9. Mafija

Mafija Well-Known Member

Та ні, я краще так візьму.
    Все одно ніхто не забороняє і не контролює.

10. Deus igrok

Контролюють давно. Мотірингом трафу займається СБУ, за згоди провів.
    Наразі ще не розроблені норми, на якій підставі таких юзерів поревіряти/карати.
    Але світ вже давно в тому напрямі рухається.

11. Forpost

Forpost Стоїк

то ви про ті чорні скриньки в серверних шафах?

12. Deus igrok

New Shre, Вам краще знати =)

13. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

а в СБУ та інших держструктурах все ліцензійне?
    бо я точно знаю, що в багатьох держструктурах тільки скачане ПЗ за яке ніхто не платив :)

14. Forpost

Forpost Стоїк

а куди поділи кошти ,виділені в кошторисі на придбання ліцензійного ПЗ

15. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

от чого не знаю, того не знаю :)
    знаю, що часто знайомі з держструктур просять чоловіка полагодити їм комп (як вони тим дістали!!!) і там все неліцензійне. ліцензійого ПЗ і в помині нема. я не кажу, що всюди, я кажу, що багато де. отак. то хто має контролювати дотримання закону? той хто сам користується краденим?

16. Forpost

Forpost Стоїк

є новини! Motion Pictures http://www.motionpic.com/new/index.php через ISP- провайдерів відслідковує скачуваня фільмів ,правами на розповсюдження яких володіє.Так моїй дочці заблокували доступ до інтернету за скачуваня Гаррі Потера програмою µTorrent

Додано через 1 годину 3 хвилини
    пардон помилкове посилання ось вірне http://www.mpaa.org/

17. Deus igrok

New Shrek Поки тре дочекатися, як то в Росії застосують. Тоді і в нас слід чекати.

Додано через 1 хвилину
    Доречі, як мну в аську відписали ... VPN ніхто не відміняв.

18. Forpost

Forpost Стоїк

тоді перекваліфікуємось на небесних рибалок http://inetsat.clan.su//forum/13-152-1
    http://sky-911.com/

19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Колись забігав до мене знайомий мент, який перекваліфікувався на податкового поліціянта.
    Абсолютний чайник, але взяв на себе обов"язки сисадміна. Скільки піратських дистрибутивів він взяв у нашого сисадміна - мало місця!
    А потім буде опломбовувати компи своїх "клієнтів" ! :)

20. sselev

sselev Well-Known Member

Значить 200 євро беруть за збірку комп'ютера. Гроші не пропадають, навіть у Європі.

Додано через 8 хвилин
    Мій товариш, який займається розробкою комп. ігор розказує подібне. Левова частка повної вартості гри (скажімо 30$ - за бугром це невеликі гроші) - йде видавцю гри, тобто фірмі яка її рекламує кінцевим клієнтам. Ще трошки з'їдається податками. А самому розробнику лишається зовсім мало.

Ще він розказав цікаву річ: за тиждень(!) до офіційного релізу (тобто розповсюдження через сайти видавця), вже були тисячі посилань на варезні сайти з кряками до гри.

а де твій аватар? :)