їздив пару років тому на заробітки... робота в полі по 11 годин щодня... сусід виявився діабетиком, інсулінозалежним... так він розказував, що щоденна фізична робота на свіжому повітрі трохи за**бує, але колотися став забувати... і нічо, самопочуття покращується
Я підвищую імунітет за своєю методикою. Побільше царапання і ран на тілі, щоб до ерідемії оргагізм виробляв антитіла для боротьби з різними збудниками недуги. От і зараз.... руки і ноги у царапинах і обмазий зеленкою, щоби інфекція завчасно не залізла ( Ото вже років з десять проводжу профілактику восени. І давно не знаю захворювання на грип та інші інфекції. )
Дешево і практично)) Восени то виходить само собою, коли збираю шипшину та глід, а зараз багато будівництва було.. Ну як, будівництво? З того, що маю. Заготовляю будматеріал в ліску - стовбури да паркану і теплички, та паростки для загати. Сусіди мої багато заробляють, але рабиці не можуть купити, щоб кури не дерли мого города. Одного разу хтів потруїти їх, але не можу, щоб шкодити. Тому зробив загату від курей... нехай Бог з ними розбирається, а я буду спокійний. Тепличку зробив . Другу. З вікон старих. Раз впав. Ото були рани! Аж зрадів) А то двері розскладні зробив А то борону потягав) під музику "Валькірії" Колись давно зійшовся з колишньою вдруге.... син хворів безпробудно, допоки я не почав його ганяти по роботах, щоб дерся і царапався, а не берегли його, як мати... не дай Бог впаде( Перестав хворіти...
рух, фізична робота на свіжому повітрі = циркуляція крові, тренування легенів подряпини... то таке... мені здається а мені шкода рубати лісосмугу, а городити треба, бо корови чужі пасуться... зайці, лисиці стежки топчуть... люди... хочу загородитися шипшиною, вона колюча і посухостійка, росте до 2 метрів сама, а як поливати - до 5 метрів висотою ніхто не пролізе... ще начебто для загорожі рекомендують барбарис, треба буде спробувати
Прикольно купляти топінамбур в порошках)) Я його споживаю у суміші з чесноком і щавлем. Іноді додаю варене яйце, бо піст все ж таки... Ото назбирав на вечерю...
і в мене багато топінамбуру... дуже цікава рослина... до 4 метрів росте, їсти ще не навчився ) а як ви його їсте - на терку?
Мабуть якось гризти в природньому вигляді. Щоб наносити подряпин побільше на голову і розвивався імунітет.
Я почав його розмножувати в 2017 році і зараз маю десь сотку землі під нього. Добре, що його не треба перекопувати і витрачати сил на його розведення, особливо в час посухи та тяжкого часу для інших культур. В інтернеті мало про його приготування. В останній час просто тру на терку як на салат, іноді піджарюю як картоплю, але додаю більше перцю і приприв. Головне, мабуть, вимочити почищений топінамбур, щоб не віддавало землею.
Колись в армії нас годували відавареною сушеною картоплею.... а якщо її приправити смальцем, спеціями, то можна їісти із задоволеннням, а просто на воді - то марнування продукту.
Я в себе нарешті вроді загнав топінамбур в рамки ) З десяток років з ним воював Великі бульби натерти на грубій терці, часник, майонез, зелень, сік лимона, сіль/перець Трошки витримати, підмаринувати
Воювали - то не могли вивести? Якось давно це просто зрбив. Треба літом, десь в липні, заломити всі пагони. Він сам зщезне(
Десь в 90-х дорога родина весною принесла нам на новобудову кілька відер бульбів /чи бульб? чи бульбєй?)/ топінамбуру. На ті часи то була трохи ще диковинна рослина, а площа велика, то ми їх всі висадили. Але не подумали - а нахіба стільки?))) Зародив добре, трохи викопали, а решту восени плугом і боронами розтягнули дрібні паростки і бульби по всьому городі То було щось з чимось ) Кожного літа ми ламали ті пагони, а вони рік за роком вискакують де завгодно. Короче, минулого року на городі його вже майже не було. Восени я в куті саду перекопав ділянку, файно удобрив, закопав по периметру на глибину пів-метра куски шиферу і там восени посадив той топінамбур. Побачу, чи йому там сподобається;
А той топінамбур багаторічний? Я підвищую імунітет купанням, зарядкою, багато водички і заморожую і свіженьку п'ю обліпиху
Оце ви за три роки придумали лише два варіанти споживання культури, що вирощуєте? Невже на стільки безнадійно не смачний?