Підвищена чутливість до лактози, гіполактазія...

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 лют 2009.

1. Ома

Ома Дуже важлива персона

Интересно, что непереносимость лактозы у азиатов и южных американцев встречается чаще, чем у европейцев. Вот данные:
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Непереносимость_лактозы

Непереносимость лактозы также увеличивается с возрастом. В возрасте 2 — 3 лет, 6 лет и 9 — 10 лет частота непереносимость лактозы составляет, соответственно:

6 % — 15 % для белых американцев и жителей Северной Европы
    18 %, 30 % и 47 % для мексиканцев США
    25 %, 45 % и 60 % для южно-африканских негров
    приблизительно 30 %, 80 % и 85 % для китайцев и японцев
    30 — 55 %, 90 % и > 90 % для метисов из Перу[17][18]
    Китайцы и японцы, как правило, на 80 — 90 % теряют способность переваривать лактозу к 3-4 годам.

• Подобається Подобається x 2
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Коли розповіла в церкві про Дарка, то виявилося, що кожен третій мав таке в дитинстві, а в кожного 5-6-го це лишилося й у дорослому віці. Дорослі, коли в гостях і не певні, що їдять чи п'ють, заживають якісь таблетки, що допомагають їм перетравити лактозу. Які саме я не питала, оскільки Даркові таке давати наразі не планую.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

то Канада..... напевно не вистарчає чогось....

4. Liliyah Romanova

Видно, замало опромінення мали, не те, що ми в Україні, нє? ;) :mocking:

Моя стоматолог вічно боїться нас на рентген посилати, каже, що ми вже й так достатньо опромінені, то вона старається нам більше не додавати. :)) :)) :))

• Подобається Подобається x 3
  5. Liliyah Romanova

Хотіла лиш сказати, що пам'ятаю про цю тему й обов'язково напишу, що обіцяла, але нас поставили на тест на алергію на 22 квітня щойно.

Дієту ми змінили, вже поволі звикли. Мушу сказати, що бачу суттєві зміни в поведінці. Дитина перестала бути гіперактивною, легше концентрує увагу, стало менше безпідставних істерик. І нежить зник.

За порадою сімейного лікаря, іноді пробую давати заборонені продукти й дивлюся на реакцію.
    Молоко, правда, козяче не даю, бо мені лікар підтвердив, що воно є сильним алергеном і може бути причиною нежитю власне. Пробую давати звичайний хліб часом, твердий сир. На сир реакції дуже нема, а от на пшеницю трохи є. Така ж реакція, як на цукор, на жаль.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)