Підвищена чутливість до лактози, гіполактазія...

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 лют 2009.

1. nata-k

nata-k Well-Known Member

Лілю, ну нема ще чарівної таблетки. Ліків проти вірусів не існує. То ж Ваш лікар має рацію.

Так, думаю, деяка плутанина через "спорчений телефон" вийшла.
    Найкраще все з лікарем вирішувати. Особливо, якщо в кваліфікації лікаря нема сумніву.
    А от з вітами, можливо, слід обережно. Вони деколи тако ж бувають зайві. Та й барвники в них бувають.
    Успіхів вам!

• Подобається Подобається x 4
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та то так, жалі виписую. Він у нас взагалі жартівник. Питаю, що таке, а він: або вірус, або СНІД. :haha: Я, звичайно, розреготалася, на що він далі: "ага, тобто СНІДу нема? значить, таки вірус". :)) :)) :)) Так що він у нас тільки за такі модні речі, як перевірки на чутливість до їжі та уникання всього неприроднього. :)
    Я власне так і бачу, що на гарячу голову заплутала вас тут. Ви не дивуйтеся, у мене в середу ввечері така істерика була через то все, що чоловік мусів терміново залити в мене коньяк. :))) Тільки нині відійшла нарешті.
    Ну, тут якщо лікар ліцензований, то сумнівів його кваліфікація не викликає.
    Власне ми такі йому й давали. :sad: Добре, що натуропат сказала викинути геть і дала звичайні, без барвників і такі, що Даркові можна й корисно буде.
    Щиро дякую!!!
    Мені так ця гілка допомагає це все переходити!

• Подобається Подобається x 6
  3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

nata-k, знаєте просто в Україні і закордоном інакші методи лікування.

Мій чоловік також ходив до лікаря натуропата і він йому зробив компютерну діагностику. Не знаю чи від того що мій чоловік не вірить йому чи той лікар і справді слабенький але його поради мому чоловікові не допомогли, хоча ми купили спеціальну чашку в якій робимо кожного дня стуктуровану воду, тобто оживляємо звичайну воду з крану мінералами.
    Парадокс, але мому чоловікові допомогли лікарі в Україні.

Тепер що до алєргії на продукти, які виявили в Ліліного малого. Мій син спокійно живе без молока. Він від нього відмовився коли ми забрали пипку. З склянки він молока не хоче пити взагалі. І це йому не заваджає бути рухливим, здоровим хлопцем. Він правда хліб поїдає в великих кількосттях, але в основному це мішаний житня і пшенична мука. Тому Ліля, дивись аби хліб був з чисто житньої муки, або починай сама вдома хліб пекти. Це зовсім не важко але дуже классно.
    І вітаміни тут дуже легко можна знайти без ніяких добавок і чисто веганські, тобто без вмісту будь яких молочних або яєйчних компонентів. А ще зі мною на минулій роботі працювала дівчина яка з 18-ти літнього віку стала вегетаріанкою, але не просто вегетаріанкою а веґан, тобто що не вживала зовсім ніяких молочних продуктів і яєць. І дуже добре виглядала і спокійно жила на овочах. А якщо малий може їсти рибу і мясо, то молоко і хліб, це не проблема. Доречі, можна спокійно пекти тортики заміняючи муку меленими горіхами і без яєць.

4. Liliyah Romanova

Говорила нині з друзями з Торонто. Пояснили мені, що пітніння не причина їди й треба шукати в чомусь іншому.
    Їда спричиняла діарею, висипку та поведінку.
    Також порадили уникати поки козячого молока й цілковито відмовитися від пшеничних виробів. Сказали, що якщо цілковито відмовимося від недозволених продуктів, то різницю відчуємо вже по двох-трьох тижнях. Дай Боже!
    Здивувалися, що нам сказали відмовитися від цукру, але дозволили мед і кленовий сироп. Тепер я не знаю, що робити. Збили мене спантелику. :wacko:
    Пояснили також, що мішки під очима спричиняє порох. Переглянула картку з результатами тесту й дійно там то є.
    Щось то забагато всього, як на одну бідну дитину. :sad:
    Так і роблю. Найшла чистий житній хліб. Роман теж купив житній, але там є вміст пшениці. Чистий житній дуже дорогий, тому я 2/3 хліба заморозила, оскільки Дарко досить мало хліба споживав раніше, то навряд чи це зараз зміниться.

• Подобається Подобається x 2
  5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Це просто супер, що я її знайшла! :)

В Мартина вже понад рік спостерігаю ті самі симптоми - висипка, екземи, під очима мішки, пітніє вночі шалено, попри те все цілковита збудженість.

Здогадувалась, що це як наслідок котроїсь з харчових алергій, пробувала по одному з продуктів з меню виключати, але до сих пір не пощастило з"ясувати, з котрого саме.

Ну, цікаво мені, як він дієту сприйме - має свої улюблені страви і не уявляю, як ми зможемо без них обійтись. :sad:

Дякую всім!

• Подобається Подобається x 1
  6. Чупага

Чупага Well-Known Member

7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Перевірено і виключено. :)

• Подобається Подобається x 2
  8. nata-k

nata-k Well-Known Member

Марусю, звичайно різні. Та шарлатани є і тут і там ;). Нажаль.

Ризикуємо знову вляпатись в спорчений телефон, говорячи приблизно і образно. Але ком"ютерна діагностика - то переважно шаралтанство. А вже про спеціальну чашку і воду, то ноу коментс ;)

• Подобається Подобається x 3
  9. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Дозволю собі вмішатись тільки для того, щоб відмітити, що тут часто говорять про зовсім різні речі - непереносимість коровячого молока і алергію на нього, що скоріше має місце в дитинки.

Непереносимістю молока страждає велика частина людства. Це коли не вистачає ферменту лактази, що розчеплює лактозу, білок, якого багато в молоці.
    Алергія на молоко - то зовсім інакша річ. Це коли на будь-який білковий білок, а їх є десь 50 в молоці, найбільше казеїну, коли на них іде алергічна реакція з утворенням антитіл навіть на дуже малесеньку кількість. Це часто в парі з іншими алергіями, як харчовими /яйці, пшениця, шоколад.../, так і з нехарчовими /домашня хімія, шерсть, фарби/.

Алергія доказується наявністю антитіл в крові /імуноглобулінуЕ/, а алерген - шкірними тестами і методом виключення.
    І діагностика і лікуваня обох станів - різна. Часто вони навіть і не повязяні між собою, хоч можуть і перехрещуватись.

Більше тут - http://ourworld.compuserve.com/homepages/stevecarper/LIvALLG.htm
    http://www.medicinenet.com/lactose_intolerance/article.htm
    http://www.mayoclinic.com/health/milk-allergy/DS01008
    http://www3.niaid.nih.gov/topics/foodAllergy/understanding/treatment.htm
    на общєпонятном тут можна знайти інформацію - http://forums.rusmedserv.com/showth...ED%EE%F1%E8%EC%EE%F1%F2%FC+%EC%EE%EB%EE%EA%E0

Головне не перепутати ці речі, бо тактика лікування дещо різна.

Останнє редагування: 14 лют 2009
    • Подобається Подобається x 6
  10. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

lactose intolerance - це все-таки непереносимість лактози, а не алергія.

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Може просто від білого цукру? Бо для організму мід і кленовий сироп в результаті розкладуться на ту саму глюкозу, але просто що білий цукор швидше іде в кров і з нього мало поживних речовин.

12. Liliyah Romanova

У нас алергія на пшеницю, а щодо лактози власне непереносимість.
    Я десь там виправлялася ніби і пояснила, що через перший шок могла написати плутано.
    Ні, сказали нам друзі взагалі не давати ні цукру, ні меду, ні сиропу, бо то той самий цукор. А якщо даватимемо мед, то дуже рідко й обережно, в малих кількостях. Так що ніяких цукерків, тільки яблука та банани. :)
    Моя мама переживати почала, але фактично нема чого, бо дитина просто перейде на цілковито здорову їжу й не їстиме ніякого сміття.

13. TARIKAFR

Так мій допис і служить тому, щоб звернути увагу, що це не одне і те ж. Хоч іноді і зустрічаються разом.

При чистій непереносимості лактози не виникає висипки, пітливості, подразливості... Це є симптоми часто алергії, хоч і не завжди тільки її. При непереносимості лактози клінічно будуть шлунково кишкові явища з пінистим ріденьким калом, аналіз якого, як і аналіз видихуваного з легенями повітря підтвердять діагноз.

Фішка в тому, що при непереносимості лактози дуже часто не потрібно повного усунення молочних продуктів, особливо коли це шокує дитину, чи коли вона вже старша. Ступінь непереносимості часто залежить від кількості виробленої організмом галактази і часто діти можуть, та і потрібно, споживати малу кількусть молокопродуктів. Часто обходиться дієтою з пониженим вмістом лактози. Але драконівських дієт не рекомендовано.
    Ваш випадок ускладнено алергією на злакові, але і тут потрібно добре розібратись у дозволених продуктах, хоча ви і самі вже відчули з особистого досвіду.

При алергії на молоко - тут навіть мала кількість білка молока може викликати алергічну реакцію, то і повна безмолочна дієта є рекомендована на триваліший час.
    Діагноз доказується шкірними реакціями і тестами крові. А проявляється клінічно як алергія, хоч і менш виражені кишкові розлади можуть бути присутні.
    Підковирка в тому, що часто є схрещена реакція між білками молока і злаків, які і будуть нерекомендовані, як наслідок.

В тому потрібно чітко розібратись.
    Але найголовніше - не акцентувати на цьому всьому увагу дитини зовсім, бо вона себе точно відчує винуватою в хворобі і всіх обмеженнях. Ваша проблема і далеко не є проблемою і дуже часто зустрічається в житті, що навіть змушує деяких медиків говорити про варіант норми, про що є навіть наукові праці.
    Лишня метушня навколо діагнозу - це найбільша шкода дитині.

Прочитайте тут - http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/lactoseintolerance/
    http://forums.rusmedserv.com/showth...%ED%E5%EF%E5%F0%E5%ED%EE%F1%E8%EC%EE%F1%F2%FC

А написав я все для того, щоб мами, що нас читають, не переносили автоматично все на свою дитину і не позбавляли її безпричинно молока при схожих симптомах. Молоко є дуже і дуже важливим джерелом кальцію, а значить і росту дитинки.

Рахується, що непереносимість лактози майже не зустрічається у дітей, що є на грудному вигодовуванні, яке є тільки благом і найкращим першим подарунком дитинці від своєї мами.

Останнє редагування: 14 лют 2009
    • Подобається Подобається x 8
  14. Liliyah Romanova

Я ще маю намір іти до алерголога. Хочу довідатися точно чи то є непереносимість, чи таки алергія. Власне хочу знати щодо всіх продуктів, на які нам написали, що дитина їх не надто сприймає.
    Відмовилися ми від молока дуже легко, як не дивно. Дарко легко перейшов на рисове та мигдалеве молоко. Найгірше з пшеницею, бо в мене враження, що 96% продуктів мають в собі пшеницю. Тепер мушу шукати все, що не містить глютену. Нині на вечерю мав спагетті з рису. Пішло без проблем. Ще бачила макарони з овочів та чи то ячменю, чи кукурудзи. Будемо експериментувати. Купую теж різні крупи та пластівці, навіть не дуже дорого і дитина їсть без проблем. :)

Щодо уникання молочного й пшениці, нам порадили на місяць відмовитися цілковито, а потім спробувати дати трошки, аби подивитися реакцію. Тільки я все одно хочу наступного тижня його завести до алерголога.
    Тут таке навряд чи можливо, оскільки дуже багато дітей мають алергії й мені Дарко вже півроку приносив різні словечка зі школи у поєднанні з "у мене алергія на..." Думаю, він тим навіть хизується. :)))
    Головне знати, що там ніяких додатків нема. Ми і так купували дорожче молоко, без консервантів чи інших додатків, відповідно мигдалеве (теж дуже ефективне джерело кальцію, до речі;)) та рисове для нас лише трохи дорожче коров"ячого. Із козячим ми вирішили поки не поспішати.
    Найважче дитині відмовитися від цукру, а не від молока. Але за порадою одного бестселлера про спілкування з дітьми, ми записуємо всі бажані продукти у блокнотик і Дарко не так сильно вимагає шоколадок та лизаків, більше того, сам їх викинув у смітник (йому на валентина надарували в школі й садку:wacko:). Так що найбільш болісним є саме це, а пшеничні вироби він і так не дуже вживав, тому з малою кількості перейти до нульової не так складно.
    Нині в магазині, де є купа продуктів для людей з алергіями, довідалася, що якщо збирати чеки про купівлю продуктів для дитини із непереносимістю лактози й алергією на пшеницю, то можна це буде наступного року вислати до уряду й вони повернуть якщо не всі гроші на це витрачені, то хоч частину. :)

15. TARIKAFR

От я до того і веду у своїх дописах, що є дуже важливо дізнатися про що іде мова - про власне непереносимість, про алергію, про змішаний стан? А далі визначитись з речовиною і продуктами, на які іде реакція, щоб не відмовлятись від того ж цукру чи шоколадок, наприклад, які він любить і можливо, може спокійно їх вживати.
    Алерголог - тут найкращий вихід, щоб не перебрати з тактикою заборон.

Якщо буде змога, то прошу не забути повідомити про результати проведених тестів, так як Ви описуєте скоріше клініку алергії, а не непереносимості. І в цьому може розібратись тільки спеціаліст при очній консультації, провівши ряд аналізів.

Ось якраз на цьому я б хотів загострити увагу читачів гілки, що це зовсім різні стани і підхід до них - не один і той же.
    http://www.eatwell.gov.uk/healthissues/foodintolerance/foodintolerancetypes/milkallergy/

І доброго здоровя малечі.

Останнє редагування: 15 лют 2009
  16. Томик

Томик Well-Known Member

А яка власне різниця між цими станами щодо усунення цих факторів? Чим підхід при алергіях і при непереносимості відрізняються один від одного окрім вилучення продукту винуватця? Молоко зовсім не незамінний продукт, якщо це не материнське молоко. До 2-3-х років коровьяче молоко небажаний вмістник в раціоні дитини, саме завдяки його високому алергенному білковому навантаженню. А після цього віку спостерігається природнє зменшення продукції лактази, яка відповідає за засвоюваність молока. Тобто без молока взагалі можна добре рости і розвиватися і в ранньому віці і в підлітковому.
    А ходити до алергологів та мучити дитину скаріфікаціями лише для того щоб знати дійсну наукову причину несприйняття молока, хіба це важливе в цій проблемі? Уважна мама завжди в змозі відстежити від яких продуктів дитині погане.
    Правда, ще є скрінінги за допомогою яких нібито можна визначити наявність та кількість антитіл до молока чи іншого уявленого алергена. На жаль, їх також не можна вважати достовірними. Тому що в них за маркери беруться антигени виділені із нативного молока, яєць, тощо. А, як звісно, найбільша частина різноманітних продуктів тільки но потрапить у ротову порожнину одразу перетерплює дуже багато біохімічних перетворень. Коли ці складові уявних алергенів потрапляють у кров, вони дуже далекі за своїм складом від нативних алергенів-маркерів. Тобто, дитина може не мати зовсім антитіл за результатами імуноферментних аналізів, але буде мати великий пул антитіл до проміжних розщеплених продуктів, а маркерів саме на такі і не існує. Хіба що загальна алергічна настроєність організму може приблизно свідчити про алергію саме на молоко чи пшеницю, за умови видимих і відчутних проявів у дитини (людини). Це завищений рівень еозинофілів.

17. Liliyah Romanova

Думаю, буде цікавою інформація. Навмисне перевірила складники молока. Коров'яче молоко має 30% кальцію, мигдалеве молоко - 20%, рисове - 30%. За складом рисове молоко найближче до коров'ячого. Відповідно коров'яче молоко зовсім не є незамінним. :pardon:
    А що такого корисного в цукрі й шоколадках, аби від них не відмовлятися? Я навпаки стараюся давати мало солодкого.
    Обов'язково повідомлю.

Останнє редагування: 16 лют 2009
  18. Зануда

Зануда така зануда

У мене є питання. Де в нашому місті можна зробити аналіз на наявність чи то пак відсутність того чи іншого ферменту в організмі і як він (аналіз) грамотно називається?

19. Ома

Ома Дуже важлива персона

Изменившиеся в худшую сторону условия существования вызывают у многих детей нарушение иммунитета и аутоимунные заболевания - аллергии, аутизм, гиперактивность и пр. Из этих "достижений цивилизации" прежде всего вакцинация (в консервантах вакцин содержится ртуть в сотни раз превышающая норму), консерванты, красители и прочие "прелести" в пище,ухудшение экологии, бытовая и пр.химия, вредные стройматериалы и пр.
    У таких детей очень часто наблюдается непереносимость глютена, казеина. Если убрать это из рациона (еще сахар), то состояние улучшается. Недостающие витамины и элементы нужно давать в качественных добавках, таблетках, добирать др. едой. Все-равно, пораженный желудок не может глютен и казеин полноценно переработать.
    Как правило, традиционная медицина подобные методы не использует.
    Аллергию ребенку аллергологи лечат в основном гистаминными препаратами, которые убирают последствия, а не причину. Когда моему ребенку диагностировали синдром Аспергера (аутичное развитие), единственное, что смогли предложить наши психиатры - психотропы, которые не лечат, а тормозят нервную систему.
    Я нашла сайт нашей землячки, котрая живет сейчас в Канаде и которая вытащила диетой и биомед.лечением ребенка из глобального аутизма. Мы сидим без глютена, казеина и сахара уже 5 месяцев. Принимаем проьиотики и витамины. Улучшения - налицо.
    Вот этот ресурс:
    http://www.elinahealthandbeauty.com/forum/viewforum.php?f=10
    И еще:
    http://autism.forum2x2.ru/categoria-c1/

• Подобається Подобається x 5
  20. TARIKAFR

Справа тут не в користі, чи у шкідливості.
    У випадку харчової алергії реакція може бути викликана навіть мінімальною кількістю алергена. І часто це не залежить від дози. При непереносимості молока - такого немає і малі дози "непереносимого" молока абсолютно дозволені.

Чому слід чітко вияснити, що мова іде про алергію, і чому по можливості слід знати алерген?
    Харчова алергія може викликати і більш серйозні реакції, ніж та ж висипка чи диспептичні явища. Дитина може попробувати в школі чи в гостях продукт, який може мати "скритий" алерген і викликати, як дихальні розлади, так і набряк Квінке і до анафілактичного шоку. Так є в мого знайомого і від дози це не залежить і від помилки чи незнання в харчуванні - ніхто не застрахований.

В таких випадках все оточення алергетика має бути проінформрване про його стан, найголовніше - проінструктоване, як розпізнати і негайно діяти у випадку важкої алергічної реакції. Такі люди часто мають при собі спеціальну карточку, що на всяк випадок попереджує про алергію, у випадку коли дитина чи дорослий будуть не в стані повідомити допомогу самим.
    Крім того за кордоном таким людям дається спеціальна валізка з адреналіном вже в шприці - це теж на випадок анафілаксіі, важкої реакції. Але це крайні випадки - бувають нечасто та вони найнебезпечніші і виключити повністю їх не є можливим.
    Алергія лікується тільки виключенням алергетика. Увага, що алергетики є скриті і часто їх знайти всіх просто неможливо. Тому потрібна постійна пильність при виборі продукту. Дуже рідко алергія лікується медикаментозно, це при ускладнених некерованих станах.

У випадку харчової алергіі - це молоко має найбільшу ймовірність її викликати, майже завжди діагностика починається з виключення всіх молочних продуктів на місяць.
    Але це ще не факт, що якраз воно є причиною у вас. Можлива алергічна реакція на глютен, чи які інші барвники. І тоді виключення молока з раціону є необгрунтованим, так як у шкільному віці воно має немало корисної дії.

Сучасні продукти просто напхані хімією, а чисті коштують дуже недешево. Та і чи є вони абсолютно чистими? Не факт.
    Всіх їх виключити з харчування - річ неможлива, а тому потрібно розбиратись у проблемі більш глибше.
    Але чи проблема дійсно тільки в сучасному харчуванні? Американці на гамбургерах живуть десь на 15 років довше українців. Звісно, що тут грає роль і рівень медицини, куріння, алкоголь, фізична культура і т.д.
    Тобто - проблема є комплексною. І спихнути всі біди на хімічне харчування, вакцини, магнітні бурі чи ще щось одне, то було б дуже просто.

а де твій аватар? :)