Підвищена чутливість до лактози, гіполактазія...

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 лют 2009.

1. nata-k

nata-k Well-Known Member

Гіполактазія - це відсутність (або дефект) ферменту лактози, який розщеплює молочний цукор (лактозу). Відсутність цього ферменту визначається генетично. Відомо, що цей ген дуже розповсюджений у жителів Африки і Азії (майже 100% дорослого населення не можуть вживати молочні продукти). Серед європейців приблизно 16% мають цей ген.

А взагалі то, людський організм влаштований так, що активність лактози після 2-5 років різко знижується. Це нормальне фізіологічне явище. Тому навіть у здорової дитини батьки часто можуть помічати різку зміну реакції на молочні продукти після 5-тирічного віку.
    Однак, якщо людина має отой спеціальний ген, то вона зовсім не справляється з лактозою.

Якщо це суто гіполактазія, то першими проявами мали б бути розлади травлення, неоформленний стул, можливо, затримка росту дитини. А алергічні реакції та поведінкові- це вже віддалений наслідок. Якщо ж гіполактазія іде разом з алергією на білок молока, то першими мали б бути алергічні реакції.

• Подобається Подобається x 12
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

+1.
    А поведінкове...
    Якщо замислитися - можна, як в медичній енциклопедії накопати діагнозів... до родільной горячкі. :)

• Подобається Подобається x 2
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Так, я знаю, але цікавий момент, що воно якраз є дуже сильним алергеном. Ну, але раз можна, то будемо давати. Учора читали книжечку про те, що коза - це така маленька корова. :)))
    А материнське? ;)

Так у нас і вийшло. Але сподіваємося, що переросте. Ми з братом теж молоко не пили якийсь час, а потім вернулися й без нього жити не можемо.
    На білок начебто також.
    Найцікавіше, що я й раніше всі симптоми бачила, але пояснення їм інші знаходила. Тепер бачу, що пояснення зовсім інше.
    Йому яйця теж не можна, як виявилося. Але яйця ми й самі перестали давати, бо він від них рвати почав. З'їдав трохи яєшні чи вареного яйця і гнав лякати унітаз. :sad: Але я сама яйця не можу їсти, бо мене від них нудить, тому я просто перестала йому їх давати.
    Це в нас було, але ми спихали на зуби, була проблема з передніми верхніми зубами. Вочевидь, не мали рації. Каші він їсть дуже радо.
    А от щодо мучного, то момент дуже цікавий. Він ніколи не їв ніяких тортів, кексів, дуже рідко якесь печиво. Брав з іншими дітками, бо бачив, що вони їдять, а тоді кусав і відкладав. Я думала, він просто солодкого не любить, а тепер бачу, що причина зовсім в іншому. Так само білий хліб він не дуже любить і я купувала житній досить часто. Перше мені було шкода викидати його надкушені булки, кексики, тортики, а тепер розумію, що то навіть добре.

Останнє редагування: 12 лют 2009
    • Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

цікаво... білок є в дуже багатьох продуктах. яйце, молочні продукти, мясо, гриби, а у хлібі мало... то чому хліб і макарони не можна? то ж вуглеводна їжа.

5. Liliyah Romanova

У нього реакція на молочні коров'ячі продукти, соєві, яєчний білок і жовток, а ще на ПШЕНИЦЮ. Тому хліб житній будемо купувати йому, макарони - рисові.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

у моєї теж алергія, але от від чого - питання. У Львові нема спеціалістів. На Орлика смішно з тим питанням взагалі йти. Єдине, що ніби-то помітно - це алергія на сирість, а більше - невідомо. Невідомо звідки береться і куди дівається, вже і постіль вся синтетична і щоденне вологе прибирання(щоб пороху не було). Може з Божою допомогою переросте у 13-14 років.........

7. Liliyah Romanova

Тут власне в натуропата можна таке перевірити.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

для мене таке звучить як звернутися до політрука в армії - любе заговорить.
    Алергія то така біда, що реакція на подразники можуть змінюватися: спочатку одні, потім інші. Допустимо, було 2 подразника, а потім стало 5, а потім 4. То складна і тонка справа. Цікаво як закордоном то лікують... та й чи лікують... Недавно був на прийомі з дитиною в імунолога... таке відчуття, що слухав спіч філософа... нічого конкретного, одна вода.....

9. Liliyah Romanova

Є машина, що перевіряє реакцію організму на 250 видів їжі, 200 подразників навколишнього середовища і те, як працюють внутрішні органи. Ніякої містики. Без машини вам той натуропат ніц не скаже. :)
    Не лікують. Нам сказали, що малий то швидше за все переросте. Зараз даємо хлорофіл на очищення організму, а ще пробіотики та вітаміни.
    Тут навпаки: сухі факти, ні краплі води.
    Просто наші лікарі люблять із себе робити Ісуса Христа. Спочатку показують, в якій страшній ви ситуації, а потім - яке чудесне зцілення вони можуть сотворити. :wacko: :bad:

До речі, цікава річ. Наша натуропат - католичка. Носить хрестика й молиться перед тим, як проводити процедуру з пацієнтом. Вперше таке зустрічаю. Але ми їй не признавалися, хто ми і що ми. :)))

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

а-а, у нас такої машини нема, тому нема натурального пата.

переросте, але ліки виписали.... медіндустрію тре підтримати, аякже.

так і є....

хороша натуропат, підходить до справи з душею, а не тяп-ляп.

• Подобається Подобається x 1
  11. Томик

Томик Well-Known Member

Лілія, добривечір!
    А скільки дитинці Вашій років? Скільки часу ви вже без молока і пшениці? Який зараз раціон? Скільки рідини вживає дитина за добу?

12. Liliyah Romanova

Миху, розпитайте Левандівку про хлорофіл. Вітаміни ми й так давали, але виявилося, що шкідливі, бо з барвниками. А пробіотик - нормальна річ.
    Доброго вечора! Дякую, що ви тут!!!

1. 6 років (буде 14 березня). Симптоми почалися десь трохи менше року тому. Але пшеничних виробів він уже віддавна уникає.
    2. Без молока від учора. Пшеничних виробів він майже не вживав, але теж від учора. Ми тільки вчора довідалися про це.
    3. Зараз переводимо на козячі молочні та рисові, на кашах та овочах він уже кілька тижнів. Шукаю різні продукти на заміну. Цукру та замінників йому теж не можна, а ще має чутливість до какао.
    4. Навіть не уявляю, бо я його бачу лише вранці від 7 до 8 та ввечері від 6 до 8. Молока він міг часом і літру на добу випити.

Цікаво, що цієї ночі вже так не пітнів, як попередньої. Бо раніше мав постійно запасну подушку біля ліжка і я її вночі йому міняла.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

хлорофіл то у рослин зелень... чи поможе - от питання.
    вітаміни навіть без барвників можуть шкодити.....

14. Томик

Томик Well-Known Member

Враховуючи таку чутливість до молока та пшениці, від них дійсно треба відмовитись. Перший час буде важко, тому що дитина буде вимагати ці продукти. Вам треба бути наполегливою і вилучити їх зовсім. Перші два тижні без молока (може трішки більше) стан здоровья і поведінка ще будуть залишатися проблемними, тому що алергени в цей час ще будуть виводится організмом. А потім Ви зможете зрозуміти і відзначити різницю. Хлопчик вже великий, без молока виросте без жодної проблеми. Кальцій організм буде засвоювати із інших продуктів.
    За кількістю рідини, яку випиває дитина треба слідкувати. Треба поїти його якомога більше. Рідина допоможе вивести алергенні вмістники. Дуже добре поїти узваром, можна і чистою водою. Треба також уникати чистого цукру і легкозасвоюваних углеводів.

• Подобається Подобається x 7
  15. Liliyah Romanova

То не лікування, то профілактичне. :wacko:
    Просто на очищення організму від тих бактерій, які йому дали молоко й сир, яких він щодня дуже багато споживав.
    Саме тому, що ми збиралися на тест, я змінила його раціон за кілька тижнів до того, аби легше було йому звикнути до змін після тесту. Ми підозрювали, що то молоко може бути алергеном, але не сподівалися аж такого результату.
    Дарчик у мене взагалі дуже все розуміє й приймає. Учора молоко попросив раз, нагадала, що не можна, бо так лікар сказала і більше й не просив. Золота дитина. Через це мені його ще більше шкода.
    Учора кажу йому "така мама нечемна, до лікаря повела, а лікар сказав ліки давати і що молока й сира не можна", а він подивився на мене уважно і тільки міцно-міцно обняв, а тоді "мама, ходи бавитися". :))) Бідна дитина, замість того, аби її втішали, мусіла натомість втішати свою маму. :cry:
    Нам дали перепис на молоко з мигдалевих горіхів, а мигдаль якраз має багато кальцію.
    Я таки спробую козяче. Принаймні для вівсянки та ячмінної каші, якщо так не питиме.
    Еге ж, практично цілковито. Тепер всі складники читаю. Де більше грама цукру - не беру.
    Тут я йому довіряю. Він завжди собі сам регулює, чи йому треба багато чи менше.
    Наразі тільки воду п'є.
    Я ще купила йому чай із гібіскуса та шипшиновий. Він їх може й зимними пити.

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

Лілю, от що мене смущає... А чого Ви до натуропата звернулись? Що каже Ваш сімейний лікар?

17. Томик

Томик Well-Known Member

А от це не раджу. Велика ймовірність, що на козине буде така сама реакція. Ви краще зараз зовсім вилучіть, а потім через півроку (наприклад) спробуєте козине. Бо зараз любий алерген, навіть не такий за силою, як головний (коров`ячий білок у вашому випадку), буде призводити до посилення алергічної реакції.
    Гарний і розумний у Вас хлопчик! Мигдалеве молоко робиться дуже просто. Мигдаль 2 рази ошпарюється, він після цього дуже добре чиститься. Білі горішки перемелюються у потужному блендері, трохи додається води. Рецепти є в інтернеті. Воно і справді смачне, я готую його дітям в піст.
    Каші краще варити взагалі на воді, так вони добре засвоюються, Можна їх давати з овочами або м`ясом. Діти добре ростуть і розвиваються зовсім без молока. В мене молодший з 11 місяців і до 3-х років не отримував взагалі молочного. Зараз йому 5 з половиною, ходить в садок, то інколи їсть там. Дома не готую.
    Так що все буде добре!
    Здоров`я вам!

• Подобається Подобається x 7
  18. Liliyah Romanova

Наш сімейний лікар теж натуропат. :)))
    То я його так обзивала довший час, бо він проти ліків та щеплень й усілякої іншої фігні. І коли я казала, що ось уже 8-ий раз маю грип, він відповідав, що все одно не треба ліків, просто пити чаї. :pardon: Теж нам казав, що варто перевірити Дарка на алергії та чутливість до їжі, але сам він такого не робить. Якщо порадить лікаря, то свого знайомого, або ми можемо самі знайти. Зрештою, тут це і так модно, тому ми довший час ті всі поради цілковито ігнорували, але цього літа наші друзі з Торонто, котрі теж мають свою клініку там, сказали нам, що Дарко явно має на щось алергію, бо це видно неозброєним оком. Ми думали перевіритися в них, але не вдалося.
    Тест показав, що козяче можна. Правда, лікар порадила робити самим мигдалеве молоко або давати рисове. Рисове йому дуже сподобалося. Крім того, нам дали 2 чи 3 переписи на мигдалеве молочко. А тут можна купити вже змелений мигдаль або вже почищений. Для лінивих. :))) Завтра поїдемо купити.

Учора ми купили йому рисові крекери. Там лише рис і сіль, але він зрозумів, що з додатками не можна. Найбільше часу ми тепер тратимо на читання складників. Дарусько, на щастя, не капризує і спокійно читає складники разом зі мною. Чує щось із забороненого й відкладає взяте в руки сам. Так що воно в нас тепер майже як забава. Принаймні я стараюся то так зробити, аби він спокійніше ці всі зміни сприймав.

Нині їв вівсянку на воді із медом. Не дуже йому сподобалося, але ми дали трохи більше меду зверху, намалювавши симпатичну черепашку на вівсянці й він усе чемно з'їв. :) Я на нього дивлюся й думаю, що мені є чому повчитися...
    Дякую, так і роблю. Шукаю переписи на смачні комбінації каш із овочами. Думаю ще спробувати рисові макарони.
    Із садком найгірше зараз, бо вони мусять пристосуватися до його алергії. :sad: Постійно питають, чи не треба йому епіпен, то мушу пояснювати, що не всі алергії такі смертельні, як горіхові. :wacko:
    Дуже дякуємо!!! Ми теж на це сподіваємося! Просто дуже несподівано все.

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Лілю, а чим на вашу думку треба грип лікувати? ;). Окрім чаю нічого не тре. А оскільки ваш "натуропат" порадив саме чай, а не якісь чудо-натуропатичні засоби, то навіть пристойним виглядає :).
    Може варто отримати другу думку? То, звичайно, Ваша справа. але оті пасажі про імунітет і бактерії від молока мене трохи дивують. Та ще й в контексті діагнозу гіполактазія. І під цей діагноз ще купа всього навалено. Трохи дивно...

20. Liliyah Romanova

Та знаєте, коли хворієш восьмий раз за одну зиму й температура за 3 дні нижче 39.1 не падає, а з такою температурою ще й їдеш до лікаря й він каже, що все "ОК", то руки опускаються. :sad:
    Якраз нині мала дзвонити до своїх друзів у Торонто, але мобільний удома забула. :)))
    А щодо моїх поясненнь, то я ще сама їх не надто добре переварила, аби все пояснити. :blush: То ж треба ще й з англійської все перекладати. :wacko:
    Зрештою, Даркові теж нічого особливого не порадили. Хлорофіл, пробіотик й витяг часника чи щось таке (Allimax). Про вітаміни ми самі попросили, аби нам порадили, які варто.
    Знову ж таки, це мій переклад. Дарко має алергію до пшениці (wheat) i lactose intolerance, що я переклала як гіперлактазія. Може, я це неправильно переклала? :dntknw:
    Крім того, лікар порадила зараз цілковито уникати вживання цукру, какао (про яйця ми й так здогадалися, що Дарко їх не може вживати) та всіх барвників і консервантів.

а де твій аватар? :)