- Мамо, це твої духи? (русизм, парфуми тобто) - Мої. - А ти що їх нікому не даєш? - Нікому. - А чого ж ти не даєш.. з людьми ж треба ділитися. (2,5- 3 роки). Бешкетболісти- це такі бешкетники.
Проверяю портфель перед школой. Смотрю, подписанная мною тетрадь (первый год как сами подписываем) по украинскому, исчеркана на обложке. Вслух замечаю: "А, точно, "зошит", "учня" и все такое, как я не догадалась!" (училась-то в русской школе) Сын, философски оторвавшись от печенья: "Как там? (у классиков, полагаю) "Зупынка, москалыку, зупынка" "
МІй брат, 5 років --Кажу йому Ілля, включу тобі забавки пізніше! Зараз йди трошки мамі чимось допоможи (шоб відчепився) --А він, Володь, я мамі зараз допоможу, то ти мені тоді включиш ігри, правда, Володь... Блін, мені так було смішно з того Або питаю в нього -- Ілля, мама вже добра на машині їздить? ---Та добре, але деколи дуже довго машину на стоянку ставить
Внук 4 г. 2мес. задумчиво говорит: " Буду зоологом. Я видел фильм, как изучают орлов. Поеду в Сибирь и и так же буду изучать стерхов ( журавлей И. )."
"згіркнути" - у мого синуні означало "з'їхати з гірки" а доня казала: "який багатий смітник!" у розумінні "наповнений"
По телевізору показують рекламу презервативів...."Презерватив-твоя гумова броня." Ксеня(майже 6років)каже до мама: -Мамусю,а ти мені таку броню? -То для дорослих,тобі такого не можна, і не треба! -А як я виросту то купиш? -Хіба як виростеш.
прогресивна мама та діти часто можуть дорослих в глхий кут загнати. було тоді мому мудрагелику роки 3-4. розмова була між дорослими про гроші, тут же готівка з рук в рук передавалась. Мудрагелик: - Мамо, і мені дай осі. Я: - Тобі не треба. М: - А цому? Я: - Бо ти ще маленький. От, як будеш великий, то буду давати тобі гроші. далі за розмовою і не помітила, як він виліз на канапу М: - Мам, ись кий икий (дивись, який великий)! Я: - Ой, який великий! М: - Дай осі!
Двоюрідний братик, було 2,5 роки. Гуляв з ним дідусь, зима була. І значить годину вже десь ходять вони коло дому, а малеча не хоче йти, бо незабаром мала бабуся наша вертатися з магазину і з дідом все коло дому прогулюються. Потім, вже зовсім змерзнувши, вернулися таки з дідом додому, не дочекавшись бабусі. І в цей момент, малий так демонстративно скидаючи взуття, насупившись і з вельми серйозним видом обличчя каже (цитую дослівно, родина російськомовна): "Твою мать, где эта баба!"
Наша маленькая дочка говорила: - Поеду с тетей Женей в Москву. Зайду в Мавзолей. И увижу наконец живого Ленина! С. Довлатов
"Когда у бабушки начался артрит, она не могла больше наклоняться и красить себе ногти на ногах. Тогда дедушка стал делать это для неё - всё время, даже тогда, когда у него самого начался артрит на руках. Это любовь". (Ребекка - 8 лет).
Сьогодні Ксеня таке заявила:"Христя а ти можеш мене подивитися замість лікарки?Чи ти тваринячий лікар і можеш дивитися тільки тваринок?"
Сьогодні дочка дивилась мультик-казку "Гидке каченя". На момент, коли в мультику качки ображають лебеденя і виганять, приходить син, дивиться і видає: Якийсь расистський мультик, виганяють тому, що чимось відрізняєшся від інших. У мене від такого сприйняття був шок.
Розмовляють між собою маленькі діти: - Скільки років твоєму дідусю? - 73. а твоєму? - Не знаю, але він у нас уже давно...
Наша Анюта(6 р.)--майбутня школярка.Почали проходити лікарів,щоб весною не стояти в довгих чергах.Пішла Аня з мамою до вухогорлоноса.Вухогорлоніс в одязі з радянських часів,бойова розкраска на ній в стилі "маслом кашу не зіпсуєш" і з поведінкою фурії на весну.Аня відмовилась відповідати на питання.Фурія наговорила багато добрих слів,що дитина глуха зовсім і т.д.Коли вийшли з кабінету шановної лікарки,Аня серйозно промовила:"Мамо,я тепер знаю,де живе Баба Яга...Я думала,що вона нас з*їсть..."
Внучка наших знайомих Мартуся(6 років).Не вимовляє ще всі букви,ще й зубчики передні мишка забрала.Цікава у нас вчора вийшла розмова.Я побачила на щоці Мартусі рожеву плямку,намальовану якимись ліками.Питаю,що то у неї на щоці.Слухаю відповідь:" У мене є кВаски,я кВАсила,кВАсила,а на щічці бува Ванка,я ВоздеВла,мама мене Віками накВасива!"
Восьмилетнего племянника моей знакомой зовут Вовочкой. Пришел он как то к ней в гости и в качестве развлечения попросил рассказать анекдот "про Вовочку". Знакомая надолго задумалась (по известной причине )... "Что, тоже без матюков не знаешь?" -спросил Вова.