Перехід/неперехід на зимовий час

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Bambook, 21 вер 2011.

?

Як ви ставитеся до рішення про скасування переходу на зимовий час в Україні?

Голосування закрито 20 гру 2011.
  1. Я "за"

25,5%
  2. Я "проти"

54,9%
  3. Тяжко сказати, більше тут негативу чи позитиву

19,6%
  1. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

:) Забагато тексту. Я ще раз підкреслюю, що розмірковую ТІЛЬКИ з позиції "споживача" , ЗНАЮ, що буде незручно. Мені. Особисто. І ще купі людей, яка зараз додому приходить вночі, а влітку буде о третій ранку сонечко зустрічати.
    І гадаю, що коли о четвертій починає темніти, держава теж буде витрачати гроші. На освітлення бюджетних установ. Але це мене не бентежить, повторюю - звикли. Влітку буде важко. Суто фізиологічно.

2. krixitka

krixitka New Member

Вже тиждень на зимовому часі, а я й досі не можу звикнути!!!

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тю...
    Навпаки, знову став прокидатися вчасно, за 15 хв до будильника.

• Подобається Подобається x 1
  4. Andr

Andr Well-Known Member

а я тоді за 2 метри до будильника, і тепер так само - нічого не змінилось:)

5. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

якщо влітку такі проблеми зранку в Одесі через клімат, що заважає змістити початок роб.дня на годину раніше в адміністративному порядку? Це можна зробити й на регіональному рівні, як це показово зробили ужгородці, протестуючи проти відміни поясного часу.
    Ми живемо у Львові, мій чоловік працює з 8 ранку уже кілька років, і це держустанова, при цьому міністерство в Києві - з 9. І нічого, роботу ніхто не завалив. Це при тому, що зараз у нас розвидняється о 7. А влітку це взагалі класно - у розпорядженні цілий вечір, в 17 робота закінчується.
    А в грудні і в нас темніє о 16. Так що повертатися додому в темноті - і тут норма. Це проблема, скоріше, широти, ніж довготи.
    йдеться про біологічний час. Він нормальний той, що "зимовий". а тим, хто живе на меридіані - в зах. чи сх. Україні - можна адміністративно змістити робочий час.
    інша річ, що в нас ніхто не звик зачісуватися не під один гребінець. Хіба можна, щоб час початку роботи відрізнявся від офісу до офісу (від бюра до бюра, як кажуть у нас у Львові)???
    Або ще: у нас всі йдуть на навчання в один день - і всі знають, які проблеми транспортні це викликає. Чим це зумовлено, крім традиції? У Німеччині кожна земля має свою тривалість і свій графік навчального року - і ніякої проблеми це не створює. Навпаки, нема проблем з виїздом на канікули. Діти йдуть у школу в північних областях з середини серпня, на Різдво мають триваліші канікули. А студенти, особливо на півдні, можуть розпочинати навчання і в середині жовтня. Про зручність для працівників міністерства для контролю за процесом навчання і про якусь уніфікацію ніхто й гадки не має.
    так що проблема в мудрому підході до прийняття рішень, а з цим у нас в країні...гм, туго, м'яко кажучи...

• Подобається Подобається x 3
  6. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Хэвиметаллические системы не гнутся. Им лень.

7. Luna

Не ЯКЩО, а проблема - реальна, яку потрібно вирішувати не на регіональному, а на державному рівні, бо це стосується не тільки Одеси, а й Криму і ще багатьох куточків країни. І розпочинати тут робочий день о 7 ранку - мудра пропозиція, особливо прикольно буде дітям у садочки прокидатись.
    Я розумію, що власна сорочка - то велика річ. За те, що Вам зручно ніяких претензій не висуваю, це безглуздо. Але геть не розумію - чого така реакція на те, що незручно МЕНІ? Я не пропоную країні жити за південним годинником, але здається краще з часом на регіональному рівні вирішувати, ніж чверть країни змусити о 7 починати роботу. До чого тут час роботи відрізнявся, ви розумієте, що пропонуєте? А ДАВАЙТЕ,...ми перейдемо до літнього часу, а Ви просто о 9-й будете на роботу ходити?;) Адже це не тільки наша робота, це садочки для дітей, школа у травні та вересні, мені дитину доведеться о 5 щодня будити?
    Вибачте, але це НЕздоровий егоїзм - мені добре, а ваші проблеми - то не проблеми. Тому гадаю , що мешканці півдня України мають якось подбати про себе. Розумію, що Вам до того справи нема, але вибачте..є тема - я висловила свою думку. Щаслива, що добре персонально Вам.

Останнє редагування: 8 лис 2011
  8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А чьо?
    Ми з Данилом так і встаємо. :)

9. Luna

Данило ще дитинка...
    А моя закінчує робити домашні завдання часто о 23-й годині, враховуючи додаткові. І сама б посміхнулася, але...реально - влітку буде проблема.
    І нічого б поганого не було, якби підвень перейшов на літній час. А до зимового ми звикли...
    В липні о 9 ранку ( а тепер це буде о 8-й) в нас температура повітря біля 32 градусів. Додайте до цього вологість повітря, якої немає на ЗУ...Іноді здається, що його п"єш, а не вдихаєш. Уявляю, що будуть відчувати люди з ВСД, підвищеним тиском, хворим серцем, рухаючись на роботу.
    Всього за годину до цього - 25.

10. - доходчиво, но не совсем логично. Если день будет начинаться раньше, то и заканчиваться выполнение заданий может раньше. В 22-м часу, например.

• Подобається Подобається x 2
  11. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

а яка "така"? моя - вкрай спокійна. і де Ви побачили
    - ума не приложу :pardon::scratch_one-s_head:

о 9 - це на 10? та з радістю! а що, хтось на державному рівні вже дослухався і віддає на регіональний рівень прийняття рішень???;) зокрема, про графіки життя тощо?
    ото ж бо! якщо ранок влітку комфортніший за день, то чому не змістити графік дня? Якщо Ви зранку ще до спеки разом зі дітьми встигатимете куди потрібно, звільнятиметесь на годину раніше, то й лягти спати можна на годину раніше - що зміниться, крім показника на циферблаті? Якщо б керівники різного рівня думали про зручність для багатьох, то й дискусія про годинниковий пояс не мала б сенсу. Хай залишать літній час, але змістять роб.графік - проблема вирішена та й по всьому.
    є країни з некримською спекою - в Іспанії роб.день починається о 8, а де-не-де о 7, 4 год. праці, в обід 4год.перерва - сієста, а з 15-16 допрацьовують ще 4 год. ... не кажу, що це зразок - на мій погляд, вкрай незручно (люди дітей в обід зі садка забирають, додому везуть, потім назад, а увечері знов...:suicide:) Але ж живуть, мільйони. Видно, це чимось виправдано - в першу чергу, власне, кліматом?
    Я веду до того, що існують рішення, і вони можуть бути різними для різних - людей, регіонів тощо. Тому, власне, дивуюся, де Ви, LunaOd, побачили егоїзм. Цитуючи Ваш підпис, я "позволяю другим бьіть другими", а Ви?

---------- Додано в 11:13 ---------- Попередній допис був написаний в 10:46 ----------

у нас моря немає, а вологість теж висока - вплив Карпат. 95% сьогодні після місяця без дощів. і влітку 75-80% за щастя. при +30 градусів можна стопитися на смалець, так що цей Ваш аргумент мимо.

так скасували відміну зимового часу, а перехід весною на літній поки ні. я щось плутаю?

от і добре, хай так буде.
    просто, по-моєму, простіше змістити графіки по-різному для різних частин країни. Що дорожче - щоб +25 в липні зранку було саме о 8 годині чи в годину з ціцєю температурою рухатися на роботу, якою б цифрою вона не позначалася? головне ж спати хоча б 6-7 годин і вставати не раніше сонця взимку чи рухатися на роботу влітку до настання спеки, незважаючи на те, яка цифра на годиннику? чи я знов щось плутаю?
    інша річ, що при такому підході потрібно змінити звичку "робота починається о 9, а закінчується о 18" і всі інші, пов'язані з хронологією дня.

Останнє редагування: 9 лис 2011
  12. morze

morze Well-Known Member

всім, тим хто за федералізацію - Львів відстає від Києва по часу, на 26 хвилин, а Луганськ випереджає на 27 хвилин! Може поділимось календарно на 3?

13. Luna

Я думаю, если моего ребенка поднимать ежедневно в 5, до 22-х она просто не "досидит"))
    Kerzenlicht - Ваш останній допис дуже відрізняється від попереднього інша річ, що в нас ніхто не звик зачісуватися не під один гребінець. Хіба можна, щоб час початку роботи відрізнявся від офісу до офісу (від бюра до бюра, як кажуть у нас у Львові)??? Вибачте, але розпочинати роботу о 7-й ранку - це означає приводити дітей до садочка о 6.30. ПРИВОДИТИ...а будити? Ця порада не може бути виконана через нормальний біологічний ритм людини, це незручно. І мій підпис якраз про те, що ніхто не вправі заважати львівянам вважати встановлений час зручним. Але якщо мешканцям Півдня буде важко - надавати їм пораду не проблему вирішувати, а підлаштовуватись під неї якось...не дуже гарно, погодьтесь.

14. jFobos

jFobos J-Fobos

Когда старому индейцу объяснили причины перехода с зимнего на летнее
    время, он сказал:
    - Только правительство может искренне верить в то, что, отрезав фут
    сверху одеяла, и пришив его снизу, можно удлинить одеяло.

15. Старый индеец правильно счел, что одеяло, если оно закрывает полностью лицо и совсем не закрывает мерзнущие ноги, можно просто передвинуть.

Никто не объяснил старому индейцу, что правительство как раз это и делает, удлинняя световую часть активного времени суток (т.е. "накрытую часть тела"), а не сутки (одеяло). :)

• Подобається Подобається x 4
  16. morze

morze Well-Known Member

Хто не змінював часові пояси, тому важко усвідомити той перехід! Навіть на Камчатці
    уявляєш часовий подих Києва! Львівський час ближче до Європи!

17. Полковник

Полковник миється в бані

Надо срочно что-то делать со стихом:

Вставай, Украино,
    Вставай, Ридна Ненько!
    Москаль вже годыну не спыть!

Как-то нужно срифмовать про 2 часа.

18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Вставай, Україно,
    Вставай, рідна ненько!
    Москаль дві години, як встав!

• Подобається Подобається x 3
  19. Полковник

Полковник миється в бані

Предлагаю слово "москаль" заменить на "в москаля".

20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Знову не буде римуватись, Полковнику.

(Не мучте патріота поета). :)

а де твій аватар? :)