я у шоці, скільки новин, це вже вони дійсно відмінили відміну??? бо я на сайті макдональдс бачила, що більшість людей голосувало проти переведення годинника, тобто попередне рішення влаштовувало більшість...
Депутати внесли до Верховної Ради законопроекти щодо уточнення порядку обчислення часу на території України. Станом на п’ятницю нараховується чотири таких документи за різним авторством: Степана Давимуки, Тараса Чорновола, Вадима Колесніченка та Анатолія Семиноги. Українці будуть змушені платити від 82 до 500 гривень за перепрограмування електричних лічильників на "декретний час", який ввела своєю постановою Верховна Рада. Про це заявив начальник управління НКРЕ Владислав Попович під час круглого столу в МНС, повідомляє прес-служба міністерства. http://www.pravda.com.ua/news/2011/10/12/6659470/
GMT+2 – єдине вірне рішення як по мені) Прии літньому часі у Києві 22 червні повна темрява настає близько 23 годин. Без переходу це траплялось би приблизно у 22.
Я на работе, вы - сладко дрыхните. Я сладко дрыхну, вы - всё еще что-то пытаетесь что-то выяснить в политтемах. Януковичу - браво! На час меньше разборок в теме "Сам-дурак". Кликов на темы тоже меньше, но кто ищет, тот всегда найдет?
Пан Борис, поезда в основной массе украинского формирования, поездные бригады, вагоны - ваши. А гроши от пассажирских перевозок клоунам-железнодорожникам действительно не нужны. Они дотационные.
Проголосував "за" але то тільки для переходу на зимовий час. Щоби повернутися до того, з чого почали. Тобто якщо йдеться про перехід на літній, то вже буду проти. А так, то категорично проти бавитися з біологічним часом і силувати організм пристосовуватись під зміни часу. Та і з економічної точки зору це вже не дає ніякого ефекту. Заводи ж стоять. А бабки з серіалами не багато зекономлять, нє?
Переходу на якийсь зимовий час в україні ніколи не було. Те, що ми робимо кожну останню неділю жовтня — це перехід назад до стандартного часу нашого часового поясу.
Нє надо. Потяги Київ-Спб є порівну - як російської так і української належності. Знаю, бо передавали в обидва боки деяку апаратуру.
А я не голосувала, але думку свою не висловити не можу...Бо в Одесі не відходила б від так званого "літнього часу". І до чого тут, панове, політичні розмірковування про "москальський час"? У нас темніє раніше...і ранок теж настає раніше, ніж на ЗУ. Якщо ми залишимось так, як є зараз, влітку люди у південних містах будуть з розуму з"їжджати, добираючись на роботу. О 8 ранку спека буде неможлива...А тепер у нас о 5-тій вечора - ніч. Працюючи до 17.00 я повертаюсь у темряві.
Донецк по меридиану ещё восточнее Одессы. Сейчас, в начале ноября, в Донецке по введённому зимнему времени в половине пятого уже темно. А зимой, в 20-х числах декабря, темно уже в 4 часа. Политические соображения, и стремления некоторых политиков заработать баллы на русофобии приводили к таким заявлениям: (Член БЮТ С.Терёхин)- привело к созданию больших проблем для наиболее населённых восточных регионов Украины - Донецкой, Луганской и Харьковской областей, а если рассматривать более широко - для всей левобережной Украины. Но зато мы не вместе с москалями! А что люди с работы добираются домой в темноте. и в три часа дня включают в домах электричество - плевать на это!
Єто неправильно, неудобно...Особенно не темнота вечерняя - мы к ней в общем-то привыкли. НО летняя утренняя пробежка на работу, когда разница в ощущениях между 7 и 8 часами утра составляет градусов 10...меня пугает.
Відлік часу ведеться від 0-го меридіану. Кожні 15° додається одна година (360° / 24 год = 15°). Координати Одеси: широта: 46°, довгота: 30°. Це означає, що Одеса знаходиться рівно в 2-му часовому поясі (UTC+2). Місцевий час в Одесі збігається з часом часового поясу 1 в 1. Координати Львова: широта: 49°, довгота: 24°. Різниця по меридіану між Львовом і Одесою виходить 6°. Ще зі школи відомо, що 1° довготи це 4 хвилини різниці в реальному часі, отже різниця по місцевому часу виходить аж 24 хвилини (6° * 4 хвилини = 24). У Донецьку схожа ситуація, там теж різниця пів години між реальним і часом часового поясу. Проте в іншу сторону від 30°. Ви живете у реальному часі, а львів'янам/донечанам доводиться жити на меридіані, реальний час якого майже на пів години відрізняється від часу часового поясу. І Ви ще жалієтесь, що вам час не подобається? ps: а те, що зранку спека, так це не проблема часу, це клімат
Я розмірковую як "користувач" - не політик, не науковець, а звичайний мешканець свого міста. І я знаю, що цього року спека в мене починалась о 8-й..а тепер о 8-й буде починатись "кАшмАр". І мені реально буде НЕ ЗРУЧНО. Звиняйте, що це суперечить Вашим політичним вподобанням і робить мене ближче до Москви) І я дуже перепрошую, але жалітися у даному випадку - річ безглузда, бо ні я, ні ВИ н е вирішуємо цього питання. А якщо річ про мене, то мої жаління звичайно виглядають отак - :girl_haha:ТО ж на посаду жилетки для сопельок Ви точно не тягнете І я розумію, що клімат. Але чому не враховувати зручність та не підлаштовуватись під клімат, адже він під нас точно не підлаштується. ---------- Додано в 20:24 ---------- Попередній допис був написаний в 20:22 ---------- Каждый день. Вот как только выпрыгиваю из климат - контролируемого авто, сразу начинается. И ты это знаешь не хуже меня - в кресле отдыхать с утра уж точно не получается.
В моєму дописі ні слова про росію і москву, лише інформація про реальний астрономічний час, по якому живе вся планета (і росія в тому числі). Є стандарт UTC, згідно якого Україна повністю знаходиться у часовому поясі +2 (в тій же вікіпедії можете прочитати про це). День не скоротиться і не розтягнеться ні на хвилину, незалежно від того, в який часовий пояс нас записали би політики. Україну не перенести з одної точки планети на іншу. А неправильний часовий пояс лиш створить незручності при взаємодії з іншими державами, що живуть по стандарту UTC. Це і проблеми з залізничним сполученням (потяги повинні були б стояти на кордоні, чтоб зрівноважити різницю в часі), з авіарейсами (було б необхідно переробляти і узгоджувати розклади польотів з десятками країн і сотнями авіакомпаній), з грошовими переказами (необхідно переробити купу програмного забезпечення для взаємодії між банками і біржами) і з туристичною галузою. Ви думаєте політики вирішили повернутись до правильного (зимового) часу лише через те, що кілька науковців підписались під відкритим листом? Чи через те, що львівська міська рада написала лист до парламенту? Ні, не через це, просто вони побачили скільки грошей починає втрачати держава через неправильний час і скільки ще доведеться витратити вирушення вище перерахованих проблем.