Перевірка документів.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Svjato, 10 гру 2010.

?

Отже. Якої ви національності?

Голосування закрито 10 бер 2011.
  1. Я українець (українка)

45 голосів
    73,8%
  2. Я росіянин (росіянка)

7 голосів
    11,5%
  3. Я поляк (полячка)

3 голосів
    4,9%
  4. Я єврей (єврейка)

2 голосів
    3,3%
  5. Я білорус (білоруска)

0 голосів
    0,0%
  6. Я вірменин (вірменка)

0 голосів
    0,0%
  7. Моєї національності немає у списку

2 голосів
    3,3%
  8. Я не відношу себе до жодної нації

2 голосів
    3,3%
  1. Peri

Peri Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  2. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

А де там було хамство!?о_О На москаля образились?

• Подобається Подобається x 2
  3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

и правда чего на рагулей обижатся ? :dntknw:

• Подобається Подобається x 4
  4. Yarema

• Подобається Подобається x 3
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Сподіваюся пустить корені...

• Подобається Подобається x 5
  6. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Цікаво хто це :)
    Хто третій? ;)

Я - українка і дуже цим пишаюсь.

7. kitana

kitana Banned

Тю. :) На 2012 рік запланований черговий перепис населення (мав бути 2011, але перенесли чогось).
    Так там в анкеті буде запитання: "Ваше етнічне походження (національність)".
    Опросник складено на основі Рекомендацій Конференції Європейських статистиків.
    То що, скажете, що це за нацистський перепис? :)

Я думаю, після цієї теми ніяких газенвагенів на ЛФ не планується :)

Я си вибачею, а як російською буде українець за національністю і за громадянством? Здається, "украинец" і "украинец"?
    А як англійською буде "русский" і "росиянин"? - "russian" і "russian"

І тільки росіяни самі себе називають двома різними словами.
    Нібито за громадянством вони в царській Росії, а за походженням в Київській Русі.
    Коли вже виправлять цей недолік російської мови? :)

Українці, вживаючи слова "росіянин", "українець", "англієць" ніколи не плутаються, що мають на увазі - національність чи громадянство.
    Так само і росіяни не плутаються, коли кажуть "украинец", "англичанин", "испанец".
    І тільки для себе росіяни вимагають від інших політкоректності, як негри афроамериканці :)

---------- Додано в 05:17 ---------- Попередній допис був написаний в 04:55 ----------

Пропоную Вам відповісти згідно Закону України "Про всеукраїнській перепис населення"
    Це Вас влаштовує? :)

Моєї мами подруга - росіянка, а чоловік українець (зі Львова), живуть в Криму вже дуже давно. В них дві доньки. Так от вона росказувала, коли був перепис населення 2001 року, донькам було 6-7 років. Їй в ночі прийшло до голови, а як вона має записати їх національність? На ранок, вона їх будить словами (мовою оригіналу) "ты кто? русская или украинка?" І перша і друга спросоння відповідають: "украинка, я как папа", і далі спати...
    От така історія. :)

• Подобається Подобається x 4
  8. artobstrel

ніц подібного, головна риса Рогуля - гучні крики - "москаль" так що хоч з Зімбабве ....

---------- Додано в 07:20 ---------- Попередній допис був написаний в 07:18 ----------

а зачем? конструктива нет, просто тупая ненависть, она чем-то поможет ?

• Подобається Подобається x 5
  9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Щось в вас якась новітня довільна інтерпретація цього слова. Прямо як по Жванецькому - сказав слово москаль, все ти рагуль!
    До вашого відома, це слово, по-перше, зявилось тільки в Львові, по-друге, зявилось в часи, коли більшість львівян навіть не здогадувались, що така нація як москалі існує.
    Так що ваше визначення, що під це слово підпадає і донечанин, мяко кажучи, немає основи.
    Але можливо, якщо поведінка і інтелект відповідають цьому, то кого-небудь можна зарахувати до цього клану, навіть товаришів з Миколаєва чи Херсона.;)

10. Полковник

Полковник миється в бані

Пан бреше, прошу Пана?

• Подобається Подобається x 2
  11. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Прошу пана, голова не болить? Може пивка?:)

---------- Додано в 08:02 ---------- Попередній допис був написаний в 07:57 ----------

Є таке гарне львівське словечко «рагуль», чи «рогуль» яке успішно проникло в жаргон і обросло різними похідними поняттями. У Львові рагулями називали мешканців передмістя, яких від міста відділяли рогульки, рогатки чи то пак шлагбауми на дорогах. В'їзд на возах до міста дозволявся тільки уночі, а на світанку, спродавши свій товар перекупникам, селяни і передміщани покидали місто. Отже рогулями були прості неосвічені люди, і коли когось хотіли охарактеризувати, як людину недалеку, то називали рогулем.
    Юрій Винничук

• Подобається Подобається x 6
  12. Полковник

Полковник миється в бані

Как можно?
    Сегодня у нас рабочий день вместо 31 декабря.
    Да и на дорогах гололёд, за рулём выпимши никак нельзя, прошу Пана.

---------- Додано в 09:12 ---------- Попередній допис був написаний в 09:10 ----------

Коммунисты и москаля таким образом издевались над галицким крестьянством?

13. Oxid

Oxid Well-Known Member

Рано чи пізно кожен усвідомлює, хто він чи вона є... Хто були батьки, діди, звідки... Неусвідомлення своєї нації - це просто інфантильність. Мій рід зі Східної України, оселились на Тернопільщині внаслідок переслідувань козаків німкенею Катериною ІІ... Звичайно, українець.:)

• Подобається Подобається x 6
  14. artobstrel

нет, вы не верно меня поняли, рогуль не тот кто сказал слово а тот кто его вопит, т.е. они вокруг, они его душат, и т.д мне например доложили что я москаль, а такое мог сделать только рогуль - очень конкретная интерпритация ...

---------- Додано в 13:33 ---------- Попередній допис був написаний в 13:31 ----------

безусловно, слово могли родится и во Львове но сегодня этот термин стал нарицательным ....

---------- Додано в 13:35 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ----------

абсолютно верно! и сейчас тоже самое, ну разве будет нормальный человек нести такую ересь?

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я всіх знаю :) Але це не важливо...

Хто вам таке дурне сказав?

16. Yarema

А якщо це скаже найблагородніший нащадок польського магнатського роду, з європейською освітою...То він також буде рогуль!? Він просто назве росіянина його старовинною назвою...Це злочин? Що образливого в назві, що походить від столиці держави, яка є її міжнародним обличчям і визитівкою? Це ж не ка....ап, врешті решт. Ніхто ж не ображається, коли його називають галичанином чи поліщуком...А москаль - об'єднуюча старовинна назва виходців з Московського царства, бо тоді ще не було росіян. Ну не було їх до 1721 року, коли Петрушка Перший проголосив Російську імперію;).

17. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Видно пана по халявах... ;)
    Название - московит, а не москаль.

18. Fon

Fon whom how

я вапщє цікавої національності.
    отже па мамі. прадід андрій натуральний українець, син свого батька що жив українцем у австрії, приїхав під пшемисль, вженився на прабабі марії і мали вони шестеро дітей. а в 46 вроді попали під спалення хатів нквс і під операцію вісла. тому оселились під львовом. їхні діти, себто моя бабця, з братами і сестрами чкурнули до львова. де успішно переженились, працювали на військовому ремонтному заводі і щоранку слухали "саюзз нєрушимих"..
    по мамі зі сторони діда вапщє сценарій для голівуду. моя прабабця у війі 16 років дьорнула з дому в польшу а потім в німеччину. там сі здибала з моїм дідом, котрий також був українцем. там вони поженились і мали спокій. але потім чкурнули в америку - країну великих надій, мільйонерів і золотошукачів. напрацювали там трохи бабла і вирішили повернутись додому, себто звісно у німеччину. але тут до шляка грянув 1914, ухекали якогось ерцгерцога і почалась заварушка. їхній молодший син повернувся назад у штати, де відкрив нову гілку нашого покоління, а старший з батьками лишився, потрапив під кризу повоєнну, бабла нестало і вони повернулись на польщі, а потім знов ж таки по війні їх скопом погнали на західну україну жити.
    по татові взагалі непередаваєма історія. мій дід по татові данило народився в родині ковалів, що була досить заможною і все таке. але після епідемії тифу вони всі загинули, крім мого діда. його на виховання взяла тітка анна, дуже побожна полячка. я її все життя вважав прабабцею по татові, хоча вона була трохи не рідна. скільки після неї залишилось польських міжвоєнних релігійних книг, просто не передати. отже у віці 17 років, а реально 16, моєму дідові урочисто вручили рушницю мосіна і пігнали на фронти бити фашиста. дід пройшов пів польщі, отримав важке поранення і купу нагород і з почестями був влаштований на військовий ремонтний завод де вже працювала моя бабця по мамі. отже батьки мої виросли в одному дворі )) про кого не знаю, так це про бабцю по татові. там ше заплутаніші історії, на котрі треба мати вищий допуск )) отже рахуєм:
    українець+австріяк+поляк+німець+амерікано..

• Подобається Подобається x 8
  19. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

австріяк...Та які ми австріяки!Так...лише виховання і культура від них в нас!
    поляк...Тєжко повісти!Яка кров циркулює більше,таке й вибирайте самі.
    німець...Да де-е там! Шось близьке та є.О-о-о...старанність та вміння господарювати,коли інщі дають нам таку можливість!Це є!
    амерікано...Та американи,то ті ж совки,яким в носі всі нації...Вони себе називають австралійцями,канадійцями,хамериканцями!
    українець...Во-о-о!:good:

20. Yarema

То що тут образливого!?о_О Хочете бути московітом? Будьте ним;). Хоч, як на мене, що москаль, що московіт - одне й те ж. Можна і москвітянином, але довго і кострубато («Москвитя́нин» — «учёно-литературный журнал», издававшийся в Москве М. П. Погодиным в 1841—1856.):).

а де твій аватар? :)