Переваги теплових насосів

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем sergeylos, 11 тра 2010.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. AlexaUA

AlexaUA миється в бані

Встановленно з розрахунку і на площу близько 50м2. Всього опалювальна площа в квартирі 85 м2. В 2кімнатах стоять радіатори (вода, нагрів газовим котлом.)

Насправді, що в панельці від Львівської ТЕЦ (власна квартира), що від індивідуального котла в нашому будинку (аналогічні квартири у сусідів, бачив рахунки за газ) суми відрізняються не значно, 1800-2000 грн.

Чому такі "дорогі" радіатори то треба в виробників питати. Напевно, щоб рентабельність була нормальна як у них так і в посередників, от і ціни такі. Мається на увазі стальний радіатор потужністью 1.5-1.8 кВт з нижнім підключенням.

Я рахую різницю у вартості встановлення радіаторного опалення і теплового насосу у моєму конкретному випадку в новобудові коли кинута розводка труб, але радіатори забудовником не втановлювались. Якщо ж треба вести труби то різниця між ціною таких систем опалення буде ще менша, якщо ж встановлені радіатори то більша. Кожен випадок індивідуальний.

Модель CH-S18FTXLA

2. AlexaUA

AlexaUA миється в бані

Аналогічно, ставив на 50 м.кв. при плюсовій температурі вистачає на значно більшу площу. При мінусовій приходиться трохи газом догрівати решту площі.

3. SvetlanaSt

SvetlanaSt Member

Чоловік теж купував тепловий насос в будинок Тепловой насос — купить тепловые насосы для отопления дома в Украине: Киев, Харьков, цена, нічого поганого сказати не можу за нього, працює без перебоїв. А встановлювати нам допомагали хлопці з однієї фірми, можу підкинути номерок в приватні повідомлення, якщо потрібно.

4. Pavilion

Pavilion миється в бані

Я вам чесно скажу що ці теплові насоси досить крута річ,я до певного часу коли не побачив його в сестри навть не знав що таке існує! Потім вона розказала як вони працюють і тепер думаю і собі замовити через інтернет: 220volt.com.ua/teplovie_nasosi правда боюсь щоб в дорозі їх не потрощили(

5. Jaulwya

Jaulwya миється в бані

Ну, тепловий насос це не та річ, яку можна легко потрощити. Але знаючи наші транспортні компанії... Просто перевіряйте на місці якість товару. Я була свідком, як чоловікові прислали з Розетки конвектор явно б/у, бо там був скол фарби, який замазали іншою білою фарбою. То він одразу ж повертав його. Це було на Новій Пошті.

6. sorokinvadoym

sorokinvadoym Well-Known Member

Тово я си хочу поставити , але так щоб на теплі підлоги, ну і щоб ніякі криворучки в холодильний контур не лізли то з вже вмонтованим теплообмінником для опалення, тільки си подачу і зворотку до нього з гребінки підєднаю і буде мені щасця. Може ще якийсь фанкоїл на один контур привяжу буде мені і кондиціонер влітку. Ну як специ, може бути? ; )

7. romaturin

romaturin Member

Теплові насоси різними бувають, за різних температур працюють і т.д. Але вибір достатньо великий, можна підібрати. Я раджу спинити вибір на повітря-хладагент-повітря

а де твій аватар? :)