Переслідування християн

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Калиниченко, 15 кві 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Окультист

Окультист Well-Known Member

Levko, нагадати Вам "святу" інквізицію, "Молот відьом" (з детальними описами того, як слід катувати жінок, щоб вони зізналися у тому, що є відьмами, знаю, недоречно порівняювати такі речі, але порівняно з тими катуваннями те, що застосовували відносно тих християнок то лише "квіточки"), хрестові походи, війни в ім'я Господнє, нагадати Вам те, що зробили з індіанцями конкістадори і католицьке духовенство, яке навертало їх в "істинну" віру, список можна продовжити, але, думаю, не варто, але я на основі цього ніколи не говорив, що християнство є поганою релігією. Є жорстокі традиції і звичаї певних країн, але не слід на основі цього критикувати релігію загалом. Нею прикриваються, щоб творити злочини, її використовують, як доказ правильності своїх діянь.

Тим більше, на основі діянь держави критикувати релігію - абсурд. Я б ще погодився з критикою певних течій, але не релігії загалом. У СРСР священики МП що витворяли, погони КДБ під рясами носили, так що, критикувати хритиянство через це?

Вони відображають суть природних стихій, є симовлами сил природи.

Останнє редагування модератором: 16 вер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  2. И это подтверждает, что
    ? (цитата из сообщения, которому я оппонировал) - в подтверждение пан привёл то, что за критику православия его чуть ли не обматюкали (как и выжил...) :)))

3. eugensedko

eugensedko Member

вот, нашел в истории фрагмент разговора с этим товарищем, который убеждал меня в исключительности православия.

(речь идет о нетерпимости православия, я привожу как аргумент слова не чьи-нибудь, а преподавателя по религиоведению, которая сама (!) православная христианка)

> Это мне сказала квалифицированный преподаватель по религиоведению, будучи сама православной христианкой. Реакция на мои слова с Вашей стороны это только подтверждает.

Ответ: Ваш квалифицированный преподаватель идет в ...
    самое терпимое, из всех терпимых мест. :))

4. - школу? о_О
    Действительно, хамство. Я считаю, что этот Ваш "товарищ", который нам совсем не товарищ, своими действиями опозорил коллектив, партком и светлый образ советского человека. Не говоря уже о такой мелочи, как христианство...

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

У СРСР були підпільні священники МП, які пішли за патріархом Тихоном, а були лояльні до совітів на чолі з патріархом Сергієм. Котре християнство будете критикувати?

6. Окультист

Я щось суті Вашого питання не зрозумів. Підпільні священикии і ті, що таємницю сповіді порушували і в КДБ звітували належали до однієї конфесії, якщо я не помиляюся, до однієї релігії. Я про те і говорю, що не можна критикувати релігію (в даному випадку християнство, а в тому випадку, що навів Мих іслам) через вчинки представників окремих течій.

7. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Лояльність була запорукою виживання. Але сьогоднішній МП це спадкоємці саме прихильників радянської влади. І ідея симфонії церкви і держави незважаючи на свій анахронізм є досить небезпечною.

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Саме катакомбна церква МП була переслідувана, багатьох священників розстріляли, інших заслали, дехто покинув країну. Справа не в християнстві, як релігії, а в людях. Немає підстав критикувати релігію.
    Щодо Ісламської Республіки Іран, то це майже теократична країна, тому засудження християнок до страти стосується також і релігії.
    Церква вижила б по-любому, просто не була б дискридитована. Симфонія церкви і держави повинна мати розумні межі, адже одні і ті ж люди є як членами суспільства, так і вірянами і розділити їх навпів неможливо.

• Подобається Подобається x 2
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

от про інквізицію можна, а про іслам - борони Боже, нє?

10. Окультист

Це Ви критикуєте іслам через дії держави, хай навіть і теократичної, я ж навів інквізицію, як приклад таких самих дій у християнстві і наголосив, що критикувати релігію загалом через ідіотські традиції чи вигадані людьми мізантропічні закони не варто.

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я НЕ про вбивство. Я про те, ЯК його називали за життя. Навряд чи це була причина смерті. А, може, пригадати вам з ким об*єднувалися православні попи, аби не допустити ґей-парадів. І не те, щоби я була за ґей-паради, але об*єднання зі скінхедами - це що, дуже по-християнськи?

12. eugensedko

eugensedko Member

До речі, перше, що один православний сказав мені про О.Меня, коли про нього зайшлося, це те, що церква не поділяє його поглядів, і розмову про нього на цьому ми завершили. Я не проти чужих поглядів... але здається, що в деяких людей СВОЇХ поглядів нема, вони їм не потрібні - так простіше, мабуть... Є погляди церкви, можна їх прийняти й перестати думати самому. Найгірше те, що при такому розкладі про вчення Христа взагалі не йдеться: церква вважає те або се, вона у центрі уваги, а не Христос зі своїми ідеями.

А стосовно О.Меня... Так описувати інші релігії, як робив він, мало хто з християн би зміг... Бо нєгоже бути християнину вченим-релігієзнавцем, можна бути лише заангажованим церковником ті проштовхувати "правильні" ідеї, що у форматі своєї церкви. Так, як це робить Кураєв - він начебто вчений, але ідея завжди така, що православ'я крутіше за все.

Останнє редагування: 16 вер 2009
  13. - да, в таком же виде, как катакомбная. В масштабах страны это не называется "выжить". А если учесть, что во время войны у партийного руководства открылись глаза на то, что большой части народа по-прежнему необходима религия, то полное исчезновение РПЦ вполне могло бы вылиться не только в радикальное усиление того же мусульманства (в татарском варианте), на традиционно христианских землях, но даже и в создание новых псевдорелигий, специально созданных для заполнения "ниши" - и вот это было бы страшно...

14. Levko

Levko Well-Known Member

Десь, приблизно такої реакції на мій допис я від Вас і очікував- заїжджена пластинка з інквізицією...

Але повернімось у теперішній час.
    Я собі уявив, якщо би зараз у нас на Україні в когось з її громадян знайшли Коран і засудили би до смертної кари таку людину(не дай Боже, звичайно), то уявляєте, що би було?
    Та світ би, напевне, на вуха став!
    На другий день усі країни (не тільки Арабські) відкликали би своїх послів з України і позакривали би усі посольства і консульства, а ще, напевне, би влаштували Україні економічну блокаду за порушення прав людини...

А коли в Ірані, чи Пакистані знаходять в людини Біблію, то її просто спокійно страчують, ніхто навіть і не знає про це, очі світової громадськості закриті- ніякої реакції взагалі...!
    От що дивує ...!!!!!

• Подобається Подобається x 3
  15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Так офіційна церква теж не цвіла і пахла: дітей змалку виховували атеїстами. Катакомбна РПЦ не пішла на угоду з богоборцями і при її теперішній легалізації ставлення до церкви було значно кращим навіть зі сторони ворогів.

16. - тем не менее, сохранила структуру, территориальный охват, прихожан-бабулек, которые пусть тайком от родителей, да деток в храм крестить таскали, и к определённому уважению к церкви приучали. Результат мы увидели, когда в конце 80-х народ валом в церкви повалил. Это они тогда не за руководством вослед (как в конце 90-х - начале 2000-х), это была волна "бабушкиных внуков". :)
    - это, конечно, так. Лучшее отношение со стороны врагов - не об этом ли и думать след? :)

17. Игорь

Игорь Well-Known Member

Пожалуйста конкретные звания, фамилии, "вытворения", источники.

Останнє редагування: 16 вер 2009
  18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ставлення ворогів теж є показником, особливо коли претензії мають підстави.

• Подобається Подобається x 2
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

а уявляєте, якщо через Тору....... Я - не уявляю....

20. - ставлення ворогiв - вороже. И это показатель того, что ты что-то из себя представляешь. Или просто - живёшь. Если тебя "уважают враги", ты скорее всего уже умер или вроде того (как та катакомбная церковь).

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)