Переслідування християн

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Калиниченко, 15 кві 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Згідно російського законадавства в Росії неможливо зареєструвати Українську-грекокатолицьку церкву, оскільки її громади існують менше 15 років)

2. eugensedko

eugensedko Member

Бідні, нещасні християни, яких ганяють по всьому світу...
    А про те, що у Росії не сповідувати православ'я тепер майже неполіткоректно, може, згадати? Там православні настрої просто нагнітаються, лячно дивитись.
    Зараз по всьому світі розвелося стільки сект, що маскуються під ніком "християнска церква", що деяких і справді порозпоганяти було б непогано, як на мене. Але ці товариства за інтересами людям чомусь потрібні, тому вони будуть, доки буде попит. Там їх вчать не сумніватись у "християнськості" їх віри і у "правильному", тобто тільки їх тлумаченні Біблії... але це ще півбіди. Найгірше те, що в багатьох таких людей чітко закладаєься критерій оцінки інших, заснований навіть не на Біблії, а на корпоративних інтересах гендиректорів цих "церков": "наш" - значить правильний. Це вже далеко від вчення Христа, ось у чому біда...

У Росії православні терпимі до інших гілок?? Мені так не здалося. Християнство - найнетерпиміша до інших релігія. Коли доходить діло до дебатів з православними (та іншими "християнами", особливо (і, о ужос,) новоспеченими), вони найчастіше "строчать" те, чого іх навчили у церкві і мають за авторитет лише християнських авторів або якихось старців, інших думок навіть слухати не хочуть. Коли виступаєш з критикою православ'я, навіть обматюкати можуть, вважаючи це богоугодним дєлом.

До речі, християни з досвідом життя "виступають" менше... і якщо щось кажуть, то просто щось розумне.

Останнє редагування модератором: 15 вер 2009
  3. - ну, Вы попробуйте покритиковать в турецкой деревне мусульманство, может, успеете сравнить...

4. Сергій аспірант

для мусульман смерть кара за критику ісламу річ допустима, але християнство вчить іншому- любові навіть до ворогів, тому насилля до представників інших релігій суперечить основам християнства.

• Подобається Подобається x 1
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я не про українську писала, а про римо-католиків.
    А в мусульманстві Бог є любов? По-моєму, він там цілком старозавітній - жорстокий суддя.
    Так-так, видерти очі во ім*я Христове - благе діло!

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тим більше нема 15 років:haha:

7. Игорь

Игорь Well-Known Member

Что такое прозелiтизм не знаю. Прошу не объяснять. Мало ли их этих измов. Если надо сам могу напридумывать. Я на это сдiбний. Католиков я уважаю, сам даже принимал католичество. Ходил и к баптистам. Остановился на православии. Я русский человек. РПЦ - много пострадала за народ, она пожалуй главная гарантия того, что в России не будут прятать нательные крестики. ( Сегодня разговаривал с двумя французами русского происхождения, во Франции они действительно крестики носят в кармане, они убеждены, что что скоро Франция станет арабской, не понимаю, что их там держит). РПЦ очень сложна. Сложнее католицизма и протестантизма ( это всё шаги в сторону философии), хотя я с уважением отношусь к этим ветвям христианства, и с удовольствием поприсутствую на мессе или на собрании баптистов.
    А к евреям у православной церкви отношение простое ( католики, кстати, считают их старшим братом, что мне как-то неприятно, я сам в семье из трёх братьев старший) - евреи были богоизбранным народом, пока не распяли Иисуса Христа. (Получается, что христианство у них только для избранных - это уже моя додумка). Конкретные случаи мне нет времени разбирать, тем более, что про Меневi ничего не чув. Его что в Израиле закидали?

8. Liliyah Romanova

За сайту православіє.ру.

В 1790-х гг. была произведена дальнейшая реорганизация епархиальной структуры римо- и греко-католиков России. Были образованы диоцезы: Могилевский, Виленский, Луцкий, Каменецкий и Самогитский.

В начале XIX в. в Российской империи насчитывалось 6 римско-католических диоцезов, в которых имелось 845 костелов, 304 мужских и 80 женских монастырей, 1710 священников, 3094 монахов и 569 монахинь. В то же время Греко-католическая церковь имела 4 епархии (с 1809 г.): Виленскую, Полоцкую, Луцкую и Брестскую, в которых насчитывалось 1475 приходов и около 2 тыс. священников.

9. Игорь

Игорь Well-Known Member

Прочитал это, думаю, а откуда он из России, посмотрел - Киев. Дальше читать стало скучно.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мої вітання.
    Православіє - не зле, зовсім не зле. І у вашій ситуації це напевно найкраще, що є.
    Нічого не маю проти православія сам, єдине - не влізати через релігію у політику, вберегти себе від того. Але то певно, відноситься не лише до православія.

Та... а за совітів були католицькі храми? Бо якщо признати, КЦ можна, то тоді нема підстав забороняти УГКЦ, бо то одна церква.

• Подобається Подобається x 2
  11. Сергій аспірант

Цыкаво що формальної заборони католицької церкви справді не було

12. Liliyah Romanova

З одного боку Митрополит Сурозький завжди належав до МП, а з іншого - ніколи ні копійки від них не взяв, навіть під загрозою того, що міг втратити храм у Лондоні, коли його хотіли купити китайці під ресторан.
    Александра Меня так називали.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А оце зле. Поцікавтесь. Прочитав його книжку "Син Людський", хоча й непереношу читати російською. Книжка дійсно вразила.

14. Сергій аспірант

А народ від неї не страждав?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ше цыкавіше, що при совітах взагалі не було заборони на жодну релігію.

16. Liliyah Romanova

Від самої віри - ні. Попри те, що Церквою почали правити кгбісти й виносити таємницю сповіді в доносах, правдива віра таки була й далі є, але не так уже її й багато, бо вона в принципі не дуже й потрібна.

17. Сергій аспірант

це існувало ще з часів Петра 1

18. eugensedko

eugensedko Member

а мы, пожалуй, пойдем дальше, зачем останавливаться

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тому православіє - то Ігорове, а не ваше.

20. Игорь

Игорь Well-Known Member

К Александру Меню отношусь с уважением. А его убийство или случайное. Или из разряда идиотов ( это я про убийцу ) хватает везде.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)