Переслідування Свідками Єгови

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ZENIT, 26 жов 2010.

1. Andr

Andr Well-Known Member

Примус в наплечнику :)
    А свідків, звичайно, ніхто не примушує проповідувати.
    Хіба що деяких, котрі потім виходять з тої організації.

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

будь яка реліігйна спільнота ставить якісь вимоги до своїх членів.
    В даному випаду це веимога проповіді, але свідки Єгови не регламентуюють скільки часу, коли і де буде проповідувати свідок. Кожний робить це вмвру своїх можливостей, знань, досвіду.

---------- Додано в 12:55 ---------- Попередній допис був написаний в 12:53 ----------

Ви ж не критикуєте традиційні церуи за те що до священників висувають обовязкові вимоги і регламентуюють скільки, коли і яку службу він має проводиити

3. Andr

Andr Well-Known Member

Вона була „піонеркою”, тобто проповідувала не менше сто годин на місяць, там (всюди, не тільки в Польщі) треба було записувати години і здавати звіт, що багатьом з „низів” не дуже подобалось, але така була вказівка „згори” і так мусіло бути. Пояснювалось тим, що Єгова – Бог порядку і любить точність.

взято тут http://www.ukrcenter.com/%D0%A4%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC/31810-23/%D0%A1%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D0%84%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8

4. Сергій аспірант

Піонер це людина яка добровільно взяла насебе заповязування присвячувати проповідуванню певну кількість часу. Це не примус а особисте рішення людини і її власне забовязання.

5. Andr

Andr Well-Known Member

Для мене в цьому уривку ключовим є не слово "піонер", а "не дуже подобалось, але..так мусило бути"

6. Сергій аспірант

В анонымному уривку не дуже багато правди. Не пдобалось - не здавайте. врешті нічого складного і крамольного в здачі звіту немає.

7. Andr

Andr Well-Known Member

Але перекреслює думку, що проповідування добровільне.

А я тепер знаю, чого свідки ходять по-двоє: один вміє читати Біблію, а інший - писати звіти :)))

• Подобається Подобається x 1
  8. Сергій аспірант

Абсолютно ні - людину не примушують брати забовязання до яких вона не говтова.
    Щодо звітів ви знаєте що входить такий звіт?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Говорити - не мішки носити.

Викличе старійшина рядового і скаже: ти звичайно можеш не проповідувати, але совість мала б тобі підказувати: проповідуй, бо так сказано у Біблії. Який же ти свідок, якщо не свідчиш? Півгодини запитань і відповідей... і піонер готовий йти в бій і головне - самовільно, за своїм бажанням, власним вибором і без примусу.:)

---------- Додано в 12:35 ---------- Попередній допис був написаний в 12:32 ----------

А давайте без хитрувань. Ви розкажіть що туди входить, а ми звіримо і покажемо свій матеріал.

• Подобається Подобається x 2
  10. Сергій аспірант

У чому тут примус? Свідок Єгови має проповідувати не менше 1 годинии в місяць. Це багато?

В звіт входить кількість часу, кількість розповсюдженої літеатури. кількість бібілйних вивчень якщо є.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

примус полягає у тому, що "повинен", а по кількості часу - не багато.

12. Сергій аспірант

обовязок благовістити є біблійною вимогою.
    Церква наприклад теж висуває певні вимоги - нариклад регулярно відвідувати літургію.

• Подобається Подобається x 1
  13. Сергій аспірант

Мих поясніть мені таку просту річ - чому ви вважаєте що тільки католицька церква може щось вимагати від вірян. примушувати ї до чогось? Наприклад в католицькій церкві існує примус регулярно вівідувати літургію, примус святкувати церковні свята - це ж дуже важливі вмоги чи не так?
    Якщо свідки Єгови висувають вимоги щодо проповіді, регулярних відвідувань зібрань ви це сприймаєте як щось проти закоонне.

---------- Додано в 16:11 ---------- Попередній допис був написаний в 16:10 ----------

Показуйте. вже тиждень чекаю.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви уважно прочитайте нашу полеміку - тоді й зрозумієте.

Я не проти того, що церква щось вимагає. Мова ж почалася з того, що ви сказали, що ваша організація не вимагає нікого проповідувати і коли побачили, що сказали неправду, то зразу перекинулись на католицьку церкву і почали мені задавати странні запитання.

• Подобається Подобається x 2
  15. Сергій аспірант

Якщо людина стає свідком Єгови то вона згодна проповідувати і к правилло проповідує ще до свого хрещення. Свідки Єгови не схвалюють неактивність у служінні але вона не є підствою для виключення. Нагадаю коли і скільки часу присвячувати проповіді особиста справа кожного.

---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:53 ----------

і не примушує нікого ставати свідком Єгови - це результат усвідомлного вибору людини.. а не примус.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну ше б не вистарчало....

17. Сергій аспірант

Хоча багато народів прийняли християнсво не з власної згоди а з зовсім інших причин. Воно було або навязано владою бо завойвниками-християнами.

---------- Додано в 19:54 ---------- Попередній допис був написаний в 19:51 ----------

І де ж ваші матеріали?

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Благовістити що??? Брехню Рассела? Тицяти під ніс сатанинську макулатуру? Що ви проповідуєте людям, які є на схилі віку і все життя віддано служили Богу.
    Хочете бути єговістами, сидіть в тому своєму царстві і хоч на головах там стійте. А мені ще хтось тицьне під ніс брошурку - буде мати великі неприємності.

19. Сергій аспірант

Педроб я не реагуватиму на ваші дописи. оскільки не впевнений у вашій адекватності. я вже давав вам пораду і раджу нею скористатись поки за вас це не вирішит зробити держава.
    ---------- Додано в 20:32 ---------- Попередній допис був написаний в 20:24 ----------

[/COLOR]
    Що в них дивного?
    Мені дивно що у традиційних церков потрійні стандарти - одні для духовенства, інші для мирян, ще інші для представників інших реліігй.

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Держава яка??? Бруклін? А ви як не маєте що відповісти то не відповідайте. Як там башта нічого не радить крім особистих образ...
    Але я добре знаю єговістів і що від них чекати.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)