Переслідування Свідками Єгови

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ZENIT, 26 жов 2010.

1. Locke

Locke невиправний реаліст

Особисто я проти переслідувань за віросповідання.
    Але рівно до тієї межі, поки вони не втручаються в особисте життя і віросповідання інших. Коли СЄ стоять на вулиці зі стендом з книжечками і нічого не нав"язують - нічого не маю проти них, як і за. Хто зацікавиться - сам до них підійде. Кого не цікавить - пройде мимо. Але коли вони починають переслідувати людей і чіплятися на вулиці - обома рузами "ЗА" їх переслідування аж до повної заборони. Причому не за віросповідання, а за безпардонну нав"язливість.

• Подобається Подобається x 1
  2. Real

Real Well-Known Member

ну... так... щось в тому є.
    я їх коли бачу, питаю на випередження: " як справи, бабусі, спасаєте світ? " вони як правило кивають, мол так-так, спасаємо.... всі сміються. Гумор допомогає ;)

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Еге ж! Нещодавно мені запропонували "дуже цікавий", на думку свідків, журнал Пробудись про теракти. Я відповіла: "Ні, дякую, я терактами не займаюсь." :)

4. Corleone

Corleone розівчився програвати

Вся серія "пробудись" якась трохи маніакальна. Там на кожній сторінці про апокаліпсіс розповідають. Мені подібне "християнське" чтиво не дуже довподоби.

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Читання великої кількості журналів - особливість організації СЄ. Офіційна точка зору на події у світі поступово нівелює власну точку зору і, як наслідок, відпадає потреба самостійно мислити.

6. sitech

sitech Well-Known Member

Найперша в світі брехня

Через змія бунтівний ангел розмовляв з жінкою. "Чи Бог наказав: Не їжте з усякого дерева раю?" - спитав він в неї. Коли жінка повторила єдину заповідь, яка була для людей в раю та нагадала про покарання, яке чекало на тих, хто порушить її, Змій сказав: "Умерти не вмрете!
    Бо відає Бог, що дня того, коли будете з нього ви їсти, ваші очі розкриються, і станете ви, немов Боги, знаючи добро й зло." (Буття 3:1-5)

Він стверджував, що Бог ховає від людей правду. З'ївши плоди цього дерева, люди мали, по словах Змія, стати такі ж як Бог, вирішуючи самі що для них є зло, а що добро. Це була сама перша в світі брехня. В Біблії про цього першого брехуна говориться, що він "...змій великий, вуж стародавній, що зветься диявол і сатана, що зводить усесвіт..."(Об'явлення 12:9)
    Але ось, що цікаво, навіть нині люди, які звертають свою увагу на Біблію , скорше більше довіряють Змієві, коли вірять в те, що після смерті людина не помирає, а переходить в інше життя. Адже Бог сказав Адаму вже після скоєного злочину: "За те, що ти послухав голосу жінки своєї та їв з того дерева, що Я наказав був тобі, говорячи: Від нього не їж, проклята через тебе земля! Ти в скорботі будеш їсти від неї всі дні свойого життя. Тернину й осот вона буде родити тобі, і ти будеш їсти траву польову. У поті свойого лиця ти їстимеш хліб, аж поки не вернешся в землю, бо з неї ти взятий. Бо ти порох, і до пороху вернешся." (Буття 3:17-19)

У Біблії говориться, що "мертві нічого не знають". Після смерті немає ні пекельних мук, ні томливого очікування Страшного суду людина просто повертається в прах. Зважаючи на це Слово Бога радить живим: «Бо знають живі, що помруть, а померлі нічого не знають, і заплати немає вже їм, бо забута і пам'ять про них…Все, що всилі чинити рука твоя, теє роби, бо немає в шеолі, куди ти йдеш, ні роботи, ні роздуму, ані знання, ані мудрости!(Екклезіяст 9:5,10)
    Слово " шеол" багатьом незнайоме. Це єврейське слово, і точне його походження не відоме. Більшість релігій учать, що існує загробне життя, але Слово Бога говорить, що що знаходяться в шеоле мертві, перебувають в несвідомому стані. Шеол - це загальна могила усіх людей. Але чи є для людей надія вічного життя?

Якщо ми, будучи вірними служителями Бога, помремо до того, як Єгова покладе край цій нечестивій системі, нас неодмінно чекає "краще воскресіння" - краще в тому сенсі, що воно дасть можливість жити вічно. Ісус обіцяв: "Не дивуйтеся з цього, тому що настає година, в яку що усі, що знаходяться в пам'ятних склепах почують його голос і вийдуть"(Иоанна 5: 28, 29).

7. vseprav

vseprav Well-Known Member

ні, перша брехня було в тому, що зївши плід вони помруть, а таки не вмерли;)

8. Levko

Levko Well-Known Member

Чого ж не вмерли?
    Вмерли все таки!:)

Останнє редагування: 2 лют 2012
  9. vseprav

vseprav Well-Known Member

але не в той самий день

10. Levko

Levko Well-Known Member

В той самий день вмерли, п.vseprav!

11. olecs777

olecs777 New Member

Якщо Ви рахуєте, що Свідки Єгови не порушують жодних законів і діють в рамках чинного законадавствата відповідних міжнародних конвенцій, то Вам я думаю необхідно переглянути відео по нижче поданих адресах, щоб більше про ниж дізнатися, чи мають право вони таке витворяти?

http://www.youtube.com/watch?v=zUzLgQtLrKI&feature=colike
    http://www.youtube.com/watch?v=Nrj57HIca5g&feature=colik...
    http://www.youtube.com/watch?v=kzBezdY4Dpo&feature=colik...
    http://www.youtube.com/watch?v=5qKA3LrVQ5w&feature=colik...
    http://www.youtube.com/watch?v=rS9pVBApQLA&feature=colik...
    http://www.youtube.com/watch?v=3inhqap7Fk4&feature=colik...
    http://www.youtube.com/watch?v=tbpUyVLLhkM&feature=colik...
    http://www.youtube.com/watch?v=GuqhoInTBnA&feature=colik...
    http://www.youtube.com/watch?v=w30lplQWj8g&feature=colik...
    http://www.youtube.com/watch?v=EQKFYyZ18UA&feature=colik..
    /QUOTE]

12. iso

iso Well-Known Member

Скажіть чесно, Ск.разів в житті свідки чіплялися Вас руками?:)

13. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

:))) :))) :))) Казнить нельза помиловать (с)
    ISO, на правду, навіщо нам розділові знаки, нє?

14. sitech

sitech Well-Known Member

Без права на ім'я

Без права на ім'я
    «Для того схиляю коліна свої перед Отцем, що від Нього має ймення кожен рід на небі й на землі…» (До Ефесян 3:14,15)
    Жила-була одна дуже хороша людина. Дуже розумна та уміла. Працювала сам на себе, все усім лагодив і майстрував. З часом він став дуже хорошим майстром і йому знадобився помічник. Він навчив свого сина і вони стали працювати разом. З часом і цього стало мало і вони запросили ще людей з хороших знайомих. З часом фірма росла і ставала все успішніше. У якій те момент вона вийшла на світову арену і у неї з'явилося багато фабрик і філій в різних країнах. Ця людина була хорошим і добрим керівником свого "дітища".[​IMG]
    Але ось одного разу, в одній його заморській філії, усі працівники на загальній нараді підняли важливе питання:
    "А давайте з цієї миті ми не називатимемо нашого начальника по імені, а просто говоритимемо " шеф" або " директор". А обґрунтували це тим, що для них, іноземців, важко вимовляти ім'я їх керівника, і спотворюючи його, вони можуть його ненароком скривдити, образити, якщо він раптом приїде в їх філію. На тому й поставили крапку.
    Але на наступній нараді виникло інше питання: "А як зрозуміти, про якого шефа говориться, про шефа нашої філії або шефа усієї корпорації? Після довгих дебатів пришли до висновку, що місцевий шеф, якого вони знають краще, насправді їм більше до душі, чим той якого вони знають погано. І вирішили, що у них буде один шеф, але в двох особах".
    Але незабаром виникло ускладнення. Рядові працівники стали плутатися, хто ж їх головний начальник, оскільки в паперах були два різні імена - головний шеф і місцевий.
    Що б простий народ не ставив багато питань, то вирішили прибрати з усіх документів підприємства ім'я найголовнішого, того хто ж створив усю цю корпорацію.
    Але працівники, які виконували наказ по вилученню імені, чи то через неувагу, чи то їх замучила совість, оскільки вони розуміли, що робили, але в декільком місцях вони ім'я шефа все-таки залишили. Але що б його знайти, треба було вже читати дуже багато і дуже уважно.
    Але такі люди все-таки знаходилися. Вони стали розповідати про це відкриття іншим. Начальству це звичайно не сподобалося і воно розпорядилося повністю вичистити усі документи від горезвісного імені. Що вони незабаром й зробили.
    Ви скажете: Який абсурд! І будете абсолютно праві! Але саме така історія сталася з найбільшим ім'ям у всесвіті. Не вірите? Візьміть Біблію в класичному синодному(церковному) перекладі. Скрізь, де коштує титул " Господь" раніше стояло особисте ім'я Єгова. (Близько 7000 разів)
    Виключення складають лише декілька місць, де ім'я Бога залишили на місці(наприклад Вихід 3: 15, 15: 3)
    Але якщо ви візьмете новіші сучасні переклади, наприклад переклад російського біблейського суспільства за 2009 рік, то там ім'я Бога було видалене остаточно. Такі випадки далеко не поодинокі.
    Тепер для усіх, хто читає ці переклади, Бог став безособовою істотою, просто Бог, Господь, Саваоф...

Але це усе титули, які дають лише якісну характеристику Бога, показуючи його положення і здібності.
    Наприклад багато хто з титулів, які застосовують до Бога, застосовується і до інших осіб.
    Титули " бог", " батько" застосовуються не лише до Бога, але і до Сатани.
    Для невіруючих, у яких бог століття цього засліпив уми. (2Кор.4: 4)
    "Ваш батько диявол, ... він неправдомовець і батько неправді. (Від Івана 8:44)
    Цим і відрізняється особисте ім'я від титулу. Особисте ім'я ідентифікує конкретну особу. Ім'я Єгова не застосовується ні до кого, окрім істинного Бога.
    Так само хорошим аргументом є одна з десяти заповідей :
    «Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно.» (Вихід 20:7) Переклад Огієнка
    Деякі безпідставно стверджують, що це і є імена Бога.[​IMG]
    Зверніть увагу, що тут говориться "не вимовляй імені" в однині, а не " імена". І конкретно вказано особисте ім'я Бога " Єгова", до якого треба відноситися з повагою.
    Ще одним аргументом є той факт, що особисте ім'я Бога зустрічається у Біблії близько 7000 разів, що більше, ніж кількість усі[​IMG]х інших титулів разом узятих.
    Є ще одна помилка, що хоч ім'я і є, але вимовляти його не треба в повсякденному житті. Нібито це порушує третю заповідь. Але якщо читати переклади Біблії, де ім'я Бога коштує скрізь, де воно і повинне стояти, то ясно видно, що у біблейські часи люди у своєму повсякденному житті вільно вимовляли це ім'я.
    Гедеон промовив до них: «Не буду панувати над вами я, і не буде панувати над вами син мій, Господь пануватиме над вами.» (Книга Суддів 8:23)
    Біблія - це не проста книга. Це книга від Бога про Бога
    Уявіть собі, що ви вирішили написати власну автобіографію. Витратили на це багато сил і засобів. Принесли рукопис в редакцію і віддали її головному редакторові.
    Але яке буде ваше здивування, коли отримавши книгу ви побачите, що вона називається "Автобіографія людини", а з книги скрізь було видалено ваше ім'я і замінено словом людина і чоловік?
    Образливо? Безглуздо? Які ще епітети можна було б застосувати до цієї абсурдної ситуації?
    Але саме це сталося з Богом і його книгою.
    Якщо ви і справді християнин, то чом би вам не йти за вашим учителем, який учив своїх послідовників святити ім'я Бога в молитві : «Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім'я Твоє» (Від Матвія 6:9)

Останнє редагування: 19 бер 2012
  15. Coffe13

sitech, перші ніж визначитися, наскільки я справжня християнка хтіла б почути від вас - якою мовою написаний Новий Завіт, себто якою мовою він дійшов до нас, якою мовою написані оригінальні письмена, з яких потім вчинено переклад? І друге питання - яка підстава додавання Імені Божого в Новому Завіті в перекладі нового світу?

• Подобається Подобається x 2
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тому що християни є послідовниками Ісуса Христа, який у молитві сказав наступне: "Отче наш" і не інакше.

Що стосується організації СЄ, то без сумніву, використання Божого Імені у назві організації є ніщо інше, як порушення заповіді Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно. Чому? тому що кожного разу, коли СЄ називають себе, чи назву організації, то воно виглядає, як експлуатація авторитету, величі Божого Імені, подібно, як підробники товарів, які намагаються на своїх товарах приклеїти лейбу авторитетних виробників, експлуатуючи їх назви.

---------- Додано в 21:59 ---------- Попередній допис був написаний в 21:43 ----------

То не є аргументом.

Як можна аргументувати надаремне вживання Богожого Імені тим, що Воно часто згадується у Біблії?
    Як можна на підставі того, що це Імя є часто в Біблії робити висновок, що люди часто Його вживали?

• Подобається Подобається x 2
  17. sitech

sitech Well-Known Member

Вибачте, але наскільки ви християнка, давайте я не буду давати вам оцінку. Я можу розповісти що на цей привід говориться в Біблії, а ви оцінку давайте собі самі. Добре?

---------- Додано в 21:54 ---------- Попередній допис був написаний в 21:52 ----------

Оригінальні тексти до нас не дійшли взагалі, але ті, що дійшли до нас, вони були написані грецькою мовою

---------- Додано в 21:56 ---------- Попередній допис був написаний в 21:54 ----------

А що ви думаєте самі з цього приводу? Ісус, який добре знав Писання, часто цитував його: "Написано...". Як ви думаєте, він цитував його так як воно було написано в оригіналі, або в сучасній редакції?

18. Coffe13

А давайте. Тим більше, що я й не просила :give_rose:
    Чудово, то ми про те і поговорим згодом.
    Що я думаю я вам скажу потім, а зараз я питаю пояснення - на підставі чого в перекладі нового світу в тих чи інших місцях додано Імя Бога, це ж має логічне пояснення, то скажіть мені його. Дякую.

19. sitech

sitech Well-Known Member

Я з вами абсолютно погоджуюся, Ісус навчав, що молитви треба направляти до Отця, який на небі. Дуже слушна порада. Але Ісус додав, що у Отця є ім'я і це ім'я має бути освяченим. Святити ім'я не означає виказувати його в неправильний спосіб, але й не означає його навмисно замовчувати. Яке ж освячення імені, якщо дехто вважає що всяке проголошування імені можна вважати за беззаконня.
    Ось подивіться як хвалилися ім'ям Бога прості люди. "Аж ось прийшов із Віфлеєму Боаз, та й сказав до женців: Господь [יהוה]* з вами! А вони відказали йому: Нехай поблагословить тебе Господь [יהוה]*!" (Рут 2:4) Заповідь, яка забороняла вживати ім'я Бога Єгови, забороняла вживати його в неправильний спосіб, або марно.
    Слід зауважити, що в словнику староєврейської мови Келера і Баумгартнера про староєврейське вираження лаш·ша́вʼ, перекладеному словом " даремно" або "марно", сказане наступне: "називати ім'я без причини... зловживати ім'ям". Таким чином, ця заповідь забороняє не вживання імені Бога, але швидше, його зловживання.
    * [יהוה] - Єгова

---------- Додано в 23:32 ---------- Попередній допис був написаний в 23:28 ----------

Якби Єгова не бажав, щоб його ім'я вимовляли, він міг би рішуче заборонити це. Проте у Біблії ніде немає заборони правильним чином вживати або вимовляти його ім'я. У біблейські часи богобоязливі люди вільно вимовляли ім'я Бога(Буття 12: 8; Рут 2: 4; 4: 11, 14). Насправді Бог часто засуджував тих, хто схиляв його народ забути його святе ім'я(Ієремія 23: 26, 27; Псалом 44: 20, 21 [43: 21, 22,).

---------- Додано в 23:35 ---------- Попередній допис був написаний в 23:32 ----------

Дійсно. Ніяк. Саме часто згадуване ім'я - Єгова

---------- Додано в 23:37 ---------- Попередній допис був написаний в 23:35 ----------

Якщо Єгова є автором Біблії, зробіть самі висновок, Єгові подобається те, що його ім'я найчастіше вживається в Біблії?

---------- Додано в 00:12 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:37 ----------

Хоча б на підставі тих текстів, яких Ісус та його апостоли цитували з Священних Єврейських Писань. "Написано..." Так як Грецькі Писання були добавлені до Священних Єврейських Писань та є богонатхненним продовженням, було б нерозумно стверджувати, що зникнення Божого імені здається логічним. Особливо, якщо звернути увагу на слова Якова до апостолів та старійшин в Єрусалимі приблизно в 1-му ст н в: "Симон ось розповів, як зглянувся Бог від початку, щоб вибрати люд із поганів для Ймення Свого." (Дії Апостолів 15:14) Потім, стверджуючи свої слова, Яків процитував слова з Ам 9:11, 12: "Того дня Я поставлю упалу Давидову скинію і проломи в ній загороджу, і поставлю руїни його, і відбудую його, як за днів стародавніх, щоб решту Едому посіли вони, і всі ті народи, що в них кликалося Моє Ймення, говорить Господь, Який чинить оце.", в якому використовується Боже ім'я.
    Якщо всі народи, християни мали стати народом в ім'я Бога, чому ім'я, яке передане тетраграммоном, мало бути вилучене з Грецьких Писань, які багато хто ще називає Новим Завітом? Загальновизнане пояснення вже не підходить, тому, що довший час вважалося, що в Грецькій Септуагінті (LXX), першому перекладі Грецьких Писань, робота над якими почалася в 3-му до н е.
    Однак з цієї теорії було забрано підставу, коли був знайдений перший папірусний рукопис LXX, який містив другу половину книги Повторення Закону. Ні в одному фрагменті не було знайдено заміни замість Божого імені титулами Ки́риос або Тео́с, але в кожному випадку стоїть тетраграммон, представлений квадратним єврейським письмом [יהוה].

20. Coffe13

Окрім місць цитування Старого Завіту були інші підстави вставляти Імя Боже? Якщо так, то які?

а де твій аватар? :)