Переслідування Свідками Єгови

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ZENIT, 26 жов 2010.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Усе що існує походить від Бога.
    Біблія дуже чітко формулює що голова Христові Бог, що Ісус є підлеглим, а не рівним Богові.
    Факт залишається фактом - догмат про трійцю в Бібілії відсутній.

2. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А який догмат присутній?

Заичайно, чітко сказано що Ісус - Син Божий. А Син Божий наказує молитися так:
    Отче наш..
    То в церквах так і моляться досі як Він сказав.
    Але вшановують при цьому і Сина, і Батька, так як і ті люди 2000 років тому хто жив у часи Ісуса, Його тоді вшановували, слухаючи і ідучи за Ним (не за Батьком, "Отцем", а за Ним - бо він був уособленням на землі Того хто його послав) - що в тому поганого?

• Подобається Подобається x 2
  3. Сергій аспірант

Так Син Божий, але не Бог Син. Відчуваєте різницю?

---------- Додано в 18:08 ---------- Попередній допис був написаний в 18:04 ----------

Чи Ісус називав сееб уособбленням Отця? Ні, але він досконало відобржав риси Отця.
    Він виконував його волю добровільно. І зауважте ісус не називав себе Всемогутнім Богом. Не говорив що він і оТець це один Бог у різних проявах.
    Апостол Павло, писав що голова Христові Бог.
    У видіннях Степана і Павла Ісус по правицю від Бога (третя особа взагалі відсутня).

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:08 ----------

Дуже простий Єгова - один єдиний Бог.

---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:14 ----------

Що поганого в тому, щоб вважати Ісуса підлеглим Богові, виконавцем його волі, але не частиною Трійці?

---------- Додано в 18:19 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ----------

Якщо можна вважати молитвою завчене повторення слів десятки разів, без елементарного розуміння.
    Спитайте пересічного віруючого яке імя має святитсь і що це означає.

4. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Тоді чому Ісус ніде не назвав Отця який його послав Єговою? і чому таким важливим критерієм було увірувати в Сина Божого щоб отримати спасіння, якщо вірити треба було лише в одного-єдиного Бога?
    Іоан Хреститель був (просто) підлеглим, а Христос був втіленням Бога на землі - відчуваєте різницю?..
    Втілення Бога не може бути лише "виконавцем волі", "виконавці" - це пророки та інші святі люди, але не Богочоловік, який є частиною Бога. Нехай Отець більший за Сина - Ісус це визнавав, нехай невелика частина підпорядкована більшій частині і не є цілим, але ціле складається з усіх частин: більших і менших водночас. А не є ціле, а є те на що воно впливає.. так у нас, людей, з Богом, але не у Богочоловіка.
    Це означає ім"я єврейського бога Яхве, який, на моє переконання, настільки неосяжний що не може мати осяжного імені, яке йому дали давні люди, та й від імені суть не змінюється, в кожного народу предмети і явища називаються по-різному, слово "любов" звучить по-різному -але суть його одна.
    А я особисто молюся Творцю, Отцю для всіх людей - що і мав на увазі Христос очевидно, а то б прямо назвав не "Отець", а "Єгова", для всіх, а не лише для євреїв, бо мені довелося народитися поза ідудейською місцевістю, на якій виникла ця релігія. І таку можливість мені надав Ісус Христос, бо вніс "зміни до образу Бога", який став після його втілення на землі і розп'яття доступним всім іншим народам окрім ізраїльського.
    Якщо десь колись спитається з мене за мою десь неканонічну віру - то тільки з мене, а не з канонічної церкви. Свою відповідальність ні на кого не перекладаю.

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

І ніщо не сталося, що сталося б без Сина.

---------- Додано в 19:06 ---------- Попередній допис був написаний в 19:03 ----------

І скажете, що ви самі до того прийшли, і що вам того не влили?

---------- Додано в 19:11 ---------- Попередній допис був написаний в 19:06 ----------

То вас у секті навчили принизливо писати слово Отець?

---------- Додано в 19:13 ---------- Попередній допис був написаний в 19:11 ----------

аж куриться так брехливо.

Хіба Ісус не казав, що Він і Отець є ОДНО?

6. Сергій аспірант

Новий завті був написанй пізніше і переписувався не один раз. Ісус кілька разів цитував вірші де було імя Єгова. Пізніше .дейські равини поясювали чуда Ісуса им що він знав і використвовував імя Бога.
    Євреї і прозеліти вірили в Єгову і дотримувались закону, для отримання спасіння їм потрібно було прийняти Ісуса як Месію.

---------- Додано в 14:09 ---------- Попередній допис був написаний в 14:05 ----------

Саме формулюваня - втілення Бога у Бібдії відсунє. Ісуса названо сином Божим.
    Доречі титул син Божий стосувався не лише Ісуса.

---------- Додано в 14:15 ---------- Попередній допис був написаний в 14:09 ----------

Бог сам відкрив своє імя.
    А БОг завжи був доступний усім, а не лише євреям. Кожний бажаючий міг прийняти юдаїзм.

---------- Додано в 14:30 ---------- Попередній допис був написаний в 14:15 ----------

Ісус молився про єдність учнів, і мав на увазі що і він і Отець мають однакові поляди, бажання та спонуки.

7. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

ВСІ основні релігії світу кажуть що ім'я бога їм відкрив сам бог через пророків чи посередників. І це доводить, що імена - то людське, притаманне всім людям (бо у них є мова звуків у певному частотному діапазоні).
    І якщо вже на те пішло...
    а Ви знаєте скільки разів переписувалося і з яких витоків склалося п"ятикнижжя, Старий Заповіт? які шумерські міфи покладені в його основу у часи коли він укладався, плюс інші переписування ДО ТОГО як воно стало канонічним і жодна літера відтоді - так, не змінювалася (як і Новий Заповіт після канонізації не змінив жодного слова протягом тисячоліття)?..
    Все колись починалося і починалося не з нуля, а з основи яка була ДО того моменту.

8. Сергій аспірант

Тобто ви вважаэте що ымя бога выдкрите в Старому Завіті це вигадка людей?

---------- Додано в 12:20 ---------- Попередній допис був написаний в 12:10 ----------

Щодо Старого Завіту то існує досить багато копій які півтержуюють його достовірність але не пітвержуюють теорї про запозичення євреями міфіф інших народів. Переаисувачі Старого завіту ьбули профкесонадами тому ми маємоо менше текстологічних варіантів. Стосовно Нового Завіту ситуація інша - переписувачі були аматорами, тому маємо величезну кількість варіантів, вставок дописів. В Талмуді є докази того що християни вживали імя Бога, і чуда які робив Ісус раввини пояснювали саме знанням імені.

9. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Не вигадка, а інтерпритація людей "під себе" всього непізнанного з чим вони стикаються. Так вони це чують (а інші люди чують інакше)... суть же не у звуках. Бо якщо надавати такого великого значення звукам єврейського імені (і цифрам) - то це вже основи каббали..
    Уявіть собі що Ви - ніби Бог для комах, яких створили. Якщо Ви навчилися виходити з ними на їх рівень звукових сигналів і вступати в контакт.. то як можна "перекласти" Ваше ім'я Сергій на їх мову, якщо у них таких понять не існує як "Сергій"?.. ну, припустимо, вони Вас якось по-своєму називатимуть як Ви їм скажете - що від цього зміниться по суті? чи Ви перестанете бути собою, якщо вони Вам вигадають інше ім'я - але будуть мати саме Вас як особу на увазі..
    ім'я - це те що допомагає визначити об'єкт. Якщо це щось більше - це вже магія. Тоді виходить, що віщуни стоять на тому ж рівні що і християни - якщо через називання певних сокровенних імен речей роблять дії над об'єктами за допомогою називання їх "своїми таємними іменами"... ну ось куди мене у логіці через Вас занесло. :) ;)

10. Сергій аспірант

Ісу надавали знаки пошани, але не поклоніння.

---------- Додано в 16:09 ---------- Попередній допис був написаний в 16:03 ----------

Христяини вірять що уся Біблія надхнена Богом. Ви вважаєте що Бог допустив інтерпретацію людьми Його вказівок.
    зауважте там де Бог відкриває своє імя іде пряма мова Бога.
    Якщо ви перебуваєе з кимось у близьких стосунках то природньо що в звертаєтесь до такої особи на імя, чи не так?
    у своєму імені Бог посянив свою фундментальну властивість - ставати тим ким потрібно. Завжди коли мова іде про імя Бога, слово імя вжито в однині, і завжди мається на увазі Імя Єгова.
    Те що пізніше імя Єгова замінили на Господь призвело до плутанини оскільки Ісуса теж названо Господом. у єврейській мові усе було зрозумілим Єгова Адонай, Месія -адоні.

---------- Додано в 16:18 ---------- Попередній допис був написаний в 16:09 ----------

Можливо вас зацікавить
    http://narod.ru/disk/6624978001/tetragrammaton.pdf.html

11. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Так може ті, хто "замінили", теж були у близьких стосунках і називали на ім'я того, з ким ці стосунки у них були?..

12. Сергій аспірант

Історія дає інші свідчення. Спочатку Євреї перестали вимовляти імя, потім перекладачі при переносі в тетраграми замінили її словом Господь, яке навіть близько не є відповідником імені Єгова. Християнські філософи слідували уявленням греків де абсолют не може мати імені і вважали що вживаня певного імені щодо Бога недоречним. Можливо вони нтакож намагались дистанціюватись від юдаїзму, але тим не менше слідували традиції уникати вживання і вимови Божого імені.
    Сьогодні імя Єгови виключено з католицького перекладу Нової Вульгати, а також з літургійної практики.

---------- Додано в 17:15 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

Ви ставите переписувача на рівні з Автором?

13. Bambook

Bambook Persona non grata

Бідні-бідні Свідки Єгови... Їх все переслідують і переслідують... А тікають івідмахуються чомусь переважно від них, а не вони...

14. Сергій аспірант

ГОРНО-АЛТАЙСК. 26 мая 2011 года Верховный суд Республики Алтай направил уголовное дело Свидетеля Иеговы Александра Калистратова на новое рассмотрение. Калистратов обвинялся в разжигании религиозной ненависти и вражды, но был оправдан 14 апреля 2011 года, поскольку никаких доказательств в подтверждение предъявленных обвинений представлено не было. Однако, рассмотрев кассационное представление прокурора, Верховный суд Республики Алтай отменил оправдательный приговор и возвратил дело на новое рассмотрение под председательством другого судьи. Хотя Горно-Алтайский городской суд уже рассматривал дело в течение полугода, ему придется снова допросить более 70 свидетелей по делу и заново исследовать материалы дела, объем которых уже составляет 28 томов.

Уполномоченный по правам человека в Российской Федерации В. П. Лукин отнес данное уголовное дело к разряду «знаковых» и прокомментировал выдвинутые против Калистратова обвинения. В своем Докладе, опубликованном в 2011 году, он отметил: «Уголовное же преследование религиозной организации и ее представителей за открытое использование своей религиозной литературы — и вовсе прием, воскрешающий в памяти советскую практику преследований за веру».

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну не обманюйте народ, Сергію!

16. Сергій аспірант

ятый! соблюди их во имя Твое,
    тех, которых Ты Мне дал, чтобы
    они были едино, как и Мы едино"
    (Иоан. 17,11).
    Иисус понимал единство
    христиан, как единство между
    Ним и Богом Отцом. Он
    продолжает: "Не о них же только
    молю, но и о верующих в Меня по
    слову их: да будут все едино; как
    Ты, Отче, во Мне, и Я в Тебе, так
    и они да будут в нас едино, - да
    уверует мир, что Ты послал Меня.
    И славу, которую Ты дал мне, Я
    дал им: да будут едино, как Мы
    едино" (Иоан. 17,20-22). Иисус
    говорит просто и ясно, так, что
    никак нельзя ошибиться, что цель
    христианской жизни состоит
    главным образом в том, чтобы
    христиане были едины между
    собою, как един Он с Его
    Небесным Отцом.
    Каково же единство, которое
    должно царить между верующими
    в Христа? Его секрет: любовь.
    "Заповедь новую даю вам, да
    любите друг друга, как Я
    возлюбил вас, так и вы да любите
    друг друга" (Иоан. 13,34).
    Верующие во Христа едины,
    потому что любят друг друга, и
    потому Иисус един с Отцом, что
    Он любит Его. Но мы можем
    пойти дальше. Что есть то
    единственное, чем испытывается
    любовь? Обратимся снова к
    словам Христа. "Если заповеди
    Мои соблюдете, пребудете в
    любви Моей, как и Я соблюдал
    заповеди Отца Моего, и
    пребываю в Его любви (Иоан.
    15,10). "Кто любит Меня, тот
    соблюдает слово Мое, и Отец
    Мой возлюбит его, и Мы придем
    к нему и обитель у него сотворим.
    Нелюбящий Меня не соблюдает
    слов Моих: слово же, которое вы
    слышите, не есть Мое, но
    пославшего Меня Отца" (Иоан.
    14,23.24). "Если любите Меня,
    соблюдите заповеди Мои" (Иоан.
    14,15). "Кто имеет заповеди Мои
    и соблюдает их, тот любит Меня,
    а кто любит Меня, тот возлюблен
    будет Отцом Моим, и Я
    возлюблю его и явлюсь ему Сам
    (Иоан. 14,21).
    Вот в этом и есть суть дела. Связь
    единства - любовь, а
    доказательством любви является
    послушание. Христиане тогда
    едины между собою, когда между
    ними есть связь любви, и когда
    они послушны словам Христа.
    Иисус един с Богом, потому что
    как никто другой Он был
    послушен Ему и любил Его. Его
    единство с Богом - это единство
    совершенной любви, ведущей к
    совершенному послушанию.
    Когда Иисус сказал: "Я и Отец -
    одно", Он не вращался в мире
    философии, метафизики и
    абстрактности, но вращался в
    мире личных отношений. Никто
    не может до конца понять, что
    означает выражение "единство
    сущности", но всякому понятно,
    что такое единство сердец.
    Единство Иисуса с Богом
    вытекало из двух фактов:
    совершенной любви и
    совершенного послушания. Он
    был един с Богом, потому что
    любил Его и был послушен Ему, и
    пришел в этот мир, чтобы сделать
    нас такими, как Он.
    31-39

17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А звідки Ви знаєте що Автор не був переписувачем ще давнішого тексту, який не дійшов до наших часів?..
    У финикийцев он был известен под именем Йево и в Библе под именем Йехи (Йихави)[17]. Отвечал за морскую стихию и считался покровителем г. Бейрут[18], где были обнаружены тексты, посвящённые Йево, безусловно созданные под влиянием мифов о Баал-Хаддаде, боге грозы, сыне угаритского Илу. Имя последнего перешло в иврит в нарицательной форме, в значении «бог», а функции Илу (Эла) вобрал Яхве. В Палестине считался покровителем древнеизраильского союза племён и, вероятно, покровителем Эдома. Борется с Йамму (морем) и левиафаном и одерживает победу.[18]

В Угарите и Ханаане Яхве (Йаву) называли Йамму — бог моря, побеждённый в борьбе с Баалом.[17]. Кроме того, в угаритских ритуальных молитвах Яхве отождествляется с Элом или он называется сыном Эла[19][20]:
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Яхве

Якщо історія дає свідчення - то мусять існувати оригінальні рукописи 2500 річної давнини, де написано одне, і пізніші - де написано інше, щоб можна було порівняти. І рукописи мають бути датовані радіовуглецевим аналізом. Такі існують?..
    А по-друге,я читала що ім'я бога міг вимовляти тільки первосвященник раз на рік, тому його заміняли не випадково - для "простих смертиний" всує його не можна було ні друкувати ні вимовляти. І перекладачі тут ні при чому - так було задумано тими, хто уклалав ці всі правила і назви.
    Многочисленные названия Бога являются источником дискуссий для библейских ученых. Причиной этого выдвигалась гипотеза, что Тора писалась многими авторами. ЯХВЕ является единственно правильным «именем Бога» в Танахе, подобно тому как «Авраам» и «Сара» являются именами собственными. При этом такие слова, как Элохим (Бог, власть или авторитет), Эль (могучий, сила), Шаддай (Всемогущий), Адонаи (господь, магистр), Элион (Высочайший), Авину (Отче наш) и т. д. — являются не именами, а эпитетами, титулами, различных аспектов и ролей ЯХВЕ. Подобно тому, как кто-то может быть называем «отец», «муж», «брат», «сын», и т. д., но это не их личное имя. В Танахе, ЯХВЕ является личным именем Бога Израиля, в то время как другие «имена» являются титулами, которые приписываются Богу.
    ...
    Четырёхбуквенное Непроизносимое Имя Господа — ивр. יהוה‎ (транслитерация: YHWH, произношение Имени в настоящее время никому не известно), считающееся собственным именем Бога
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Имена_и_эпитеты_Бога_в_иудаизме

У Аллаха 99 імен. в кабалістів 72 імені Бога, у Бога Ізраїля (а українці - в прольоті? хай своїм богам моляться, раз є тільки Бог Ізраїля, а не Бог Всіх Людей Землі, так?) - теж імена-проявлення Ел, Елохим, Елоа, Саваоф, Шаддаі, Адонаі, Ієгова (Яхве), Іах (Ях), Ех'є... а основне - досі невідомо як саме вимовляється...

Що ж це за традиція така наскрізна вимальовується: концентруватися на кількості, на містичних звуках імені чи імен, які (за гіпотезою), будучи вимовлені, діють як заклинання мага і задіюють ту силу яку викликають для магічних же дій... де тут межа між вірою і магією?

18. Сергій аспірант

Нічого дивного - Яхве входив до пантеону язичницьких богів. Щов и хотіл цим сказати? євреї також переймали язичницьк культи і до часу пророка Ісаї їх не позбулись цілком. тільки от схвалення поколоніння ішим богам в біблії ви не знайдете..

---------- Додано в 12:52 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ----------

Така ситуація склалсь в епоху після вавилоснського полону, приблизно в 3 ст до н. е імя міг вимовляти лише первосвященник.
    Але існують докази в самій Біблії, а також позабіблійні докази - торгові угоди, приватні листи тощо які свядчать про те що імя Єгова вживалось у привітаннях, багосоловеннях тощо.

---------- Додано в 12:53 ---------- Попередній допис був написаний в 12:52 ----------

Якщо бути точним то ми не впенені у вимові ждного слова у староєврейській мові.
    Ви вбачаєте в цьому перешкоду?

---------- Додано в 12:56 ---------- Попередній допис був написаний в 12:53 ----------

Ви супечите самі собі, Бог Ізраїлю був єдиним правдивим ББогом а отже був Богом усіх людей. Титулм Ел, Елохим, Елоа, Саваоф, Шаддаі, Адонаі ніколи не були іменами Бога і по відношенню до Бога вживалось лише одне імя - Єгова. усе інші назви були еітетами,, титтуам тощо.

---------- Додано в 12:57 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ----------

Згідно Біблії у Бога лише одне імя. Те що пізіше вигадалиєвреї не так важливо, оскільки вони без підтавно стали надавати імені бога містичного значення.

19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я не вважаю "паспортне" ім'я Бога важливим взагалі, в тому-то й справа що для мене ім'я Бога - не камінь спотикання, а для Вас, очевидно, вкрай важливе і є перешкодою для прийняття наступних етапів розвитку релігії, який почався з появою Сина Божого, Ісуса Христа.
    Гм.. але це Ви самі собі суперечите.
    Якщо "Бог Ізраїлю" - то тільки Ізраїлю. Якщо всіх людей - то "Бог всіх людей". Якщо Бог цілого- то і Ізраїлю в тому числі, а якщо Бог Ізраїлю - то не очевидно що всіх інших це теж стосується тільки тому що Бог Ізраїлю - правдивий. Ну, правдивий, але ж - тільки Ізраїлю.
    Та і Ісус Христос взагалі-то прийшов до Дому Ізраїлевого і овечок ізраїлевих, а не до всього людства - про що і прямо казав.. і тільки наполегливість адептів які жили в сусідстві, схилила його до того щоб позволити і їм "їсти крихти з господаревого столу" і включити і їх в число тих, богом кого є Бог Ізраїлю.
    Коли саме? яким часом датовані таблички: тоді коли
    чи Ще раніше за ті часи, коли вже почали "щось вигадувати"?..

20. Сергій аспірант

Вам не ивдається, що це право Бга визначати чи є важливим його імя чи ні?
    Якбии ви справді бачили в своєму перекладі імя Бога усі 6000-7000 разів, питання його вжливості не виникалоб узагалі.

Ізраїль був вибраним народом Бога. будь хто міг приєднатись до Ізраїлю.

---------- Додано в 13:22 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

Ізраїль був лише прообразм майбутнього. оскільки євреї були вибраним народом врони мали змогу першими скороститатисьіз жертви Ісуса.

---------- Додано в 13:24 ---------- Попередній допис був написаний в 13:22 ----------

*** na с. 12—13 Имя Бога на протяжении веков ***
    В 1966 году в Israel Exploration Journal (том 16, № 1) было опубликовано сообщение о черепках с древнееврейскими надписями, найденных в Араде, на юге Израиля. Они были написаны во второй половине седьмого века до нашей эры. Один из этих обломков был личным письмом к человеку по имени Елиашиб. Начинается оно так: «Моему господину Елиашибу: да ищет Иегова твоего мира». И кончается: «Он обитает в доме Иеговы».
    В 1975 и 1976 годах археологи, работавшие в пустыне Негев, обнаружили коллекцию древнееврейских и финикийских надписей на штукатурных стенах, на больших кувшинах для хранения и на каменных сосудах. Надписи содержали еврейское слово «Бог» и само имя Бога ЙГВГ, написанное еврейскими буквами. Прямо в Иерусалиме недавно была найдена маленькая, скрученная полоска из серебра, датируемая, очевидно, временем до вавилонского плена. Исследователи говорят, что когда ее развернули, то увидели в ней написанное по-еврейски имя Иегова (Biblical Archaeology Review [«Обзор библейской археологии»], март/апрель 1983 года, страница 18).

---------- Додано в 13:25 ---------- Попередній допис був написаний в 13:24 ----------

Другой пример употребления имени Бога находится в так называемых «Лахиских письмах». Эти письма, написанные на черепках, были найдены в период между 1935 и 1938 годами, в развалинах Лахиса, укрепленного города, игравшего важную роль в истории Израиля. По-видимому, они были написаны офицером иудейской сторожевой заставы своему начальнику, по имени Йауш в Лахисе, во время войны между Израилем и Вавилоном в конце седьмого века до нашей эры.
    Из восьми разборчиво читаемых черепков, семь начинают свое сообщение таким приветствием: «Да даст Иегова в это время моему господину доброго здравия!» Всего, имя Бога встречается 11 раз в семи письмах, а это ясно показывает, что до конца седьмого века до нашей эры имя Иеговы употреблялось изо дня в день.

---------- Додано в 13:26 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ----------

Исход 3:15: ...«Вот что ты скажешь сыновьям Израиля: „Иегова, Бог ваших предков, Бог Авраама, Бог Исаака и Бог Иакова, послал меня к вам“. Это моё имя на века, и под этим именем меня будут помнить из поколения в поколение...

---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:26 ----------

Як ви тоді поясните розмову із самарянкою?
    Не Ісуса треба було схиляти до проповіді іншим, а апостолів які були проти цього.

а де твій аватар? :)