Перепланування квартири

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем OKus, 16 тра 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. mtc

mtc Well-Known Member

Ось мій проект до і після (з певними меблями)... цікава ваша думка :)

планування Доброї Оселі:

Моє планування:
    1) Вирішено обєднати кухню з вітальнею... тому що ширина вітальні складає 2,85м... а довжина близько 6,5м - дуже не зручно. Проблема в тому що всі кімнати досить довгі, але вузькі. Тому тут було вирішено обєднати їх, щоб була хоч одна частина квартири з відчуттям простору.
    Щоб вітальня здавалась ще більш просторіше (візуально) - ми не будемо її ділити арками чи перегородками. А навпаки даємо ламінат майже по всій площені кімнати, а лише біля кухонних меблів - буде плитка. Диван встановлюємо по середині кімнати, щоб віддалити його від ТВ, і акустичної системи.
    А стіл буде розташований - біля вікна, де буде завжди світло, і сонячно.
    Також завдяки цьому - збільшилась ванна кімната, куди можна поставити велику ванну.
    Коридор став більш ширший при вході, так як стіну вітальні зрівняли зі стіною кухні.

2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А як же запах часнику? Дивани просмердяться часником і іншими запахами.

3. mtc

mtc Well-Known Member

в моєму випадку готуватись буде не так багато... :)
    а крім цього не проблема поставити хорошу витяжку, відкрити балкон чи вікно при готуванні.

Бо жити все життя в трамвайних кімнатках - це взагалі не радує.

Наприклад, у моїх знайомих, які вже мають дітей - на кухні стоїть диван, і кухня там розміром в 8кв метрів - і до цього ж вони дійсно готують дуже багато... але проблем з запаху ніколи не має. Відкритий балкон при готуванні, і працює витяжка.

Є ще один друг, який також обєднав кухню з вітальнею - також ніяких проблем не має.

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А, ну тоді нормально.

5. denverod1

denverod1 Well-Known Member

Можна дати прозору перегородку яка закриватиме робочу зону

6. mtc

mtc Well-Known Member

Звичайно є ще один із таких варіантів (з розсувними дверми)...
    Хоча простір тут трохи втрачається... але не дуже, бо таку перегородку я би встановлював з чистого товстого скла (або максимум як на 2 фото)...

[​IMG] [​IMG]

7. OKus

OKus Well-Known Member

Я теж думав над цією трикімнатною і якби взяв то точно б об'єднував вітальню з кухнею, без перегородок але з таким барним столом заді дивану.

А чого я б не робив так це об'єднувати туалет з ванною. В 2кім ванна менша і там об'єднати добре, а тут мені здається достатньо місця в ванній і без об'єднання.

8. mtc

mtc Well-Known Member

Я також думав над барною стійкою... Хоча це вже буде видно по ходу ремонту, на ск це буде зручно. Треба ще врахувати 40-50см на стільці, на яких би сиділи.. і сама барна стійка була б на 40см в ширину...Звісно добре було б одному поїсти біля барної стійки, ніж іти за стіл через всю кімнату. :)

Туалет і ванну обєдную - тому що знову ж таки люблю великі і широкі приміщення. :) Плюс зараз, де живу - в 1-кімнат квартирі маю аналогічну ситуацію - і мені так зручно )

Переглядаючи нові і сучасні проекти дизайнерів - всі сходяться на тому, щоб зробити максимально більший простір.
    Але звичайно що треба враховувати ск людей буде проживати у квартирі, на скільки буде постійно готуватись... акуратність.. і все інше )

Ось тут наприклад 2 кімнат квартира - фактично вся відкрита... хоча спальне місце, як на мене - завжди варто робити закритим.

http://www.inmyroom.ru/posts/kak-obustroit-dvushku-49-m2-v-podmoskovie

В моєму випадку - ця квартира буде розрахована для 2 людей... з можливістю поповнення.. але через 3-4 роки. :)

9. denverod1

Кілька прикладів
    Дизайн у європейців
    Дизайн у нас

У нас проблема з майстрами, меньший вибір матеріалів, меньші зарплати, інший побут, відповідно кінцевий результат відрізняється від того яким ми його задумували ..

10. mtc

mtc Well-Known Member

Більш сучасна кухня (меблі), яка чітко буде зроблена без всяких недоліків, і з якісними механізмами - буде коштувати біля 25тис грн... і вище. Це ціни які пропонуються в магазині "Марк" на Науковій, або в "трьох слонах"

11. Марточка

Марточка Well-Known Member

mtc, то кухня скільки метрів? Я думаю не менше 35-40 буде більш-менш якісна кухня, з Блюмівськими системами.

12. OKus

OKus Well-Known Member

Теж питався в Марку, там дійсно хороші кухні, від 650 за метр (750 якщо скло). Виглядають гарно і якісно.

13. mtc

mtc Well-Known Member

це не велика кухня..
    шкаф під холодильник... вверху 3 шкафи.. і внизу .. стільниця на 3 метри
    Якщо більша кухня - відповідно ціна більша.

Виготовляє їх - http://merx.ua/

До речі меблі, дивани подобаються від Calligaris - http://shopcalligaris.com/products/

... або по нижчій ціновій категорії від blest - http://blest.ua/

Для прикладу диван (кутовий на 3 метри) від Calligaris - може коштувати від 2000-3500евро
    диван від Blest - 900-1500 евро

14. OKus

OKus Well-Known Member

А мені якраз більше сподобалась та львівська фірма яка теж в Марку, недалеко від меркс.

Там тільки 20 тис може коштувати стільниця якщо камінь.

15. denverod1

Меблі краще ікеа якщо недорого і під європу або якщо дорого то від німців везти

16. Марточка

OKus. бачу ви також пригледіли собі скляні фасади і ту стільницю. Ми також хочемо можливо там замовляти, ще остаточно не визначились, але якість дуже хороша в них.
    mtc, ми також поки зупинилися на дивані Blest

17. mtc

mtc Well-Known Member

В мене зараз стоїть диван Blest .. як 3 роки... поки один недолік - почала скрипіти пружина при відкритті сектору куди складати постільну білизну. :) Але вже як рік назад це сталось )

Інших недоліків не має. Міцна тканина - нічого не протирається. І нічого не просідається.

Від Calligaris дуже подобаються їхні столи і стільці на кухню... і ліжко в спальню :)

[​IMG] [​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  18. OKus

OKus Well-Known Member

Взявши все-таки ідею denverod1, зробив перепланування.
    Тепер туалет виходить окремо і велика ванна. Плюс в спальні більше місця на шафу в якій тепер можна зробити навіть стіл.

А двері з вітальні в спальну прийдеться робити сховані (дорогі зараза)

19. mtc

mtc Well-Known Member

двері будуть, як у різних загодкових фільмах )) але планування - класне!

Цікаво чи всі будуть робити відразу ремонт після здачі кварири.. або хоча б через 2-4 місяці? я так розумію будемо жити в шумі ще на протязі 2-3 років - спокійно )
    І було б не погано, щоб наприклад через пів року після здачі 2 секції (чи після здачі 3 секції і т.д.) - зробити графік ремонтних робіт в нашій секції - з 9.30-19.00 (або максимум 20.00).. бо якщо хтось вже буде починати сверлити в 8.00... а хтось буде закінчувати 22.00 - буде дуже складно там проживати.. :sad:
    Просто треба щоб всі віднеслись до цього з розумінням... і щоб день не починався з матюка і сварок )
    Тобто щоб кожен розумів що має пів року для ремонтних робіт в більший час... а потім він стає обмеженим із-за заселення людей у квартири.

20. Марточка

mtc, а які приблизно в них ціни на ті столи і ліжко? Бо на сайті без цін.

а де твій аватар? :)