переливання крові

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем duncan, 17 бер 2007.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Відповідь: переливання крові

Точно, точно! Вы попробуйте хоть разок, потом за уши не оттащишь!:D

• Подобається Подобається x 1
  2. Arsen

Arsen Well-Known Member

Ні-ні, тільки не я:)

3. Оля

Оля Старожилка форуму

В Сіетлі й про таке не чули! :eek:

4. Forpost

Forpost Стоїк

І що про стейк напівсирий з кров"ю, теж не чули?Хоча всяке може бути ось туть ніби людина каже що у Львові мешкає
    про кров ніц не знає

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупер жартів не тойво, не розуміє. :) :o

6. Mariya

Mariya Well-Known Member

Стейк можна замовити добре просмаженим. І всі проблеми.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та хоть тричі запечений, тут дехто все одно сприймає, що це кров.

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

пан мих, а є різниця між жартом і глузуванням?..

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та яке там глузування? робити нічого....

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ага...
    немає різниці...
    жодної...

вам тошнотікі з пацюків (які я роблю) подобаються?..
    як вони вам на смак?..

11. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

На початку люди їли тільки рослинну їжу.

Буття 1:29
    І сказав Бог: Оце дав Я вам усю ярину, що розсіває насіння, що на всій землі, і кожне дерево, що на ньому плід деревний, що воно розсіває насіння, нехай буде на їжу це вам!

Після потопу було дозволено їсти м*ясо.
    Буття 9:3
    Усе, що плазує, що живе воно, буде вам на їжу. Як зелену ярину Я віддав вам усе.

З умовою
    Буття 9:4
    Тільки м'яса з душею його, цебто з кров'ю його, не будете ви споживати.

В закон-угоді Мойсея було повторено
    Левит 7:26,27
    І жодної крови птаства та худоби не будете їсти по всіх ваших оселях.
    Кожна душа, що їстиме яку-будь кров, то буде винищена душа та з-посеред народу свого.

Тому треба було
    Левит 17:12,13
    Тому сказав Я Ізраїлевим синам: Кожна душа з вас не буде їсти крови, і приходько, що мешкає серед вас, не буде їсти крови.
    А кожен чоловік із Ізраїлевих синів та з приходька, що мешкає серед них, що вполює здобич звірини або птаства, що їджене, то він виллє кров того й закриє її піском.

------------------------------------------

Ми, християни, не є під Мойсеєвим законом. Але заборона вживати кров залишилась і для християн. Це теж є в Біблії.

Дії 15:28,29

Бо зволилось Духові Святому і нам, тягару вже ніякого не накладати на вас, окрім цього необхідного:
    стримуватися від ідольських жертов та крови, і задушенини, та від блуду. Оберегаючися від того, ви зробите добре. Бувайте здорові!.

Дії 21:25
    А про тих із поган, що ввірували, ми писали, розсудивши, щоб вони береглися від ідольських жертов та крови й задушенини, та від блуду.

Тому, м*ясо їсти можна, а кров ні. Одним із складників кров*янки, кишки, "кашки" є кров. Хто їсть це, то робить великий гріх. Також в Біблії пояснюється чому не можна вживати кров. Якщо буде цікаво, можу написати пізніше.

• Подобається Подобається x 4
  12. Масік

Масік Well-Known Member

Так усі клітини крові мають свою тривалість існування , найбільше живуть еритроцити 120 діб, тому той генетичний матеріал ненадовго у вас поселиться а життя таки врятувати може

13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Для переливання?

14. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Коли мою зведену сестричку питають, "звідки ти така розумна", вона у відповідь каже щиру правду:
    - Тато був нейрохірургом, в голодні роки мізки з роботи приносив щодня...

А в тему:
    Ось днями готували до операції дружину, сказали, що може знадобитися донорська кров.
    Пішов у тій же лікарні на пункт переливання. Кажу лікарці, що хотів би заплатити надійному донору, бо сам мушу їздити по знайомих, збирати гроші. Домовився, але лікарка мене вербувала в донори теж.
    Я сказав чесно: нічим забороненим не хворів, але 7 років тому перев’язував наркомана, якого на моїх очах вдарили ножем. Руки були порепані до крови від ремонту тачки на морозі. (пам”ятаю, я тоді злякався і серед ночі зателефонував знайомому лікарю. Той сказав: мило – горілка на руки, мило – горілка. Так спустошив не одну пляшку і потім не перевірявся. А навіщо ?)

Лікарка навіть зраділа – “ну то здайте у вівторок 200 мл, ми перевіримо і на СНІД, і на туберкульоз, і на гепатит! І ще повернемо Вам 50 грн зі 100, що Ви дали на донора!”

15. Оля

Оля Старожилка форуму

Для споживання в їжу. Не переливають кров тільки Свідки. ;) Ну, не хочуть, щоб їх спасали, нехай не переливають. В Біблії про то ніде не говориться, бо хто тоді переливав? То вже людські постанови.

• Подобається Подобається x 2
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Народ, варена кров - то яка то вже кров? А сирУ кров ніхто й не кушаєт. Доречі, якщо бути таким точним, то в будь-якому мясі все ж крові трохи є, навіть якщо ви то мясо помиєте милом....

Додано через 4 хвилини
    відчуваєте різницю?

• Подобається Подобається x 2
  17. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Їв кровянку і буду їсти... :beee:

18. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Про це й мова!!!
    Хоча в м*ясі залишається частина крові, Бог дозволив його їсти! А як окремий складник, спеціально зібраний і доданий до страви - не дозволив. Сказав: "вполює здобич звірини або птаства, що їджене, то він виллє кров того й закриє її піском." Полювали для їжі, спускали кров на землю і готували на вогнищі, сирого ніхто не їв. Тому й задушене не їдять.

Суть цього наказу у відношенні до крові.

Дії 15:28,29

Бо зволилось Духові Святому і нам, тягару вже ніякого не накладати на вас, окрім цього необхідного:
    стримуватися від ідольських жертов та крови, і задушенини, та від блуду.

А що, "стримуватись" не включає в себе переливання?

Якщо лікар скаже вам стримуватись від алкоголю (не пити), то ви будете його вводити внутрівенно?

Олю, я є Свідком Єгови! Надіюсь, ви не будете ставитись до мене упереджено. :sad: Ваша щирість і простота дуже мені подобаєтесь.

19. Forpost

Forpost Стоїк

будуть ще й як,"...світ вас зненавидить в Ім"я моє...."

20. coolzak

coolzak Well-Known Member

трактування цього шановна гуцулянко неможливе без історії-іудеї були ідолопоклонники і робили жертву з крові поганським богам
    --на це і є заборона.а переливання крові часто єдиний спосіб урятувати людину і я того ніколи не зрозумію коли дитина вмирає а батьки впираються і не дають зробити переливання

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)