Перейменуємо Україну в Русь, або в Річ Посполиту?

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Victor Rusin, 8 вер 2009.

1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

А я где то сказал, что надо любить ?

Нет они не свидомые.

Липинский, Вячеслав Казимирович

Щоб збудувати державу, треба мати державний інстинкт, досвід влади і потрібні фахові знання. Цього всього не мають ці, що себе звуть «національно-свідомими» українцями. Не мають тому, бо вони всі виросли з революції, отже руйнування а не будування держави.

И еще.

Націоналізм буває двоякий: державотворчий і державоруйнуючий – такий, що сприяє державному життю нації і такий, що це життя роз’їдає. Прикладом першого може бути націоналізм англійський; другого – націоналізм польський, український. Перший є націоналізм територіальний, другий – націоналізм екстериторіальний і віросповідний. Перший називається патріотизмом, другий – шовінізмом.

Коли Ви хочете, щоб була Українська Держава – Ви мусите бути патріотами, а не шовіністами. Що це значить?

Це значить, перш за все, що Ваш націоналізм мусить спиратися на любов до своїх земляків, а не ненависть до них, за те, що вони не українські націоналісти. Для Вас, наприклад, мусить бути ближчий український москвофіл чи польонофіл (оцій, як Ви його звете: Малорос і Русин), аніж чужинець, який Вам мав би помогти визволитися від Москви чи від Польщі. Ви мусите все своє почуття і весь свій розум зосередити на тому, щоб найти розуміння, найти спільну політичну мову з місцевим москвофілом чи польонофілом – іншими словами: сотворити з ними разом на Українській Землі окрему державу, а не на то, щоб поза межами України знайти союзника, який би допоміг Вам знищити місцевих москвофілів і польонофілів.

Шовініст робить все навпаки: він завжди во ім’я націоналізму порозуміється з чужинцем проти свого земляка. Приклад: галицькі москвофіли, які їздять до Варшави просити помочі проти місцевих галицьких ’’поляків’’. Ткого роду націоналізм унеможливлює існування Української Держави, бо налякані союзом ’’українців’’ з чужинцями місцеві москвофіли і польонофіли завжди покличуть з далеко більшим успіхом чужинців проти ’’українців’’ і знищать державну незалежність України.

Далі, шовінізм український різниться від шовінізму польського і єврейського, які він наслідує, тим. що він не має таких глибоких культурних і економічних коренів, що дали би йому змогу стати сильним віросповідним і економічним рухом, як останні. Культурні коріння України в народі українським не глибші від коренів Руси, і коли почати грати на почуттях, на емоціях, на ’’національній вірі’’, то на Україні переможе завжди ’’Союзъ Русскаго Народа’’, а не ’’Союз Українського Народу’’. Шовінізм український, який є націоналізмом на моду лавочників (єврейське гасло ’’свій до свого’’) і на моду живучих від вівтарів ’’національної ідеї інтелігентів’’, доведе політичну ідею України до загибелі, бо ані дійсні бакалейщики, ані до чогось здатні інтелігенти на Україні шовінізмом українським не захопляться. У нас він завжди буде представлений типами Донцових і тому подібних озлоблених і егоцентричних осіб, закоханих у собі людей, які своєю безсилою злобою все творче, життєздатне на Україні від України відганятимуть.

Отже, будьте патріотом, а не шовіністом. Бути патріотом – це значить бажати всіма силами своєї душі створення людського, державного і політичного співжиття людей, що житимуть на Українській землі, а не мріяти про втоплення в Дніпрі більшості своїх же власних земляків. Бути патріотом – це значить шукати задоволення не в тім, ’’щоб бути українцем’’, а в тім, щоб було честю носити ім’я українця. Бути патріотом – це значить перш за все вимагати гарних і добрих учинків від себе, як від українця, а не перш за все ненавидіти інших тому, що вони ’’не українці’’. Врешті, бути патріотом, це значить, будучи українцем, виховувати в собі перш за все громадські, політичні, державнотворчі прикмети: віру в Бога й послух його законам, тобто духовні вартості; далі вірність, твердість, сильновольність, дисципліну, пошану для своєї традиційної влади (монархізм), загалом кажучи, лицарськість – тобто політичні вартості. Натомість бути шовіністом – це значить прикривати свою духовну пустку (безрелігійність) і своє руїнництво: отже, зрадництво, кар’єризм, здеклясованість – фанатичними вигуками про ’’неньку Україну’’, про ’’рідну мову’’, про ’’ми – українці!’’, про клятих ’’москалів і ляхів’’ і т.п. Борони Вас Боже від такого роду ’’націоналізму’’, який може принести тільки те, що вже приніс: руїну України.

• Подобається Подобається x 1
  2. Alek

Alek Well-Known Member

Та знаю, але хочу почути Чернобильця. А ті хто проти України, мабуть - патріоти Великої Росії.

3. Чернобылец

Ответ выше.

4. Alek

Alek Well-Known Member

А це хто?

Я так и не понял, так как лично вы называете тех, кто враждебен к Украине ?

5. Чернобылец

О, хороший вопрос ! Так кто враждебен к Украине ?

Меня сразу исключайте, у меня родственники ближайшие украинцы . :)

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Севастополь? Донецьк?

7. Alek

Alek Well-Known Member

Ой, не надо крутить! Мы ж в Одессе живём или вам это просто так? Вы сказали, что свидомые это те, кто враждебен к России. Вот и пытаюсь от вас безуспешно добиться: а как же, ой!, называть тех, кто враждебен к Украине ? Хотя бы теоретически? А вы мене об родне.

8. Бранко

Бранко Well-Known Member

Какие же они киевские, когда Новгородские?

Влади́мир I Святосла́вич Стал новгородским князем в 970, захватил киевский престол в 978 году.

9. Чернобылец

Ну кто к РОссии враждебен, зайдите на ветку про лицо России...Тут просто..Ну и кто тут враждебен Украине ? Называйте...Ибо чтоб определить кто именно..И не из пальца высасывать теоретически , а цитаты приводить.

Ой вы видимо меня теоретически хотели назвать ?

10. Alek

Alek Well-Known Member

Смотрите глубже, я о Святославе Игоревиче - Великом Князе Киевском, великом полководце, сыне княгини Ольги и знаменитого князя Игоря.
    Но уже хорошо, что вы не считаете, что трезубец придумал Петлюра или Бандера ( лично не имею ничего против них ), как считают некоторые дремучие граждане моей страны.

---------- Додано в 01:03 ---------- Попередній допис був написаний в 00:47 ----------

Мы не говорим о конкретных персонах. Не надо крутить вокруг да около. Тем более, вас я вообще не знаю, судя по количеству ваших и моих постов. Просто для людей совершающих те или иные деяния существуют конкретные определения, типа - предатель, свидомит, патриот. Вот и скажите мне будь ласка, как называть людей враждебно относящихся к Украине? Шовинистами, руссорадикалпатриотами, лимоновцами,баркашовцами,черносотенцам или как ?

Останнє редагування: 5 гру 2010
  11. Чернобылец

Уж если вы о всякого рода националистах....Все они враждебны той стране, в которой они живут и окружающим. По башке из надо бить и показывать как они смешны и убоги.

Свидомые того же порядка люди, что и вами приведенные..Но парадокс в том, что они друг друга и питают и поддерживают и обосновывают смысл своего существования...

12. iso

iso Well-Known Member

Чорнобильцю. Перефразовуючи, це про Вас: Ви вийшли із совка, але совок не вийшов із Вас.:dntknw:

13. Бранко

Бранко Well-Known Member

А что туда смотреть? У Свят. Игоревича не было тризуба. У него был двузуб.

Хм. Для вас что Владимир, что Петлюра, что Святослав, что Шухевич-разница не большая, что вы и продемонстрировали выше.

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Вже й тризуб не подобається.

15. Alek

Alek Well-Known Member

http://www.kulichki.com/~gumilev/TNS/tns02.htm

при всякий попытке придать русской культуре более конкретно-национальное обличие неизбежно приходилось выбирать одну из индивидуаций русского народа - великоросскую, малоросскую или белорусскую, ибо конкретно существуют великороссы, малороссы и белорусы, а "общеруссы" являются лишь продуктом абстракции.

ведь "русский народ вообще" есть абстракция, конкретно же существует великоросс (со своими разновидностями - северный великоросс, южный великоросс, помор, волгарь, сибиряк, казак и т.д.) белорус, малоросс-украинец (тоже со своими разновидностями)

Чернобылец, это писал не я, а г. Н.С. Трубецкой. Как изволите видеть, наши мысли в этом вопросе совпадают. ;)

---------- Додано в 13:54 ---------- Попередній допис був написаний в 13:22 ----------

Да какая разница: двузуб, трезуб , новгородский или киевский. Главное -это древний символ князей Киевской Руси, а не чужеродный греко-византийсий орёл.:crazy:

А вы что, поклонник НКВД- шных троек, скорых на обвинения и приговоры ? Обоснуйте свой базар.:ireful1:

Останнє редагування: 5 гру 2010
  16. Чернобылец

Перефразовуючи, це про Вас: Может вы ви и не вийшли із совка, але совок развился в вас до небывалых вершин и приобрел национальный окрас.

Ну я еще раз процитирую Липинского. Он еще раньше Трубецкого писал. А далее включаются особенности человека. Он либо общее замечает, не упуская особенности, или абсолютизирует различия и особенности. Как вы со своим менталитетом народа.

Щоб збудувати державу, треба мати державний інстинкт, досвід влади і потрібні фахові знання. Цього всього не мають ці, що себе звуть «національно-свідомими» українцями. Не мають тому, бо вони всі виросли з революції, отже руйнування а не будування держави.

Натомість бути шовіністом – це значить прикривати свою духовну пустку (безрелігійність) і своє руїнництво: отже, зрадництво, кар’єризм, здеклясованість – фанатичними вигуками про ’’неньку Україну’’, про ’’рідну мову’’, про ’’ми – українці!’’, про клятих ’’москалів і ляхів’’ і т.п. Борони Вас Боже від такого роду ’’націоналізму’’, який може принести тільки те, що вже приніс: руїну України.

17. Alek

Alek Well-Known Member

Мы пишем о разных вещах. Вас очевидно не устроило то, что русский - это не национальность, с соответствующими ярлыками с вашей стороны в мой адрес. Я вам привёл подобное высказывание в пример от Трубецкого. Вы же, мне опять высказывания о национализме, никоим боком к определению наций не имеющих. В огороде бузина, а в Київі дядько.

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

19. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Багато малоросів вважають себе майже єдиним народом з великоросами і білорусами.

20. Чернобылец

Я вам привел о менталитете. Вопрос есть ли такая национальность или нет смысла не имеет. ПОтому что если она признана и официально прописана, то она есть. Вы просто и может Трубецкой говорят, что ее нет, однако откройте паспорта и обнаружите что там оно есть...

ТОчно также и с украинцем. Как бы русские националисты не говорили, а есть украинцы. Все остальное сотрясание воздуха.

Я еше у вас не заметил (что вобщем-то положительно) называния русских угрофиннами монголо татарами азиатами и морвой с чудью. Но это уже признак совсем освидомевших рагулей.

Точно также и о менталитете. ЛЮди могут быть генетично рахными, но скажем профессиональный менталитет может быть более значимым чем какой-то эфемерный национальный менталитет. Ибо он основан на чем-то что можно пощупать.

Вы знаете Гунер чем отличается шовинист от националиста ? Почти ничем...

а де твій аватар? :)