Професійне дослідження щодо кельтських назв селищ на витоках річок України: http://etno.kyiv.uar.net/vyd/nartv/2004/N3/Art13.htm
Я писал что Апостол -татарин? Нет. Я писал что Апостол-румын. Центральноукраинский тип-и есть тюркообразный, разом. Украинизация, будь она не ладна.
Ну і бог з ним. Отже всі українці - татари. Навіщо тоді поіменно називати? Російська наукова думка перевершує сама себе.
Молдавский Бог. Кста, Украина входила в молдавскую митрополию. Почему не восстановить справедливость и переподчинить Денисенковскую Поместную румынскому митрополиту? Не все, но бахато.
То давайте по другому колу, хто крім Кочубеїв і Барабашів? До речі ви навмисно пишето "бахато" чи просто не знаєте як правильно?
Я уже писал: Выговский, Дашкевич, Трясило, Сирко, Гойские. Добавлю: Глинские, Кизименки, Кошколдовичи, Болсуновские и проч. Собственно средневековые летописи называют украинцев "киевскими татарами". ---------- Додано в 13:27 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ---------- Я к слышу, так и пишу. Цэ правильно?
З Сірком вже розібралися. Що з Виговським? Звичайно правильно, аглійський правопис теж дуже складний, нашо паритись.
Хе хе ..а я думаю чого це курчани виявились найближчими до черкес?А ось вона відповідь Видно цей черкесський підміс у жителів Курщини і Костромщини і тягне всіх росіян в сторону Гранд Черкессії. http://genofond.binec.ru/default2.aspx?s=0&p=239 Не треба ля ля.Евреї як і вірмени завжди жили замкнутими групами.Асиміляція серед таких груп населення не могла носити массового характеру. <...> Три етнічні групи - українці, вірмени та євреї, чисельність яких у середмісті сягала або перевищувала 10 %, майже не піддавалися асиміляції, утворюючи окремі національні квартали-дільниці у південній, південно-східній та південно-західній частинах середмістя. Представники інших етнічних груп лише епізодично з'являються в реєстрах фінансових книг: Микола угорець, Микола чех, Міклаш та ін. <...> <...> За даними фінансових книг другої чверті XVI ст., етнічне обличчя Львова визначали п'ять національних груп: поляки 38 %, українці 24 %, німці 8 %, євреї 8 % та вірмени 7 %. У 15 % випадків не вдалося визначити національну приналежність львівських мешканців. Жодне інше місто в Польщі і, напевне, у Європі не заселяли відразу п'ять великих національних груп, чисельність кожної з яких перевищувала б 5 %. Відносну перевагу в місті і на передмістях мали поляки; разом з німцями, з якими їх поєднувала католицька релігія та доступ до міських урядів, вони становили абсолютну більшість. Українці, вірмени та євреї жили компактно в середмісті у своїх національних кварталах. Поза міськими мурами та валами тільки вірмени та євреї жили окремими громадами. Українське населення залюднювало на передмісті територію княжого Львова - старостинську юридику, Краківське передмістя. Українці жили й на Галицькому передмісті, де більшість становили поляки. Абсолютною була перевага українців у міських селах. <...> http://map.lviv.ua/statti/kapral.html
Що с ним? http://ru.wikipedia.org/wiki/Выговский,_Иван_Евстафьевич Можно вас попросить точно такие черточки провести к марийцам и нагайцам, а потом дать этому свой комментарий. А сейчас?
Следует отметить, что в последних генеалогических исследованиях отрицается связь Выговских с Глинскими и выдвигается гипотеза о происхождени рода от Болсуна (Чёрногуба) или Коркошка — выходцев из орды, попавших в Великое княжество Литовское во время княжения Владимира Ольгердовича или великого князя Витовта (конец XIV — первая треть XV в.) и они начали роды Болсуновских, Давидовичей-Выговских, Лучичей-Выговских и др Не всех, а только нижних донцов. Кстати у них, четко выступает кавказский субстрат, в отличии от средних и верхних донцов. Но все тенденции отличий от рязанских русских, при сохранении одонтологического базиса последних, еще более усиливаются: примесь восточных и неких южных элементов у казаков XVIII века Нижнего Дона более заметна. По данным сравнительного анализа донором южной компоненты мог быть аланский одонтологический комплекс, вероятнее всего, опосредованно через северокавказские группы, в которых аланский элемент является важным формообразующим фактором (Кашибадзе, 2006).
Допис від Dexter: Українці, вірмени та євреї жили компактно в середмісті у своїх національних кварталах можу повторити: євреїв знищили, поляків повернули в Польщу, на їх місце завезли московських татар... Вірмени, як народ торговий, мусили зважати на панівний етнос і панівну релігію тієї країни, куди їх занесла доля. 1630 року вірменський архієпископ Миколай Торосович оголосив про перехід львівських вірмен до унії з Римо-католицькою церквою, що спричинило їхню полонізацію. Якщо на початку XVII століття у Львові мешкало понад дві тисячі вірмен, то до кінця XVIII століття їх залишалося удесятеро менше, а вже у XX столітті їх майже не було – залишилися лише поляки з полонізованими вірменськими прізвищами. Тобто, вірмени полонізувалися і їх вивезли разом з поляками. брехня
Я не кажу про західняків... Не вірите - почитайте Лесю Українку, в неї є про черкас. І не ображайте русских, ми не татари.
бо заснували столицю донських козаків козаки дніпровські з Черкас (від Сяну до Дону не просто так же співаємо)
Новочеркасск был основан 18 (30 мая) 1805 как столица донского казачества, основателем города был атаман Матвей Платов. До этого столица располагалась в Черкасске (ныне станица Старочеркасская). До чого тут запорожці?
Не зустрічав нічого такого в Лесі Українки, натомість є у неї такі золоті слова: «Дякую тобі, господи, що не створив мене ні москалем, ані москвофілом!» ---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ---------- Шукайте хто збудував Черкаськ.
Вона щось таке писала, що от ці москалі називають нас черкасами, а я українка. От ці москалі в них терем, а в нас хата. Щось таке. ---------- Додано в 19:37 ---------- Попередній допис був написаний в 19:33 ---------- Первые письменные упоминания о «Черкасском городке» датируются 1593 годом. Вместе с тем, по сообщению В. Н. Татищева в его «Истории Российской с самых древнейших времён», станица была основана под названием «град Черкасский» черкасами, во главе с князем Вишневецким, при царе Иване Грозном около 1560 года. Так, виявляється, що наші предки малороси побудували це місто. Але було воно столицею Донців.