пенсионера обвинили в хулиганстве за требование к госслужащему общаться на украинском

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Stix, 13 вер 2010.

1. tanna

tanna Дуже важлива персона

Та якщо вигнати всіх, хто конституційних писань або законів не дотримується - людей не залишиться у країні. :girl_impossible::rolleyes:

2. ull9

ull9 Дуже важлива персона

не выгнать. а назвать вещи своими именами. для начала.
    УЖЕ большое дело будет.

3. ostrov_stranger

ostrov_stranger Well-Known Member

В будь-якій установі будь-якої форми власності персонал, що працює з людьми повинен бути максимально стриманим і старатися будь що догодити клієнту. Інакше миттю втратить роботу. Але це, звичайно ж, не поширюється на українську мову :rolleyes: От і наочний приклад того, яка мова в Україні насправді потребує захисту. Стосовно решти, то це все лише Ваші домисли.
    Ви самі дали відповідь, яку я виділив жирним. Уявіть собі, що дідок - такий собі Антитугрик, і російською теж не користується з принципових міркувань. Чи Вам таке і в голову прийти не може? :))

4. ange ou?

ange ou? Well-Known Member

не бывает конфликтов, в которых виновата только одна сторона. да и не нужны банку на пустом месте судебные разбирательства. вся ситуация нелепая. дедушка пришел добиваться своих конституционных прав от кассира в банке. нашел крайнего в национальных бедах. теперь станет пострадавшим за идею. все-таки, любит крайности "свобода".

5. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Луна, дорогенька...Ти українською, державною мовою володієш? Володієш. Значить ти не москаль!:o... А рідна мова може бути будь-яка...хоч мова жестів...
    Мені вже набридло пояснювати одну і ту ж думку: Чому більшість російськомовних громадян вперто не хочуть вивчати і використовувати українську мову і майже силою примушують вчити і використовувати російську (мова хоч великої але нац.меншини)?

6. tanna

tanna Дуже важлива персона

Відповідаю. Все просто. Більшість російськомовних громадян (особливо отих впертих) не визнають українську мову як повноцінну мову. Вони вважають її якимось штучним діалектом польської мови і ще чогось невідомого. А навіщо ж вивчати це "непорозуміння"? Не варто. :pardon:

7. Luna

Luna Guest

Еее нііі! То я як раз дотримуюсь законів держави і НІКОЛИ не дозволяю собі ділити людей за мовною ознакою на ГРОМАДЯН та МОСКАЛІВ, як це робите Ви. Я тут народилась, і на відміну від Вас, шановний Юрко, українською мовою володію і не припускаю таких помилок, як Ви. То може самі зберете чУмадан та почимчикуєте собі?
    Ти дивись..Та хто Ви такий, щоб вказувати слово ГЕТЬ? Хто дав Вам таке право? Знання української мови не привід самому не виконувати чинного законодавства, в якому слова ГЕТЬ Вам ніхто не дозволяв.

8. Luna

Luna Guest

І в цій неповазі величезну роль зіграли ГЕТЬ-вислови. Наказі від людей, які не мають на них права.

Я згодна з тим, що банківські документи повинні бути на державній мові. Я проти статусу другої державної. Але в даному випадку мене трохи дивує збіг обставин:
    1) Чому діда не хвилює відсутність сервісу, хамство, а саме МОВА і тільки мова?
    2) Звідки представники Свободи? Вони що, у повітрі відчули сенсацію?

9. Forpost

Forpost Стоїк

а пишете як? перекладаючи з російської? а щодо помилок Юрка то він не педагог(орфографія). я гадаю Вас дратує стилістика, але він пише так як розмовляє[OFFTOP]кстати я плохо пишу по -русски с точки зрения педагога?[/OFFTOP]

10. Luna

Luna Guest

Ні, перекладати не доводиться. З дитинства вивчаю українську і легко переходжу на неї і в думках. До речі, із задоволенням вивчила б таким чином ще декілька мов - але не даються, дитинство для цього найкращий час.
    Я не викладач української мови. І взагалі не філолог. Тому оцінити стилістику не можу, вибачте. Але погоджуюсь - очевидно, і думає Юрко не зовсім українськими словами. То й пише, як думає.
    Ніколи б не вказала на помилки, але ж людина каже ГЕТЬ , то може з себе почне?

[OFFTOP]По-русски пишете отвратительно. С чисто женской точки зрения.[/OFFTOP]

11. Forpost

Forpost Стоїк

[OFFTOP]да, жаль, в разведчики не примут,но матерньім владею в совершенстве[/OFFTOP]

12. рівнянин

Т.Г.Шевченко...москаль - літературне слово.

Луна! Він звернувся на ДЕРЖАВНІЙ мові. Апріорі знання державної мови достатньо для спілкування в громадських і державних закладах. А ось знання тільки російської, польської чи іншої мови не є достатнім. Це тобі зрозуміло?

13. Luna

Luna Guest

Угу, і "жид" літературне. Ще Багато існує літературних, які можуть бути неприємними для інших. То навіщо їх вживати? Еспешиал, щоб зробити в пику?
    Я не зовсім розумію інше - навіщо Ви все це мені пишете...Я жодним словом не обмовилась, що вимога говорити державною - незаконна. В мене сумніви щодо спонтанності цієї ситуації.

14. Luna

Luna Guest

о_О

15. Forpost

Forpost Стоїк

так я ж по- русски

16. olegp

olegp миється в бані

так у вас и коллоквиал(общепринятая общения)мова Українська!
    и Галицький дєдушка так б робив не тому що державна мова Українська, а тому що коллоквиал(общепринятая общения)мова Українська!

17. Luna

Luna Guest

Так что ж?))
    Написано - УКРАИНЦЫ не матерятся!
    Требую уточнений! Украинцы не матерятся вообще или украинцы таки матерятся, но на русском языке?

Олег...У Вас западает буква Бе и не пичатаит буква Дэ:))

18. GR_

GR_ Дуже важлива персона

Это типа канадский юмор?

19. рівнянин

Лунушка, я ні в якому разі не мав Вас на увазі. Це просто стиль спілкування.
    Про саму подію я вже свою думку вище висловив. Тим паче, що там (з тексту повідомлення) було не меньше пів-сотні свідків. В мене така думка, що там було банальне "слово-за-слово"....Це, нажаль, відбувається повсюди. Я навіть впевнений, що касир і пенсіонер один одного варті.

20. Luna

Luna Guest

:good:

а де твій аватар? :)