ПДР у Києві

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Boris_Kiev, 28 гру 2006.

1. angal

angal Well-Known Member

Відповідь: ПДР у Києві

Извините, не согласен. Зелёный сигнал разрешает движение. Точка. Через все пересечения проезжих частей данного перекрёстка, если на них не установлены дополнительные светофоры со стоп - линиями. Попробуйте отыскать ПДД и почитайте раздел "определение основных терминов" и "проезд перекрёстков". Я к сожалению сейчас не имею времени ссылки искать, т. к. бегу на работу. Но если Вам не удастся найти, через выходные поковыряюсь сам и дам линки.

2. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

Спасибо, я поищу. ПДД у меня есть.

3. Ума

Ума Well-Known Member

Відповідь: правила дорожнього руху у Львові

Борисе, тоді з вашими масштабами шото нє то. Червоних машин уже три в черзі стоїть :) І та машина, що знизу виїзджає на головну - пропустить кого треба і стане в чергу до червоних, а червоні на головній (по моїй версії - я ще всі коменти не дочитала), так що та машина, що виїхала знизу стала вже червоною :p

п.с. в мене не мазда :D

4. Ума

Ума Well-Known Member

Дочитала.

Ангале, я ж коли пояснювала, свою точку зору, то писала: по знакам - їхати так-то, а по світлофорам - так-то.

Якби світлофори завжди працювали, то знаків би не ставили :) Так що я одразу два варіанти описала.

п.с. хтось пояснить, чому вважається, що головна дорога закінчилась там, де червоні на малюнку стоять?

5. angal

angal Well-Known Member

Тому що працюючий світлофор автоматично скасовує дію знаків пріорітету, якими є знаки "головна дорога" та "надати дорогу". Якщо світлофор увімкнено в робочому режимі - рахуйте, що знаки просто відсутні. І порядок проїзду всіх перетинів проїзжих частин на цьому перехрестку визначається тільки сигналом світлофора. Не знаками і не правилом правої руки.

6. Ума

Ума Well-Known Member

ну це зрозуміло і я не сперечаюся, але умова не стояла пояснити тільки коли працюють світлофори, бо шо там пояснювати? Красний свет- дороги нет! ну і тд. :)

У мене десь місяць назад був випадок. Спускаюся по Гвардійській на Коперніка. А світлофор не працює (то я так подумала, бо нічого дуже довго не світилося), хоча в інших напрямках працювали. Ну я виловила момент щоб проїхати, пропускаючи по знаку "вступити дорогу". А наступного дня виявила, що то лише червоний сигнал не працював, а я вчора поїхала на свій червоний. Порушення? :) Думаю, що я була все рівно права - бо світлофор належно не працював і я мала право по знакам проїхати перехрестя.

так і в цьому випадку, відключать світлофори, бо буде дєлігація проїзджати по цій вулиці і шо тоді? тоді знаки :)

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Умо, я просто не встиг домалювати машини третього кольору, які йдуть "знизу" - з лівого повороту з Басейної і разом із червноними створюють заваду зліва мені.
    А коли їде делегація - тоді стоять 3 регулювальники і я внаглу розвертаюся по Мечникова і потім продираюся огородами перпендикулярно куди мені треба.

8. Boris_Kiev

Ну ! Їду "улюбленим перехрестям", а там - нові знаки !
    Всю нашу дискусію поламали !

Причепили "Головну дорогу" на "зеленому трикутнику" і другий знак "Уступи" на Мечникова (обидва позначені "NEW").
    Фіолетові лінії, які я намалював на асфальті - насправді напрямок головної дороги на додаткових табличках до нових знаків.
    Тобто тепер, при ПРАЦЮЮЧИХ світлофорах, я (синя машинка) мушу пропускати "червону", яка якимось бісом виїхала з Б.Л.Укр. Так/нє ?
    А темно-зелену машинку (поруч із червоною),котра якимось бісом розвертається (вона ж тіпа з другорядної виїхала), я тепер теж мушу пропускати ? Так/нє ?

Невже хтось із форумлян поскаржився до київської ДАІ про це перехрестя ? Чи вони самі тут прочитали ?

• Подобається Подобається x 1
  9. angal

angal Well-Known Member

Ну, Борисе, може і ця гілка когось надоумила з "відповідальних осіб". І вони сказали "А". Тепер треба чекати від них на "Б": В місцях, де продублювали знаки пріорітету, повинні продублювати світлофори і на них встановити "стоп-лінії". Швидше всього таке рішення і прийняте. Тільки монтаж знаків робиться одним підрозділом, а монтаж світлофорного обладнання - іншим. І цей інший "зашпортався", як часто буває. Поки хтось не влупить круту машину, і не почнуть розбиратися, перекресток може довго залишатися аварійно небезпечним. Оскільки світлофор на в"їзді діє на весь перехресток. І відміняє дію знаків пріорітету на ньому в цілому, а не тільки на першому перетині проїзжих частин. Про що не задумуються багато водіїв. А ті, хто знають, просто не можуть вирахувати пріорітет руху на другому перетині проїзжих частин, оскільки не мають очей на кільканадцять метрів позаду свого авто. Зараз ситуація на перехрестку виглядає вкрай провокуюче-аварійною. Будьте уважні.

10. Boris_Kiev

Дякую за коментар.
    Тоді буде в буквальному значенні "полный атстой" ! Двічі !

Отож. Зазвичай я тихо, але нагло пропихуюсь навпереріз "червоним" авто, бо більшість їх вважає (а тепер, через додаткові таблички буде ВПЕВНЕНА у своєму "приорітеті").
    Треба буде полагодити "сирену", яка у попереднього власника авта - п/п ДАІ була підключена до сигналізації. :)
    А теоретично - я ж все одно маю перевагу в намальованій позиції ?

11. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

Я считаю, что путаницы в этот перекресток только добавили. Ни при каких обстоятельствах для регулирования движения нельзя комбинировать светофор и знаки приоритета, должно действовать только что-то одно! Раз светофор отменяет знаки приоритета, то... опять-таки ПРАВИЛЬНО ехать надо по правилу "помехи справа"! Дурдом :D

12. Ума

Ума Well-Known Member

О! тепер порєдок :):):)

А я шо казала? ;) :D :D :D

От світлофорів би ше добавили на тих перехрестях, де нові знаки поставили - тоді повністю буде файно!

Так, що хлопці - вчіть правила і не сперечайтеся з Умою :D :D :D

13. angal

angal Well-Known Member

Теоретично має перевагу той, хто виїхав на "зелений". І ПДР, знову теоретично, дають йому право на продовження руху через вісі перетини проїзжих частин даного перекрестку. Вони же зобов"язують такого водія зупинитись перед перетином проїзжих частин, якщо за ним утворився затор, незважаючи на "зелений". Якщо за цей час світлофор переключиться на "зелений" для іншого напрямку, то ті самі ПДР зобов"язують водіїв з того "іншого" напрямку дати можливість завершити маневр тим, хто виїхав на перехресток "до того". Знову теоретично. Практично буде "точка зустрічі". І не маючи в авто відеокамери, довести, хто був перший а хто другий неможливо. "Свідків", які засвідчать що завгодно, завжди буває більше в тих, в кого більше грошей...

На цьому перехрестку без дублюючого світлофора, який би регульував рух на другому перетині проїзжих, частин не обійтись. Чим раніше він з"явиться, тим краще. А поки на другому перетині проїзжих частин найкраще користатися самим важливим водійським неписаним правилом - "Три Д". Дай Дорогу Дурню.

14. Boris_Kiev

Усім дякую !
    Так, правилу "ДДД" мене навчили в перший день самостійної їзди :)
    Все ж таки цього літа перехрестя розвантажили: раніш, якщо я їхав у зворотному напрямку (на малюнку зліва направо, з Басейної на Мечникова), не було проїзду між великими зеленими острівцями "два ряди прямо, два-наліво", було "тільки наліво".
    Тож мені доводилося їхати 30 м по Б.Л.У. (справа за кадром) і розвертатися на бульварній перемичці (не показано) - і відразу стрибати у крайній правий ряд. Весело ?

Саме на тій перемичці (давно) був прикрий випадок, який обійшовся мені в 500 баксів (тільки потерпілому), після чого я побіг страхувати цивільну відповідальність. :)
    На правах корисної реклами - типи страхування ОЦВ та розрахунок вартості - http://ocv.com.ua/

15. kulish

kulish New Member

Привет Киевлянам. Наш "больной" перекресток...

16. Boris_Kiev

ПДР у КИЄВІ.

1. Кожний водій зобов’язаний раз на два роки проходити техогляд. До речі, автомобілей це теж стосується.

2. На червоне світло мають право їхати тільки пожежні – їм горить. І депутати – їх не шкода.

3. Знак із цифрою “40” означає, що тут продають горілку.

4. Переривчаста роздільна лінія означає, що тут хтось краде шматки суцільної лінії.

5. Після свистка ДАІшника водій повинен повільно зупинитися і швидко дістати 20 гривень

6. Якщо ДАІшник махає вам жезлом – будьте ввічливі. Помахайте йому чимось у відповідь і їдьте далі.

7. Вночі на сигнали ДАІшника можна не звертати уваги. Ви не зобов”язані вірити у людину, яка світиться, з палицею, яка теж світиться.

17. Forest

Forest Moderator

Цією дорогою я часто їзджу з роботи, щоправда спускаюсь Шовковичною, тому пропускаю всіх (в результаті це обертається тим, що посантиметрово пхаюся в потік по головній). Думаю, ми інколи навіть бачимось :) Я там або з симпатичною білявкою за кермом на синьому пежо 207 купе-кабріо або за кермом на темнозеленому Фольквагені Скірокко, де за кермом я :). Якщо ми обоє їздимо з роботи, то є багато шансів того, що щодня на цьому перехресті ми одночасно.

18. Boris_Kiev

Я зазвичай їду з боку Мечникова близько 10-ї години ранку.
    А тепер іноді заїжджаю серед дня на масаж до лікарні (для не-киян: скошений правий ріг Шовковичної).
    Ось звідти виїхати (в бік Палацу спорту) нелегко: зазвичай дивлюся - якщо зліва нікого нема - займаю внаглу тіпа 2-й ряд на Шовковичній поруч із тими, хто їде згори і чекаю, доки потоки з Мечникова та Б.Л.Укр. не зупиняться.

19. Forest

Forest Moderator

Це єдиний можливий шлях :) Яка у Вас машина?

20. Boris_Kiev

Мій однокласник (30 років водійського стажу) їхав на Лацетті Московським мостом (Київ). Виїхав під зелений світлофор на реверсивну смугу. Бачить - назустріч несеться наворочений позашляховик.
    Однокласник на межі неможливого уник зіткнення. Поашляховик когось дзьобнув. Вилазить дівчниа і кричить на мого товариша:
    "Ты чего это, лох, по VIP-полосе едешь ?"

а де твій аватар? :)