Пасха: що насправді ми святкуємо

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 29 бер 2011.

1. ovod

ovod Well-Known Member

а якогось богослова... який пів життя на це потратив?

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не люблю сперечатися, коли опонент каже слова: "ніхто і ніколи".

Є такий вислів: "ніколи не кажи: ніколи", а я б додав: "хай ніхто не каже: ніхто". (Можна запентувати, нє?)

---------- Додано в 20:52 ---------- Попередній допис був написаний в 20:48 ----------

Церква і зараз бореться, напариклад "чорна кішка, що перейшла дорогу":)

3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Не хочу, бо аргументованої дискусії я тут не зауважила.

А як треба знайти цитати то можна і пошукати, в інших темах повно нетолерантності до інших конфесій. Вам не подобається що святкується Паска, то прошу дуже, не святкуйте. Сидіт перший седар, а тоді й другий... чи ви цього також не признаєте і не святкуєте? Ну так, бо ж не було написано що апостоли після Воскресіння Пейсах продовжували святкувати, а чи Йом-Кіпур.:pardon:

---------- Додано в 06:48 ---------- Попередній допис був написаний в 06:42 ----------

Я в першу чергу читаю будь-яке дослідження неупереджено і спочатку сприймаю це як лише факти, але якщо я бачу що ті факти/дослідження є підкріплені не лише словами Біблії а й роз’ясненням яке я почула від равіна або священника, тоді напевне й починаю сприймати.

Найважливіше не читати будь-якої праці з тунельним баченням і вміти відокремлювати мух від котлет.

А щодо того що чому ніхто не бореться, та як он тут на форумі є ярі борці за справедливість.

• Подобається Подобається x 4
  4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

На рахунок цього аспекту, Даяно, то я чув дуже гарне пояснення американського пастора Chuck Swindoll якого я регулярно слухаю. В стародавні часи в Коринфі як і всій Римській імперії було поголовне служіння божкам різного гатунку, ідолам. Практично все мясо що продавалось, спочатку було як жертва ідолам а потім що лишалось продавалось на базарі. Тому Павло казав що можна все купляти і спокійно їсти, бо ідол ніщо. Але коли хтось скаже - це жертва якомусь божку і коли ти їси, ти приймаєш участь в служінні тому ідолу. Ось тоді християнин повинен був відмовитись.
    Коли я їм великодні крашанки, мясо чи хліб, чи я служу ідолам? Звичайно, коли я почую що ця їжа була посвячена богині Артеміді, чи скажімо, богині Даяні :) я відмовлюсь.
    На жаль, є ще одна причина чому я повинен відмовитись. Це щоб не набирати лишньої ваги. Адже не секрет, що після таких свят в людей виникає проблема як позбавитись лишньої ваги. Знаєте, Даяно, коли ви по той бік віку 50 років, ви починаєте розуміти, що здоровя це велика річ. Тож лишайтесь молодою якомога довше.

• Подобається Подобається x 3
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

От, Даяно... хтось казав про язичництво, а самі-то взяли аватар язичницької богині!
    Ай-я-яй!:)

• Подобається Подобається x 3
  6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

- Їжте куме легке!
    - Дякую! Ковбаса також не важка.

Ой, то правда. За тиждень поїдання файних пляцків сподні сидять туго на пузіку. Хоч мені ще не за 50, але наступні три тижні пляцків не печу. Перепочинок у мене. :)))

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)