Сергію, прикро, що для вас "дане трактування" важливіше ніж слова самої Бібілії, гляньте ще раз уважніше : Мир вам!
Ви очевидно цілком проігнорували контекст вірша як його пояснення яке з цим контекстом цілком узгоджується.
Та нічого я не ігнорую. Просто ви ж самі запитали: Чи вам не довподоби, що Христос став Пасхою нового завіту?
Це нічого не говорить про необхдність особливо відзначати цю подію у певний день щороку. ---------- Додано в 17:25 ---------- Попередній допис був написаний в 17:24 ---------- Знову ж таки про що Павло говорив у 5 розіділі першого послання до Коринтян ---------- Додано в 17:26 ---------- Попередній допис був написаний в 17:25 ---------- ПРо святкування Пасхи чи про праведене життя?
маю одне зовсім нерелігійне питання - а чи праведне життя має бути пісним і нудним? і чим погано, що в біблії, крім постів та інших обмежень, прописано свята, які слід святкувати родиною і громадою?
я вам інакше питання задав. не про пости - про свята. Чим погано, що релігія пропонує родинні свята, для всіх в один день, що перетворюється у святкування не тільки в колі сім’ї, а святкування всією громадою? == Сподіваюся, ви зрозуміли запитання - я не збираюся ні цитати свідків обговорювати, ні біблію, ні пости (в т.ч. давньоіудейські) - мене цікавить скорше соціологічна/психологічна складова - що поганого у святах?
То якої біди ви ту тему відкрили у гілці християнство? Є релігія, товчіться там хоть 25 год. на добу, нє?
не виривайте з контексту слова, а то не файно виходить... Мова йшла про крашанки і непрісні хліби, а не про Сам факт про Пасху котру наказав відзначати Христос. П.С. А розділ 'Християнство' - це свята корова чи що?
Весною у язичників були свята повязані із культом Бога сонця. Зокрема був звичй прикрашати хліб хрестами який виник задовго до християнства і був перейнятий християнами разом з іншими символами - яйцями. кроликами і тому подбним. ---------- Додано в 10:36 ---------- Попередній допис був написаний в 10:34 ---------- Тема 5 розділу Першого посланя До Коринтян стосувалась власне праведноо життя. а не святкування Пасхи - усе життя християнина, а нея кийсь окремий день повнно було бути таким святкуванням.
Не суперечить просто ми по-різному розуміємо, що таке святе Передання... Для вас це просто людське передання, для католиків - це невід"ємна частина Євангелії, те, чому навчились апостоли безпосередньо від Ісуса і що передали наступникам, і що неможливо ніяким способом записати в книгах... Язичники напевно щось ішакше святкували, не Пасху...: Було рішення апостолів не святкувати Пасху? Де про то можна почитати? О. Ю.Катрій як писав ту книжку, ще не знав...
та які хрести? у язичників на 90% були стовпи і то СЄ перейняли у свою традицію і навчають, що має бути стовп, а не хрест.
Я люблю святкувати Пасху.....як і всі інші свята...Не бачу, в чому проблема, якщо є вихідний день, всі святкують, люди стають більш добрими. Хіба не в цьому зміст ?
хрест один з символів сонця. ---------- Додано в 10:18 ---------- Попередній допис був написаний в 10:16 ---------- Знову ж таки ваші фантазії. Чому проблематично викласти на письмі осбливості святкування, обрядів тощо? У Євреїв ці вимогт входили до складу Закону.