Імені Івана Павла ІІ - так, просто в честь Пап - ні. Іван Павло ІІ таки багато чого зробив для примирення людей різних віросповідань, що гарно спаплюжив новий Папа... Тому, як на мене, ніц поганого в тому нема. І пам*ять про те що він був там, і було багато людей, які вірили в нього, в його щиру віру і самі повірили, якого б віросповідання вони не були, таки потрібна... В мене, наприклад і досі є медалька освячена ним, з його зображенням... І для мене це приємна згадка про людину, яка дійсно варта була того звання. От тільки сподіваюсь, що в наших людей буде повага до того парку, а не як всюди... пиво, сексі і розбій...
Хто сказав? (с) А Ви перечитайте ще раз, уважно. Дасть Бог, і "нестиковка" відпаде. Даремно! Люди є різні. І повага присутня не завжди. А то ж Сихів...
Підкорятися? Папі? Рибко, Вас щось "занесло"....Про яке підкорення йдеться? складається враження, що ви пишите про якогось деспота, диктатора.... Папа Іван Павло ІІ був великою Людиною...людиною, яка знаходила спільну мову з різними світовими конфесіями...людина надзвичайно ерудована....Людина з великої букви...Я сьогодні аналізувала цю тему з однією людиною, яка правильно підмітила щодо національно приналежності...що для Вас Римбко було принципово важливим... Пряме відношення...адже по національності Іван Павло ІІ поляк...з українськими коренями... П.С: це так для довідки....особисто для мене національність не принципова.. Слава Богу, що крапку ставите не Ви!
Не забувайте, що не тільки ви маєте свою думку, і не тільки ви можете її висловити. Складається враження, що деякі люди готові опонента роздерти на шматки. Скоро в нас і парк пророка Мухаммеда відкриють. Так він був великою людиною, але хіба мало було великих людей у нас? Нащо забувати своє? Мені значно приємніше було б гуляти у парку імені Сікорського, Ханенків, Франка... Я пишу про православних.
Навіть православні завжди з повагою ставились саме до Іоана Павла II. І розуміють, чому саме в його честь назвали саме цей парк. Ви просто не бачили тисячі тих людей, які прийшли, приїхали та прилетіли до Львова, щоб послухати його.
По-перше, я відношу себе до КП. По-друге, віра і національність тут ні до чого. По-третє, не хаміть. По-четверте, я виступаю за об'єднання християн усіх конфесій. Неприємно в наших релігійних темах читати: "А от католики проводили інквізицію, а православні людей спалювали". Треба бути разом - ми перш за все християни. Не дочекаєтеся. Я вас розчарую: багато з нас не підтримують Росію. Та до чого тут повага-неповага? Приміром, я поважаю Ісаака Ньютона, але хочу, щоб парк називався іменем українського діяча. І це не обов'язково має бути українець за національністю. Я ТАК ХОЧУ. Але інші можуть думати інакше, і я поважаю їх думку.
От саме це і робив Папа Іван Павло ІІ...обєднував християн всіх конфесій...Тому дискутувати щодо того чи називати парк в Його честь чи ні нема потреби...
Це не порівнюється...ніхто не відмовляється називати парки, вулиці, площі іменем українського діяча (що власне і роблять)....а що заважає один парк назвати іменем папи Римського?
А що саме "своє" ми забуваємо? Хоч кілька пунктів назвіть, бо загальні фрази - це лише загальні фрази. До речі, папа, кажуть, мав якісь українські корені.