Папа Бенедикт XVI зречеться престолу в останній день зими!

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем MARTINI, 11 лют 2013.

1. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Та в тих латиноамериканців так все намішано:)

2. Oxid

Oxid Well-Known Member

Аргентинські ЗМІ, характеризуючи нового Папу Римського Франциска I архієпископа Буенос-Айреса, нагадують, що він відомий як запеклий противник одностатевих шлюбів і дозволу абортів.
    Ім`я Папа взяв на честь засновника єзуїтів - св.Франциска Ксаверія
    Веде вельми простий спосіб життя, живе в маленькій квартирі, мало що нагадує палац архієпископа, відмовився від персонального лімузина з шофером на користь громадського транспорту і за деякими повідомленнями сам собі готує їжу.
    Втаємо нового Папу!!!

• Подобається Подобається x 7
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

З новим Папою УГКЦ чекає гарне майбутнє, - патріарх Святослав

сьогодні, 08:28

Джерело: ZAXID.NET
    Новообраний Папа Римський Хорхе Маріо Бергольо – Папа Франциск І – добре знає ситуацію Української греко-католицької церкви і з цим Папою УГКЦ чекає гарне майбутнє, висловив думку глава Української греко-католицької церкви патріарх Святослав (Шевчук), коментуючи вчорашні події у Ватикані.

Будучи єпископом УГКЦ в Аргентині, патріарх Святослав мав нагоду краще познайомитися з кардиналом Бергольо, який був його ординарієм.

«Новообраний Папа Франциск І є вихованцем нашого священика Степана Чміля, який тепер похований у базиліці св. Софії в Римі. Нинішній Папа, а тоді студент Салезіянської школи, щодня раненько, поки ще всі хлопці спали, прислуговував о. Чмілю під час Служби Божої. Він добре знає наш обряд і навіть пам’ятає нашу літургію. Востаннє я його відвідував, коли прощався з Аргентиною, від’їжджаючи до України, і просив, щоб він дав свої свідчення для беатифікаційного процесу о. Степана Чміля, на що він радо погодився. Отож, Святіший Отець дуже добре знає і про нашу Церкву, і про нашу літургію та обряд, про нашу духовість», - цитує главу УГКЦ RISU.

Крім того, Папа Франциск І, за його словами, ще як Архиєпископ Буенос-Айреса був ординарієм для східних католиків, зокрема, тих, які не мали своєї єрархії.

«А наша єпархія в Аргентині є суфраганна Архиєпископства Буенос-Айреса. Таким чином, Кардинал Берґольо завжди опікувався нашою Церквою в Аргентині, і я, як молодий єпископ, робив свої перші кроки в цьому служінні під його оком та з його допомогою. Тому,я гадаю, ми справді будемо мати в його особі того Святішого Отця, який дбатиме про нашу Церкву. І я сподіваюся, що з тим Папою нас чекають дуже гарні події в майбутньому», - переконаний патріарх Святослав.

• Подобається Подобається x 8
  4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Згадався сюжет про Московський патріархат

http://www.youtube.com/watch?v=1qUprGMRzSI

• Подобається Подобається x 2
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Аби не москаль....:russian_ru:

• Подобається Подобається x 1
  6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Засновник єзуїтів -Ігнатій Лойла, чяи я поросто не знайомий з апргредженою і пропатченою версією історії католицизму?

---------- Додано в 09:01 ---------- Попередній допис був написаний в 08:54 ----------

Поміняли шило на мило.
    Папі 76 років, не набагато молодший за Бенедикта 16.
    Можливо з часом в католицизмі буде не тільки колегія кардиналів, а й колегія почесних пап.
    Звісно це дуже мудро вибирати консерваторів, коли потрібні зміни і коли звичайним католикам плювати що думають Папи с кардиналами про презервативи, аборти, одностатеві шлюби.

7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ви бачите, що в нас, звичайних католиків, в головах?

• Подобається Подобається x 1
  8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

На жаль і я не знайомий з апргредженою і пропатченою версією історії католицизму.:mocking:

---------- Додано в 10:40 ---------- Попередній допис був написаний в 10:35 ----------

Сергію, а воно вам потрібно? Ви ж маєте бруклінську гопкомпанію з прямим каналом до Бога. Ось і комунікуйтесь з нею. Бо так виглядає, що ви про Ватікан знаєте більше і приділяєте більше уваги ніж тому комітету самопомазанців. Для чого?

• Подобається Подобається x 3
  9. Сергій аспірант

Якщо те саме що і на язиці, то в декого те щов голові дуже неприемно пахне.

А якщо серйозно то є результати соц опитувані серед католиків. вірнішше серед тих хто вважае себе такими.

10. Un.Known

Нічого не зрозуміла.

11. Сергій аспірант

12. Un.Known

Сергію, от я з цього моменту буду себе вважати СЄ, але змін жодних у своєму житті не зроблю. Будете Ви це сприймати серйозно?

13. Сергій аспірант

Ні якщо ви не будете охрещені. В дослідженнях йде мова як про звичайних католиків так і про членів кліру, прояких ну ніяк не можна сказати Ю, що вони не овцерковлені

14. Un.Known

Припустимо, я охрещусь. Цим моє навернення закінчиться. Будете Ви мене вважати СЄ?

"Телефонный опрос, проведенный австрийской телекомпанией ORF" - це Ви називаєте дослідженням?

В мене, наприклад, інші відомості є.

http://uaoc.net/2010/03/tselibat-skasuyut/

Але Ви, звісно, будете вірити тому, що Вам пасує. :)

15. Сергій аспірант

Та я не сумніваюсь, що офіційно його під сумнів ніхто не поставить, але багато священнкиів булиб радлі легалізувати стосунки.

16. terRen

terRen Дуже важлива персона

У Ватикані (19-03-13) відбулася інтронізація Папи Римського Франциска

Понтифіку вручили символи влади - покритий позолотою срібний "перстень рибалки" та папський паллій.
    Франциск прийняв присягу вірності кількох кардиналів, а також очолив спільну молитву.

Новий Папа Римський попросив зробити його резиденцію простішою...
    Папа Римський Франциск вважає, що його резиденція у Ватикані занадто простора, а трон занадто розкішний.
    Франциск попросив скоротити кількість відведених для нього кімнат.

Також Папа Римський попросив замінити на звичайне крісло трон, встановлений в Клементінском залі у Ватикані.

"Ви Папа? Справді? А я Наполеон!", - Папу Франциска не впізнав секретар

Новообраний Папа Римський, який вже усім відомий своїм неформальним стилем спілкування, зателефонував у резиденцію ордену єзуїтів у Римі (аби поспілкуватися із керівником ордену Адольфо Ніколасу) й натрапив на секретаря, який вирішив, що з нього вирішили поглузувати.
    Папа представився, а секретар, не повіривши, що з ним говорить Папа Франциск, сказав: "Ви Папа? Справді? А я Наполеон!".

Тоді секретар повторив питання "з ким він розмовляє?", на що Папа відповів:

"Я справді Папа Франциск. Андреас, не хвилюйтесь, просто зв’яжіть мене з отцем, я хочу подякувати йому за чудовий лист", - сказав Папа, після чого секретар вибачився і таки з'єднав Папу із Адольфо Ніколасу.
    Джерело: rian.com.ua

• Подобається Подобається x 4
  17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Дуже підозріла ця історія з папами. Один зрікається ні з того ні з сього, другий заступає на пост з PR-кампанією, що не день - то новини про Франциска. Я думаю що це все проект світового уряду, точно як чорношкірий президент США.

18. terRen

Сьогодні Папа Римський Франциск поговорив зі своїм попередником Бенедиктом XVI:
    зустріч такого роду стала першою в історії.

Темою зустрічі Папи Римського Франциска та Бенедикта XVI стало обговорення майбутнього Церкви.

http://video.bigmir.net/show/394245/

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

І шо?

20. terRen

Запишіться на аудієнцію з Папою, і запитаєте, якщо ви такий дуже любопитний.

а де твій аватар? :)