Львів'яни, їй-Богу, дивуюся. Ніколи в Києві не чула звертання "пане" чи "пані". Тільки, благаю, не доводьте мені, що це у мене не те коло знайомих.
Кхе-кхе! А, перепрошую, до повії на об"їзній як пропонуєте звернутись? Особливо коли вона на роботі! Це я так ... може знадобиться дорогу спитати . І ще оце - "прошу пана"... Що ви у нього прошете (просите). І ще оце - "дякую! ПРОШУ" А у вас що просять за вашу вдячніст? Дамы и господа! Лэди и джентельмены! Мадам и мисье! Товарищи и товарищи! (с)
Ммм... Дорогу си питают, як хочут си познайомити, прошу пана А у Вас у Стрию як кажут? Тобто, як просят? А Ви спробуйте запровадити Потім розкажіть, яка була реакція
??? ??? Ми самі з Закарпаття-я-я-я! Хата згоріла-а-а-а! Вода город змила-а-а-а! Мусім жити в Лєксусі-і-і-і!
не придирайтесь до слів.....бо нагадало, як в старому анекдоті: - і що то у вас, українців, за мова, от наприклад: слово "незабаром" - не зрозумієш, за баром, чи ні? - ет, у вас, росіян, ще гірше: "сравни" - не поймеш чи с..ав, чи ні...
Спробував у нас в Хмелі звертатися "пан" і "пані". Всі гадали, що зі Львова чи з Тернополя. І завжди такими очима дивляться, сьогодні давав кондуктруру гроші за проїзд, реакція на "пані". Нема за шо, пане.
Чесслово не придираюсь! Бігме не знаю чому на спробу подякувати у відповідь чуєш ПРОШУ. ??? Що просить? Про що просить? Якщо Ви так реагуєте - поясніть. Буду вдячний...