Не знаю. Ко мне иногда обращаются "женщина", потому что я выгляжу старше своих лет. Но "пани" я бы просто не восприняла. Ну не говорят у нас так!
АШОПОРОБИШ? Мене від "жєнсчіна" і "дєвушка" вивертає. А "пані" нормально. А ше мене кличуть ma'am, шо мені не подобається, бо почуваю себе столітньою бабою, або miss.
ну не знаю навіть... звертаються ж до чоловіків "мужчино". до жінок можна лагідно - "жіночко". нічого поганого, чи не естетичного в цьому не бачу (сам так звертаюсь). можливо я неправий, але коли кажу "прошу пана" кріпаком себе уявляю. ну не знаю, можливо, в мене асоціації якісь неправильні.
По-моему, это обращение слишком вычурное и не подходит к нашим временам. Не знаю, как у вас, но в Киеве так не говорят.
Звиняйте, вельмиповажная дєвушка, в нашому селі кажуть пан, пані і панянко, і люди собі ріжних цікавих асоціяцій з цими словами не мають, лише висловлюють повагу до незнайомої особи, до котрої звертаються.
по великому рахунку звертатись можна як завгодно. виявляється головне, щоб так прийнято було. хоча знову ж таки, по-моєму, суть теж має значення.
Я думаю, що згадані мною звертання вживаються в містах, містечках і селах у Львівській, Франківській та Тернопільській області for sure. За інші області розписуватись не буду.