Нормальна мова, подільська говірка. Просто Ви мабуть не були на Хмельниччині, особливо в селах, просто в Хмельницькому - суржик в основі якого подільська говірка, а Каменці - нормальна подільська МІСЬКА говірка. Взагалі чудове місто Каменець - центр українського патріотизму, подібно до Львова. Деякі кажуть, що перенесення обласного центру з Каменця до Хмельницького (Проскурова) була саме через це. Про місцеву мову, коли моя тітка запитала: "Які лахи ти купив". Я перепитав, у них у місті "лахи" - це одяг. У моєму розумунні лахи - це якесь лахміття.
Пані та панночко! Чудово звучить і усім жінкам та дівчатам подобається, навіть не україномовним ! Сам перевіряв.
а мені скільки всього не подобається... то треба створити окрему тему:"Багірі не подобається...." а ще як кожен створе собі таку тему, то треба буде окремий форум
Стільки хотілось коментів написати щодо Вашої позиції, але не можу зв'язати думку. Короче кажучи, нема чого дивуватись, нема чого обмежуватись до Києва. Складається думка, що Україна - це Київ, а все решта поза межами Києва - то неправильно. І навіщо повторювати по кілька разів одне і теж, ніби наголошуючи на тому? Що Ви цим хочете довести, що хочете нам довести? Не розумію.
Хочу констатувати факт, і все. І не тільки щодо Києва. Просто мене таке дивує, бо я такого ніколи не чула. А що правильно чи неправильно, я не казала. Не перекручуйте зміст моїх слів.
Оля. я теж не з ЗУ і мене таке звертання зовсім не дивує.Я сприймаю його нормально , як належне.Нічого дивного в тому немає, навпаки, мені то подобається. і краще. ніж наше"дєвушка" до літньої жіночки.
Нагадав анекдот. Виступ підсудного за вбивство ножем -Я зовсім не винен! Вона послизнулася і впала на ніж! -24 рази!?
Я сказала, що в мене склалось таке враження. Сказали б раз, що в Києві так не говорять, то я б не звернула уваги. А так - стільки постів повторюють одне і теж, що виникає питання - до чого то все? Хоча все таки Ви колись казали, як має бути правильно, хоча не мали права, бо Ви тут навіть не були, не чули як тут люди говорять, а розказуєте як треба казати. І це мене дивує. Мені імпонує Ваша зацікавленість Львовом і його особливостями, але відверто дивують Ваші коментарі, здивування і повчання.
Нірванко, заспокойтеся. Кажіть, як хочете. Я ж чомусь нічого не казала на те, що деяким не подобається звертання "дівчина". І взагалі не чіпляйтеся до того, що я писала давно. Зрештою, за 2-3 місяці думка може змінитися.
Левандівко, у мене більше 5.000 повідомлень! Ну хіба я можу пам'ятати все, що я писала пару місяців тому?
А я спокійна . А хтось щось каже на те, що Вам не подобається? Просто уявіть собі, якщо я Вам скажу: "Говорити в Києві женщіна неправильно, треба казати жіночка". Якою буде Ваша реакція? Постарайтесь подивитись на речі очима львів'ян і тоді все зрозумієте і нІчому буде дивуватись По темі. Коли приїхала з Польщі, то мене жартома почали називати пані . Хоча в тому і є доля підколки, але сприймаю це лише як жарт. Чого зайвий раз дратуватись?