Пані, панно, дівчино чи громадянко?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 лис 2008.

1. Bogun

Bogun Well-Known Member

Нормальна мова, подільська говірка. Просто Ви мабуть не були на Хмельниччині, особливо в селах, просто в Хмельницькому - суржик в основі якого подільська говірка, а Каменці - нормальна подільська МІСЬКА говірка.

Взагалі чудове місто Каменець - центр українського патріотизму, подібно до Львова.

Деякі кажуть, що перенесення обласного центру з Каменця до Хмельницького (Проскурова) була саме через це.

Про місцеву мову, коли моя тітка запитала: "Які лахи ти купив". Я перепитав, у них у місті "лахи" - це одяг. У моєму розумунні лахи - це якесь лахміття.

• Подобається Подобається x 3
  2. Та я знаю, просто мені воно за звучанням не дуже подобається. :)

3. NIK

NIK Well-Known Member

Пані та панночко! Чудово звучить і усім жінкам та дівчатам подобається, навіть не україномовним ! Сам перевіряв.:)

• Подобається Подобається x 7
  4. Не всім! :tongue:

5. Багіра

Багіра Well-Known Member

а мені скільки всього не подобається...:bad: то треба створити окрему тему:"Багірі не подобається....":haha: а ще як кожен створе собі таку тему, то треба буде окремий форум:haha:

• Подобається Подобається x 11
  6. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

А "спасибі" чомусь дуже нагадує "спасибо"... Спільне коріння не тільки у росіян і українців.

• Подобається Подобається x 4
  7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Стільки хотілось коментів написати щодо Вашої позиції, але не можу зв'язати думку. Короче кажучи, нема чого дивуватись, нема чого обмежуватись до Києва. Складається думка, що Україна - це Київ, а все решта поза межами Києва - то неправильно. І навіщо повторювати по кілька разів одне і теж, ніби наголошуючи на тому? Що Ви цим хочете довести, що хочете нам довести? Не розумію.

• Подобається Подобається x 6
  8. Хочу констатувати факт, і все. І не тільки щодо Києва. Просто мене таке дивує, бо я такого ніколи не чула. А що правильно чи неправильно, я не казала. Не перекручуйте зміст моїх слів.

9. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Оля. я теж не з ЗУ і мене таке звертання зовсім не дивує.Я сприймаю його нормально , як належне.Нічого дивного в тому немає, навпаки, мені то подобається. і краще. ніж наше"дєвушка" до літньої жіночки.

• Подобається Подобається x 5
  10. Ти, принаймні, там була.

11. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

мене це не дивувало ще до того.як я там побувала.Я ЩЕ ДО ТОГО любила Львів з усіма його "дивацтвами":)

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Нагадав анекдот.
    Виступ підсудного за вбивство ножем
    -Я зовсім не винен! Вона послизнулася і впала на ніж!
    -24 рази!?о_О

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я сказала, що в мене склалось таке враження.
    Сказали б раз, що в Києві так не говорять, то я б не звернула уваги. А так - стільки постів повторюють одне і теж, що виникає питання - до чого то все?
    Хоча все таки Ви колись казали, як має бути правильно, хоча не мали права, бо Ви тут навіть не були, не чули як тут люди говорять, а розказуєте як треба казати.
    І це мене дивує.

Мені імпонує Ваша зацікавленість Львовом і його особливостями, але відверто дивують Ваші коментарі, здивування і повчання.

• Подобається Подобається x 6
  14. Нірванко, заспокойтеся. Кажіть, як хочете. Я ж чомусь нічого не казала на те, що деяким не подобається звертання "дівчина".
    І взагалі не чіпляйтеся до того, що я писала давно. Зрештою, за 2-3 місяці думка може змінитися.

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А слово - не горобець! (с) ;)

16. Левандівко, у мене більше 5.000 повідомлень! Ну хіба я можу пам'ятати все, що я писала пару місяців тому?

• Подобається Подобається x 1
  17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А я спокійна :).
    А хтось щось каже на те, що Вам не подобається?
    Просто уявіть собі, якщо я Вам скажу: "Говорити в Києві женщіна неправильно, треба казати жіночка". Якою буде Ваша реакція? Постарайтесь подивитись на речі очима львів'ян і тоді все зрозумієте і нІчому буде дивуватись :)

По темі. Коли приїхала з Польщі, то мене жартома почали називати пані :))). Хоча в тому і є доля підколки, але сприймаю це лише як жарт. Чого зайвий раз дратуватись?

18. А ніяка... :)))

19. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

В НЙ до Рибки би звертались миссі. І їй би то не подобалось. :mocking:

20. Місс! Але там так прийнято. :)

а де твій аватар? :)