Пам’ятник окупантові

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

І тільки Дудаєв - жах і вбивця? Щось я не бачив ні слова де б Ви протестували проти справді серійних вбивць типу Лєніна і іже. І памятники яким бовваніють по всій Східній і Центральній Україні. Вбивць перед якими і Дудаєв і йому подібні виглядають зовсім невинними. Вбивць іменами яких названі центральні вулиці ваших міст і сіл.
    До речі, звідки походить назва Іллічовськ? Там жив якийсь видатний герой на ймення ІЛЛІЧ?

Останнє редагування: 15 жов 2008
  2. Марусино

Марусино Well-Known Member

ну а як жеж... Лєніни - вбивці, хто ж ще.. А от я його таким не вважаю. Все?
    Сталін - то ще можна поговорити, засудити якось, а Лєнін? хоч і не люблю революціонерів (то було схоже на наше "Усі на Майдан, разом нас багато" - ну ще одна маячня), а все ж ганьбити минуле своїх батьків (і ваших батьків), своїх дідів (і ваших), усіх, як би вони не ставилися до цбого - я не можу. Ну от не дозволяє мені серце. До того ж, обзивати Лєніна якось - сенс мені, коли походження назви має моє місто? це треба зовсім збрендіти, щоб СВОЇ рідне отак... Ніколи.
    а якщо й спробують на моє місто свою лапу вести - піду захищати. Ніяких вже перейменувань - я вважаю це без-глуз-дим.

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

скажіть: а за яким принципом називають вулиці?..
    за яким принципом друкують на грошах певних особистостей?..
    за яким принципом, врешті-решт, називають своїх дітей?..

безґлуздя -- це "до посиніння" заперечувати прості речі: ленін -- кат, виродок, падлюка, яка не заслуговує не те, щоб зіккурат на червоній площі мати, а щоб про взагалі нього згадували, хіба як історичне дослідження...
    "отож був такий тиран в стародавні часи, який замордував мільйони людей, тому пам’ятайте і не робіть таких помилок!!!"...
    те саме стосується і всієї системи, яка була створена на його смердючому трупі...

і намагання виправдати цю систему словами "не все було поганим" -- це лицемірство людей, яким пощастило не постраждати від цього режиму, які й жили непогано завдяки трупам інших людей, завдяки рабській праці замордованих у концтаборах, завдяки розсиранню національних багатств і псуванню того, що тут лишилося!

• Подобається Подобається x 1
  4. Марусино

не треба знову.... ну не треба про табори та замордування, катів... ну досить вже.. Навіщо в нормальній самостійній прекрасній державі згадувати знов і знов про всю цю гидоту? та живіть собі, діточок виховуйте, економіку підіймайте...ні, треба довіку про окупантів, катів, упа, бандеру, шухевича, голодомори згадувати... Це не на користь державі, народу - невже ви це не розумієте? ніколи та країна не буде розвиненою та щасливою, коли там спекулюють оцими темами!

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Знаєте, Ви мене щиро здивували. Я розумію, що Ви вже немолода людина (думаю, далеко за 60) але якби колись за часів СССР в нашій компанії зявилася людина (незалежно з якої частини України) з Вашими поглядами, ми мали б з чого сміятись цілий вечір. Але то був совок, обмаль інформації і теоретично було можливо не знати хто був Лєнін. Зараз можна добути море інформації. То треба просто не хотіти її мати.
    Я розумію - вік. Було колись кохання, мрії, плани... А тепер, як в картині
    В. Максимова "Все в минулому".
    Але все таки... Як в нас кажуть, it's not the end of the world.

6. duncan

1. хто не пам’ятає минулого -- втрапляє в ту саму яму ще раз і ще раз...

2. "забути" нам про своє минуле -- це дуже вигідно тим, кого це минуле страшенно дратує: асвабадітєлям, барцам за вєлікаю расію, старшему брату...

3. це не спекуляція -- це констатація фактів, і чому у вас викликає це такий негатив?..

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А коли в людей батьки-діди були репресовані, то чи є сенс зайвий раз лізти зі своїми 7 листопада та 9 травня ?

Сонечко сяє, пташки співають, а деякі вперті десантники смердять і смердять про своє.

Хто там казав - чи не Ваш земляк Жванецький ? - "Выйди за дверь - и запах вместе с тобой!"

8. Шурави

Шурави Well-Known Member

А тi хо здобував перемогу над нацистами не люди?

9. Марусино

тому ще, вже не раз казала, ще раз скажу: Це не на користь державі, народу ....ніколи та країна не буде розвиненою та щасливою, коли довіку говорять про злі теми, про нещастя, про жах. Така психологія.

2Борис: ви що, намагаєтеся мене скривдити, образити? вдруге вже обзиваєте... Ну то не вийде, я терпляча:)

тому ще, вже не раз казала, ще раз скажу: Це не на користь державі, народу ....ніколи та країна не буде розвиненою та щасливою, коли довіку говорять про злі теми, про нещастя, про жах. Така психологія.

2Борис: ви що, намагаєтеся мене скривдити, образити? вдруге вже обзиваєте... Ну то не вийде, я терпляча:)

Останнє редагування модератором: 15 жов 2008
  10. Boris_Kiev

Вкотре пишу: одна з тих держав, котра "здобула перемогу над нацистами", перед війною добровільно позбулася (на прикладі моєї родини та родини дружини):
    1. військового хірурга
    2. інженера-фортифікатора
    3. начальника залізничного вузлу
    4. техніка-дизеліста
    5. фельдшера
    6. двох медсестер.

А потім - ой-йой - отєчєство в опасності! А КОМУ його боронити ? Терміново випускають з мордовських таборів військового хірурга - їдь, дядьку, до Середньої Азії, працюй в евакошпиталі.
    Мій батько воював з 43 по 45 (тут не дивилися, що він син ворога народу). Як "нагороду" отримав право вступити після дембеля до медичного інституту.
    Спасіба таваріщу сталіну.

А тестю быльше пощастило: вын потрапив до іншого табору (на Полтавщині). І мати його елементарно викупила.
    То чий режим більш людяний ?

Все одно в нашій родині вважали, що WW2 - це "зіткнення сміттєносних вітрів" (не пам"ятаю, хто автор цього вислову).

Останнє редагування: 15 жов 2008
  11. duncan

дитина доки сама не обпечеться об праску -- не повіре, скільки їй про це не кажи...
    так і тут, щоб люди нарешті усвідомили хто їм був ворог, а хто друг, хто робив їм добро, а хто зло -- мають дізнатися правду, яка б неприємна вона не була...

в іншому випадку ці люди будуть говорити самі і дітям нав’язуватимуть слова: "а навіщо про це говорити, ковбаса від цього дешевшою не стане", "голодомор -- це дурниця", "ленін -- це такий був дідусь, він щастя нам хотів", "бандерівці -- бандформування", "ми -- хахли і хахляндія, бо старший брат так каже", "та нєма ніякай України, а єсть маларосія"....

• Подобається Подобається x 2
  12. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

І
    ???????????????

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А шо "І"?
    Слава Ф. Йосифу! :)))

14. Boris_Kiev

І Ага !!!!!!!!!!!!!

Степаничу, ми з Вами так чи інакше розуміємо один одного.
    А коли на сторінках ЛФ починаються "червоні соплі" - нехай шмаркаються в інших місцях.

• Подобається Подобається x 2
  15. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Ну от...хотіли обгадити деякі тут Франца-Йосифа,галицькі традиції нерозривно зв'язані з українською історією,а СБУ за той час також не спить...стереже Національне від Шовіністичного на офіційному державному рівні.Ну і добре...
    СБУ хоче закрити "інститут російських провокаторів"
    http://pravda.com.ua/news/2008/10/15/82895.htm

От в тім-то і моє твердження,що Україна,як держава сильна ,як ніколи!...бо не була ні при царях,ні при комуністичних секеретарях,ні навіть і при Кравчуку і Кучмі Самостійною Українською Державою.А нині,яка не є при президенті Ющенко,але є Самостійною Незалежною Украінською Державою,якою керує,як не дивно Незалежний Український Президент і в інтересах Народу України,а не когось-чогось іншого,як інші навколо нього.
    Отут і сіль і сенс в такому Президенті.Слідуючий має бути і буде можливо і кращий,але Цей - кращий від всіх попередніх.
    А економічний розвиток...то нині справа прем'єр-міністрів і урядів.З них і питати!

Останнє редагування модератором: 15 жов 2008
а де твій аватар? :)