Пам"ятник Бандері у Львові. Back in USSR

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем MARTINI, 10 жов 2007.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Пам"ятник Бандері у Львові. Back in USSR

Гітлера викреслили? Чи теж в історію з пам'ятником?

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Аби знали!

• Подобається Подобається x 3
  3. Полковник

Полковник миється в бані

Ну!
    И я говорил, что должен быть на лошаде! :cowboy:

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Пригадати все, що Ви тут говорили? :bazar:

5. Mike

Mike Well-Known Member

Боровець:

"Про те, що навколо особи талановитого стратега партизанської війни можна було об'єднати ввесь партизанський рух, свідчить той факт, що на співпрацю з партизанськими з'єднаннями УПА Бульби-Боровця погодилися всі українські угруповання за винятком лідерів бундючно-тріскотливої фракції хлоп'ячого фанатизму Бандери й Лебедя. Шкоду, яку нанесла і наносить ця група українському народові, важко зараз установити, бо руїна, розбиття, перебирання й захоплення престижу та назв організацій, які почалися від розколу ОУН, розколу та присвоєння собі УПА, таборового розбишатства, „блискучого відокремлення", — ще не закінчилися. Геній руїни гуляє далі...
    ...Не дарма говориться, що внутрішній ворог кожного народу багато грізніший від найсильніших зовнішніх ворогів. На сумних прикладах нашої армії, бачимо, що їй не могли нічого вдіяти ні совєти, ні німці. Коли ж їй почали „помагати" весною 1943 року свої люди з-під стягу диктатора Лебедя, то пляномірна акція армії була у великій мірі паралізована. Замість боротьби проти зовнішніх ворогів, замість ударів по об'єктах військово-стратегічного значення Гітлера та по совєтських партизанах, нова армія Лебедя заходилася винищувати національні меншини України."
    ...Багато народів є на світі, але не багато таких, як ми українці, такі Югославські комуністичні партизани були, що вбивали цивільне населення, вбивали четніків, такі в'єтнамці — вони побудували комунізм. Польська партизанка між собою не воювала, чеська партизанка не знущалась над своїм народом. Африканські народи куди розумніші від нас, ось хоч би Родезія чи Кенія, вони мали дві чи три партії, а з ворогом спільно воювали за незалежність не партії, а своєї держави. А уже не кажу про такий народ, як євреї, вони не обвинувачують один одного, що говорять іншими мовами, бо вони говорять іншими мовами про те саме.
    Між проводом ОУН і командуванням Бульби теж була повна співпраця та довір'я, аж поки не появились бандерівці, які назвали усіх зрадниками, злодіями, а коли не помагало, то вбивали і казали: „Ну що ж, мусіли, бо то злодій чи зрадник." Ще й зараз є люди, що вірять, що з ними можна співпрацювати, там співпраця проста, сиди, мовчи і похитуй головою, вони йдуть такою засадою, хто не з нами, той проти нас.
    <...>
    Я написав і відповідаю за все сказане. Я не хочу тут когось одного хвалити, а іншого ганити, я тільки хочу, щоб ми були свідомі і щоб не повторився такий час, що не тільки людина боялася людини, але й худоба подичавіла і бігала по лісі, як сотки літ тому.
    Той період від 1941 р. до 1952 р. Ярослав Стецько називає як „Українська держава, що мала свою владу", але то була татарська влада насильства і морду. Ще будучи вдома, я думав, що ті всі лідери бандерівські, то люди з високою освітою, що вони є справжніми лідерами і щойно на еміграції довідався про тих „провідників" їх освіту і їх політичне знання, починаючи від Бандери, Лебедя, Стецька, Легенди, Охрима, Горбенка і Мітли, то ніхто з них не дорівнював нашої Володимирської провідної інтелігенції, яка була на відповідному інтелектуальному рівні, була гуманною, скромною, вірила в чесність і працю для свого народу

Відкритий Лист
    до Членів Проводу Організації Українських Націоналістів Степана Бандери

...Крім того, непорозуміння поглиблювалось тим, що Ви визнаєте фашистську засаду безоглядної диктатури Вашої партії, а ми стояли на позиції кровної та духової єдности всього народу на засадах демократії, де всі мають рівні права і обов'язки. На цих засадах ми ще тоді знайшли площину для співпраці з багатьма націоналістами без того, щоб вони, або ми зрікались своїх поглядів.

...Чи правдивий революціонер-державник може підпорядкуватися проводові партії, яка починає будову держави від вирізування національних меншин та безглуздого палення їхніх осель? Україна має грізніших ворогів, ніж поляки.

• Подобається Подобається x 2
  6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Про те, що навколо особи талановитого стратега партизанської війни можна було об'єднати ввесь партизанський рух, свідчить той факт, що на співпрацю з партизанськими з'єднаннями УПА Бульби-Боровця погодилися всі українські угруповання за винятком лідерів бундючно-тріскотливої фракції хлоп'ячого фанатизму Бандери й Лебедя.
    Цим 2 учасникам сподобався допис Mike: dArt (Нині), Полковник (Нині)

Я ще розумію, що Майк хоче докопатися до істин українського визвольного руху і можливих помилок цього руху.
    Але я не розумію, чому це лжеҐасконець і наш приятель Полковник виявилися такими симпатиками Бульби-Боровця? Адже ж вони завжди надавали перевагу російсько-більшовитським "героям". І ось тобі на! Така метаморфоза!

• Подобається Подобається x 1
  7. Danilo

Danilo Well-Known Member

Пане полковнику, Ви може й маєте гумор, але чи доречно жартувати на цю тему? Я дозволив собі жартувати про Катерину, але ця цьоця дійсно була і лишається по шію у крові українського етносу,треба їй монумент у фонтані з червоною водою тоді вже...:D А ще у Донецьку досі стоїть у центрі дуже добре пророблений образ дідуся Ульянова - Кривавого ката. Ото вже Ваші партійні скульптори під Вашим наглядом потрудилися "на славу". Тіштеся, скільки там вже лишилося...:) А бризкати слинею не треба, бо ж зрозуміло що життя «політруцьке» пройшло дарма, :D бо ж уперше річниця УПА святкується на державному рівні. Свободу не спинити!

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

http://www.ru.all-biz.info/news/index.php?newsid=23041
    Молодець,президент.Наказати - і "нікакіх гвоздей".Най вчаться слухатися!

9. Mafija

Mafija Well-Known Member

Ну наканєцта!!!
    Давно пора було.

Додано через 4 хвилини
    А хіба тільки в донецьку?
    А про фонтан Ви гарно придумали:p

10. zenyk

zenyk Well-Known Member

а в Києві на Бесарабській площі?

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

Так, на бульварі Шевченка.:D А далі вгору - Щорсу. Доречи з архітектурно-художньої точки зору Щорс на коні один з кращих монументів Київа. Прийде час і на Бессарабці знімемо, маю надію. Ще вчора був у нас пр. "50-лєтія Октября", а сьогодні вже "пр. Леся Курбаса".

12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

таблички міняйте
    --
    але й старі далеко не ховайте.... бо щось надто часто сьогодення нагадує підзабуті уривки зі шкільної науки ;)

13. Полковник

Полковник миється в бані

Странно. Разве Вы нашли что-то смешное в моих словах?
    Я совершенно серъезно разговариваю.
    Тема требует.
    Если я солгал, то готов извиниться перед светлой памятью...
    НО, раз ТАКИЕ деяния творились то-ли по велению вождя, то-ли от его бездействия, то как ЭТО может быть смешным?

14. Львiва

Львiва Well-Known Member

У каждого народа/времени/идеологии свои кумиры/идолы.
    Для кого-то это Бандера, для кого-то Ленин/Сталин, для кого-то Путин/Ельцин.
    Каждому свое...

15. Danilo

Danilo Well-Known Member

Не зовсім зрозумів.

А ось нові таблички: Вулицю Січневого повстання у Києві перейменували на Івана Мазепи http://unian.net/ukr/news/news-217443.html у
    будь-якому разі представники лаврського ФСБ захлинуться слиною. і це чудово.:D Хоча Петлюри булоб краще.

16. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

а мені інший пам'ятник (з молодості) згадався...
    ото дав обидва поруч - для порівняння...
    [​IMG] [​IMG]
    От тільки на пам'ятник Бандері глянув (на фото) - так зразу і спливло в пам'яті... правда - якийсь час не міг пригадати, де ж бачив ;)

17. kYula

kYula Well-Known Member

Яке горе! Хай краще ставляють пам"ятники Лєнінам, Сталінам, Пушкінам - у нас таких замало ( а на Зх. Україні вони взагалі є?) а ще Путіну...просто так. Щоб було, бо нема.

Звичайний собі пам"ятник! Мрію його побачити на власні очі найближчим часом. Бандера - це наш національний герой, який виборював існування України (я ж думаю тут цього не треба пояснювати?). На Західній Україні його не так вже й багато, як Лєніна по всій Україні.

До речі, на цей пам"ятник довго збирали кошти. Деякі колишні воїни УПА віддавали свої пенсії, активісти патріотичних організацій також прикладали зусилля до встановлення пам"ятника, бо наша держава як завжди грошей не має на таке.

Тільки аби ці убогі з ЄСМ не зіпсували Бандеру!

18. Полковник

Полковник миється в бані

Вот ведь, СЧАСТЛИВЫЙ человек!
    А у меня всё мечты какие-то приземленные......:cowboy:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Приїжджайте, покажемо й Вам, тільки не грустіть.

Додано через 1 хвилину
    Доречі, сплдобалась мені назва гілки:

"Пам"ятник Бандері у Львові. Back in USSR ".

Вдумайтеся.... памятник Бандері - це повернення в СРСР, ніби в в СРСР ставили памятники Бандері....

20. kYula

kYula Well-Known Member

Ви мене не розумієте. Для мене Львів і все що з ним пов"язане - все це становить одну величезну мрію. А ще я реалістка, тобто мрію про те, що може стати дійсністю

Додано через 1 хвилину

Вдале зауваження :)

а де твій аватар? :)