Пам"ятник Бандері у Львові. Back in USSR

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем MARTINI, 10 жов 2007.

1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: Пам"ятник Бандері у Львові. Back in USSR

а це Ви як поясните? :

Додано через 2 хвилини
    ...шось не зауважував за собою звички робити несвідомі підрахунки....

....а чим Вам моя здатність рахувати не подобається?

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Бачу Ваші слова запалили декому шапку на голові...!

Останнє редагування модератором: 23 кві 2009
  3. zenyk

zenyk Well-Known Member

Ваші слова були першою краплею москало-фільського гніву, а мої останньою! :D

• Подобається Подобається x 1
  4. консультант

Коли я служив в Москві, дуже часто тактичні заняття проходили біля замку Катерини II, поряд з Царицинськими озерами в районі боліт. Одного разу я запитав командира взводу, що то таке чмокає в болоті, коли ми перебігаємо по ньому. Командир відповів, що це таке чмо болотне, яке від зовнішнього тиску починає чмокати і виділяти дуже вонучий газ. Тепер, коли я чую москальську грубість, яка стосується українських національних героїв, мені чомусь здається, що таке ж болото і таке ж чмо болотне є на території Львова...

• Подобається Подобається x 4
  5. dArt

dArt Well-Known Member

Що ж вже говорити про хутір Потуторів, звідки аж до Львова дочмокується. :)

• Подобається Подобається x 2
  6. консультант

Та Ви що ? А я думав, що мені здавалось...? Видно від того, що ми тут ходимо по болоті, тобто створюємо на нього тиск, тому воно і чмокає аж у Львові. Дякую, що повідомили, бо я не знав, що такий болотний ефект може викликати мирне життя на хуторі ![I MG]http://casa-latina.ru/s/s/icon_49.gif[/IMG]

Останнє редагування модератором: 23 кві 2009
  7. Latkes

Latkes Well-Known Member

Мені, людині ліберальних переконань, важко однозначно сприймати Бандеру зі знаком «плюс» чи «мінус». Багато що у діяльності і поглядах Бандери, як історичної постаті, сьогодні заслужено може викликати сумніви, ба й осуд – до прикладу вождизм та особисті амбіції та не в останню чергу спричинені ними розколи в ОУН, періоди співпраці з німецькими спецслужбами і т. д. Окрім того, значна частина українського суспільства все ще сприймає його з переспективи радянської пропаганди про "найлютіших ворогів українського народу – українських буржуазних націоналістів" і пам'ятник не сприйматиметься частиною суспільства.
    Не викликає натомість сумніву мотивація діяльності Бандери – чи як краєвого провідника ОУН, чи як провідника ОУН в екзилі – його любов до України, до ідеї Української Самостійної Соборної Держави. Окрім того, що це історична постать зі своїм "світлом і тінню", він ще й один з символів, чи, як нині кажуть, "знакова фігура" боротьби українців за власну державність.
    Як такий, він безумовно заслуговує місця в нашій історичній пам'яті і, очевидно, на пам'ятники. Якщо хтось вважає можливим встановлювати в Україні пам'ятник Катерині ІІ, постаті багато в чому фатальній для ходу української історії, то тим більше право на існування має пам'ятник Бандері. Чи “плюралізм” працює тільки в один бік?
    Оцінюючи постать Бандери треба виходити з тих реальних історичних обставин, в яких він діяв і мислив. Це був період розквіту екстремістських – комуністичної та фашистської – ідеологій та наступу тоталітаризму – сталінського та гітлерівського – в цілій Європі. На теренах Західної України відповідниками цих течій стали КПСГ / КПЗУ та УВО / ОУН. Вони – частина нашої історії і, отже, мають право на нашу історичну пам'ять. Ряд видатних осіб в КПЗУ, як Роман Роздольський чи Осип Крілик/ Васильків, можна впевнено назвати українськими патріотами. За що вони, як зрештою і сама КПЗУ, потім дорого заплатили.
    Показовим є спогад про те, як наприкінці 1920их за одним столиком у львівській кав'ярні, де збирались українські літератори, сиділи ідейний батько українського націоналізму Дмитро Донцов і поет-комуніст Василь Бобинський завзято сперечаючись. Очевидно, при всій відмінності поглядів на шляхи і методи, була певна спільна світоглядна база, що давала змогу їм вести дискусію сидячи за одним столиком.
    Бандера був діячем тоталітарної епохи. Тому “радянський” чи “тоталітарний” стиль пам'ятника, як це не парадоксально, передає дух і стиль чого часу, в яку йому довелось жити і діяти.
    А в історичній пам'яті, вірю, колись знайдеться гідне місце всім, хто його заслуговує.

• Подобається Подобається x 5
  8. sem41

sem41 Well-Known Member

Пам*ятники то добре,тільки от всі ці тендери,чи як то називається стосовно пам*ятників підозрілі.Дають комусь свому заробити, і потів виходять такі "шедеври" як п.Бандері, мовчу про Чорновола, бо як йому спиляють які вандали вказівний і безім*яний палець, то він покаже що думає стосовно того,шо навколо твориться.

• Подобається Подобається x 4
  9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Маєте рацію..Як згадаю,скільки грошей збирали на пам’ятник Шевченку,на усіх мітингах,на всіх міроприємствахможна було б золотий поставити.

• Подобається Подобається x 3
  10. Полковник

Полковник миється в бані

Побывал в гостях у Уважаемого Манкурта.
    http://www.mankurty.com/Blog/?p=2485
    Стырил фотку.
    Кому памятник - не обсуждается.
    Я про "художественное" решение.
    Впечатлило.
    Однако.
    А вам, Львовянам нравится данное "произведение монументализма"?

П.С. Кому памятник - не обсуждаем.
    Гаразд?

Останнє редагування: 23 кві 2009
    • Подобається Подобається x 5
  11. Полковник

Полковник миється в бані

Боря, не надо мне минусовать.
    Я не автор памятника.

• Подобається Подобається x 6
  12. юстас

юстас Well-Known Member

А вам, Львовянам нравится данное "произведение монументализма"?

П.С. Кому памятник - не обсуждаем.
    Гаразд?

[​IMG][/QUOTE]

Раз они одобрили такой вариант проекта, и теперь регулярно занимаются на этом месте поклонениями с преподношениями, митингованиями и воспеваниями, то наверное очень нравится:)))
    По-моему всё логично.

Останнє редагування: 24 кві 2009
  13. Patrick

Patrick Well-Known Member

Не подобається ...як і сателітні антени на будинках , що псують зовнішний вигляд ,як і білизна на балконах центральних вулиць... як і "архітектурні" металічні добудови до старих будинків , як і ....

• Подобається Подобається x 2
  14. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Каждый у себя может ставить памятники кому хочет. Решат львовские нардепы на городской на сессии поставить памятник Гитлеру за борьбу с москализмом - их дело, почему бы и нет?
    П.С. а памятник - гуано, такое ощущение, что к нему приложил руку "великий" Зураб Царителли. Вообще молодцы что СБ почтили таким образом, за что от нас - ширих москалей - спасибА. (шутка)

а де твій аватар? :)