В нас це взагалі велика проблема. Наш дитячий майданчик розташований неподалік від загального смітника. Коли забираю сміття, це просто катастрофа, сморід страшенний. І всі мамочки одразу розбігаються. Друге, також на дитячому майданчику є багато дерев (каштани, клен)і от саме в цей період ніхто туди гуляти не ходить. Недавно спостерігали таку картину - прийшла прибиральниця, і почала замітати листя. Ми з нею привіталися, по-скільки її знаємо. І вона в нас перед очима запалює листя. я до неї - ЩО ВИ РОБИТИ? А вона так нормально - листя палю.........в кінцевому результаті я їй сказала все що про неї думаю. Тепер вона моїй мамі доклала, що доця в неї - хамка : D
Через таких, як я, в нас немає збудників масових інфекцій, поночах не кусають комарі, люди слідкують, щоб вікна були зачинені, а не відкриті для вільного проникнення злодіїв і саме головне такі, як я латають озонові діри, якими усіяна вся планета. Я думаю, що краще спати спокійно, ніж служати жужання комарів і з опухшою губою від їх укусу йти на роботу. Більше того. Я сам не спалююю. Так само, як я, спалюють і всі сусіди. В нашому під"їзді немає ні чуми, ні туберкульозу, не хворіють на бронхіти та бронхіальну астму, навіть відсутні венеричні захворювання. Дим від спалювання сміття можливо шкідливий лише для тих. хто за кермом, а всі решта просто шукають причини для конфлікту.
От у нашому місті вже давно не палять листя.Двірники змітають його в купу, а потім вантажать на трактор з причепом і його вивозять десь за місто на сміттєзвалище. Бувають випадки, коли діти підпарюють урни...але то інша розмова.
Це набагато гірше. Потім це листя перегниваючи, починає накаляти температуру, внаслідок чого починається процес горіння сміттєзвалищ. Тоді починається справжній сморід, а не приємний запах осіннього диму.
Ну не знаю..ще не бачила щоб у нас горіло сміттєзвалище.А от запах осіннього диму ..і весняного теж дуже люблю, коли на дачі костри палили...а ще там можна і картоплю пекти...Жалко, вже дачі немає..
Хто сказав? (с) Левандівка В нас коптять на повну катушку - а комарі є, так само як і інші комахи. То ви якраз наплутали! Той дим якраз і спричиняє виникнення озонових дир! Ви може десь неправильно прочитали. Дим руйнує не діри озонові, а ОЗОН. Дурня. Якщо вам подобається той сморід від диму - паліть собі в хаті. А про гниття на сміттєзвалищах... )))) ви може запропонуєте всім забратися і щороку прибирати в Карпатських лісах все опале листя?? ))))) Ато ж пожежі, страшенний сморід, інфекції !!! Краще спалимо і нанюхаємося! )))))
Не знаю... Коли палив маковиння, сам чув запах озону. Повітря було наче після грози.:wacko1: В хаті не той ефект. Не відчувається гармонія з природою. В Карпатських лісах листя лежить тонким шаром, тому не нагрівається і не пріє. а просто перегниває, сприяє появі мохів та лишайників від симбіозу яких появляються гриби. Я не маю бажання, щоб біля мого будинку росли мохи та лишайники, тому як справжній господар кожної весни і козної осені спалюю листя та дрібне гілля. що і вам раджу. Попіл добре підживлює грунт. Наші свалки скоро будуть наближатись до міст, а люди все возять і возять. Там вже цілі рої самих різноманітних розносчків інфекцій не просто літають, а кишать. Наситившись різним непотребом, летять до міста на прилавки. Тільки спалюючи різний непотріб, ми захистимо себе і своїх дітей і не сприятимемо забрудненню близлежащих територій навколо міста.
оювали з жеком довго і нудно. Справа в тім що смітник прямо проти моїх вікон і коли палять все тягне у квартиру. Пару раз скандалила з двірничкою, писала скарги в жек, говорила з начальником - глухо Тоді зробила простіше зазняла на фото (так щоб цифирками дата світилася) процес збору сміття і підпалу , потім пішла до аллерголога і сказала що в дитини кашель сильний бо палять сміття і тягне в хату, що з тим робити. Нам виписали ліки. Після цього зробила фотовиставку в жеку - розклеїла фото по стінам і написала заяву в 2х екземплярах(!!!!) зареєструвала у секретарки (як вона не хотіла і додала до скарги рецепт на антигістаміни з проханням мені оплатити лікування дитини. Як вони забігали тут якраз знов сміття палили , начальник жеку сам прибіг почав гасити (я його теж сфоткала, на фото виглядає ніби він підкидає сміття в вогонь ) Тепер час від часу знов хочуть палити , але я їм звоню і кажу що зараз буду фотографувати - одразу бажання шкодити пропадає П,С. Я сиділа в дикреті мені було сумно і нічого робити, так що розважалась П.С2 наявність трьох фото з палаючим сміттям (за різні дати) свідчить про 1 систематичність процесу. 2 про систематичний невивіз сміття працівниками жеку.
ви про це моїй дитині розкажіть, котра починає задихатися, як тільки запалюють листя в дворі. Спалювання листя не так шкідливе в сільській місцевості, де воно хоча б чисте. Але в місті палити листя, котре зібрало на себе всю хімію міського повітря, всі важкі метали - це злочин.
Ото ж бо! Я про те і писав на першій сторінці: аллллє-оп — і з двох мішків старого листя маємо пару десятків тисяч кубометрів шкідливого газу. Плюс до тої купи ще поліетилен, гума, уламки старих меблів, лахміття та інше смердючо-токсичне дрантя! А купка-то всеодно не зникла безслідно — крім диму маємо ще велике згарище, пару метрів землі непридатної для росту рослин і вигулювання дітей чи тварин... обсмалені дерева...
Пожежа та її наслідки у квартирі це біда, але подолати її можна. Є руки у людини та різні хімічні засоби. До речі такий засіб, як Odorgone Smokebusters дуже гарно прибирає неприємні запашні наслідки пожежі, сморід, ... На жаль для міста, вулиці такий варіант не підійде.