Ох, і штучки ж ці зятьки з невісточками

Тема у розділі 'Кімната сміху', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 бер 2007.

1. Ума

Ума Well-Known Member

Відповідь: Ох, і штучки ж ці зятьки з невісточками

до рідних на "ти", а до свекра і свекрухи - "ви" :D Одразу видно різницю - що то не рідні ;)

2. Відповідь: Ох, і штучки ж ці зятьки з невісточками

Так он Вам и не папа.

3. Відповідь: Ох, і штучки ж ці зятьки з невісточками

И сразу видно, что папой и мамой Вы их на самом деле не считаете.

4. zet

zet Дуже важлива персона

Честно, то сама попрошу невесток называть меня по имени и отчеству.

• Подобається Подобається x 2
  5. Ума

Ума Well-Known Member

кому видно? ;)

у нас в деяких сім"ях є традиція до батьків рідних на Ви говорити... я цього не розумію, але для таких осіб певно видно, що мої свекри більше мені рідні, ніж рідні - рідні :D

6. Відповідь: Ох, і штучки ж ці зятьки з невісточками

Вам видно. Разве не достаточно? :)

Да что Вы говорите? :eek: :D :D :D

7. Росинка

Росинка Well-Known Member

Про що ви тут сперичаетесь ,панове? В кожному середовищі є свої традиції,які треба поважати.Мій свекор звик до звертання "ВИ,ТаТо".Але відчуває,що я до того не звикла,ось і не фіксує на цьому уваги.Здається його більше хвилює те, як я ставлюся до його сина.;)

• Подобається Подобається x 2
  8. Дімон

Дімон Well-Known Member

абсолютно згідний, я наприклад звик батків з дитинства називати на Ви,а моя дружина на Ти, то що мені тепер переучуватись?? чи її переучувати??

9. Forpost

Forpost Стоїк

Звідки Батьки Ваші родом ,дозвольте поцікавитись,ну так щоб не була відповідь.... Галичина!

10. Ума

Ума Well-Known Member

я думаю, що вона (свекруха) добре розуміє, що я вкладаю у ці слова. Це швидше їй приємно, що ХТОСЬ інший зі сторони почує, яка в неї файна невістка :) :D

а на цій гілці обов"язково посміхатися на 32? чи в кімнаті сміху може бути не завжди смішно? ;) :D

11. Ума

Ума Well-Known Member

а у Вас там таких сімей немає (з традиціями смішними)? :)

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

У мене проблеми постійно. Більші ніж зі свекрухою.
    (Знову аномалія? :eek: :confused: )

13. zet

zet Дуже важлива персона

А у поглядах на що не сходитесь?

14. Forpost

Forpost Стоїк

Да как у нас все запущено ,а все туда же ,других учить!

15. Liliyah Romanova

У поглядах про виховання дітей. Що ж іще?

16. Liliyah Romanova

З того ж народного.
    Чому ж тоді на весіллі всі так плачуть, ніби дівчину ховають? Я вивчала обряд шлюбу. Жодна бабуся не може сліз стримати, коли говорить про цей обряд. Питаю: "Чого ж ви, бабцю, плачете?", а вона мені: "Та то, дитинко, всі плачуть і я плачу, бо як дівчина заміж вийшла, то вже си світ зав'язала". І весільні пісні послухайте від жіночої частини? Нема там веселих, всі дуже сумні та плаксиві.
    З великої радости, певно...

(Із заручальної пісні:
    Молоденькая Маруся всенькі двори обходила, в жодному не плакала, а як прийшла у батьків двір, там стала й заплакала: "ой, ти дворе ж мій, дворе, чим я тобі не вгодила? чи я рано не вставала, чи тебе не замітала?". Шкода, не можу вам мелодію передати. Така трагічна, що як її співаю, то всі плачуть. Це з жіночої сторони.
    З чоловічої: "Казав мені батько, щоб я оженився, по одвірках не ходив та й не волочився.")

17. Liliyah Romanova

Гарна тема. :)
    Для мене то було особливо важко. І не тому, що то применшувало моїх батьків, тому що достатньої поваги до свекрів не було, а більше страх. А вони ще й на мене у тому тиснули, особливо свекор. А він у порівнянні з моїм татом на всі 200 програє. Я перше себе пересилювала. Потім звикла. Це просто момент традиції, то і всього. Є люди більше традиційні, є менше. Мені допомогло захоплення фольклором. :p
    Коли почала називати так батьків свого чоловіка, то моє "тату" і "мамо" до рідних набуло більшої ваги. Я усвідомила, які то важливі слова насправді, а ми їх трактуємо, як "привіт". :)
    До речі, мої батьки були навіть дуже "за" в цьому плані. Мама мене якраз спонукала так чоловікових батьків називати, бо то вони є тими, завдяки кому я маю свого чоловіка. То теж був для мене сильний аргумент. Ви поговоріть зі своєю мамою про це. ;)

А я вам таке скажу. Мій тато - сирота з 8 місяців. Уявляєте, як йому пощастило, що він одружився і має маму, якої ніколи не мав. У нього такі класні відносини із моєю бабусею. Вони дуже один одного люблять, справді як рідні! Хоча для своєї мами він і далі пише вірші, і ми постійно ходимо на цвинтар її відвідати.
    А от татів тато такий, що ніхто із його онуків до нього діду не каже. До чужих би казали, а до того ні, бо він нам як нерідний. В житті різне буває.
    У вас і так є не одна мама і тато, адже хресні - теж батьки. ;)

18. Liliyah Romanova

Це навіть у поезії відбилося, і в піснях.

19. Liliyah Romanova

У Франції навіть до батьків на ім'я звертаються без жодних "тату-мамо", просто "Софі, Етьєн" і все. І дійсно, кому то треба... :sad::sad::sad:

20. Ума

Ума Well-Known Member

я от як народиться син, то до свекрів буду певно тілько бабця-дідо казати :D

а от в моєї подруги, яка заміжня вже 10 років, чоловік до її батьків ніяк не каже, хоч і живуть в одній хаті. Він просто підходить до них і каже - вас до телефону чи ще щось.. :eek:

а де твій аватар? :)