Ох, і штучки ж ці зятьки з невісточками

Тема у розділі 'Кімната сміху', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 бер 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: технарі й гуманітарії :)

вийняток, який підтверджує правило...
    мені чомусь здається, що коли ви побачили один з моїх дописів про тещу (про перманентну війну), то перестали читати все інше, що я писав... :)

пс. може це доля, але у мене завжди так складалося, що мене любили або потенційні тещі або мої дівчата... :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Forpost

Forpost Стоїк

Откройте секрет ,почему эта тема Вас так зацепила

3. Forpost

Forpost Стоїк

Прям думку мою прочитав

4. Forpost

Forpost Стоїк

Сорри .снимаю предыдущий вопрос

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну що, гарну тему зачепили. Народ і справді мудрий.
    Про тещу говорять в анекдотах, бо то легкі стосунки в основному, майже неконфліктні, там є місце для гумору.
    Про свекруху народ не говорить, а співає, і то у найтрагічнішому жанрі народної творчости - у баладах. Якщо хтось чув хоч одну народну баладу про відносини свекрухи та невістки, то мав відчути усю трагічність ситуації. Свекруха там, як зла відьма, котра прокляттям перетворює невістку у тополю наприклад (а ще дуже часто вагітну невістку), а потім каже синові йти і зрубати "тополину", бо їй вона заважає.
    "Як ударив перший, вона ся схилила,
    як ударив другий та й заговорила:
    Не рубай мя милий я твоя дружина,
    поглянь серед віття - то наша дитина."
    Дуже радісна ситуація.

6. Liliyah Romanova

А жінка хіба ні?

-------------
    Чоловік жінці не родина. (Із нар. мудрости)

7. Liliyah Romanova

Це як в анекдоті про діток у школі, коли їх питають, хто яких домашніх тваринок має, а одна дитина каже, що у неї - бабуся. :sad::sad::sad:

Щось якось вже дуже не по-людськи. Аж не віриться...

8. Liliyah Romanova

Ми теж не хотіли, аби свекруха чи теща сиділи із нашим малим, ми винаймали няньку.
    Буду дідом, але ґоноровим, а не "най на зло моїй мамі мені вуха всохнуть".
    Я би не мала лиця своїй свекрусі хамити, якби вона з моєю дитиною сиділа. Це ж чого вона ще дитину може навчити, якщо зі мною не в мирі?!?! Що я погана і т.д. Ні, треба бути у своїх вчинках послідовним.
    Та і нянька так не нашкодить у вихованні дитини, як це роблять дідусі та бабусі (причому з великої любові). Якщо вже я погоджувалася, аби хтось із родини посидів із малим, то це була МОЯ бабуся, а не його.

9. duncan

не по-людськи?..
    два тижні висіло, доки не перестала дверима з самого ранку грюкати...
    про її крики я просто мовчу...

а зараз все добре... :)

10. Liliyah Romanova

Ми жили 2 роки з моїми батьками.
    Всі проблеми вирішувалися під час цивілізованих розмов. Без криків. Просто доходили до спільного висновку. Але в нас із чоловіком був неписаний закон. Я захищала нашу сім'ю від втручань своєї мами, а він - від своєї. Йому гірше вдавалося. Залежність хлопця від мами, видно, сильніше. Але я також більше терпляча, ніж він. Більше промовчу. І сама за себе теж умію заступитися. Кілька разів довелося. Після того я стала не надто любимою невісткою, бо стою на стороні свого чоловіка завжди (не погоджуюся тільки коли сам на сам), але мене то мало хвилює. І в конфлікти з нею я не входжу. Стосунки треба будувати мудро. Хоча часом мене проривало і то саме через свекра. Якось конкретно йому відпалила (словесно), але то того, що порушив святе, з малого мого познущався, навіть того не зауваживши. Хотів, аби вибачалася. Я сказала, що вибачуся перед ним, якщо він вибачиться перед моїм малим. Того не сталося. Так конфлікт і зам'явся. Зате після того почали мене слухати у справах щодо мого сина, а мені більше й не треба.

Передати не можу, як я боялася, коли його батьки хотіли, аби ми з ними жили. На щастя, не склалося.
    Потім довелося (під час ремонту) пожити із ними 2 тижні. Більшого пекла ніхто із нас двох ще не переживав. Потім мій чоловік казав, що щасливий, що ми жили ті 2 роки саме з моїми батьками. Якби з його, хто знає чи би досі були разом...

• Подобається Подобається x 4
  11. Оля

Оля Старожилка форуму

Як добре в Америці, що ніхто ні з ким разом не живе. :) Одружуючись, вже мають або окремі апартменти, або свою хату, в яку в"їжджають ще ввечері після весілля. :)

12. zet

zet Дуже важлива персона

Классно, конечно... Лучше просто ходить в гости.

13. duncan

гуд...

а я до тещі ставився з усією повагою...
    коли це вилізло мені боком (до речі, пані зет говорить, що так має бути і надалі, якщо я правильно зрозумів дописи) — просто вигнав, між іншим не сказавши жодного нехорошого слова...

ось тепер, пані зет, поясніть, що ви маєте на увазі...
    яка ваша думка щодо такої ситуації?...

14. zet

zet Дуже важлива персона

Пупер, никого не пришлось бы никуда выгонять, если б вы обходились своими силами. Вот и воспитывайте сами своих детишек, а не тещу или свекровь. Плохие же отношения моей мамы с мужем сестры никак и ни на что не отразились, т.к. они вместе не жили никогда. Понимаете, я в ответ могу съязвить и обсмеять, а моя мама нет. Как ни странно, это мое умение всегда разряжало обстановку в общении с зятем. А мама просто моя не сможет ответить сразу и будет копить обиду. Именно поэтому, даже когда сестре и очень бы понадобилась помощь, она с ними не жила.
    Так что разные характеры, не более того.

15. Liliyah Romanova

Мій чоловік якось свою маму вигнав за те, що істерику влаштувала у несвоїй хаті. Я в ті дні була дуже доброю невісткою. Мама показово приходила до мене тоді, коли чоловіка не було вдома.
    Я його спонукала перепросити її та помиритися, хоча він таки мав рацію у тій ситуації.

16. duncan

а в мене це було три роки тому...
    коли ми ще мешкали на сихові...

а зараз спокій...

17. duncan

я своїй мамі теж роблю зауваження, якщо "вчить" занадто...

• Подобається Подобається x 1
  18. Ума

Ума Well-Known Member

Гліку треба перейменувати на "зяті і тещі, невістки і свекрухи" :)

от читаю Вас і думаю чи я живу не на Землі, чи то мене ще все чекатиме, коли онуки з"являться???

Ми з самого початку живемо окремо (в моєму будинку, точніше мого батька), але моя мама живе з нами на одному подвір"ї (має інший вхід і окреме господарство). З моїм чоловіком живуть добре, ще НІРАЗУ ніхто нікому кривого слова не сказав... хоча часто моя мама і чоловік роблять це через мене. То мама прийде і скаже - я там троянду посадила, а мій зять машиною її переїхав (чи щось в такому дусі), що він не може об"їхати її? Я питаюся, а навіщо вона при самій дорозі ту троянду посадила? Бо їй там так гарно... Потім чоловік каже, чого твоя мама як у квітнику щось робила, не закрила гараж? я вночі мусів йти... і я ото як центр-приймач отримаю усі ті скарги, а потім їм лагідно (інакше не спрацьовує) пояснюю, що щось не так, краще зробімо так-то :)

А зі свекрухою, я дякувати Богу, живу окремо і чоловік мій каже, що не уявляє скільки б часу ми прожили разом, якби жили в неї. Вона дуже галаслива (очевидно відлуння роботи її професійної - вічно сварить підлеглих). Хоча мене вона дуже любить і каже, що я краща, ніж її син, але я її теж люблю тільки на відстані. Хоча доводиться чоловіка заставляти провідати її, купити щось їй... Він якось дуже легко покинув її гніздо і навіть коли ми їх відвідуємо, то це виглядає так: прийшли, поїли і швиденько пішли.... ужасть... тобто йдемо до них тільки на обід чи на вечерю - просто так зайти - то це він в машині сидить і з вікна привітається, а я забіжу на пару хвилин, якийсь гостинець занесу :)

Зате свекор у мене - хоч до рани прикладай :) Видно, йому в житті доньки бракувало :) Як я приходжу, то вже так тішиться мною :) А я в свою чергу "вухами" працюю - слухаю його проповіді (він у мене православний щирий).

А тестя у нас немає.

19. zet

zet Дуже важлива персона

Все буде у вас, Умочко, добре. Я теж просто не передавала у прямому вигляді усі слова, що казалися мамою й чоловіком. То й досі в них гарні відносини, хоч ми й розлучені....

20. Оля

Оля Старожилка форуму

Або перенести то в окрему гілку від тоді, від коли про це почали обговорювати, бо так і до теми гілки не повернулися. ;)

П.С. Або назвати, як американці називають : "In-Laws". ;)

а де твій аватар? :)