Ох, і штучки ж ці зятьки з невісточками

Тема у розділі 'Кімната сміху', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 бер 2007.

1. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Відповідь: Ох, і штучки ж ці зятьки з невісточками

Не получиться - регіонально дуже великі відстані :sad:

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

В нас та сама проблема була. Але наші батьки на сусідніх вулицях живуть. У нас були якийсь час 2 Свят-вечори, 2 Великодні обіди... Був просто жах! Бо кожен припрошує і ображається, що майже не їмо. Традиції теж різні. Мене їхні особлио дратують, а сваритися на свята не дуже хочеться.
    Вирішилася проблема після народження дитини. Один день в одних, інший в інших. А що? Мені важко було під час вагітности туди-сюди ходити і ще й їсти і там, і там. ;):) А з малим то взагалі ще важче! ;)
    Завжди можна знайти компромісну ситуацію, а вагітним та з дітьми то навіть досить легко. :D Поїдьте до чоловікових у Світлий Понеділок чи Вівторок.

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

перед поїздкою до твоїх і зразу після поїздки - два візити до його батьків ;)
    помічне - зі свого досвіду стверджую ;)

4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Тетянка, спiвчуваю, бо у нас теж такi питання виникають. Правда ми вже троха притираємось. День подяки святкуємо всi разом. Американське Рiздво - один день з його мамою (залежно вiд її роботи) або вечеря або саме Рiздво. А тодi вiдповiдно iнший день з моєю. Бо ми ще тут обмiнюємося подарунками.
    Православне Рiздво тiльки з моєю мамою, або самi вдома. Тобто моя мама до нас приходить.
    Паску - знов, американську з його, українську з моєю. Але цього року iдемо до моєї мами на святий снiданок, а ввечерi до його мами на вечерю. От так i миримось. Я хоч деколи i наполягаю на свому а вiн на свому, менi в кiнцi кiнцiв мир в хатi важливiший. Погодьтесь один раз на його прохання, але можете попросити щоб на другий раз вiн задовiльнив ваше. Я думаю вiн на таку справу згодиться.

• Подобається Подобається x 2
  5. Оля

Оля Старожилка форуму

Умо, я не образилася. Просто смішно стало про "сільське" походження звертання на "Ви". :) То не сільське, то вже "ти" сучасне скоріше. Ви ж мені мало не в доньки годитеся, тому Ви вже зовсім з іншого покоління. ;)

6. Тетянка

типу, щоб ми їм примелькались? :)
    Я вирішила цього разу поступитись і поїхати до його батьків...Говорила вчора з чоловіковою мамою, у нею був такий голос...Я зрозуміла, що їй теж серце болить за своєю дитиною...А мій чоловік все-таки швидше мою сторону прийме...Зато на Зелені свята поїдем до моєї мами :)
    З мене й так не дуже хороша невістка - не люблю на городі копатись, корову доїти не вмію, бо виросла і живу в місті, їсти варити теж не дуже люблю, і ніякого з мене рецепта чогось смачного не витягнеш - бо не знаю....І погляди на роль жінки в сім"ї в мене феміністичні, жінка не має все сама робити в хаті....Тому зі мною не дуже поговориш, що я там чоловіку на перше-друге виготовлюю...Правда, мама чоловіка мудра жінка, ніколи не повчає мене, що чоловік - то голова сім"ї і маю його в усьому слухатись....

• Подобається Подобається x 1
  7. Forpost

Forpost Стоїк

зато вона те своєму сину говорить ....

8. Forpost

Forpost Стоїк

Я може теж не люблю, але тре... а що чоловік йог?

9. Дімон

Дімон Well-Known Member

А я наприклад люблю готувати, і взагаплі вважаю, що якщо жінка працює , нехай і заробляє набагато менше, так все одно приходить до дому виснажена, а я буду валятися на дивані поки вона приготує, чи поприбирає??? Ні я так не можу, В нас дома наприклад, так хто прийде раніше той і готує :))) при чому ніхто нікого не змушує, а в основному разом щось готуємо!!!

• Подобається Подобається x 5
  10. Тетянка

Чоловік сам любить готувати:), за що я йому дуже вдячна. Я швидше згідна бути помічником на кухні - щось почистити і все...А чаклувати годинами неохота :)

11. Тетянка

Молодці! Так і має бути!

12. Дімон

Дімон Well-Known Member

Я трошки відхилюся від гілки але вона тут підходить...
    а все це напевно тому що я пройшов і рим і крим і мідний тазік :)) Бо життя навчило, хоть мій батько наприклад міг сам собі лише бульбу пожарити, а так завжди чекав щоб мама приготувала.:)))

13. Forpost

Forpost Стоїк

Підтримую! мужик що вміє готувати, вже не підкаблучник!!!!!

14. Ума

Ума Well-Known Member

Тетянко, а візьміть свою маму і усі разом в село до свекрухи на свято :)

15. Ума

Ума Well-Known Member

якби у нас дома була така домовленість, то кожен з нас би дуууже пізно приходив :D А так, готую завжди я. Останнім часом чоловік деякі експромти-сюрпризи робить, але думаю, що з вагітністю і його ініціатива закінчиться :cool:

16. Тетянка

Я пробувала "проштовхнути" такий варіант, але мама щось не дуже хоче...Вона в гарних стосунках з сватами, але щось не хоче....Дорога до сватів дуууже погана, ми як останній раз їхали в гості з мамою до чоловікових батьків, то дуже шкода було машини....Вона у нас спортивна, а там тааакі ями!!!!!!!!

17. Salata

Salata Well-Known Member

Думаю, если доходчиво оценить усилия, войдет во вкус :)

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

У мене погляди в тому плані теж не надто патріярхальні, але на кухню я чоловіка стараюся пускати тільки до миття посуду. І то потім після нього треба все поправляти. Я просто вар'ятка стосовно того, що і де і як має в кухні бути. Якщо хтосб щось не так поставить, то я мушу все переробити. То все мого тата натура - він у мене страшний педант, добре, що мені лише частина його натури перепала, а левова частка - братові. А то хто би зі мною витримав.
    З готуванням у мене така справа була, що з моєю мамою на кухні завжди тісно. Вона ніби й хотіла помочі, але потім психічно так тлумила, що я врешті плюнула на то і перестала навіть пробувати їй помагати. Мій чоловік якийсь час переживав навіть, як то ми окремо будемо жити, якщо я готувати не вмію. Я все з того сміялася. Не те, щоби я не вміла, не дають же ж!
    Коли переїхали на своє, то мене 3 тижні ніде не було видно, лише на кухні. Я вперше (у 22!!) мала повний доступ до кухні, ще й своєї (що доказує, що до куховарення не сильно треба вміння, а радше бажання та "дриґ"). Одного разу навіть смішно було, бо малий бавився у себе в кімнаті, а потім йому щось від мене треба було. Я в той момент працювала у себе в кімнаті. Малий побіг на кухню, побачив, що мене немає і почав перелякано плакати, бо "мама пропала". Він повірити не міг, що я можу бути ще десь, окрім кухні. :D Потім у мене то нормалізувалося. :)
    Мій чоловік із патріярхальної схеми сім'ї. Там мама не має права бути втомлена. Зрештою, ніхто її не притісняє, вона сама так ситуацію поставила. Мені якось чоловік спробував вказувати, як картоплю смажити, то після того, як сам її досмажував, більше не втручається. :p
    Щодо прасування, прибирання, миття посуду, прання тощо - я не вважаю, що то суто жіноча праця. Я не домашній трактор. Якщо хтось хоче мати принцесу, то най буде готовий і в домашній справі помагати. ;)
    А то потім дивуються, чого то чоловіки на старість такі худеньки та задбані, а кобіта мало не як корова. А хто ж їй давав час про себе подбати? Хто про неї дбав?
    Я всім своїм коліжанкам кажу, що для себе треба час мати, а решта - почекає. І мої хлопці то шанують, за що я їм дуже вдячна. :)

19. Koza-Dereza

:D:D:D:D:D:D
    100% погоджуюсь. Менi правда повезло що мiй чоловiк до нашого спiльного життя довгi роки жив сам, отже вмiє все, i прибрати i зготувати. Але так сi стало, що я прибирати НЕНАВИДЖУ!!!! Хоча i прибираю, але у нас є подiл працi, вiн начальник пилососу i всяких засобiв для миття ванни i туалету. А я директорша по витираннi пилу i миття кухнi, умивальникiв. Готувати, я АБАЖАЮ! Тому завжди беру iнiцiативу. Хоча раз хотiла його допомоги нарiзати на олiв'є, але вiн вiдмовився, я йому пробачила. У мене аж серце просто млiє як мiй американсько/армянський чоловiк просить у мене Українського борщу, котлет, вiдбивних, салату з бурячкiв. Ой, зараз заплачу ...

20. Koza-Dereza

А якщо заробляє бiльше??? :D

а де твій аватар? :)