Ох, і штучки ж ці зятьки з невісточками

Тема у розділі 'Кімната сміху', створена користувачем Liliyah Romanova, 26 бер 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Ох, і штучки ж ці зятьки з невісточками

Ми так до всіх чотирьох говоримо. :) Але не весь час.
    О, то чисто мій свекор. Мене змушував казати йому "тату", а до свого тестя все життя казав тільки "ви" і "чуєте". І де справедливість?

2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

В америцi теж. Хоча є i люди якi кажуть мама, тато на свекрiв, тестiв iтд. Я до своєї звертаюсь по iменi, чоловiк до моєї мами теж. Єдине що можу сказати - добре що ми живемо окремо.

3. Оля

Оля Старожилка форуму

Була б я Вашою невісткою, то тільки б "старим" і називала. ;) З якого дива Ви мені б татом були з такими поглядами?:D

• Подобається Подобається x 3
  4. Оля

Оля Старожилка форуму

А мене і всіх, хто в той час чув, дуже скоробило, як перед самим весіллям мій майбутній чоловік гаркнув до своєї мами з даху шалашу, який закінчували на весілля, коли вона щось голосно розповідала жінкам, бо була глуха після сталінських таборів:"Ей ти! Поменше там говори!" Що засвідчило, що там ні людяності, ні виховання в нього нема.
    А ще дуже "гарно" звучить, як такі сини, що "тикають" кажуть: "Та що ти, стара,чи старий знаєш?!:ireful1:

5. Оля

Оля Старожилка форуму

А я ніяк не просила. Моя невістка мене відразу мамою назвала. І на "Ви", так як і мої діти мене кличуть. Що мені дуже подобається.:) Я навіть їх поправляю, як вони між собою про мене говорять в 3-й особі:"She said..." ) Я тоді кажу, що я не "She", а мама! :)

• Подобається Подобається x 1
  6. Оля

Оля Старожилка форуму

Умо, всі сусіди в Україні мого віку говорять своїм батькам на "Ви". :) І нема в цьому нічого мені дивного. Така була епоха, так повага до батьків виховувалася. А хто хотів інакше, то вчив інакше. Тільки на старість то дуже ріже вуха те "ти". :sad: Тому я й своїх хлопців теж привчила до себе говорити на "Ви". Тепер багато хто зі сторони каже:"Які вони в тебе виховані, як гарно до мами звертаються!" А мені смішно, бо хто кому не давав так і своїх виховати. Я вже розповідала, що вони зі мною звіряються своїми тайнами як з найкращою подружкою, чи я й бавлюся нераз з ними нарівні і їм це подобається. Але "Ви" тому не заважає. :)

• Подобається Подобається x 2
  7. Ума

Ума Well-Known Member

Олю, я просто не розумію звідки взялася така традиція поваги до рідних батьків? Якщо до Бога на "ти", то чому до батьків на "ви"?

У нас в родині ніхто на "Ви" не говорив. Я завжди думала, що "ви" - це таке виховання в селі, але мій тато з села був і всі його брати і сестри теж до бабуськи на ти зверталися. Можливо це все ж таки від регіону залежить. Я не чула випадків, щоб на сході України на "ви" говорили з батьками рідними. хоча... :)

8. Полковник

Полковник миється в бані

А может от религии? Нет?
    Нет. Не знаю. Спрашиваю, просто.

9. Forpost

Forpost Стоїк

Розумничка!!!!!

10. Дімон

Дімон Well-Known Member

Городоцький р-н, якщо знаэте Комарно!!! :)

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Ага,то у нас в селі Сокільники, що коло автовокзалу, такі всі люди забиті. ;)
    А мої обидві цьоці жили у Львові. Одна коло автобусного, а одна на Чайковського. І їхні діти теж на "Ви" до них говорять. :)
    Коротше, село ми без сільради, що там казати! :)

12. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Мені теж мама так каже казати, але, але....Вона зразу почала казати своїй свекрусі (татовій мамі. моїй бабці), мамо, бо то була дійсно дуже хороша жінка, приняла маму як рвдну...в той час як рідна мама була не дуже доброю мамою.....Дотепер приїжджаєм у село, хоч бабця вже померла, і мій тато теж...І мама каже до діда - "тату", дійсно щиро...

13. Ума

Ума Well-Known Member

Олю, жодного образливого змісту я не вкладала у свої слова. Так склалося у мене в житті, що ті, хто говорив до батьків на "ви" хоч і жили у Львові (бо разом ходили до школи), але батьки їхні були із села. Тому у мене склалися такі стереотипи. :)

очевидно, таки це просто сімейні традиції :rolleyes:

14. Тетянка

Я теж до мами кажу на "ти". і до тата свого казала, а мій чоловік каже до своїх батьків на "Ви", вони в селі живуть. І всі мої родичі, які в селі живуть, кажуть на "Ви" до батьків, хоча багато друзів у Львові кажуть до своїх батьків на "Ви", уе дійсно залежить від традицій, але по селах їх краще зберігають, чи що....

15. Forpost

Forpost Стоїк

Знаю ,мій покійний дід Комарницький

16. Forpost

Forpost Стоїк

Сімей які тяжіють до сільської ментальності

17. Liliyah Romanova

У мене не знаю чи щиро, просто звикла. Їм приємно. Мої знають, які в мене з тими проблеми, так що все розуміють. Але все одно приємно людям робити приємно. ;)
    У мене на роботі є такий термін "kill them with your kidness". Вживається, якщо по телефону хтось нахамив, а відповідати треба виховано і спокійно. ;) :D

18. Liliyah Romanova

Це не стільки сільські, скільки старі галицькі традиції. Ви згадайте різні літературні приклади. Зверталися на "ви" навіть чоловік до жінки. Як на мене, то це більше шляхетські традиції. І якраз у селі вихованости такої не було. Звідки вона взялася? Хто його знає. Козаки теж один до одного часто на "ви" зверталися.

19. Тетянка

Ще зараз виникла проблема перед святами Великодніми - я хочу до своєї мами, чоловік - до своїх батьків....Відмовити мені він не може, каже, вагітним відмовляти не мож :), але я знаю, що він до своїх хоче....У чоловіка інші традиції святкування, я привикла до інших...Та й перспектива просидіти в хаті, чи ходити десь від хати до хати не приваблює....В селі які розваги - випити і поспівати....Я не п"ю, голосу нема :sad: В хаті сидіти не хочу.
    А в місті хоч є де погуляти, та й подруг провідати....Ну не хочеться мені сидіти з старшими дядьками і тітками в хаті і все тут! Не знаю. як правильно вчинити - розумію чоловікову маму, мені б теж було образливо, якби майбутня невістка все лиш до своєї мами хотіла на свята ходити, але й свою шкода - вона тоді сама як палець буде на Великдень....Всі родичі живуть в інших містах....

20. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

на день до нього - і з полудня чкурнути до своїх ;)

а де твій аватар? :)