ОУН, УПА проти гітлерівців: брехня чи політичні маніпуляції?

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем dedulia, 3 чер 2010.

1. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

Молотов-Ріббентроп це співпраця, співпраця на офіційному рівні, офіційних представників уряду, тобто співпраця двох держав:)
    Неофіційна співпраця підпільників - націоналістів з окремими представниками окремих служб, служби(тавтол.) адмірала Канаріса це не є співпраця з Німеччиною, як з державою. Тому що:
    1) Канаріс по багатьом пунктам не поділяв зовнішню та внутрішню політику офіційного Берліна(друга VASmt)єфрейтора-фельдфебеля і не знав/міг не знати про зустрічі націоналістів з окремими предстаниками абверу;
    2)Сам Третй Райх не був якоюсь цілісною структурою;
    3)Німці досі на офіційному рівні не визнали співпрацю нац. Німеччини з українськими націоналістами;
    Все решта-наші емоції..
    Дайте мені однозначну відповідь будь ласка, то кому зрадили кляті націоналісти? Якій країні, народу? Ми вже "ріжемось" з цього питання не один день.. :haha:

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Денищук звичайно молодець... Але де фактичний матеріал?

• Подобається Подобається x 2
  3. Fedir Vygovskiy

"..-Стрільці! Кидайте зброю! Не стріляйте до своїх братів! - тишу роздер металевий голос.
    "Засідка?"- По моїй спині пробіг мороз.
    -Війна кінчається, спрямуйте свою зброю проти фашистів, пербігайте до нас, як вже зробило багато ваших товаришів-вояків, як зробив я сам. Батьківщина вас чекає. Батьківщина вам прощає. До вас говорить не пропагандист, до вас гово...
    Голос обривається на півслові.
    "Це мені такий знайомий голос?" - силкуюся вгадати, хто це може бути.
    Спереду прибігає Рій. З його обличчя з маленьким носиком, широкими вилицями й тонкими губами, що в дечому нагадує татарське, легко пізнати, коли все гаразд - тоді він одразу сушить свої рідкі зуби.
    - От, сучому синові перерізав горло, не дав закінчити речення,- каже ніби до себе. - Ану гайда, вставай, вперед!
    Я ще лежу, не розуміючи, про що Рій говорить. Кого він замордував?
    -Чого ж ти так витріщив свої баньки? Нікого я не зарізав, а відрізав-перетяв дріт до гучномовця, щоб Ружицький далі не плів баланди. О-о-о, тебе не було на фронті, як його захопили в полон чи щось таке, і з того часу плете нам через гучномовець, аж ригати хочеться, все те саме: "Батьківщина вам прощає, Батьківщина вас чекає". Знаєш, куди вона нас пожене на прощу? - докидає на ходу. - Вставай, бо немає часу .."
    Р.Колісник/Останній постріл/Ярославів Вал/2011/

4. Fedir Vygovskiy

Так тож частина "легіонної політики", яка відома світу, як мінімум з кінця XVIII століття.. З націоналістами не лише німці співпрацювали, з ними мали справу і червоні партизани, і Армія Крайова і представники Руху Опору в Західній Європі, навіть "дєдушка" Лаврентій виходив на зв"язок. Тобто - це "підпілля"- "партизанщина" - локальні моменти, вигоди, зустрічі..
    P.S.Взагалі-то, коли кажемо про співпрацю, то очевидно маємо на увазі офіційну співпрацю. Тобто така, що скріплена підписом держпосадовців, печаткою. Як такої офіційної співпраці між українськими націоналістами і Веймарською чи нацистською Німечиною на сьогодні не зафіксовано. Це були зустрічі підпілля ОУН з окремими представниками тієї чи іншої зацікавленої сторони, які закінчувалися усними домовленостями.. Та й ветерани Вермахту також заперечують офіційну співпрацю з ними..:)

5. Fedir Vygovskiy

Ну як з Святим Письмом не погодитись?:)
    Вся власть Советамъ!
    Земля крестьянамЪ!
    Фабрики рабочимЪ!
    МирЪ народамЪ!

6. VasMT

:)))
    Десь я то чув...:sorry:
    О! Згадав...:mocking:
    г) українська земля українським селянам, фабрики й заводи українським робітникам, український хліб українському народові, вільна ініціатива, вільних людей; загальне й повне право власности на продукти своєї праці;

7. thinkers

thinkers Well-Known Member

Василю, ну невже не відчуваєте різниці?

8. VasMT

Ії важко відчути, бо перше - то гасла, а друге - витяг з програми.
    А якщо порівняти гасла і програмні декларації і тої сволоти і тої, то виявиться дивовижна подібність на генетичному рівні.

9. Fedir Vygovskiy

Але ж в незалежній Україні з"явилось вперше таке поняття, як приватна власність. Чи вона була при Ваших тАварищах??:)))

10. Fedir Vygovskiy

"..Руссен уже нема, але були, - каже врешті жінка.
    Вона зі своєю донькою поралася в хаті, бо на весну є більше роботи, а ще перед Великоднем, Її чоловік працював на полі. Нагло прилетіли перші більшовики. Вони довго не затрималися, трохи пожартували, зачіпаючи Інгу, бо вона молода, і докинула не без деякої гордості: "І навіть мене",- і погнались кудись далі. Коли чоловік повернувся з поля, вони негайно поховали, що було можна, дещо навантажили на віз і вранці плянували якось переїхати до сусіднього села, щоб перечекати в родичів, бо вірили, що німці скоро повернуться.
    -Не так стлося,- і вона знову розплакалася. Коли заспокоїлася, продовжувала. - Багато російського війська скоро навалилося, чоловіка десь взяли з собою і він не повернувся досі, віз забрали, курей полапали, і так їх залишили самих. А позавчора! - її голос піднісся майже до істеричного крику. - Поглянте!
    Вона відкинула покривало, показуючи опухлі стегна із струпинками ранок.
    -Після них прийшли якісь інші! варвари! - Вона хвилювалася. - Не досить їм було прємності з нами, ще припікали нас по стегнах цигарками.
    Азіяти!
    У кімнаті вже зібрався весь рій. Стало тихо. Довго ніхто не відзивався. Хтось відкашлянув.
    -Та їх мусив бути цілий полк, - комусь вирвалося здивовано, хтось соромливо засміявся, і вояки загомоніли.."
    /Р.Колісник/Останній постріл-фрагмент/видавництво Ярославів Вал/2011/

11. Fedir Vygovskiy

.."після розстрілу 23 грудня 1953р. Л.Берії та П.Мешика, а 14 січня 1955 р. - С.Мільштейна, протистояння на західноукраїнській теріторії не припинилось, хоча протягом 1944-1956 рр. там було репресовано майже півмільйона громадян, у тому числі - більше 155 тис.убито, понад 134 тис. заарештовано, понад 203 тис. осіб вислано довічно за межі України.
    За цей час українське підпілля вчинило 14,5 тис. диверсій і терористичних актів, у яких загинуло "30 676 осіб - представників комуністичного режиму, військовослужбовців, місцевих жителів". Навесні 1955 р. органи КДБ розшукували 50 бойовиків УПА і 475 оунівців-нелегалів.."
    Джерело:/Історія України:неупереджений погляд/2007/стор.492/
    P.S.Молодець на стайні, а по фактичний матеріал до народних депутатів України Олега Панькевича та Леонтія Мартинюка:))):yahoo:

12. VasMT

Читаємо вдумливо, і повільно, щоби дійшло:

Я Вам підрахував, скільки було серед вбитих "представників комуністичного режиму, військовослужбовців". Іх було 9003 особи. Своїх же односельців, жінок, дітей, старців немічних було в ТРИ рази більше. З дітьми і жінками воювало оте вояцтво зателепане.

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

Якби то була правда,вони не були б тут Героями.
    Брешіть далі,Василю.
    А про Ваших ідолів - сикливих красназнамйонних виродків - тут довго не забудуть.
    Будь вони прокляті у віках,гниль парашна.

14. VasMT

Піпєц :)))
    То Ви самі розповідаєте, що довіряєте фахівцям-історикам, а коли я користуюсь їхніми даними, починаєте репетувати, що то брехня. Тепер Fedir Vygovskiy дає цитату авторитетних істориків Петровського сотоваріщі, Ви знову кричете, що то брехня. :mocking:
    Визначтесь вже, в решті решт. Якщо брехня, то я буду користуватись іншими, правдивими на Ваш погляд джерелами, а якщо правда, то вибачайте, змиріться, що оті воЯки хЄрові, воювали із своїм народом, дітьми і немічними старцями.
    Герої, твою нехай...

15. Romko

В нас вони Герої.
    Для наших людей.На нашій землі.
    Для потомків сикливих акупантів,вони героями не є.

16. VasMT

Для ваших, Романе, тільки для ваших. Але наших більше, набагато більше. На нашій землі.

17. Fedir Vygovskiy

Ви праві:facepalm::haha:http://youtu.be/mBgb2PnwwPg

18. Romko

Василю,в західноукраїнських землях УПА - Герої.
    І ніякі "дослідження" цього вже не спростують.
    А що вважають потомки окупантів,нікого не обходить.

19. VasMT

А мені вистачає своїх очей. Живу я, Ромко, не на Донбасі, не в Сієтлі, не в Торонто... В Стрию, Романе.
    І багато чого бачу, чую, відчуваю... Але тіште себе, тіште...
    Хвала китайцям, що пластмасові вінки придумали... Нє, Романе?

20. Romko

Протріть вокуляри,Василю.

а де твій аватар? :)