ОУН, УПА проти гітлерівців: брехня чи політичні маніпуляції?

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем dedulia, 3 чер 2010.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

В ті часи тих,хто косив від служби в армії,за повноцінних мужчин не мали,то і Полковник з Василем підтвердять...з ким тут розмовляти?

• Подобається Подобається x 2
  2. Dred

Dred Well-Known Member

В першій декаді квітня 1944 р. оперативні команди СС і поліції в Дистрикті Галичина спільно з деякими підрозділами вермахту розпочали першу хвилю здійснення організованого бойового наступу на місцеві відділи УПА, що діяли на важливих для німецької армії стратегічних напрямках. Безпосереднім поштовхом до цього стали напади збройних формувань українського руху Опору на об'єднані з'єднання вермахту та угорських військ у Галичині. В околицях Дрогобича та Стрия на придушення українського руху Опору були кинуті загони прикордонної охорони, підпорядкованої СС і поліції в Дистрикті Галичина. Невеликі з'єднання німецької поліції та вермахту атакували також відділи УПА в околицях Солотвина, Бережан та низки інших міст Галичини.

Torzecki R. Kwestia ukrainska w polityce III Rzeczy. - Warszawa, 1972. - S. 329.
    __________________________________________________________________________________

12 травня 1944 р. на засіданні уряду ГГ у Кракові окрему увагу станові боротьби проти українського руху Опору у своїй доповіді приділив вищий керівник СС і поліції Сходу в Генеральній губернії Вільгельм Коппе. При цьому він наголосив, що особливо активізувалися „на півночі біля Рави-Руської 2 націоналістичні українські банди чисельністю від 200 до 300 людей. Усі ці банди зазнали вже дошкульних втрат. Завдає клопотів ситуація в околицях Стрия. Там перебуває банда, яка складається з 2000 українських націоналістів". Проте і цю проблему, за словами В. Коппе, буде розв'язано, якщо в його розпорядженні будуть „відповідні сили". „Щоб розпочати ефективну акцію,— підсумував він. — потрібно принаймні 4 батальйони".

Okupacja i ruch Oporu w Dzienniuku Hansa Franka. – Warszawa, 1972. – T.2.— S.475.

• Подобається Подобається x 3
  3. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  4. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Я не представил себя рабом на галере, а хотел чтобы Вы ощутили разницу. Вы, как обычно, включили непонималку и сделали вид что ничего не поняли. Ну и ладно.

Я, в отличие от Вас, служил в армии, а не присутствовал поблизости, как Вы и поэтому знаю цену словам "есть такая профессия Родину защищать" Я также знаю цену людям, которые произносят эти слова с пафосом, но не имеют к этому НИКАКОГО отношения.

Вы наверное в курсе как называются эти люди. Даже если они дети крестьян с дипломами ядерных физиков.

• Подобається Подобається x 3
  5. Dred

Dred Well-Known Member

Пономаренко Р. О. 10-я танковая дивизия СС "Фрундсберг". Москва 2009. С.69.

Michaelis R. Die 10. SS-Panzer-Division "Frundsberg". 2004. P. 45.

6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Хто володіє німецькою?
    Перекладіть, будьте ласкаві оригінал, бо я теж не вірю московським писакам...
    Особливо останній абзац.

8. Полковник

Полковник миється в бані

Ситуация в rückwärtigen области армейской группы северной "Украины" специальный в Galizien - очень подотделял себя армейских групп "середины" и "севера". Себя 1943 формирующих украинских инсургента армии - Ukrainska Powstanska Armiya(UPA) - исторически видел в советах главного противника и после освобождения украинскому националисту Bandera, Melnik и Borowetz из немецкого ареста(с 1941) это по частям приходило к подлинному сотрудничеству с немецкими войсками. Это почти вело в тылу 4 бронированную армию к исчезновению советский Partisanen!

9. VasMT

Гуголь и у меня есть... :)))

10. Полковник

Полковник миється в бані

Короче, немцы признают, что ОУН всячески сотрудничала с фашистскими оккупантами и помогала им бороться с советскими Partisanen.
    И практически уничтожила их в тылу 4-й БТА.

Верно я гугля понял?

11. Romko

Героям - СЛАВА!

12. VasMT

Если бы я знал.
    Но что-то подсказывает мне, что текст на русском языке Пономаренка, приведенный Дредом, не совсем точно передает слова оригинала, на немецком. Специально качнул обе книги.
    И что интерестно, выдержки не полные.
    Так, к примеру, в книге Пономаренко, после слов про якобы разгром бандеровской УПа идет такой абзац, -

13. Dred

Dred Well-Known Member

Одна тільки проблема Бандеру випустили із концтабору Заксенхаузен 27 вересня 1944 р. коли вже німецькі війська покинули Галичину.
    Так, що тут автор щось наплутав:)

14. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

У меня нет внутренних проблем, я просто объяснил Вам что жизнь в офицерском городке в качестве офицерского сына и служба в армии - две большие разницы.

Но Вы этого не понимаете или делаете вид что не хотите понять.

Для Вас подмена понятий - вещь обычная.
    А сейчас вы выкручиваетесь и, впридачу, очень неумело.

Ну приведите свои "доп. обоснования", а мы посмеёмся.:)

15. Romko

Знов брехня.
    СБ тих,хто співпрацював з окупантами карала на смерть.

---------- Додано в 10:16 ---------- Попередній допис був написаний в 10:09 ----------

І закликала українців до відповідальності

16. VasMT

А що українці? Повелись чи як завжди послали?

17. Dred

Dred Well-Known Member

Як завжди послали совкодрочерів:)

18. VasMT

:)))
    Згідно Ромкової та Вашої логіки, то таки нє...
    ОУН зконало, Богу дякувати, а совкодрочерів, вас послухати, греблю гати...:)))

19. Romko

Тема про чергову(і постійну)брехню совєцького агітпропу про співробітництво УПА з німецькими окупантам.
    Документи це спростовують.

20. Dred

Dred Well-Known Member

ОУН сконала, коли?
    От СеРиСеРи точно сконав разом із червоносракою армією, а совкодрочери ще не всі здохли. Трохи смердять.:)

а де твій аватар? :)