ОУН, УПА проти гітлерівців: брехня чи політичні маніпуляції?

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем dedulia, 3 чер 2010.

1. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

Загальновідомий факт, що у ХVIII столітті виникло поняття: "легіонна політика", що Вам відомо про неї і яким чином вона дотична до національно-визвоьного руху України?:preved:

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Вперше чую.

3. Fedir Vygovskiy

Початок боротьби УПА проти німецьких окупантів пропонують відзначити на державному рівні
    Народні депутати від Всеукраїнського об"єднання "Свобода" Олег Панькевич та Леонтій Мартинюк зареєстрували у Верховній Раді проект постанови "Про відзначення 70-річчя початку національно-визвольної боротьби УПА проти німецьких окупантів".
    Автори проекту зазначають, що відзначення 70-річчя від початку національно-визвольної боротьби УПА проти німецьких окупантів стане важливим кроком до встановлення історичної справедливості та сприятиме поінформованості всього укрїнського суспільства про національних героїв, патріотичному вихованню молоді, збереженню пам"яті про борців за волю України та консолідації української нації.
    У рамках ювілею свободівці пропонують розпочати процес визнання на державному рівні боротьбу ОУН-УПА українським національним визвольним рухом у ХХ столітті та провести низку заходів. На думку парламентаріїв, у Києві треба розпочати процес встановлення пам"ятника на честь національно-визвольної боротьби УПА проти німецьких окупантів і пам"ятників провідникові ОУН Степанові Бандері та головному командирові УПА Романові Шухевичу; розпочати будівництво в кожному обласному центрі України національного музею, присвяченого згаданій тематиці, та будівництво у Києві Пантеону українських героїв, у якому має бути перепоховано усіх очільників національно-визвольної боротьби у ХХ столітті.
    Прект постанови також передбачає проведення у Рівному та Луцьку наукової конференції, матеріали якої запропоновано видати українською, німецькою та англійською мовами. Видання, перекладені іноземними мовами, розповсюдити у Німеччині та решті країн Європейського Союзу. Крім того, документ передбачає видання науково-популярних книг і бюджетне фінансування на конкурсних засадах зйомок художнього та документального фільмів, присвячених національно-визвольній боротьбі УПА проти німецьких окупантів, висвітлення у ЗМІ заходів, присвячених ювілею.
    Обгрунтовуючи необхідність ухвалення цієї постанови, О. Панькевич та Л.Мартинюк нагадують, що перший бій УПА з нацистами відбувся 20 січня 1943 року, коли сотня Григорія Перегіняка здійснила напад на колону німецької поліції та солдатів генерала Власова поблизу села Городець Володимирецького району Рівненської області.
    Навесні 1943 року повстанці контролювали більшу частину теріторії сучасних Волинської та Рівненської областей. На визволенних землях українські націоналісти створли низку "островів свободи": Антонівську республіку,Колківську республіку, Кременецьку республіку, Республіку"Січ", що підкреслює безперервність українського державотворення у ХХ ст. Тож 21 червня 1943 року Райхскомісаріат Україна було проголошено "зоною антипартизанських операцій". Не в змозі придушити українське підпілля, нацисти починають масовий терор і проти мирного наслення. Однак унаслідок каральних операцій німців активність повстанського руху лише зростає. Протягом липня 1943 року бандерівці здійснили 295 атак на німецькі опорні пункти. В серпні було здійснено 391 напад на німецькі гарнізони, 1034 диверсії на залізниці, 151 атаку на підпрємства.
    У боях із німецькими окупантами вояки УПА демонстрували нечувану волю до перемоги та незламність духу. Яскравим прикладом цього став триденний бій поблизу села Радовичі на Волині: понад 1 000 повстанців вщент розбили удвічі більше гітлерівське угрупування.З німецького боку загинуло 208 солдатів, з українського - 16 повстанців.
    Протягом 1942-1944 років ОУН та УПА провели 2 526 акцій проти окупаційного гітлерівського режиму. В боях з українськими націоналістами загинуло 12 427 німців та їх союзників,2 047 - було поранено, 2 448-захоплено у полон. Втрати націоналістів були набагато меншими: 2 251 убитих, 475 поранених, 536 полонених.
    Джерело:газета"Голос України" № 136 25 липня 2013р.

• Подобається Подобається x 2
  4. Fedir Vygovskiy

Прохання, подивитись відео з І.Патриляком, яке я надав, інакше все що нам з Вами втокмачили комуністи про бандерівців так і буде нагадувати це::)))[​IMG]

Все-таки Вас зацікавило..:haha:
    Так, правильно Стецько-заступник Бандери. Патриляк каже що весь уряд. Напружте розумову півкулю. Хто ще входив в уряд? Чи довго мені чекати відповіді на запитання: Чому арешти почались після 30 червня 1941(Ваша версія). І давайте по темі гілки. Наприклад:Скільки німців знищено загонами ОУН-УПА.? Хай щастить.:yahoo:

• Подобається Подобається x 3
  5. forester

forester Well-Known Member

Интересно, а УПА были лагеря для двух с половиной тысяч немецких военнопленных?

Под словом "акция" можно понимать всё что угодно. Вплоть до проведение концертов в госпиталях с немецкими солдатами.
    "Как мне сейчас сказали, на Украине уже подготовили книгу «Сто боев УПА», сто боев с немцами. Я не исключаю, что все это было: нужно было оружие, им же немцы не поставляли в явном виде. То есть, это могли быть стычки за оружие. Безусловно, были попытки самообороны украинского населения – это отрицать не надо, это факт." (М. Солонин)

6. BastardO

BastardO Well-Known Member

УПА воювали на три фронти - проти СРСР,проти Рейху,і проти Армії Крайової.
    Чому ж німці лишали зброю УПА? бо розуміли,що боротьба УПА їм самим після відступу загрожувати небуде.Вся боротьба буде скерованна проти СРСР і поляків.Тобто це було взаємовигідно обом сторонам,і ніхто ніпідкого не "пргинався".
    Якби Червона армія відступала,а німці наступали, то повторилося б те саме ...

7. iso

iso Well-Known Member

Якщо Ви не бачите різниці між цими двома поняттями...
    Не стверджую, що грошей не було, так само як і те, що гроші були. Але за істину прийняти свідчення лише однієї людини, зроблене, можливо, з метою покращення свого становища, це мягко кажучи - нерозумно

8. zherech

zherech Well-Known Member

А можете привести какой-либо немецкий источник, подтверждающий потери немцев, а не газету "Голос Украины"?

9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ви номальна людина? Я цю фігню знав ще зо два роки тому. І книжку Стецька прочитав тоді ж...

Я її навів раніше пару сторінок. Не лінуйтесь. Працюйте над собою...:mocking:

10. Fedir Vygovskiy

Газета "Голос України" - офіційне друковане видання Верховної Ради України. Закони за якими живе Україна набувають офіційного статусу лише після їх публікації в цій газеті і ще в "Урядовому кур"єрі"(друковане видання кабміну України). Задайте ці питання народним депутатам О.Панькевичу та Л.Мартинюку, доценту кафедри Новітньої історії України КНУ ім.Шевченка І.Патриляку. Також рекомендую прочитати книжку "Степан Бандера" в авторстві Р.В.Частий/2007р/ захоплююча штука. Ця книжка на російській мові і побудована в переважній більшості на рапортах підрозділів "айнзацкоманд", які регулярно(виходячи з змісту книжки) вступали у збройні сутички з українськими "націоналістичними бандами"(так ніжно їх називали німці).Безпосередньо в архіві по цьому питанню я ще не був. Поки що.. Не довіряти особам, які більш ніж за 20 років вже працювали в архівах, опитали живих очевидців тих подій, які протистояли по обидві сторони барикад, в мене не має підстав, та й не тільки в мене. Звичайно було б не погано, якби ще білокам"яна відкрила свої "архівчики", як по взаєминам ОУН-УПА з німцями, НКВС з німцями, УПА з НКВС так і, ну скажімо по голодомору в Україні 32-33рр., репресіям в Західній Україні 39-41рр.Але це інша гілка. Зараз і у Вас і у мене є можливість скористатись електронним архівом про діяльність УПА. Там зосереджені оригінальні документи(в електронному вигляді) які, регулярно надають дописувачі на Л.Ф. За великим рахунком при бажанні можна самому підрахувати про кількість втрат німців в боях проти ОУН-УПА.
    Шановний, Ви сьогодні в змозі назвати точну цифру загиблих людей(по обидва боки війни)у Другій Світовій війні?

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та плювали вони і на Україну,і на її закони,і на українців.
    Це ж совки.
    Вони продовжують плювати на память мільйонів,закатованих їхнім режисом і прославляти катюг.
    Нелюди.

12. zherech

Опять ни о чем. Газета Голос Украины,доценты кафедры истории.В 90-х таких доцентов немеряно появилось,правдоискателей:))) Я Вас спрашиваю-у Вас есть документы из немецких архивов???

13. Fedir Vygovskiy

Дуже приємно з Вами спілкуватись. То нагадайте, чому заарештовував Третій Райх своїх "друзів" саме після Акту проголошення Відновлення Незалежності України 30 червня 1941 року??:)))[​IMG]

---------- Додано в 10:13 ---------- Попередній допис був написаний в 10:02 ----------

На все готове? Заходьте в електронний архів тАварищ. Оригіналу з мокрою печаткою навіть пан VasMt не має. Як не мали оригіналів й радянські громадяни, щоб дізнатись історичну правду про славну іторію переважно росейську й совєтську з часів Д.Донського до великого Й.Сталіна.:)))

14. Romko

Є спогади людей,які є нашими родичами,нашими близькими,з розповідей яких ми знали,що відбувалось насправді.

Я ж кажу,бандерівців не змогли обплювати навіть пропагандистська машина серсер і їх союзників - нацистів.
    А шавки можуть собі гавкати.
    Їх місце на смердячому смітнику,разом з їх ідолами.

15. zherech

Вы что имеете против подвигов наших предков??? Вы знаете ,например, чем мои предки занимались?

16. Romko

Якщо боролись проти смердячого совдепу,то честь їм і хвала.

17. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Почему вы не боролись проти смердячого совдепу? Даже присягу в Советской Армии приняли.

Как вы могли, вопреки идеям украинского национализма поддержать собой совдепию, почему предали идеи ОУН?

Чтобы с вами сделало бы СБ?

18. Romko

Харкав зверху я на ту присягу.
    Як і чечени.
    Як і прибалти.
    Тьфу і все.
    Вона варта того,що й ваша смердяча совдепія - зверху насрати і обійти.
    Єдине добре,що стріляти навчився.
    Може колись згодиться.
    Подалі.

---------- Додано в 14:30 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

Я просто жив.
    Тоді мені було байдуже.
    Але тепер я НЕНАВИДЖУ.
    Ваш смердячий совдеп,ваші прокляті дастіжєнія,ваших ублюдочних героїв.

19. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Так для уточнения. Т.е. вы еще раз подтверждаете, что присягли смердячему совку?

Как же святые идеи ОУН(б) и светлого национализма? Почему предали?

20. Romko

Не присягав я смердячому совку.
    Потримав пять хвилин смердячий папірець і пішли з пацанами на перекур.
    То,може для тупих совкодрочерів було важливо.я таких не зустрічав там
    Для 99-ти відсотків нормальних хлопців різних національностей на ту присягу було глибоко начхати.
    І повторю з задоволенням - шкодую ,що ублюдочних совків в 40-ві роки не вивішали ВСІХ.
    Нині гарну пісню знайшов.
    Поляки співають...теж про то мріють,щоб замість листя теліпались смердячі комуністи.

http://youtu.be/yZhFgn-hn30

Свою хату вони очистили.
    Надіюсь,що й ми скоро очистимось від того бруду.

---------- Додано в 14:55 ---------- Попередній допис був написаний в 14:51 ----------

А чому ви не здохли за свій смердячий совдеп в 91-му?
    Ви ж,на відміну від мене свято вірили в ублюдочні ідеї кривавого педераста.
    Чому да паслєднєй каплі крові не защіщали оту вашу смердячу родіну?

Останнє редагування: 29 лип 2013
а де твій аватар? :)