ОУН, УПА проти гітлерівців: брехня чи політичні маніпуляції?

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем dedulia, 3 чер 2010.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Снова?
    Вот тут есть данные.
    Для ленивых -

• Подобається Подобається x 2
  2. Bambook

Bambook Persona non grata

Але навіщо ви про це далі говорите, якщо вже погодилися, що кількість - не аргумент?
    Знайдіть ститистику: який відсоток колоністів боровся за незалежність США. Який відсоток французів воював в Опорі. Скільки було людей у Фіделя Кастро?

3. Dred

Dred Well-Known Member

Всі результати і радянська статистика зводяться до звичайної брехні, яку легко розкрити.
    Порівняти кількість вбитих і захоплених повстанців із кількістю здобутої зброї.
    Вона в них ніяк не зійдеться :mocking:

Всі біжать і кожен думає як вижити. Жити за хочеш і не так будеш крутитися. І битися будеш, і зубами гризти.

Для вас кількість АК може і факт а для істориків він під сумнівом...

Так само як є незаперечний факт примусова мобілізація в ЧА і примусове втягнення людей в стрибки.
    А цифри дійсно не на вашу користь
    Наприклад, на 20.04.1944 р. із 69 110 призовників у Рівненській області добровільно з’явилися у військкомати тільки 2620 осіб (не враховуючи міст Рівне, Здолбунів, Сарни), решту взяли шляхом проведення облав у селах і лісах.
    http://gazeta.dt.ua/SOCIETY/viyskov...zmiti_vlasnoyu_krovyu_provinu_pered_batk.html
    Ось так руйнується ваш міф про добровільне вступання в ЧА і стрибки:mocking:

• Подобається Подобається x 4
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Так само, як вона не сходиться із даними, що наволять УПА про свої геройства.
    Теж брешуть?
    Лишіть ЧА в спокої. Туди вели під конвоєм, а далі мусів воювати... От тільки геройскький подвиг здійснити ніхто заставити не зможе... Тільки сам.
    У соввласті багато було методів щоби заставити людину щось робити. Але давати безконтрольно зброю в руки, ще й без нагляду...
    От вчепився, як ріп"ях до тої ЧА. Ану спробуйте цифрами і фактами розвінчати створення винищувальних загонів, груп самооборони та груп охорони громадського порядку.

• Подобається Подобається x 1
  5. Dred

Dred Well-Known Member

Правда очі коле про радянську статистику :)

А що таке геройський подвиг?
    Послали в атаку батальйон з нього залишилося 10 чоловік вони вижили, вони герої?
    Дали наказ любою ціною взяти ворожий пункт. Як це робилося в СРСР добре відомо, ті хто залишилися в живих вони герої?
    А якби вони відмовилися виконувати наказ, що б з ними було? Їх не заставляли?

Правильно кажете багато методів впливу. Знали де ти живеш, де живуть твої рідні. І чи не маю за тобою яких грішків.

Навіщо мені розвінчувати, те що було я розвінчую добровільно-примусовий набір в стрибки :)

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

:) А Вам не смішно з цієї статистики? Порівняйте озброєння фашистів, їхню підготовку до війни, забезпечення та вишкіл, з аналогічним в радянській армії. Крім того дадайте жертви штрафбату, загороджувальних загонів, взяття висот, атака без зброї, розстріли НКВД і все решта не сказане мною. Не розумію, як можна в таких роках можна вірити таким анекдотам... .:mocking:

7. VasMT

Мені? Ви сповна розуму?
    Я на догоду Вам, не читаю радянської статистики. Виключно щиру і свідому.
    Гвардии рядового Бандеру Григория Емельяновича пулеметчика ручного пулемета 4 стр. роты за то что в бою во время штурма населенного пункта Дунахерести предместье города Будапешт 7 декабря 1944-года огнем пулемета подавлял сопротивления врага на своем участке чем обеспечил быстрое продвижение нашей пехоты вперед и захват обороны противника

Тобто крім порожніх слів - нічого?

8. Dred

Dred Well-Known Member

Почитали б радянську статистику не сідали б в калюжу :)

Ви хоч розумієте, що ви самі себе заперечуєте. І підтверджуєте мої слова?

Реальні факти із життя які ви бачити не хочете.

9. VasMT

Чим? Хто стояв за Героєм Бандерою, хто примушував його нищити ворога, а не стріляти в білий день?
    Виключно по добрій волі.
    Реальні факти - не більше аніж чиїсь слова. А цифри - річ вперта. А цифри говорять, що бійці винищувальних батальйонів, груп самооборони та ГОПГ нищили націоналістів і доволі успішно.

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Василь просто показує своє совіцьке нутро.
    Ще тоді совіцькі пропагандисти плювались.

В унісон з совіцькими окупантами співали і їх союзники - нацистські пропагандисти.

Історія ставить все на свої місця.
    Давно вже нема наці.
    Догниває паршиве совдепівське багно.
    А ОУН-УПА -Герої України.
    Не зважаючи на дзявкіт уцілілих совкодрочерів.

---------- Додано в 17:50 ---------- Попередній допис був написаний в 17:47 ----------

Може досить пургу нести?
    Без енкаведистської підтримки,нічого ті зрадники зробити не могли.
    Земля під ними горіла.

11. Dred

Dred Well-Known Member

А тобто за вашою логікою він сам почав штурм передмістя Будапешта?:haha:

За ним стояв його командир який віддав наказ іти в бій. А не стріляти просто так.
    За ним стояв його командир який віддав наказ відкрити вогонь.
    Всі ці дії відбулися з наказу командира.
    А якби він відмовився виконувати наказ командира, то самі знаєте, що далі....

Натомість за вашою логікою дії бійця були якимись спонтанними і взагалі безконтрольними з боку командира.

Це не більше ніж совкові цифри.

12. VasMT

Не знаю чи горіла, але факти - річ вперта.
    Бійців ВБ було більше, аніж бійців УПА. І всі вони були із місцевих жителів. Із місцевих, Ромку, а не завезених.

То Вам би так хотілося. Але правда інша. Групи самооборони, що були в кожному селі не мали НКВС-вської підтримки. Бо не було стільки НКВС, щоби в кожне село гарнізон ставити.
    Бачите, Романе, всього 740 з дванадцяти з лишнім тисяч. А ще двадцять п"ять тисяч галичан були чесними людьми, і ніяких підозр у органів не викликали.

13. Romko

Телефони вже тоді існували.
    І звязкові бігали.
    А енкаведистські гарнізони були в кожному райцентрі.

Не треба брехати,Василю,досить вже.
    Зрадники і плюгавці були,як без них,але не в такій кількості,як це подає совіцька "історія".

14. VasMT

Ви можете зрозуміти, що і стріляти, і бігти в атаку, і рити окопи будуть всі, бо є система покарань. Але ніхто не в змозі заставити здійснити подвиг чи героїчний вчинок.
    Якщо, за Вашими словами, все населення Галичини ненавиділо радянську владу, все населення співчувала УПА і підтримувала ОУН, то яким чином ці люди в лавах ЧА здійснювали геройські вчинки?

Не совкові... Щирі. :)))

---------- Додано в 18:12 ---------- Попередній допис був написаний в 18:10 ----------

Правильно. В кожному. А ГС в кожному селі. Різницю відчуваєте?
    Доведіть зворотнє, щоби не бути брехуном.

15. Dred

Dred Well-Known Member

А ви можете зрозуміти, що перед подвигом відбулася низка наказів командира. А далі кожен воює як вміє і виживає.
    І вже за результатами бою командир дивиться і визнає. Ось так;)

Уважніше дивіться на архіви :mocking: вони всі колишні радянські.

16. Romko

Доведіть,що ОУН-УПА(б) - була бандитами.
    Крнім совдепівських плюгавих побрехеньок,нічого надати не можете.
    А я виріс в родині провідника ОУН(б).
    Виріс на розповідях бабусі,цьоці,знайомих.І їм вірю.
    А потім сам,на власні очі побачив,що все,що вони розказували,було правдою.
    Значить,брехун - ви,Василю.
    І нічого довестии не можете.
    Сама логіка проти вас.
    Де памятники вашим героям - енкаведистській мразі?
    Де памятники смердячим асвабадітєлям?
    Чому тут,в нас нема жодного памятника ще одному вашому ідолу - сифілітику бланку?
    Де памятники запроданцям - стрибкам?
    Покажіть мені хоч один?

• Подобається Подобається x 3
  17. VasMT

Все це піна. Жоден наказ командира не в змозі заставити бійця проявляти героїзм. Виключно власна ініціативаа. Так само, як без особистого бажання та взірцевої служби, отримати звання старшого сержанта за два роки служби не можливо. Тільки власна ініціатива і старання в цьому питанні.
    Я дивлюся. Але використовую тільки ті, які було оброблені та перевірені такими щирими істориками, як Кентій, Дзьобак, Мірчук...

18. консультант

консультант Дуже важлива персона

VasMT, знаєте, я вже змирився з Вашими поглядами. То Ваша особиста справа до кого бути прихильним, а до кого ні. Мене цікавить лише одна відповідь... . Наприклад. якщо брати мене, то я ненавиджу і вважаю своїми кровними ворогами енкаведистів, після того, що вони робили з моєю родиною. Другим моїм ворогом є комуністи, бо в мого діда забрали 2 га. лісу. 5 га. поля, 3 корови, 2 пари коней і всією сім"єю відправили в Сибір на лісоповал. Поясніть мені причину Вашої неприязні до УПА?

19. Romko

Ще й характер треба проявити.
    Вміти настояти на своєму,постояти за себе.
    То армія,не мені вам розказувати,Василю.

20. VasMT

Навіщо? Тай кому? Вам?
    Фанатикам не можу. Які за своєю люттю не бачать очевидного.

Ось
    Ось [​IMG]

По всій Україні стоять пам"ятники загиблим Воїнам Визволителям. І не в стані нащадки схронокопателів заплювати Великий Подвиг Українців, який знищив армію Рейху і дуполизів фюрера. В кложному місті, селі і селищі. По всій Україні. Бо їх було несчисленно більше.

---------- Додано в 18:45 ---------- Попередній допис був написаний в 18:41 ----------

До УПА я ставлюсь нормально. Як би там не було, але чуваки воювали. Я маю величезні притензії до ОУН, як до злочинної організації а-ля ВКП-б
    О! Тобто без особистого бажання заставити командир не в змозі. Поясніть це Дреду, бо він мені не вірить. :mocking:

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)