ОУН, УПА проти гітлерівців: брехня чи політичні маніпуляції?

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем dedulia, 3 чер 2010.

1. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

Судоплатов, Симчич, Сташинський.. Шановний ця "сталінсько-шелепинська" 3-х есна когорта відома широкому загалу. Назвіть будь ласка рішення Нюрнберзького Трибуналу 1945-46рр. по ОУН-УПА, іншим колаборантам - українціям, яких Трибунал засудив, як міжнародних злочинців, по яким є його вирок і до якої міри покарання? І чи відомо Вам таке поняття як презумпція невинуватості? Досить тут вже кілька років місити воду в ступі та вилизувати чоботи декому.:yahoo::haha:

---------- Додано в 16:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:59 ----------

Подобається все радянізувати, знеособлювати під тАвАрищей. Не вийде. В Італії є Д.Гарібальді, в США А.Лінкольн, во Франції Ш. де Голь, у Великій Британії В.Черчилль, в Угорщині І.Надь і т.д. Національні герої були, є і будуть. Амінь.:preved::yahoo:

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

І не набридне ж...:)
    Що ж, ще раз...
    Міжнародний трибунал не розглядав справу ні ОУН, ні УПА, ні марсіян, ні Онопенка з Джеком Потрошителем. Тому Трибунал іх не засуджував, і відповідно вироку не виносив.
    Щожо презумпціі невинуватості, то тут я тільки за :))), не винні ОУН-УПА в знищенні німців. Заперечувати це безглуздо... :)))

• Подобається Подобається x 3
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Історик Володимир В’ятрович: В документах Нюрнберзького процесу нема жодного речення про УПА

Йому я більш довіряю,аніж Василеві,котрой з превеликим апломбом цитує совєцько-нацистські агітки.

---------- Додано в 18:36 ---------- Попередній допис був написаний в 18:34 ----------

Атинімецькі акції УПА 1943-1944 рр. (на основі німецьких, радянських та українських документів)

4. VasMT

:)))
    Браво, Романе. Тим більше, що цей Вятрович слово в слово повторив мої слова щодо Трибуналу і марсіян...:mocking:
    Правда Вам це не цікаво, тому Ви реагуєте, як бик, тільки на черволний колір.

Знаю, знаю... Весь світ знає т.з. криваву Велику п"ятницю.

А-а-а-а... Тепер ясно, звідки ноги ростуть... :)))
    Стопудово на основі німецьких документів :)))
    Пишіть ще, монітор все стерпить...

5. Romko

З Фрайбурга відповідь прийшла вже?

6. VasMT

Вона мені не потрібна. Я і без неї знаю, що ОУН в гудок цілувало свого хазяїна, а не воювало із ним.
    Ви ж намагаєтесь виколупати міфічну боротьбу злочинців-ОУНівців проти Рейху, Вам і пошта в руки.

• Подобається Подобається x 2
  7. Romko

А я й без неї знаю,що совдепівська шваль - зграя вбивць,ублюдків і мародерів,що вдерлись на мою землю,винищиили мою родину,залили кров"ю кожну пядь землі.
    Котрих треба було вішати на кожному суку.
    Як падлину.
    І що совдепівські агіткки,що Ви отут цитуєте - тупа брехня.
    Як і все,що кажуть совки.
    Совєти вміли лиш красти і катувати.
    Пабєдітєлі зателепані.

8. VasMT

А чо ж не вивісили всіх? Чому виннищувальних загонів із місцевого люду на порядок більше, аніж вояк УПА? Чому нагороджених орденами і медалями солдат-галичан Червоної Армії в рази більше львівських ОУН-УПАвсців? А чому різня на волині почалась тільки тоді, коли почала "створюватись" УПА під керівництвом ОУНівців?
    Ви рахунок бойових звитяг свого діда вже маєте, чи архів СБУ так нічого і не розкопав?

9. Dred

Dred Well-Known Member

Радянська влада почала їх створювати ще з першої половини 1944 р. за рахунок партійно-радянського активу, броньованих робітників, службовців підприємств, організацій і закладів, здебільшого з польської національності. Навіть радянські функціонери змушені були визнати "великий недолік в справі комплектування цих батальйонів - в них дуже мало українців.

Стародубець Г. Українське повстанське запілля (друга половина 1943 - початок 1946 років).- Тернопіль, 2006. С.311

Слід зазначити, що створення "істрєбітєльних батальйонів" із самого початку наштовхувалась на опір місцевого населення. Тому здебільшого утворювались вони не на добровільній основі, а шляхом примусу. У серпні 1945 р. у селі Секунь Седлищанського (тепер Старовижівського) району енкаведисти зловили 12 осіб, повезли їх у райцентр, тримали у підвалі доти, доки вони не погодились записатися у "стрибки"

Центральний державний архів вищих органів влади і управління України (далі ЦДАВОВУ), ф. 3833, оп. 1, спр. 125.

Та й ефективність цих загонів була ніяка :)))

І де можна списки подивитися?:)))

А чому знищення українців на Холмщині почалося в 1942 році?
    Перший відділ УПА на Холмщині появився 1 квітня 1944 р. сотні УПА перейшли через р. Соколія і вступили на Холмщину.
    Легко пшекам було мирне українське населення вбивати.

10. VasMT

Отут - http://www.podvignaroda.ru/

Через активну політику ОУН щодо допомоги Рейху у виселені поляків та заселенню українцями.
    І.Ільюшин ОУН-УПА І УКРАЇНСЬКЕ ПИТАННЯ В РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ.

До речі, можете привести факти масової різні українців Холмщини поляками?

11. Dred

Dred Well-Known Member

Я серед цього мотлоху мушу шукати, міфічні списки :)

Де ви там побачили допомогу ОУН? Мені цікаво знати?

Цікава логіка. Пшеки німців не вбивали а вбивали безборнних українців.

Є тут

12. VasMT

А мені цікаво почути про різню українців Холмщини.

13. Dred

Dred Well-Known Member

№ 15. Списки вбитих у 1942—1943 роках українців з Холмщини та Підляшшя 174
    № 16. Списки вбитих українців із Грубешівщини 189
    № 17. Списки вбитих українців із Грубешівщини 196

Там є конкретні списки. Беріть і читайте.

14. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

А вы как хотели , это вам не порнушку про дискотеки шукать

15. Dred

Dred Well-Known Member

Так відпочивають ісконніки :)

16. zherech

zherech Well-Known Member

Это не мифическме списки. Здесь описано за что,награждены люди.Там указано за что награжден был мой дедушка во время ВОВ, так же за что награжден был его брат.

• Подобається Подобається x 4
  17. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

18. Dred

Dred Well-Known Member

Угу і знайдіть там галичан :)

---------- Додано в 22:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ----------

19. zherech

zherech Well-Known Member

Наберите например фамилию Михальчишин, год рождения ,например 1925,и сразу увидете 2-х уроженцев нынешней Тернопольской области. Награжданеы медялми "За Отвагу" и "За Боевые заслуги"

20. Dred

Dred Well-Known Member

Залишилося знайти і ще так тисяч 20 :)

а де твій аватар? :)