Особистий пенсійний рахунок

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Speedo78, 12 січ 2010.

1. sselev

sselev Well-Known Member

Нерухомість захищена від інфляції. Але зато депозит більш мобільний і має властивість капіталізації відсотків.

2. Radzik

Radzik Особистий консультант

Погоджуюсь.
    Проте, ціни на нерухомість підвладні економічним циклам, тому не завжди захищаються від інфляції. Приклад: ціни на нерухомість і інфляція протягом 2008-2009 років.
    Депозит справді дуже ліквідне вкладення.

3. bandido

bandido NaBazari.com менеджер

Я ся звіняю, але шановні троха зїхали з теми.
    Про пенсійний рахунок балакали ж.
    Краще пенсійну реформу згадайте, подумайте, зважте, як хто глибоко опинеться в жореформі.
    І як то обійти;)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

але не від ліквідності.

• Подобається Подобається x 1
  5. vseprav

vseprav Well-Known Member

во-во я прошо і кажу нагляне вриза світова і всьо

6. Radzik

Ну, знаєте, "волков бояться - в лес не ходить". :)

7. bandido

Є інформація, що законопроект про пенс. реформу вже стоїть на порядку денному на завтра (четвер, 17 березня)

Що тільки не зроблять наші чинуші для МВФ заради бабла!

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що їм кремпуватися? Вони вже крадуть в борг. Гроші, що прийдуть вже розписані - кому кіко, а ми покриємо ціною на паливо, хавчик і т.д.

Тому зараз вірити в пенсійну реформу - тре бути невиправним оптимістом і то мяко сказано.

Так само особистий пенсійний рахунок.... Скільки вартуватиме буханка хліба за 20 років ніхто не знає, не виключено, що 100 грн. Як ввели гривню, батон вартував 50 коп., сьогодні 3.50грн. у 7 раз! Показово? показово! Вкладіть на свій особистий рахунок 700 грн., через аналогічний період отримаєте 100 грн. вартості. А не виключено, що якийсь клєрк, що розпоряджатиметься пенсійними грішми... тож елементарно робиться, нє?

• Подобається Подобається x 2
  9. Radzik

Та можна вірити - можна не вірити, діло ваше. Вона є, і це є доконаний факт...
    Те, що нововведення - одні негативи, питання інше. До речі, я вже про це писав ось тут: http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=54996
    Але як не крути, пенсійна реформа потрібна, бо в теперішньому стані Пенсійна система України довго не протягне. І це також факт!
    1. Для боротьби з інфляцією існує Додатковий інвестиційний дохід.
    2. Гроші все рівно знецінюються, в якому стані вони б не були.

10. mirawoo

mirawoo Well-Known Member

і який він зараз?

11. Radzik

А це залежить від компанії, яка управляє вашими внесками. Наприклад, в тій, що я маю рахунок за минулий рік прибуток був 27,5%. В середньому по компаніях було близько 20%.
    В довгостроковій перспективі ДІД = депозит в банку + 1 / 2 / 3 %.
    Плюс податковий кредит - приблизно 9% від внеску.

12. mirawoo

mirawoo Well-Known Member

а що за компанія, якщо не секрет?

13. bandido

Вірити треба в себе, в першу чергу. Не чекати, що за тебе подумає уряд, держава, будь-хто.
    Відкрийте очі: якщо самому собі не вирішити це питання - за вас його вирішить уряд в примусовому порядку.

А та вся глупість як "невідомо скільки хліб буде коштувати..." просто відмазки. Відомо, як зберегти купівельну спроможність. Нехай не всі 100%. Але все ж.

14. sselev

sselev Well-Known Member

Відомо, але не всім. І ще є люди, у яких весь дохід йде на витрати, незалежно чи дохід 1000 грн чи 10000 грн. Для того щоб зберігати купівельну спроможність грошей, треба спочатку навчитись відкладати частину доходу, а це зможе не кожен. Фінансовій грамотності у нас не вчать :sad:, бо державі багаті люди не потрібні.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Краще вже в Бога.

---------- Додано в 03:30 ---------- Попередній допис був написаний в 03:28 ----------

або уряд, або компанія, якій ви довірили свої кошти... Різниця невелика.... бо "нічто нє вєчно под луной"

---------- Додано в 03:37 ---------- Попередній допис був написаний в 03:30 ----------

І шо з того, що відомо? як та відомість поможе зберегти ваші кошти, які знаходяться у чужих руках?

---------- Додано в 03:39 ---------- Попередній допис був написаний в 03:37 ----------

доконаний на сьогоднійшній день, а через 20-30 років?

---------- Додано в 03:40 ---------- Попередній допис був написаний в 03:39 ----------

доконаний на сьогоднійшній день, а через 20-30 років?

---------- Додано в 03:53 ---------- Попередній допис був написаний в 03:40 ----------

Смішно читати молодіж, яку життя не побило...

мої батьки отримували пенсію за совітів 120 рублів. То була велика пенсія відносно загальних, середніх виплат.
    хліб-кирпіч вартував 16 коп., а фляшка(1л) молока - 23 коп. То я для того, щоб народ зрозумів що по чому.Сьогодні у них пенсія 850 грн, а хліб 4 грн.
    От і вся компенсація за інфляцію.

Що стосується приватних фірм, які гарантують пенсію. Типу Граве Україна і т.д.

Не такі фірми банкрутували!

Нема гарантій у нинішньому світі! жодних! події в Японії - тому приклад.
    Хто б подумав, нє?

---------- Додано в 03:57 ---------- Попередній допис був написаний в 03:53 ----------

Грабе Україна:haha:

16. Radzik

Одне одному не заважає ;) Я б сказав: доповнює! :good:

Ну все залежить від того, який робився аналіз і яким чином вибиралался ця компанія.

Гарантію не дасть ніхто. Але можна мінімізувати ризики! І "ризикувати". Або сидіти тихо і не рипатись, і ніколи не пити шампанського (з відомої приказки).
    100% гарантії взагалі в природі не існує. І в минулому не було, і в майбутньому не буде. Гарантію може дати хіба одна людина...

17. bandido

В яблучко :good:

Вже вчать. (не держава, звичайно:nea:)

Мих
    Любомир Гузар в інтерв"ю говорив, що хоче поступити в університет. Чому він думає, що "яйця можуть навчити курку"?

18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Одним-єдиним надійним пенсійним рахунком є народження, добре виховання та навчання власних дітей. Нічого надійнішого придумати неможливо. Держава чи банк обмане 100 раз. Ще 100 раз будуть кризи. Нерухомість чи золото - також ненадійні абсолютно. А діти - це твої діти. Якщо ти любив їх, виховав їх, навчив, і віддав їм все - вони любитимуть тебе, і будуть твоїм "пенсійним рахунком".

19. Radzik

Щоб Я все життя працював, а потім на старості сидів на шиї у дітей!?!? о_О Вибачте, але мене така перспектива не дуже радує.
    Думаю, мої діти будуть мати, куди подіти гроші. А я вже постараюсь про себе в фінансовому плані подбати сам.

20. katerinkavg

katerinkavg Member

Накопичувальні рахунки - це дуже добре! Але треба знати, в якій фірмі їх відкривати. В недержавних пенсійних фондах - не раджу. Ще нема закону про їхню діяльнісь. Краще звернутись в фінансову компанію, яка моніторить фінансовий ринок і визначає тільки надійні компанії ( страхові, банки і ін. фін. установи). Така компанія вже є у Львові. Контакти вишлю в ПП.

а де твій аватар? :)