Особистий пенсійний рахунок

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Speedo78, 12 січ 2010.

1. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Соррі, поплутав... :blush:ну смисл, думаю, все одно доніс...

2. Mamont

Mamont миється в бані

Я вообще придерживаюсь мнения, что через 30-40 лет ни о каких пенсиях и речи не будет идти. Это финансово - нереально! Вы лучше вкладывайте деньги в какое-то свое дело, недвижимость под сдачу в аренду. ИМХО это надежнее и реалистичнее.

• Подобається Подобається x 2
  3. SEVENFOLD

SEVENFOLD Member

Відкладаю на пенсію вже сьомий рік (програма на 20 років). Через три роки якщо в країні все буде й справді нерадужним - заберу гроші (нічого не втрачу через розривання контракту).

За цей період і за ті гроші, що я відкладав на "пенсію", бізнесу я б не відкрив, квартиру не купив би, машину теж. Можливо мав би кращий ноут, флешку не на 4 Гб, а на 32 Гб, лишні 3 кофти, і випив би на 150 літрів більше пива і ще щось до нього (це ті речі, які в моєму житті АЖ ЗАНАДТО ВАЖЛИВУ роль не грають). А от на зібрані гроші заберу всю сімю в кругосвітню подорож або ж зроблю перший внесок в половину ціни більш-менш нормальної машини.

В цій справі хто чим готовий в житті жертвувати.

Накопичувальні програми - це ж не збагачення, як дехто звик думати, а збереження грошей накопичуючи їх і в результаті такі і справді щось вагоме буде.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та яке там збереження... я вас прошу... Інфляція он яка...
    Повірте, якщо б ви щомісяця купляли пару грам золота, то за 20 років його продавши, мали б дійсно збережені кошти і то було б в декілька раз більше.
    А накопичувальна система в Україні ніколи не стартане, бо у нас уйма людей, які жодної копійки у пенсійний фонд не заплатили, а пенсії отримуватимуть більше, ніж ті, які чесно сплачували все життя(нехай навіть скромний мінімум). Це армія, міліція, прокуратура, СБУ і т.д. А гроші для забезпечення їм безтурботної старості треба? Треба! А звідки взяти? Або з платників у пенсійний фонд, або підняти курс бакса і під то друканути гривню, що знову ж таки тягарем ляже на платників. Так і живемо.

• Подобається Подобається x 4
  5. SEVENFOLD

SEVENFOLD Member

Я хочу наголосити, що якби не зберігав гроші, то б витратив на дрібниці, на які не ніколи не звертаєш увагу.

Для покриття інфляції існує індексація інфляції. Звичайно ми індексуємо інфляцію зафіксовану офіційними державними органами, а не справжню. Проте, я все ж таки задоволений, що зробив такий крок, тому що сума, яку маю на рахунку вже для мене цікава.

Про золото. Цілком згідний. І в дорогоцінне каміння інвестую, це все і є наукою особистого фінансового забезпечення. Є ще накопичувальна програма у валюті, яка покриває втрати в гривні (так звана фінансова розтяжка). Є і певні вклади у фондовий ринок.

Просто зазвичай люди в нас не задумуються про завтрашній день - це факт.

П.С. Страхові накопичувальні програми потрібні і в разі страхового випадку, купівля суто золота не спасе сімю годувальника, хоча б на деякий час, а страхова програма допоможе.

---------- Додано в 23:25 ---------- Попередній допис був написаний в 23:18 ----------

Державна накопичувальна система і справді не скоро на нас нападе, але якщо ми думаємо, що в Швеції так класно живуть через те, що держава про них турбується, то 55% податків із підприємця цьому дає відповідь.

В Британії не такі високі податки, але добрячу часину свого доходу вони САМІ відносять в приватні накопичувальні фонди. Тобто САМІ за себе відповідають, навіть не дивлячись на те, що із заробітної платні частка грошей іде в ДЕРЖАВНИЙ пенсійний фонд

• Подобається Подобається x 1
  6. sasha_b

sasha_b Active Member

Я формую собі пенсію вкладаючи гроші в себе. Якщо є діти, то можна в дітей.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Справедливо... але ж знову... ви добре сказали "невеликі податки". А у нас великі податки, тому САМИМ значно важче.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Їсьте їх, чи шо?

• Подобається Подобається x 4
  9. SEVENFOLD

SEVENFOLD Member

Невеликі в порівнянні із шведськими.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

О, прошу пана... знали б ви куди йдуть шведські податки....
    Знаєте який там захист пенсіонерів? Нам то й не снилося. А наш чоловік все життя гарує, заплатить податки, заплатить у пенсійний фонд, а потім думає як би то на пенсійний вік відложити....

11. Angar

Angar New Member

Гадаю пенсія буде пристойною і наші пенсіонери, цебто вже ми власними персонами зможемо так само подорожувати по світу, як і жителі іноземних держав. Стосовно ж банку, то його слід обирати дуже ретельно. Я своїй мамі відкрив пнсійний рахунок в Південному. Банк має непогані показники за 2009 рік та й в принципі мене влаштовує, хоча варіантів було безліч, розглядали й вищезгадані Приват, Райффайзен

12. RHom

RHom Well-Known Member

От вирішив собі окрім як державної ще на одну пенсію назбирати :).
    Хто може порадити, що краще для цього підходить: НПФ чи накопичувальне страхування? Чому? Якщо є така можливість, то навести відповідні установи, з якими варто мати справу.

13. bandido

bandido NaBazari.com менеджер

На сайті Верховної Ради з’явився текст законопроекту про пенсійну реформу від Кабінету Міністрів. Основна причина реформи: працюючі українці не в силах прогодувати пенсіонерів, незважаючи на те, що кожного місяця юридичні особи відраховують в пенсійний фонд 37% з кожної зарплати, а працюючі – ще по 2%. Щоб виплачувати пенсії, з бюджету додатково виділяють близько 2 млрд грн в місяць.

1. Пенсійний вік для жінок хочуть підвищити з 55 до 60 років. Підвищення почнеться з лютого 2011 на півроку щорічно і триватиме до 2020 року. Торкнеться жінок, що народилися після 31 січня 1956 року. Ті, що народилися з 1 лютого по 31 липня 1956 року підуть на пенсію в 55 років і 6 місяців, з 1 серпня 1956-го по 31 січня 1957-го – в 56 років, а з 1 серпня 1960 року і пізніше – вже в 60.

2. Максимальний розмір пенсії встановлять на рівні 12 прожиткових мінімумів для осіб, яків втратити працездатність (з 1 січня 2011 – 9000 грн.).

3. Спецпенсії тим, хто має право достроково вийти на пенсію (військові, міліція, СБУ) виплачуватимуть лише придосягненні загальновстановленого пенсійного віку (60 років), тобто вийти на пенсію раніше можна, але гроші будуть нараховувати пізніше. Термін вислуги для такої пенсії підвищуватимуть на 1 рік щорічно, починаючи з 1 лютого 2011 року і закінчуючи 1 лютого 2015-го. Наприклад, якщо офіцер виходить на пенсію до 31 січня 2011 року, йому потрібно прослужити мінімум 20 років, з 1 лютого 2011 року – 21 рік, з 1 лютого 2015 року – 25 років.

4. Мінімальний стаж для отримання соціальної пенсії за віком (50% від мінімальної) хочуть підвищити з 5 до 15 років.

5. Мінімальний стаж (з якого сплачені внески в Пенсійний фонд) для призначення пенсії за віком хочуть підвищити з 20 до 30 років для жінок і з 25 до 35 років для чоловіків.

6. Для чоловіків максимальний термін перебування на держслужбі пропонують підвищити з 60 до 62 років, для жінок – з 55 до 60 років.

7. Працюючи пенсіонерам пропонують не виплачувати надбавки до пенсії за понаднормовий стаж (плюс 1% до пенсії за кожний додатково відпрацьований рік: понад 30 років дя жінок і 35 років для чоловіків) і доплати до прожиткового мінімуму при його збільшенні.

8. Бюджетникам при виході на пенсію пропонують виплачувати одноразову матеріальну допомогу в розмірі 10 місячних пенсій.

9. Призначення пенсій пропонують проводити лише з заробітку (не враховуючи, наприклад, матеріальну допомогу) і тількиза даними персоніфікованого обліку (ведеться з липня 2000 року), - поки враховують зарплату до 2000 року. Розмір середньої зарплати по країні, який впливає на розмір пенсії, буде визначатися за 3 останніх календарних роки до року звернення за призначенням пенсії (зараз – за1 останній рік).

10. Пропонують ввести накопичувальну систему обов’язкового державного пенсійного страхування, але тільки тоді, коли бюджет Пенсійного фонду стане бездефіцитним. Раніше повідомлялося, що дефіцит буде усунуть з 2013 року. Суть: в кожного працюючого, кому на день введення системи буде менше 35 років, з’явиться персональний рахунок, куди роботодавець щомісячно буде перераховувати частину нарахувань на його зарплату (спочатку 2%, зі щорічним збільшенням на 1% - до 7% ). Хто більше заробляє, в того буде більша персональна надбавка до пенсії. Зараз всі 37% йдуть в спільний “казан” ПФ.

Джерело

14. sselev

sselev Well-Known Member

В мене поліс СК Граве-Україна з 2006 року.

Знаю, що є багато людей з думкою "накопичувальне страхування - це фігня повна", але в моєму випадку це не найгірший варіант. Річ в тому, що у 2006 році бізнес пішов не так, як хотілось би, і якби не надумав оформляти поліс, то ці гроші пішли б в бізнес, де однозначно були б втрачені.

15. tashyk

tashyk Well-Known Member

З 2012 року всі кому менше 35ти років змушені будуть оформити собі програму недержавно пенсійного накопичення і починати самим відкладати на пенсію..

16. bandido

..або наша держава зробить це для вас, за вас, на ваше ж благо!...
    ...або треба її виперидити

17. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Вибачте шо пишу отак з пяну і не чиатвши теми, але моя думка.
    Складати гроші на рахунок на старість - глупство. гроші знаціняться, банк лопне, державний фонд лопне і все.

Можна купувати якесь майно як то золото, нерухомість, тощо. Але сильно ризиковано. Ви будете старі, почнете то продавти, вас обмануть, дадуть по голові тощо.

Єдиний вірний варіант мати забезпечену старість - виховати совісних, порядних і самостійних дітей. Ви будете старі і не зможете триматися на плаву так, як молоді. А діти вам поможуть і не дадуть пропасти.

Звісно шо і без дітей можна якось, але з дітьми значно легше.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

не смішіть... "держава зробить"... де ви таких поганих слів набралися?

• Подобається Подобається x 3
  19. bandido

"юмор был настолько тонким, что его и не заметили"
    спеціально ж дописав 2 рядок. ех...

Не смішіть бо лопну)

О так, давайте відповідальність перекладемо на дітей. Вони виростуть совісні, порядні, самостійні.. а маєте гарантію що вони будуть забезпечені фінансово? (не спорю що ви будете все для цього робити, так всі роблять але хіба у більшості виходить? Думаєте в вас вийде?)
    А якщо ви станете для них тягарем через важку хворобу чи трафунок? Маєте гарантію що не станете?
    Чи зможуть ваші діти будувати своє сімейне життя якщо в них на плечах четверо! пенсіонерів?
    Ну і психологічний аспект, прийшовши в гості до онуків ви не принесете "чоколядку", а навпаки, діти вам її дадуть. Ту "чоколядку" яка мала би дістатися внукам. Будете собою пишатися?

20. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Я вам ліпше іншу смішну історію розкажу. Ото вже насмієтеся. Дідо з бабою довго збирали гроші на рахунок. А пані Ю не так давно віддавала ті гроші. Бабина книжка ощадна в мене є. Саме кумедне то шо оформити на неї спадок коштує більше ніж я тепер міг би з неї зняти :))). Як будете сміятися то важайте не лопніть.

А шо ж тут поробиш. Як то кажуть в тім кіні про штирох хлопів на конях і з шаблюками "се ля ві".
    Дідо працював і копив. Баба працювала і копила. Але на них держава забила і батьки мусять їм помагати.
    Тато працює. Мама працює. Ось і їх пенсія майе настала. Але держава на них забила і я прекрасно розумію шо мушу їм помагати. А тато вообще попав бо з нашов політиков на пенсію певне піде аж в 90сто років :)
    Якби мама колись збирала гроші на рахунок, а не купувала за них одяг. То ми б довгий час ходили в порваному одязі і тішилися би тим як наші гроші знецінюються на рахунку.

Ви можете теоретизувати скільки хочете і то ваше право. А я ліпше буду реально на життя дививися. І замість того шоб збирати собі на рахунку пенсійному буду витрачати ті гроші на спорт, якісну їжу і якісну освіту для себе, дітей, онуків.

І горе тим чиї діти будуть думати вашими думками про "тягарі". Сподіваюсь мої так думати не будуть.

---------- Додано в 10:29 ---------- Попередній допис був написаний в 10:24 ----------

Ви пропонуєте самим обібрати пенсіонерів до нитки швидше, ніж це зробить держава. Сумніваюсь шо мии зможемо її в цьому випередити :)))

а де твій аватар? :)