Я как мужик, а ещё и челдон, дюже люблю МЬЯСО И вот что сварганил сегодня. Уже запекаю. Рулет куриный « Непревзойденный » Взять крупную курицу (1,4-1,5 кг), со стороны хребта сделать надрез, аккуратно отделить мясо от костей, чтобы получилось целое полотно, где получится тонкий слой мяса, туда добавить немного мякоти с грудки. Полотно посолить, поперчить, выдавить через чесночницу 2 зубчика чеснока и намазать полотно. Для начинки взять 150 г любого твёрдого сыра, 2 ст.ложки майонеза, 2 яйца, зелень (какая есть -можно сушеную). Сыр натереть на терке, смешать с яйцами и майонезом, добавить зелень. Эту массу запечь на сковороде, как блин, и остудить. Выложить начинку на мясное полотно, аккуратно свернуть в рулет и перетянуть его ниткой, снаружи рулет посолить, поперчить, обложить несколькими лавровыми листами, завернуть в смазанную маслом фольгу и запекать 1,5 часа в духовке 200-220°С. Рулет должен остыть, после чего его можно нарезать неширокими ломтиками вкуснее любой колбасы. А это что вышло. Уехал и не успел выставит. Зато съели, а фото осталось.
А наскільки сурйозну? Бо я дуже люблю різні дрібнички. Он дуже добре і дуже смачно і завжди на ура. 100 грам сиру, найкраще мягкого типу філадельфія але якщо домашній тоді треба сметанки додати і масла, збити з додаванням кропу і трошки збитих вершків, що паста була більш легка. За допомогою кондитерського мішечка витиснути квітку на солоний крекер а зверху прикрасити або ружою з копченої червоної риби, або маленькою вареною криветкою. Притрусити таріль дрібно покраяним «чипірчиком» (так мій чоловік називає зелену цибульку) Також дуже смачно зробити салат з курки, чорносливу, дрібно-покраяної цибульки і зеленої селери, приправити сіллю, перцем, хроном і майонезом і наповнити тим салатом кошички з пісочного або листкового тіста. Якщо є можливість то сама крута і класна закуска це італійська брускетта. Беремо баґет (тоненький батон) і краємо його як на канапки. Збризгуємо оливковою олією і в духовку щоб підсушилось. Поки печеться хліб готуємо брускетту. Помідори помити і звільнити (бідаки) бід насіння. Мякоть порізати на дрібні кубити. До помідора додати дрібно покраяну червону цибулю, дрібно покраяний свіжий базилік (якщо нема можна трошки додати сухого), посолити, поперчити і приправити оливковою олією і дрібкою бальзамічного оцту. (можна звичайний але то лишень крапелька для балансування кислоти в помідорах). Все гарно вимішати. Вийняти грінки з духовки і натерти кожну часником (воно дасть запах але не буде дуже гостре). На кожно грінку викласти ложкою трошки брускетти (тобто салати з помідора). Все!
Але ж Ви, Мамусю, вмієте смаку нагнати!!!! А я теж люблю кошики начинити всяким різним. і сиром таким з кропчиком, і фаршмаком ті і ікрою можна. Пері, а ще можеш той кислий сир добре роізм*яти, присолити трошки додати кропу, зеленої чибульки і грамку (тільки для запаху) часничку. Потім те все діло закрутити в листя салату такими конвертиками. Дуже смачно і нарядно!
Закуска"перець фарширований сиром" Треба: перець болгарський різних кольорів, сир, часник, сіль, перець, трошки майонезу, зелень Спочатку з перцю вичистити середину, потім перемолоти через мясорубку сир, додати трошки масла, або майонезу,солі, перцю, часничку, кусочками порізати перець, можна штрошки зелені. Добре вимішати сирну масу і зафарширувати тим перець. Потім поставити перці трохи в холодильник щоб сир застих. Перед подачею на стіл, тарілку прикрасити лситям салату, перець порізати на кружечки і акуратно викласти на тарілку, получаться якщо різні кольори перцю, як світофорчики з мозаїчним сиром.
Авокадо фаршироване сьомгою Зробити з авокадо човники,м"якоть авокадо нарізати кубиками,слабосолену сьомгу теж порізати на кубики,додати дрібно порізану зелену цибульку,варені яйця,перемішати з майонезом і наповнити кошики.На тарілку покласти листок пекінки або лист салату поставити на нього два човники(або один)Виглядає еффектно і кажуть дуже ніжний смак.
Молодчинка. Я часом запікаю мясо в тісті. Якщо когось зацікавить, даю рецепт. Потрібно: 800 грам мясного фаршу, 5 кусочків копченої грудинки, 2 цибульки-порею,1 яйце, 1 упаковка мороженого слойоного тіста, приправи до смаку,сіль, перець. 1. Фарш викласти в миску посолити, поперчити. Добавити 1 яйце, приправи і добре вимішати. Викласти масу на фольгу і сформувати з неї прямокутник. 2. Білу частину порею добре помити і варити 8 хвилин в кипячі підсолені воді. Потім підсушити і завернути в кусочки копченої грудинки.Викласти їх на фар, зєднати краї і обвернути фольгою. 3. Випікати фарш в духовці при темп.180 град. Після цього охолодити і викласти на розморожене тісто. Зкрутити релетом при тому краї загнути в середину, щоб не витікав сік. Випікати до золотистої шкірочки. Смачного. ---------- Додано в 18:12 ---------- Попередній допис був написаний в 18:11 ---------- В принципі в якості начинки можна використовувати і гриби та іншу начинку яка вам сподобається.
Скромненько, но вкусно( состав: квашеная капуста,лучок, растит. масло ,отварные картошка, морковка, свёкла).
Робите грінки:Розрізаєте батон навпіл (поперек) вибираєте м"якоть,але не до самої шкуринки,щоб троха її зосталось........нарізаєте плястерками батон,посипаєте спеціями(можна не посипати)ставите в розігріту духовку,щоб підсохли і все. Сир трете на терці, я брала плавлений "Дружба",вичавлюєте туди часник,додаєте майонез, вимішуєте,накладаєте на висушені плястерки батона посипаєте цибулею і їсте....А можна простіше,піти купити вже готові грінки, в любому хлібному є...... Але самій зробити смачніше......Потім підсушити м"якоть і пустити її на паніровку....
Перец фаршированный. Простите, ребята за "незимний" рецепт! А фаршировала я перец не рисом, как это принято, а перловой крупой. Хочу сказать, что перловку у меня в семье не любят и не едят. Фаршировать перец перловой крупой мне присоветовала сестра, сказала, что ей понравилось! Решила я приготовить это блюдо на свой страх и риск, представляете, получилось вкусно! Мои мужчины(нелюбители перловки) кушали, как за себя кидали! Нет проблем! Перловку замачиваю на 40-60 минут, варю почти до готовности.Перцы бланширую в кипящей воде 2-3 минуты, охлаждаю, срезаю верхушки. Морковку, натёртую на крупной тёрке,лук нарезанный кубиками, пассерую в растительном масле 8-10 минут, добавляю томатную пасту или мелко нарезанные помидоры(снимаю с них кожицу ), пассерую ещё минут пять. Пассерованные овощи смешиваю с перловкой.По вкусу добавляю соль, свежемолотый перец, рубленую зелень петрушки, укропа.Можно добавить немного рубленого чеснока.Этой смесью наполняю перцы и помещаю их стоймя в кастрюлю с толстым дном.Заливаю перцы очень простым соусом: томатную пасту развожу горячей водой, добавляю по вкусу соль и сахар. Заливка должна покрывать перцы хотя бы на палец.Всё! Ставим на огонь, накрываем.Время готовки- 25-30 минут. Кушать можно и в горячем, и в холодном виде. Со сметаной, с майонезом, кому как нравится. На десяток перцев берём примерно стакан крупы,две средних морковки, одну среднюю луковицу, два помидора. Остальные ингредиенты-на ваш вкус.
Не знаю.може для кого це і не нове.але для мене відкриття.Робили пельмені із заварного тіста.Господиньки,це ж просто одна насолода ліпити з нього вареники.пельмені!До рук не липне,підсипати борошно не треба,нічого не сипеться на підлогу. Кого цікавить рецепт,записуйте: 2 склянки борошна 2-3 ст.л олії сіль кип"яток 150мл У масло вливаємо кип"ток,всипаємо борошно і замішуємо.Все! Ми робили дві норми,бо того нам мало
Листя норі - 5, 6. Рис круглий - 500 гр Морська сіль - 2 ст. л. Цукор - 2 ст. л. Огірок свіжий - 1 Копчена риба - 100 г Креветки - 100 г Васабі Соєвий соус Зварити рис, так щоб зернятка були склеєні між собою. Залити його розчином морської солі з цукром. Дати охолонути, викласти на листя норі, згорнути та розрізати гострем ножем. Покласти у середину: зварені креветки, огірок, рибу. Подавати з васабі та соєвим соусом.
Тефтелі по-грецькі М'ясо (телятина чи свинина) - 600 г Часник - 1 великий зубчик Яйця - 2 Білий хліб - 150 г Цибуля - 1 Морква - 1 Селера (коріння) - 50 г Зелень нарізана - 1 склянка Молоко - 1 склянка Крахмаль - 1 ст. л. Сирок плавленний - Сир твердий - 150 Сіль Перець Лимонний сік - 1 ст. л. Зробити фарш з м'яса, часнику, хліба, яєць. Добавити сіль, перець. Покласти у киплячу воду, добавити цибулю. Варити 15 хв. Зробити соус: 2 чашки бульйону, у якому варилися тефтелі вилити у сковорідку, добавити зелень, моркву, селеру, сир, лимонний сік - трохи прокип'ятити. Влити молоко, добавити крохмаль і кип'ятити ще 5 хв. Подавати тефтелі з соусом.
Блюдо "миллионеров" Берёшь сковороду. Наливаешь чуть, чуть масла растительного. На раскалённую сковороду всыпаешь гречку и помешивая пережариваешь, до приятного коричневого оттенка. Затем высыпаешь на лист остыть. В бульон где отваривали мясо или кости, процедить убрав из него мясо. засыпать гречку, добавить тёртую морковь и поставить на огонь. Как только закипит, сбавить огонь и (томить чем дольше тем вкуснее), за минут 20 до подачи добавить лук (кто любит), базелик (если сушёный). Мясо можно отдельно и можно растеребив добавить минут за 20 в гречку. Приятного аппетита.
Я не робила, але дуже люблю їсти і також вже слинки ковтаю. Сумніваюсь, що самомму можна зробити так само смачно як роблять це професіонали. ---------- Додано в 19:41 ---------- Попередній допис був написаний в 19:34 ---------- Я засолюю для себе рибку на бутерброди чи просто порізати на стіл для закуски наступним чином, для цього беру форель або сьомгу. Спочатку обчищаю, обрізаю, готую філе з риби. Потім змішую 3 ложки столові солі і 4 столові ложки цукру, обмачую рибне філе в цій суміші і складаю в суху каструльку тугенько. Потім на верх ставлю тарілочку, притискаю її і ставлю зверху прес з 3х банки з водою, хай собі так стоїть цілу ніч, або годин 10-11. Потім беру собі кухонне полотенце(салфетки) і обтираю рибу від солі, но не мити, просто забрати лишню вологу і скласти її акуратно в суху чисту посуду, полити трошки олією, можна збризнути лимонним соком. Виходить дуже смачно.
Будь ласка. Тісто: Борошно - 1 склянка Молоко - 1 склянка Яйця - 1 Сода - на кінчик ножа Оцет - 1 ч. л. Олія - 1 ч. л. Сіль Начинка: М'ясо (курка, яловичина, свинина чи морепродукти) варене, або жарене, або бекон Помідор - 1 Твердий сир - півсклянки Перець чорний Зелень Зробити рідке тісто, вилити на змащену смальцем сковорідку, викласти начинку, поставити у духовку на 20-25 хв.
а називається то пресерва! на півдні теж так роблять.. але не форель і лосось, бо там про таке і не чули, а беруть філе осетра чи пелінгаса, або кефаль.. тобто жирну рибу без кісток. А ще робимо з судака таке, тільки гостріше з перцем і лавровим листом, з оцтом і то називається "Хе"... ---------- Додано в 12:58 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ---------- Добру ж в Одесі піцу роблять.. на молоці... А ми простіше і дешевше: 250 мл.теплої води 400 г муки 2 ст.л. соняшникової олії 3/4 ч.л. солі 2 ч.л. сухих дріжджей Дріжджі розвести в теплій воді, додати олію, сіль, муку. Все добре вимісити і лишити на 1 годину в теплому місті. Потім робимо з тістом що хочемо! Начинка будь-яка. Вихід - 2 піци діаметром по 25 см. Але! Запорука успіху піци - соус. Ним треба змастити ще сирий корж перед викладкою начинки. Я використовую домашній кетчуп, що заготовляємо на зиму. Підійде і томатний соус магазинного походження. Ну і ясним ділом все затирається сиром твердого сорту, типу пармезан... ---------- Додано в 12:58 ---------- Попередній допис був написаний в 12:58 ---------- Підкажіть рецепт торту "Наполеон"!
Робила суші :girl_curtsey: Звітую. Переглянула відео-ролики про те, як вони робляться, почитала рецепти, прикинула що треба купити і пішла у великий супермаркет. Витратила 2 години, щоб обійти його тричі (перший раз шукала інгредієнти по інтуїції - що б де могло бути, потім ходила там, де мене посилали працівники супермаркету, які самі толком не знали чи в них то є, а потім вже приєднався чоловік, який якраз з роботи їхав, і ми разом прочесали всі полички, перечитуючи всі підряд цінники і упаковки в потрібних відділах Купили: - рис для суші - норі (темно-зелені листки) - васабі (зелений хріновий соус) - крабові палички - свіжий огірок - копчений лосось - харчову церату Мали: - соєвий соус - бамбуковий килимок - палички - майонез Сир готувала просто так, як написано було на упаковці. Філософ писала про морську сіль, а ще на сайтах з рецептами було написано про використання рисового оцту. Робила без того, бо не знайшла де купити. Здається, що рис трохи переварила, на смак був ніякий - тобто як простий рис. Але коли готові роли макала в соєвий соус, до якого додала васабі і трошки солі, то було супер! Студила рис довго, був досить холодний, але думаю, що треба було ще довше, бо коли викладала на норі, то вони корчились напевно від температури і в результаті скротились на 2-3 см, від чого потім при скручуванні були замалі Пробувала робити різні роли - і щоб норі ззовні, і "навиворіт", з різним поєднанням інгредієнтів. Крабові палички смакували так собі, а лосося можна було б дати більше В процесі нервувалась (Chaldon має рацію - тут потрібне ого-го яке терпіння!), бо норі зменшувалось і треба було рис скоренько накладати + начинку і скручувати. В результаті роли вийшли трохи криві і маленькі. Зато багато З 250 гр рису вийшло 6 порцій! (тобто ми три рази їли на вечерю та обід ті суші). Ще мене дуже нервувало в процесі скручування ролів, що руки були в рисі (так, макала руки в воду і трохи змивала рис, ну але ж за кожним разом не мила руки - не було часу панькатись). Тому в результаті всьо довкола було трохи брудне від рук від рису, що мене нервувало. Але файно, що обгорнула бамбуковий килимок в ту харчову церату і потім просто її викинула. На весь процес пішло 2,5 години. Подавала без збереження автентичних правил суші-етикету, а так як нам було зручно їсти - чоловік тільки з васабі їсть, а я в соєвий соус+васабі+сіль макала. Плюс зробила сік, щоб було чим запивати (чоловікові помаранчевий, собі з мандарин). На тарілках по одному шматку з кожного рулету. Мені вистачило тої порції, чоловік ще 5 штук потім на додайку взяв. Як на перший раз задоволена з того, що було смачно, хоч і самим виглядом ролів не дуже задоволена - корявенькі. Не підкажете де морська сіль продається? Тобто біля чого в магазині може бути? Із моїх підрахунків порція на 1 людину, яку зробила сама, коштує 5 злотих (14 грн), тоді як порція у львівському Япі - від 30 грн, порція від польської катерінгової фірми - 16 злотих (44 грн). Хоч я не все купила, наприклад, не було сезаму, палички не купувала, морську сіль (оцет рисовий) не купувала, рибу брала не свіжу, а готову, не купувала імбір, але ось куплений васабі за 10 злотих (27 грн) був значно сильніший по консистенції, ніж в порції від катерінгу. Та і купувала в супермаркеті, де не було вибору і ціни роздрібні, а не такі, як для ресторанів чи катерінгів. То все одно вийшло дешевше. 5 злотих - то ціна пива в найдешевшому пабі. Тому не сказала б, що це дорого робити самому Хто сказав, що ми тут фанатіємо? І хто сказав, що китайці не їдять вареники? Та і взагалі при чому тут китайці, якщо це японська кухня? А що - краще щодня топтати смажені кури? Ті ж кури люди готують десятками різних способів - понти чи бажання смачно поїсти? Та і що - Ви не їсте бананів, бо то не наше, а понти? Ну просто смішно, їй-богу.
Нет ничего проще. Мясо - 500 г (лучше на сахарной кости, но можно и курицу и фасоль) Буряк - 1 небольшой Томатная паста - 1 ст. л. Сахар - 1 ст. л. Лук - 1 Капуста - 1 небольшая Картошка - 7-8 Чеснок - 3-4 зуб. Морковка - 1 Зелень Раст. масло - 1 ст. л. Лавровый лист 1-2 Соль, Перец черн. Перец душистый, горошек. Мясо положить в кастрюлю, залить водой, довести до кипения и слить первую воду. Набрать новой воды, до краев и варить мясо примерно 1.10. Добавить соль, перец, чеснок, масло, лавровый лист, буряк (только в кипящую воду, а то почернеет), сахар, томатную пасту, пропасированную на сковородке, и все коренья. Довести до кипения, положить картошку. Варить 15 минут. Добавить капусту, зелень. Варить еще 10 м. Борщ готов.
Щось дуже швидко.Я як варю борщ,то у мене пів дня на нього йде. А я варю так Ребра свинячі (скільки кому не жалко),заливаю холодною водою,доводимо до кипіння(першу воду зливаємо або ні.кому як подобається),знімаємо шумовкою весь шум.Невеличкий "ситцьовий"(не червоний,а рожевий в полосочку)буряк ріжемо соломкою і кладемов киплячий бульон.Варимо до повної втрати кольору буряка(якраз і ребра зваряться),додаємо картоплю.А тим часом готуємо пасеровку з томатом(беру трикутничок Чумак,якраз на мою каструлю) в пасеровку додаємо ще столову ложку цукру, До майже звареної вже картоплі додаємо нашинковану капусту,нарізаний соломкою болгарський перець,даємо закипіти і хвилин через 10 додаємо пасеровку.Закипіло ще раз,аж тоді вже можна часник і лаврушку(я не люблю ),краще кріп.Якщо варити з лаврушкою буде гіркий присмак,а часниу втрачає при кіпінні справжній смак .В маминому підручнику написано ,що взагалі лаврушку треба з страви витягати . У класичному борщу буряк тушиться вже натертий на ертці або нарізаний соломкою з томатом,або попередньо відварений,щоб не втратив колір при варці.Класичний борщ має бути насиченого малинового кольору. Але у нас на Півдні готують дещо не так.Але теж смачно
Щодо приготування борщу, то тут дійсно в кожної господині він свій і чи правильний чи ні, головне щоб було смачно. Я в більшості випадків борщ готую без мяса з фасолькою. Фасолю я заморожую на зиму і тоді вона вариться дуже швидко. Отож почали, спочатку в водичку помістила фасольку. хай собі вариться. Тим часом чищу картопельку, бурячок, морква, цибулька, часничок. Коли закипіла фасолька і трошки проварилась. я добавляю порізану картоплю.Хай собі вариться на невеликому вогні. А я беру важку велику сковорідку наливаю туди трошечки олійки, закидаю туда спочатку цибульку порізану-пасерую, добавляю потерту моркву-пасерую, добавляю потертий бурячок- пасерую все разом, добавляю трошечки томатної пасти, водички горячої-все добре протушую (якщо це літо, то добавляю помідорчики потерті і нарізаний перчик). Як гарно протушиться, то під каструлькою збавляю трошки вогонь і акуратно з сковорідки все висипаю в водичку, трошечки (на малому вогні) хай повариться, ну звичайно сіль, перчик по смаку і коли вже майже готове добавляю нашатковану дрібно капустку, часничок, закриваю кришку і виключаю вогонь під каструлькою. Хай собі настоюється. А тоді берем тарілочку в ню кладу сметанку, зверху наливаю червоний-червоний борщик, берем чорний хлібнич, як є бажання то ще чесничку і смакую з великим задоволенням. Та ще забула, як є зелень, то добавляю безпосередньо в тарілочку. Але чи то правильно- не знаю але получається дуже смачно. Часом щзе добавляю до тушених овочів(цибульки, моркви,бурячка+томатна паста) трошки сметани-протушую все, виходить такий наваристий густий. Смачного))) ---------- Додано в 12:33 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ---------- лавровий листок дає свій специфічний запах, його якщо і добавляю то наприкінці і то на пару хвилин кину, а потім його бігом забираю чи то з борщу чи будь якого супу