Особисті переписи. Ділимося!

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем ENNI, 9 лип 2010.

  1. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Люблю омлет.)

    Люблю нарізати тоненькими плястерками сало, багато сала :) дати його на сковорідку топитись до стану, коли це вже не буде масне багно і ще не вугілля, але така ароматна хрустка шкварочка. Поки процес іде, вбийте три яйця, додайте ложку муки, збийте на таку піну, якої тільки можете досягнути разом із сіллю та перцем, вилийте у сковороду та прикрийте кришкою. Чекайте, поки суміш не перетвориться у соковитий бісквіт, притрусіть свіжою петрушкою і наріжте собі свіжий помідор або квашений огірок. Якщо в холодильнику маєте холодних 50 грам - насолода тільки примножиться. :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  2. deva

    deva Well-Known Member

    ГАРБУЗОВА КАША З МАСЛОМ
    Обчищений і нарізаний кубиками гарбуз варять з молоком до готовності, протирають крізь сито разом з відваром, додають перебране і промите пшоно( я часом замішую тісто домашнє на яйцях і коли вже гарбуз готовий, то доливаю ще трошки молочка кипячено щоб було рідкіше і щипаю це тісто в кашу, помішуючи), цукор, сіль, змішують і варять до готовності пшона. При подачі на стіл на кашу кладуть шматочок вершкового масла.

    На 1 кг гарбуза - 3/4 склянки пшона, 1,5 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки вершкового масла, 1,5 склянки молока.

    ---------- Додано в 08:29 ---------- Попередній допис був написаний в 08:23 ----------

    але саме більше мені подобається, коли гарбуз порізати на кусочки, правда шкірочку почистити і викласти цього гарбуза на змащену маслом фольгу, зверху гарбуз також змастити маслом вершковим, трошки посолити і посипати розмарином, накрити фольгою і в духовку. Получається дуже смачний гарнір і з нього можна зробити пюре, можна залити кипячений молочком і добавити якусь кашу чи навіть тісто, все те що ви собі захочете. Смачного.
     
    • Подобається Подобається x 3
  3. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Я відварюю окремо гарбуз,(порізаний на кубики),окремо відварюю пшоно, і коли пшоно вже готове,додаю гарбуз(відварений)....і бере товкачку, шо нею мну бульбу і все добре виминаю,дадаю потім молока і доводжу до кипіння, виключаю,солю,даю трохи масла,накриваю покришкою і даю настоятись 10 хв,вже в тарілці цукор за бажанням кориці ....
    А ще якщо гарбуз не великий,то в ньому за таким самим принципом можна ту кашку запекти.Вичистити той гарбуз з середини, і начинити його кашкою і в духовку на 20 хв.
    Смачного!!!!!!!
     
    • Подобається Подобається x 4
  4. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Маринад(якщо так можна сказати) для риби.
    Вчора смажила і така смачянюща вийшла.:)
    Риба хек.
    Почистила,витягла хребет,розділили на двоє,розплющила....
    натерла цибулі,на дрібній терці(на самі дрібній,де деруни...) змішала цибулю з лимонним соком(багато.....не шкодуйте лимон,але перед чавлінням соку зробіть йому добрячий масаж і він віддасть вам.....) посоліть поперчіть(маю два види перцю).....і цим всім добром натріть рибу....і залиште на пів години......хоч я вчора немала часу ,смажила одразу...
    А смажила звичайно.спочатку рибку мачала в яйко(збите),потім у борошно і на сковорідку.
    Все!!!Смачного.
     
    • Подобається Подобається x 9
  5. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Звичайно потушкувала гов"ядину,без жиру у власному соці,потім коли настав час додавати цибулю,додала й шматочок масла вершкового і моркви накраяла грубенько,потім покришила картоплю(розрізала кожну на 4 частини )гарбуз порізала на кубики. В каструлю виклала м"ясо,картоплю,гарбуз,додала 4 зубці часнику(обов"язково цілого,троха роздушеного), і зовсім трішечки пекучого перцю(вийняти зернятка).....посолила додатково,бо м"ясо вже солене і поперчене......залила троха водички,додала лаврушку,і духм"яний перець,перемішала і поставила тушкувати (певне в духовці було б ще краще) в кінці додала сушеного кропу(ще влітку насушила) і накривши кришкою залишила настоятись ..........
    Потім така смакота вийшла....ум!!!!!
     
    • Подобається Подобається x 5
  6. deva

    deva Well-Known Member

    Я дам дуже простий рецепт, але дуже смачний:) завтра неділя, може комусь пригодиться
    Картопля з начинкою
    Картоплю з шкіркою добре вимити і поставити в духовку , пекти десь до години часу. Після цього акуратно зрізати верхушку з кожної картоплини і вибрати серцевину маленькою ложечкою. Картопляну мякоть розімняти вилкою і змішати зі сметанкою, чуть-чуть молочка, цибулькою (бажано зеленою), одержаною масою наповнити картопляні баночки і запекти в духовці десь 15 хвилин. Коли подавати до столу то можна її прикрасити зеленою цибулькою і петрушкою. Дуже добре ця картопелька смакує і з пивом (хто любить), а ні то дуже гарно можна її з печеними овочами подати і на святковий стіл. Смачного:)

    ---------- Додано в 21:54 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ----------

    зачекались вже всі;)
     
    • Подобається Подобається x 7
  7. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Ще не помила,прийшла коліжанка,заодно і психолог до малого....патякали,лялякали...покуштувала вона моєю запіканкою і конвертика з гарбуза ...їй сподобалось і мені сподобалось ,що їй сподобалось:wacko:
    Отож про печінку:

    печінка з картоплею по-селянськи.....
    Відварюємо порізану на чотири частинки картоплю, в мене десь 1 кг.,майже до готовності,зливаємо воду,солимо,перчимо,(можна дати приправки до картоплі)
    Печінкові медальйони паніруємо в борошні і обсмажуємо на пательні,до стану,щоб З"явилась кров...Викладаємо окремо,потім в тій олії де смажилась печінка тушкуємо цибулю і натерту моркву,додавши трішки цукру, згодом тудиж до цибулі і моркви додаємо печінку і продовжуємо тушкувати десь 10 хв.
    У форму викладаємо картоплю,зверху ту печінку,троха посипати кропом(в мене був з літа сушений),притираємо сиром ( його забагато не буває,буває тільки мало грошей на нього....:sad:) і ставимо в гарячу духовку на 30 хв. ,коли до кінця залишиться хв 10,накрити фольгою,щоб зверху не підсохло,дотримати 10-15 хв ( я на око..) і смачного,воно добре тримається купи, і картопля пропитається печінкою,стає такою ароматною,просто ням-ням!!!!
    П.С. Подавати з черленим вином....або добре смакує салат з зелепушних помідорів,завтра зроблю покажу, такого салату,ви точно не їли(бомба).
    Але це завтра.;)

    ---------- Додано в 18:53 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ----------

    Печінка не буде стріляти,якщо добряче з неї злити воду, і запанірувати в борошні,тоді гарантія,що все буде ок.
    Якщо просто смажити печінку з цибулею,то її краще вимочити в молоці.... і відбити кожен кусочок легесенько молоточком (як відбивні) поклавши в середину до кульочка шматочок печінки,щоб не розбризкувати по цілій кухні..... і запанірувавши смажити.:)

    ---------- Додано в 19:02 ---------- Попередній допис був написаний в 18:53 ----------

    :good:
    А тому,що я по-селянськи готую картоплю майже так само,тільки не чищу шкірку,приправляю приправами і запікаю в духовці поливши зверху олійкою....Смачно не передати,таку схожу страву готують в пузатій хаті...але там вона завжди горіла і перепечена,бо вони її перед запіканням підсмажують ( я дізнавалась) я не смажу ніколи (бо це не здорово) а просто запікаю.....
     
    • Подобається Подобається x 12
  8. Filosof

    Filosof Well-Known Member

    Я зараз рідко готую, бо на сесії. Роскажу як я готую шаурму.
    Лаваш - 2
    Куряча грудинка - 2 (зварена, чи обсмажена)
    Огірок св. - 1
    Цибуля - 1 (за бажанням. Я не кладу)
    Капуста білокочана - 1 невелика
    Картопля фри (за бажанням. Я не кладу)
    Сир твердий - 100-150 г
    Майонез
    Гірчиця
    Кетчуп
    Сіль
    Перець

    Покласти начинку на лаваш (багато класти не треба, бо лаваш розірвется), згорнути конвертом і поставити на решітку у духовку на 15 хвилин.
     
    • Подобається Подобається x 4
  9. Gron

    Gron тафгай

    Дам дуже спрощений, на кожен день.
    Судака та коропа 50 на 50.
    Ретельно зняти шкуру в яку потім кладете фарш.
    Філє риб змолоти, додати манки ( на 5 кило 2 столові ложки)
    Десь пів кіла цибулі припустити в великої кількісті олії, та тудиж у фарш, та олії теж, перець, сіль.
    Файно взбити ту массу та начинити шкуру.
    Кістки та голови на дно, зверху рибу, залити водою та на 3-4 години на маленький вогонь.
    Вживати як кока-колу, холодною.

    Забув про білий батон замочений в молокє, та яйця, яки треба додати у фарш.
    Да, цибулю спочатку підсмажити, а тільки потім тушити, бо назмелеться як треба.
     
    • Подобається Подобається x 8
  10. deva

    deva Well-Known Member

    давно вже фарширувала, колись коли в чоловіка був юбілей, то робила 12 штук фаршированих щук і брала їх з собою в кафе. попробую зараз якось розповісти.
    Для фарширування добре підходить короп і щука. Потрібно: батон, молоко,яйце
    ,морква,цибулина, часнику,зелень петрушки,сіль і перець (краще білий )до смаку
    Приготування:Рибу почистити від луски. Зробити надріз на животі, витягнути нутрощі, жабра. Відділити шкіру від мяса, починаючи від голови, біля плавників зробити надрізи.Відрізати хребет біля голови і хвоста.Голову не відрізати.
    Мясо відібрати від кісток. Змолоти мясо, батон замочений в молоці, цибулю, часник, піджарену терту моркву. Дати до фаршу яйце, подрібнену зелень петрушки. Посолити і поперчити до смаку. Начинити шкіру фаршем. Отвір через який фарширували можна зашити, або приколоти зубочисткою. Викласти рибу в форму, влити трошки води і запікати при 180С 1год - 1год.потім подивитись, може ще трошки продовжити до 20-30 хв.Вистиглу рибу викласти на тарілку. Порізати на порційні куски. Можна в якості прикрас для очей використати ягідки калинки, прикрасити ніби розшити її тоненькими смужками майонезу і зеленню та лимоном і оливками.Смачного!!
     
    • Подобається Подобається x 7
  11. artobstrel

    artobstrel Дуже важлива персона

    замутил простой но вкусный кулинаризм:
    порезанную щуку (или что угодно) обжариваем, потом в чугунок с луком и томатной пастой разбавленной водой - специи по вкусу и варим пока косточки в рыбе не получатся съедобными - НЯМКА! и очень просто, вкус получается как у консервы в томате только лучше и вкуснее и не надо автоклава
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    Так це ж добре, що вона домашня. Натур-прадукт!

    По-перше наберіть в великий баняк води і додайте на кожне кільо курки (в залежності скільки важить) ложку солі до тої води, і занурте курку на добрих кілька годин.
    По-друге витягніть, обсушіть, і натріть улюбленими приправами: сіль, перець, багато часнику, дрібку олії, ложку-дві меду і соєвий соус. Дати постояти, хоча б пів години на верха, або кілька годин в холодильнику, але витягти і «загріти» до кімнатної температури бо садити холодну курку в духовку не можна. Вона повинна бути кімнатної температури.
    По-третє в дупу курки треба запхати цілу цибулю, свіжий розмарин і цитрину, можна помаранчу.
    По-четверте нагріваєте духовку до 200 градусів цельсія
    По-п’яте кладете курку на бритванку і замотуєте в фольгу
    По-шосте ставите бритванку з курою в духовку і там вона сидить годину
    По-сьоме розкриваєте фольгу і ще з доброї пів години тримаєте в духовці щоб вона підрумянилась. Курка готова коли проколовши виделкою мясо з нього витікає прозорий сік а не сік з кров’ю.
    По-восьме знову замотуєте в фольгу, витягаєте з духовки і даєте постояти хвилин з 20.
    По-дев’яте берете великого ножа і краєте курку на кавальчики і їсьте, але з домашніми не ділитесь.
     
    • Подобається Подобається x 10
  13. Lacy

    Lacy Well-Known Member

    В наших краях проживает большая этническая группа-греки Приазовья, у них очень вкусная национальная кухня.
    Выкладываю простой рецепт греческого блюда, которое часто готовили мои мама и бабушка.
    Плакоп
    Из муки,соли и воды замесить крутое тесто,тонко раскатать в пласты размером примерно с глубокую тарелку.Приготовить начинку:творог размять, посолить,добавить мелко нарезанный зеленый лук.На каждую лепешку выложить 2-3 ст.ложки начинки,сложить конвертом,слегка прокатать скалкой,чтобы конвертики были как можно тоньше(здесь важно не перестараться,иначе порвется тесто).Жарить в хорошо разогретом растительном масле.
    Поедать горячим с кефиром или сметаной(у нас плакоп принято кушать с домашней простоквашей,ее называют"арьян").

    На 3 стакана муки:1 стакан воды,чайная ложка соли,300-400г творога,зеленый лук,растительное масло.
     
    • Подобається Подобається x 12
  14. Lacy

    Lacy Well-Known Member

    Для тих, хто любить оселедець
    Ось так я оселедчик готую: видалюю шкiрку та всi кiсточки. Рiжу невеликими шматочками, складаю в банку, додаю олiю, трохи оцту, напiвкiльця цибулi, рублену зелень,щiльно закриваю. Ставлю в холодильник на 4-6 годин.
    Це дуже смачно з вiдвареною гарячою картопелькою, а можна їсти просто як закуску!
    Ось, що виходить!

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 9
  15. Lacy

    Lacy Well-Known Member

    А хто хоче ""хеллувінськую" кашу: я її готувала напередодні Хеллувіна, а в склад кашi входить гарбуз- головний хеллувінський атрибут. Спочатку треба припустити нарізаний кубиками гарбуз у малій кількості води. Потім варимо рисову кашу на молоці, в майже готову кашу додаємо гарбуз, цукор.
    Подаємо з вершковим маслом. Смачно й корисно! До речі, в наших краях гарбуз називають "кабак"!
    Ось моя каша:
     

    Вкладення:

    • Подобається Подобається x 6
  16. Lacy

    Lacy Well-Known Member

    Про гриби
    Гриби, виявляється, дуже смачна і корисна їжа(для людей, у кого немає проблем з нирками і травленням) .У нас в магазинах свіжі гриби продаються круглий рік, їх вирощують штучно, і для здоров'я вони безпечні.Може,кому-небудь згодиться мій рецепт приготування грибiв:

    цибулю,нарiзанy дрібно, і натерту на крупній терці моркву обсмажувати на тихому вогні 5-7хв.Додати некрупно нарізані, добре промиті гриби(у мене це завжди шампіньйони) .Обсмажувати 10-12 хв.Викласти в каструлю, посолити, поперчити, залити сметаною, довести до кипіння, кип'ятити не більше хвилини, за бажанням можна додати рублений часник, зелень петрушки.Такі гриби прекрасно поєднуються з гарячою відвареною картопелькою!
    На півкіло грибiв:половинка цибулi,одна морква, півсклянки сметани, рослинна олія для жаріння, сіль, перець-за смаком, часник і зелень петрушки-за бажанням.
    Готова страва
     

    Вкладення:

    • Подобається Подобається x 8
  17. Filosof

    Filosof Well-Known Member

    Не пробувала. Я роблю так: свинина (обвалена у сухарях), картопля, печериці, корінь укропу, морква, цибуля ціла, часник, сметана, сіль, перець. Усе це обсмажується зверху на повільному вогні, а далі ставиться у духовку на 30 хв.
    А гарбузи я сама люблю. Особливо якщо кашу з рисом зварити...
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Можна;)
    Я купила собі такий спец. ножичок,ним дуже зручно різати моркву,виходе така довгенька,гарна,навіть коли тушкувати моркву я наріжу її цим ножиком і так нестандартно виглядає,гарно.....
    Ось сам ножичок:
    [​IMG]
    А ось і рецепт:
    1 кг. почищеної моркви
    1/2 скл. соняшникової олії
    4 ст.л. оцту
    4-5 зубці часнику
    1/4 ч.л. кориандру
    дрібка чилі(червоний перець)
    1 ч.л. солі
    1/2 ч.л. чорного перцю

    1. Моркву натерти (використовую спеціальну терку) довгими тонкими смужечками.
    2. Олію закип'ятити з оцтом і спеціями. Залити моркву гарячою олією, і поставити зверху прес.
    3. Дати настоятися кілька годин при кімнатній температурі, тоді поставити на 10-12 годин в холодильник.

    ---------- Додано в 20:12 ---------- Попередній допис був написаний в 20:00 ----------

    Спекла рибу-горбушу в духовці.Вона в мене від учора маренувалась в розмарині перці.солі і лимоні.....а сьогодні,аж тепер запекла....слухайте,запах здуріти можна а яка сочна вийшла....Отже маренуйте добу наперід ,так краще, я вже знаю.....смачніше......риба просочується тими ароматами і виходе,щось неймовірне......А запікала я в рукаві.....Спробуйте ,не пожалкуєте.на гарнір в мене рисовий пудинг....і компот з сушениць і шипшини.....Вечеря вийшла бомбова....а запах,непередати.
     
    • Подобається Подобається x 12
  19. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Котлети домашні..
    Звичний фарш з цибулею і часничком,але перед тим замочую в молоці пів стакана вівсянки ( беру Нордік)шоб покрило,потім цю вівсянку змішую з фаршем солю перчу,даю яйко добре вибиваю обвалюю в муці і сухарях і смажу.....
    Спробуйте,котлети виходять ніжні,ніжні.
    П.С. Вівсянка має бути дрібна,типу Нордік.....
     
    • Подобається Подобається x 7
  20. Lacy

    Lacy Well-Known Member

    Блюдо сезонное, бюджетное, вкусное, полезное.
    Фасоль по-гречески
    Фасоль замочить не меньше,чем на 2 часа(если нет времени,можно не замачивать,но тогда придётся каждые 10-15 минут подливать водички в кастрюлю, где варится фасоль),варить до мягкости.Морковь,натёртую на крупной терке ,и лук,нарезанный соломкой, пассеровать в растительном масле на тихом огне минут пять,добавить томатной пасты и пассеровать ещё столько же.
    Фасоль посолить,поперчить,добавить рубленый чеснок,залить пассеровкой.Через полчаса (когда пропитается соусом)можно кушать.
    На стакан фасоли:по одной средней луковице и морковке,половина стакана растительного масла,2 ст.ложки томатной пасты,2-3 дольки чеснока,соль,перец -по вкусу.

    P.S.Такое блюдо вполне подойдет для тех,кто соблюдает пост.

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 17
а де твій аватар? :)