Люблю омлет.) Люблю нарізати тоненькими плястерками сало, багато сала дати його на сковорідку топитись до стану, коли це вже не буде масне багно і ще не вугілля, але така ароматна хрустка шкварочка. Поки процес іде, вбийте три яйця, додайте ложку муки, збийте на таку піну, якої тільки можете досягнути разом із сіллю та перцем, вилийте у сковороду та прикрийте кришкою. Чекайте, поки суміш не перетвориться у соковитий бісквіт, притрусіть свіжою петрушкою і наріжте собі свіжий помідор або квашений огірок. Якщо в холодильнику маєте холодних 50 грам - насолода тільки примножиться.
ГАРБУЗОВА КАША З МАСЛОМ Обчищений і нарізаний кубиками гарбуз варять з молоком до готовності, протирають крізь сито разом з відваром, додають перебране і промите пшоно( я часом замішую тісто домашнє на яйцях і коли вже гарбуз готовий, то доливаю ще трошки молочка кипячено щоб було рідкіше і щипаю це тісто в кашу, помішуючи), цукор, сіль, змішують і варять до готовності пшона. При подачі на стіл на кашу кладуть шматочок вершкового масла. На 1 кг гарбуза - 3/4 склянки пшона, 1,5 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки вершкового масла, 1,5 склянки молока. ---------- Додано в 08:29 ---------- Попередній допис був написаний в 08:23 ---------- але саме більше мені подобається, коли гарбуз порізати на кусочки, правда шкірочку почистити і викласти цього гарбуза на змащену маслом фольгу, зверху гарбуз також змастити маслом вершковим, трошки посолити і посипати розмарином, накрити фольгою і в духовку. Получається дуже смачний гарнір і з нього можна зробити пюре, можна залити кипячений молочком і добавити якусь кашу чи навіть тісто, все те що ви собі захочете. Смачного.
Я відварюю окремо гарбуз,(порізаний на кубики),окремо відварюю пшоно, і коли пшоно вже готове,додаю гарбуз(відварений)....і бере товкачку, шо нею мну бульбу і все добре виминаю,дадаю потім молока і доводжу до кипіння, виключаю,солю,даю трохи масла,накриваю покришкою і даю настоятись 10 хв,вже в тарілці цукор за бажанням кориці .... А ще якщо гарбуз не великий,то в ньому за таким самим принципом можна ту кашку запекти.Вичистити той гарбуз з середини, і начинити його кашкою і в духовку на 20 хв. Смачного!!!!!!!
Маринад(якщо так можна сказати) для риби. Вчора смажила і така смачянюща вийшла. Риба хек. Почистила,витягла хребет,розділили на двоє,розплющила.... натерла цибулі,на дрібній терці(на самі дрібній,де деруни...) змішала цибулю з лимонним соком(багато.....не шкодуйте лимон,але перед чавлінням соку зробіть йому добрячий масаж і він віддасть вам.....) посоліть поперчіть(маю два види перцю).....і цим всім добром натріть рибу....і залиште на пів години......хоч я вчора немала часу ,смажила одразу... А смажила звичайно.спочатку рибку мачала в яйко(збите),потім у борошно і на сковорідку. Все!!!Смачного.
Звичайно потушкувала гов"ядину,без жиру у власному соці,потім коли настав час додавати цибулю,додала й шматочок масла вершкового і моркви накраяла грубенько,потім покришила картоплю(розрізала кожну на 4 частини )гарбуз порізала на кубики. В каструлю виклала м"ясо,картоплю,гарбуз,додала 4 зубці часнику(обов"язково цілого,троха роздушеного), і зовсім трішечки пекучого перцю(вийняти зернятка).....посолила додатково,бо м"ясо вже солене і поперчене......залила троха водички,додала лаврушку,і духм"яний перець,перемішала і поставила тушкувати (певне в духовці було б ще краще) в кінці додала сушеного кропу(ще влітку насушила) і накривши кришкою залишила настоятись .......... Потім така смакота вийшла....ум!!!!!
Я дам дуже простий рецепт, але дуже смачний завтра неділя, може комусь пригодиться Картопля з начинкою Картоплю з шкіркою добре вимити і поставити в духовку , пекти десь до години часу. Після цього акуратно зрізати верхушку з кожної картоплини і вибрати серцевину маленькою ложечкою. Картопляну мякоть розімняти вилкою і змішати зі сметанкою, чуть-чуть молочка, цибулькою (бажано зеленою), одержаною масою наповнити картопляні баночки і запекти в духовці десь 15 хвилин. Коли подавати до столу то можна її прикрасити зеленою цибулькою і петрушкою. Дуже добре ця картопелька смакує і з пивом (хто любить), а ні то дуже гарно можна її з печеними овочами подати і на святковий стіл. Смачного ---------- Додано в 21:54 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ---------- зачекались вже всі
Ще не помила,прийшла коліжанка,заодно і психолог до малого....патякали,лялякали...покуштувала вона моєю запіканкою і конвертика з гарбуза ...їй сподобалось і мені сподобалось ,що їй сподобалось Отож про печінку: печінка з картоплею по-селянськи..... Відварюємо порізану на чотири частинки картоплю, в мене десь 1 кг.,майже до готовності,зливаємо воду,солимо,перчимо,(можна дати приправки до картоплі) Печінкові медальйони паніруємо в борошні і обсмажуємо на пательні,до стану,щоб З"явилась кров...Викладаємо окремо,потім в тій олії де смажилась печінка тушкуємо цибулю і натерту моркву,додавши трішки цукру, згодом тудиж до цибулі і моркви додаємо печінку і продовжуємо тушкувати десь 10 хв. У форму викладаємо картоплю,зверху ту печінку,троха посипати кропом(в мене був з літа сушений),притираємо сиром ( його забагато не буває,буває тільки мало грошей на нього....) і ставимо в гарячу духовку на 30 хв. ,коли до кінця залишиться хв 10,накрити фольгою,щоб зверху не підсохло,дотримати 10-15 хв ( я на око..) і смачного,воно добре тримається купи, і картопля пропитається печінкою,стає такою ароматною,просто ням-ням!!!! П.С. Подавати з черленим вином....або добре смакує салат з зелепушних помідорів,завтра зроблю покажу, такого салату,ви точно не їли(бомба). Але це завтра. ---------- Додано в 18:53 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ---------- Печінка не буде стріляти,якщо добряче з неї злити воду, і запанірувати в борошні,тоді гарантія,що все буде ок. Якщо просто смажити печінку з цибулею,то її краще вимочити в молоці.... і відбити кожен кусочок легесенько молоточком (як відбивні) поклавши в середину до кульочка шматочок печінки,щоб не розбризкувати по цілій кухні..... і запанірувавши смажити. ---------- Додано в 19:02 ---------- Попередній допис був написаний в 18:53 ---------- А тому,що я по-селянськи готую картоплю майже так само,тільки не чищу шкірку,приправляю приправами і запікаю в духовці поливши зверху олійкою....Смачно не передати,таку схожу страву готують в пузатій хаті...але там вона завжди горіла і перепечена,бо вони її перед запіканням підсмажують ( я дізнавалась) я не смажу ніколи (бо це не здорово) а просто запікаю.....
Я зараз рідко готую, бо на сесії. Роскажу як я готую шаурму. Лаваш - 2 Куряча грудинка - 2 (зварена, чи обсмажена) Огірок св. - 1 Цибуля - 1 (за бажанням. Я не кладу) Капуста білокочана - 1 невелика Картопля фри (за бажанням. Я не кладу) Сир твердий - 100-150 г Майонез Гірчиця Кетчуп Сіль Перець Покласти начинку на лаваш (багато класти не треба, бо лаваш розірвется), згорнути конвертом і поставити на решітку у духовку на 15 хвилин.
Дам дуже спрощений, на кожен день. Судака та коропа 50 на 50. Ретельно зняти шкуру в яку потім кладете фарш. Філє риб змолоти, додати манки ( на 5 кило 2 столові ложки) Десь пів кіла цибулі припустити в великої кількісті олії, та тудиж у фарш, та олії теж, перець, сіль. Файно взбити ту массу та начинити шкуру. Кістки та голови на дно, зверху рибу, залити водою та на 3-4 години на маленький вогонь. Вживати як кока-колу, холодною. Забув про білий батон замочений в молокє, та яйця, яки треба додати у фарш. Да, цибулю спочатку підсмажити, а тільки потім тушити, бо назмелеться як треба.
давно вже фарширувала, колись коли в чоловіка був юбілей, то робила 12 штук фаршированих щук і брала їх з собою в кафе. попробую зараз якось розповісти. Для фарширування добре підходить короп і щука. Потрібно: батон, молоко,яйце ,морква,цибулина, часнику,зелень петрушки,сіль і перець (краще білий )до смаку Приготування:Рибу почистити від луски. Зробити надріз на животі, витягнути нутрощі, жабра. Відділити шкіру від мяса, починаючи від голови, біля плавників зробити надрізи.Відрізати хребет біля голови і хвоста.Голову не відрізати. Мясо відібрати від кісток. Змолоти мясо, батон замочений в молоці, цибулю, часник, піджарену терту моркву. Дати до фаршу яйце, подрібнену зелень петрушки. Посолити і поперчити до смаку. Начинити шкіру фаршем. Отвір через який фарширували можна зашити, або приколоти зубочисткою. Викласти рибу в форму, влити трошки води і запікати при 180С 1год - 1год.потім подивитись, може ще трошки продовжити до 20-30 хв.Вистиглу рибу викласти на тарілку. Порізати на порційні куски. Можна в якості прикрас для очей використати ягідки калинки, прикрасити ніби розшити її тоненькими смужками майонезу і зеленню та лимоном і оливками.Смачного!!
замутил простой но вкусный кулинаризм: порезанную щуку (или что угодно) обжариваем, потом в чугунок с луком и томатной пастой разбавленной водой - специи по вкусу и варим пока косточки в рыбе не получатся съедобными - НЯМКА! и очень просто, вкус получается как у консервы в томате только лучше и вкуснее и не надо автоклава
Так це ж добре, що вона домашня. Натур-прадукт! По-перше наберіть в великий баняк води і додайте на кожне кільо курки (в залежності скільки важить) ложку солі до тої води, і занурте курку на добрих кілька годин. По-друге витягніть, обсушіть, і натріть улюбленими приправами: сіль, перець, багато часнику, дрібку олії, ложку-дві меду і соєвий соус. Дати постояти, хоча б пів години на верха, або кілька годин в холодильнику, але витягти і «загріти» до кімнатної температури бо садити холодну курку в духовку не можна. Вона повинна бути кімнатної температури. По-третє в дупу курки треба запхати цілу цибулю, свіжий розмарин і цитрину, можна помаранчу. По-четверте нагріваєте духовку до 200 градусів цельсія По-п’яте кладете курку на бритванку і замотуєте в фольгу По-шосте ставите бритванку з курою в духовку і там вона сидить годину По-сьоме розкриваєте фольгу і ще з доброї пів години тримаєте в духовці щоб вона підрумянилась. Курка готова коли проколовши виделкою мясо з нього витікає прозорий сік а не сік з кров’ю. По-восьме знову замотуєте в фольгу, витягаєте з духовки і даєте постояти хвилин з 20. По-дев’яте берете великого ножа і краєте курку на кавальчики і їсьте, але з домашніми не ділитесь.
В наших краях проживает большая этническая группа-греки Приазовья, у них очень вкусная национальная кухня. Выкладываю простой рецепт греческого блюда, которое часто готовили мои мама и бабушка. Плакоп Из муки,соли и воды замесить крутое тесто,тонко раскатать в пласты размером примерно с глубокую тарелку.Приготовить начинку:творог размять, посолить,добавить мелко нарезанный зеленый лук.На каждую лепешку выложить 2-3 ст.ложки начинки,сложить конвертом,слегка прокатать скалкой,чтобы конвертики были как можно тоньше(здесь важно не перестараться,иначе порвется тесто).Жарить в хорошо разогретом растительном масле. Поедать горячим с кефиром или сметаной(у нас плакоп принято кушать с домашней простоквашей,ее называют"арьян"). На 3 стакана муки:1 стакан воды,чайная ложка соли,300-400г творога,зеленый лук,растительное масло.
Для тих, хто любить оселедець Ось так я оселедчик готую: видалюю шкiрку та всi кiсточки. Рiжу невеликими шматочками, складаю в банку, додаю олiю, трохи оцту, напiвкiльця цибулi, рублену зелень,щiльно закриваю. Ставлю в холодильник на 4-6 годин. Це дуже смачно з вiдвареною гарячою картопелькою, а можна їсти просто як закуску! Ось, що виходить!
А хто хоче ""хеллувінськую" кашу: я її готувала напередодні Хеллувіна, а в склад кашi входить гарбуз- головний хеллувінський атрибут. Спочатку треба припустити нарізаний кубиками гарбуз у малій кількості води. Потім варимо рисову кашу на молоці, в майже готову кашу додаємо гарбуз, цукор. Подаємо з вершковим маслом. Смачно й корисно! До речі, в наших краях гарбуз називають "кабак"! Ось моя каша:
Про гриби Гриби, виявляється, дуже смачна і корисна їжа(для людей, у кого немає проблем з нирками і травленням) .У нас в магазинах свіжі гриби продаються круглий рік, їх вирощують штучно, і для здоров'я вони безпечні.Може,кому-небудь згодиться мій рецепт приготування грибiв: цибулю,нарiзанy дрібно, і натерту на крупній терці моркву обсмажувати на тихому вогні 5-7хв.Додати некрупно нарізані, добре промиті гриби(у мене це завжди шампіньйони) .Обсмажувати 10-12 хв.Викласти в каструлю, посолити, поперчити, залити сметаною, довести до кипіння, кип'ятити не більше хвилини, за бажанням можна додати рублений часник, зелень петрушки.Такі гриби прекрасно поєднуються з гарячою відвареною картопелькою! На півкіло грибiв:половинка цибулi,одна морква, півсклянки сметани, рослинна олія для жаріння, сіль, перець-за смаком, часник і зелень петрушки-за бажанням. Готова страва
Не пробувала. Я роблю так: свинина (обвалена у сухарях), картопля, печериці, корінь укропу, морква, цибуля ціла, часник, сметана, сіль, перець. Усе це обсмажується зверху на повільному вогні, а далі ставиться у духовку на 30 хв. А гарбузи я сама люблю. Особливо якщо кашу з рисом зварити...
Можна Я купила собі такий спец. ножичок,ним дуже зручно різати моркву,виходе така довгенька,гарна,навіть коли тушкувати моркву я наріжу її цим ножиком і так нестандартно виглядає,гарно..... Ось сам ножичок: А ось і рецепт: 1 кг. почищеної моркви 1/2 скл. соняшникової олії 4 ст.л. оцту 4-5 зубці часнику 1/4 ч.л. кориандру дрібка чилі(червоний перець) 1 ч.л. солі 1/2 ч.л. чорного перцю 1. Моркву натерти (використовую спеціальну терку) довгими тонкими смужечками. 2. Олію закип'ятити з оцтом і спеціями. Залити моркву гарячою олією, і поставити зверху прес. 3. Дати настоятися кілька годин при кімнатній температурі, тоді поставити на 10-12 годин в холодильник. ---------- Додано в 20:12 ---------- Попередній допис був написаний в 20:00 ---------- Спекла рибу-горбушу в духовці.Вона в мене від учора маренувалась в розмарині перці.солі і лимоні.....а сьогодні,аж тепер запекла....слухайте,запах здуріти можна а яка сочна вийшла....Отже маренуйте добу наперід ,так краще, я вже знаю.....смачніше......риба просочується тими ароматами і виходе,щось неймовірне......А запікала я в рукаві.....Спробуйте ,не пожалкуєте.на гарнір в мене рисовий пудинг....і компот з сушениць і шипшини.....Вечеря вийшла бомбова....а запах,непередати.
Котлети домашні.. Звичний фарш з цибулею і часничком,але перед тим замочую в молоці пів стакана вівсянки ( беру Нордік)шоб покрило,потім цю вівсянку змішую з фаршем солю перчу,даю яйко добре вибиваю обвалюю в муці і сухарях і смажу..... Спробуйте,котлети виходять ніжні,ніжні. П.С. Вівсянка має бути дрібна,типу Нордік.....
Блюдо сезонное, бюджетное, вкусное, полезное. Фасоль по-гречески Фасоль замочить не меньше,чем на 2 часа(если нет времени,можно не замачивать,но тогда придётся каждые 10-15 минут подливать водички в кастрюлю, где варится фасоль),варить до мягкости.Морковь,натёртую на крупной терке ,и лук,нарезанный соломкой, пассеровать в растительном масле на тихом огне минут пять,добавить томатной пасты и пассеровать ещё столько же. Фасоль посолить,поперчить,добавить рубленый чеснок,залить пассеровкой.Через полчаса (когда пропитается соусом)можно кушать. На стакан фасоли:по одной средней луковице и морковке,половина стакана растительного масла,2 ст.ложки томатной пасты,2-3 дольки чеснока,соль,перец -по вкусу. P.S.Такое блюдо вполне подойдет для тех,кто соблюдает пост.