Улюблена пора року... Осенние листья подхвачены ветром, безкрылые, в небе, как птицы летят. За ветром попутным, в порыве заветном, не зная, что нету дороги назад. Познав упоенье и дерзость полета, они не хотят вспоминать о конце и капли дождя, словно капельки пота, дрожат запоздало на их желтом лице. Но ветер слабеет, и свист его глуше, совсем обессилев, он жмется к земле и листья садятся в просторные лужи, еще трепеща на умершем крыле... Но чудится листьям внезапная небыль, что это не лужа, а все еще небо.
а нині потепліло -справжнє бабине літо і чомусь згадався вірш Марії Людкевич Ще не осінь, Лиш передчуття Печалі трав, потовчених дощами, Задуми лісу, що бере в життя Невідворотність і судьби, і драми. Це ще не літо бабине, Лиш сон, В якім любов - як срібна павутина, Прощання, відблиск, відгомін, півтон І жаль такий -як звідана провина. Це ще не біль, Бо є крім нього страх, Слова ще теплі обцілують руки, І відсвіт щастя, що застиг в очах, Нас тішитиме в довгий час розлуки. Це ще не все, Бо падають зірки І в млості трави скрикують пахучі, І голос твій, протяжний і терпкий, Мене ночами Невідступно Мучить. от такий вірш в осінню тему ))
От сьогодні осінь була приємна -сонечко, тепло, пікнічок Ніяких депресивних настроїв. У мене колись теж була осіння хандра - слякіть на вулиці - слякіть на душі...Але воно кудись поділось, і, слава Богу, не вертається. Наука каже - осіння і зимова хандра може виникати від нестатку серотоніну, що, в свою чергу, можливе при нестаку сонячного світла. Отже висновок - ловити кожен сонячний деньок! Не за компом чи перед телевізором - а на вулиці, на природі насолоджуватись сонечком і красою осені Натякаю - завтра теж обіцяють хорошу погоду
оце хороша штука! от в мене настрій не залежить від погоди, як казав один ведучий прогнозу погоди на ICTV: "і нехай негода не робить вам в житті погоди". але не завше все буває ОК, коли такого нема то в голову відразу лізе два слова: "Життя прекрасне" незважаючи на все життя і справді є прекрасним, не хтось нам робить погоду в житті, а ми самі її робимо!
Назарій Яремчук колись співав чудову пісню.... Знову осінь... Знов у дальній вирій Птаство з України відліта. У високім піднебеснім вирі Піднебесну путь свою верста. Полетіла пісня солов'їна, Десь вона у небесах пливе. Як же солов'їна Україна Без тієї пісні проживе? Полетіла пісня лебедина, Десь вона у небесах летить. Як же лебединій Україні Без ячання лебедів прожить? Полетіла пісня журавлина В журавлино-українний спів. Як же журавлиній Україні Зиму зимувать без журавлів? Осеніє... У душі смеркає, Вітер смеркнув, смеркнув пізній сад. Мов душа у вирій відлітає І не повертається назад.
таке... можна слухати http://www.youtube.com/watch?v=IpAg01HuBqQ ---------- Додано в 02:02 ---------- Попередній допис був написаний в 01:59 ---------- Ще не час для депресії, через два тижні буде доречніше
Нині надзвичайно гарна осіння погода, вже дерева золоті, я каштанів назбирала собі, правда зранку трохи дощ був... трохи до нинішньої погоди Лана Перлулайнен Розстелила калюжі осінь. Мерзнуть дерева голі. Ранок стоїть на порозі, струшує парасолю. Напівдружнє вітання. Напівсонні вогні. -Ти до мене? питаю. - Він у відповідь :- Ні.
В мене на вулиці в саду так класно- в саду на травичці лежать яблучка зелененькі, червоненькі. прямо як килимок. З другої сторони цвітуть - майори, айстри, троянди на газоні, кругом городу і квітника обсадила чорнобривцями. Так гарно. В вазонах великих росте - герань(пеларгонія). Її треба буде на зиму забрати до хати. Дуже люблю свій дім. ---------- Додано в 17:36 ---------- Попередній допис був написаний в 17:31 ---------- так поспілкуєшся з вами всіма тут на форумі і зразу настрій піднімається. Яка там депресія! Навіщо вона нам? Дочка каже, до мене, що я маю залежність, та я і визнаю маю залежність від форуму)))
Тарас Шевченко Минають дні, минають ночі, Минає літо, шелестить Пожовкле листя, гаснуть очі, Заснули думи, серце спить, І все заснуло, і не знаю, Чи я живу, чи доживаю, Чи так по світу волочусь, Бо вже не плачу й не сміюсь... Доле, де ти! Доле, де ти? Нема ніякої, Коли доброї жаль, Боже, То дай злої, злої! Не дай спати ходячому, Серцем замирати І гнилою колодою По світу валятись. А дай жити, серцем жити І людей любити, А коли ні... то проклинать І світ запалити! Страшно впасти у кайдани, Умирать в неволі, А ще гірше — спати, спати І спати на волі, І заснути навік-віки, І сліду не кинуть Ніякого, однаково, Чи жив, чи загинув! Доле, де ти, доле, де ти? Нема ніякої! Коли доброї жаль, Боже, То дай злої! злої!
Оксана Забужко У цьому домі зимно. Уночі Тут ходить вітер, і риплять мостини — Мов хтось шукає сховані ключі Од скарбу, скріпленого кровію дитини. У цьому домі жаско. тут пиття Вмент вистигає в шклянці, і — до рими, — Я тут боюсь ввійти в чуже життя, Бездарно помилившися дверима. А кип’ятильник випадає з рук, бо стогнуть сосни, як в подушку жінка, І дошкуля з-за стінки дятлів стук Несамовито-впертої машинки. О світоньку, куди ж мені іти?.. Як між рядків, між вікнами й порогом, Я тут збагну всю міру самоти — Тієї самоти, котра од Бога. А іншої нагоди не дано... Кров знаком водяним проступить на папері. Допий холодну каву, як вино. Дістань ключа. Й замкни назавше двері.
над містом лине журавлиний крик над містом у закіпченій імлі сумне благання і моління крил останніх журавлів ти задихаєшся від хижої журби тебе підстерігає всюди й обійма кривавий сміх сухотних горобин і листя жовтого істерика німа тобі не хочеться щоб чувся нині він і шторами затягуєш вікно але той крик, той крик мов срібний дзвін вривається крізь стіни все-одно ти затуляєш вуха та дарма той крик не стихне і не замовчить і вже не чуєш ти як і сама із журавлями боляче кричиш Винничук (Мальва Ланда) ---------- Додано в 17:15 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ---------- Так пусто літо відійшло - вже й не дотягнешся рукою, бо, мов туман, тоненько скло між літом стало і між мною; і хай воно пересікло обох нас; все ж дало в озброю принаймні стільки супокою, щоб хоч не битися в те скло. Іван Малкович
Н. Балуева У моей луны осенний цвет И осенний рыжий взгляд, чуть грустный. Мы вдвоем с ней воем на рассвет, Золотя дорожкой лунной чувства, Дышим в такт бессоннице ночей, Делим на двоих свою ненужность, Красим, что в порядке всех вещей, Грусть свою под псевдоравнодушность. Мы друг другу обещаем: «Жди! Будет все! Иначе быть не может...» А в ответ – осенние дожди Золотыми нитями по коже...