"щось більш корисніше і природніше"? Але що? нічого не хочеться...На вулицю? теж не хочеться... навіть не можу примусити себе, перепрошую, зуби почистити, нічну сорочку перевдягти, поснідати... Може, нічого і не буду робити, минеться само. А якщо ні? Але дякую за підтримку.
Для мене осінь не є найулюбленішою порою! Просто не люблю холодний дощ і болота, які він потім після себе лишає А коли світить сонечко і опадає золотаве листя, то тоді приємно жити, а коли йде злива і так похмуро, то хочеться спати! Але депресій осінніх в мене ніколи нема! Якшо падає дощ чи сонце світить, значить так треба
Йолки палки...ви шо? Якщо сіли за монітор -то ше життя жевріє,чи не так? Хоч в мене схожа ситуація, але сніданок приготувала, в хаті троха поскладала,машину шматтям загрузила(перу),може потім троха з малим висунусь,але не має на те бажання, але мус на базар в магазин і т. д. і т.п.
Яка може бути депресія?Сьогодні діти в школу йдуть, а завтра я йду працювати,відпочинку амінь.Енергії купа,думаю скомпонувати шось геніальне,а потім прийти додому і засісти в книжкиЖиття йде на краще. До речі,ViTanya,від депресії найкраще помагає фізична праця,книги і улюблена музика.А я бажаю вам удачі
1-й день осені, так файно зранку, тільки зверху вередував сусід, вже великий хлопець , а так вередував йти до школи.., що трохи зіпсував мені ту осінню рапсодію.... Але кава запашна, дерева трохи жовті, стою на балконі, роздумую....Наступила золота осінь 2010
1 вересня..а нікуди вже йти не треба..не треба купувати втридорога квіти, не треба товпитися біля розкладу занять...Цей день у мене асоціюється з айстрами і новими мештами.Трохи сумно, але життя продовжується і набуває іншого забарвлення, асоціацій, нового сенсу.В голову весь час крутяться рядки"Осенняя пора, очей очарованье...."
А мені чомусь в голову лізуть слова з відомої пісні групи ДДТ: Что такое осень? Это ветер Вновь играет рваными цепями Осень, доползем ли, долетим ли до ответа, Что же будет с Родиной и с нами.
А мені вірш Ліни Костенко Осінній день, осінній день, осінній! О синій день, о синій день, о синій! Осанна осені, о сум! Осанна. Невже це осінь, осінь, о! - та сама. Останні айстри горілиць зайшлися болем. Ген килим, витканий із птиць, летить над полем. Багдадський злодій літо вкрав, багдадський злодій. І плаче коник серед трав - нема мелодій... Осінній день, осінній день, осінній! О синій день, о синій день, о синій! Осанна осені, о сум! Осанна. Невже це осінь, осінь, о! - та сама.
а мені нині такий вірш для осені... Лана Перлулайнен *** Четвертий день невесело погоді: їй обрій тисне і пливе земля. Хронічний дощ на заході і сході, температура впала до нуля. І чим допомогти? Крім парасольок, немає жодних ліків. Зголосивсь один тут був надореміфасолив, захрип і втік тепер шукай ля-сі. І хай не переконують, що мжичка таке середньостатистичне зло. Поставити б їй сонце, як гірчичник всі хворі враз вітрами б розмело. а взагалі цікаво спостерігати як дерева стають золотими.....
Ознаки теплої осені - багато павутиння на бабине літо -осінь буде ясною, а зима морозною. - пізно зацвіла горобина -осінь довго і тепла. - влітку на деревах з'являється жовте листя -осінь очікується довгою та теплою. - грім у вересні -тепла та довга осінь - грім у жовтні - малосніжна осінь - якщо калина вже достигла і зберігає зелене листя, то осінь буде сухою.
Андрей Белянин Вновь за окном акварельным пятном Осень, Где медный клён швыряет на землю латы. Мы друг у друга уже ничего не просим, Медленно пряча остынувших встреч заплаты. Небо прострочено птицами чёрной строчкой, Парят в небесах лоскутья былого лета. Глаза становятся лишь пустой оболочкой Души, от которой нельзя получить ответа. Любимые руки ласкают всё ту же книгу, А взгляд устремлён в какую-то даль, вне текста. Ты словно гадаешь над ребусом или интригой, Мгновенно меняя события, век и место. Я давлю рёбра тюбикам с разной краской, Ищу на палитре эквивалент поцелуя. Он будет такой же цветной, яркий и страстный. Легко умереть от счастья, его рисуя! Воткнуть своё сердце в раму, как это мило... А стены сжимают плечи, и давит крыша. О, если неспешно припомнить всё то, что было, То хочется выть и просить наказанья свыше. Вот месяца нож взлетает движеньем плавным, А строчки сжигают лист, всё ближе и ближе, И муза стучится в створки души, как в ставни, В надежде, что если не пустят, то хоть услышат...
А я дуже люблю осінь! Люблю її свіжі дощі, такі очікуванні після спекотного літа, її пахуче багряно-золоте листя під ногами, її павутиння, що так невпинно липне до одягу, запах і барви її квітів... А якщо в осінній дощовий вечір і виникає почуття смутку, то мене завжди рятує горнятко ароматного трав'яного чаю із шматочком мого улюбленого празького торта...
Уходить постепенно. Растаять в оставшихся днях, Равновесие судеб невольно ничем не нарушив. Хризантемы мечтают о срезанных скользких корнях И о влажной земле, под которой остались их души. Исповедовать холод. Сражаться с мечтой на мечах. Шесть дорог в гексаграмме надежды бесследно иссякли. Хризантемам пора умирать. Хризантемы молчат. Но из трещин в кувшине их кровь вытекает по капле. Забывать о насущном, но помнить о чем-то ином. Из дощечек сложить свою жизнь и смести дуновеньем. Хризантемы вернутся, наполнив собою весь дом, И проснутся дожди, отражая в застывшем паденье Этот каменный сад… Иероглифы птичьих следов… Этот красный фонарик слепого закатного солнца, Эти чары прощанья. Небес белотканный покров. И колючую тьму в леденеющем чреве колодца.
Ромку,красота! Мене осінь тішить ще й тим,що коли почне листя червоніти і жовтіти,а тоді швидко падати,то його носитиме вітер,як великі краплі медового золота.Те золото буде кружляти навколо,падати на землю вогняно-холодним килимом...А коли я залишатиму вікна розчиненими,вітер буде кидати мені в хату листя,ніби подарунки,а сам сміятиметься у вентиляції й гукатиме крізь щілини у балконних шибах.Осінь...Вона приходить і йде так,що всі завмирають,залишає тільки спогади та букет багряних листків у вазі,а на прощання кидає на землю з неба шматочки синяви просто в очі квітам-"морозкам".Осінь... Щось мене занесло,друзі