Борис Пастернак Осень Я дал разъехаться домашним, Все близкие давно в разброде, И одиночеством всегдашним Полно все в сердце и природе. И вот я здесь с тобой в сторожке, В лесу безлюдно и пустынно. Как в песне, стежки и дорожки Позаросли наполовину. Теперь на нас одних с печалью Глядят бревенчатые стены. Мы брать преград не обещали, Мы будем гибнуть откровенно, Мы сядем в час и встанем в третьем, Я с книгою, ты с вышиваньем, И на рассвете не заметим, Как целоваться перестанем. Еще пышней и бесшабашней Шумите, осыпайтесь, листья, И чашу горечи вчерашней Сегодняшней тоской превысьте. Привязанность, влеченье, прелесть! Рассеeмся в сентябрьском шуме! Заройся вся в осенний шелест! Замри, или ополоумей! Ты так же сбрасываешь платье, Как роща сбрасывает листья, Когда ты падаешь в объятье В халате с шелковою кистью. Ты — благо гибельного шага, Когда житье тошней недуга, А корень красоты — отвага, И это тянет нас друг к другу.
Мир, в котором теряю себя Вячеслав Кирсанов Видно, ангелы нас забывают, С облаков безучастно взирая. Видно, чем-то прогневали небо, Если солнце за тучи зашло, И дожди без конца поливают, Просыхать душам, нет, не давая. И глядит также хмуро и слепо Осень в наши зрачки как в стекло… И куда-то уходят рассветы, А за ними вдогонку – закаты. И не важно, что было в начале, Когда близится время к концу… А ещё вспоминается лето То, которому были так рады… Но лишь жажду мне ту утоляет Дождь хлестающий вновь по лицу. Видно, ангелы нас забывают. Крылья белые молча сложили И взирают на всё безучастно, Не жалея о грешных о нас. И молитвы уже не спасают – До оскомины их заучили. А о том, что такое есть счастье, Понимаем уже без прикрас… Осень, осень, не ты ли расскажешь О тоске, о негаданной грусти? Расскажи, я хотел бы послушать Монолог твой в величье дождя… Может быть, на ошибки укажешь, Может, вновь обнажишь мои чувства Или всё же сумеешь разрушить Мир, в котором теряю себя?
ендорфін рятує від депресії... найлегший шлях збільшити кількість гормону щастя в крові -- секс... можна ще файне кіно подивитися, випити і тд, але найпростіше це оте перше, що я написав...
зовсім найлегший - спати між другою ночі й п"ятою в темноті. саме тоді він й виробляється організмом.
) ми тільки ввійшли в цю зону , крім того не впевнена, як тіло реагує на настольну лампу, думаєте, сприймає як світило ?
Пахне осінню.... Улюблена пора року... Осень, и яблоки падают, Осень, и стучат по траве. Я всегда в эту непогодь Без царя в голове, «Яблоки падают» В.Малежик [MP3]http://www.playcast.ru/uploads/2009/08/18/1150359.mp3[/MP3]
Як може бути восени депресія? ) Туманні ранки і запах листя... такий вселенський спокій у повітрі, протканому бабиним літом... Депресія може бути тільки зимою.
Особливо як обираєш різдвяні подарунки у прикрашеному місті. Чи відкидаєш сніг на подвіррі, паралельно дуркуючи з собакою, та кидаючись снігом з рідними. Можливо на трасі лижної трафить, чи на підьомнику, як красу навколо себе побачиш.
А я думала, хтось напише:"Яка може бути депресія зимою, вона може бути тільки навесні..." Хтось не любить отого осіннього завмирання, хтось снігу (це я), хтось березневого болота, а хтось старається просто перечекати літню спеку... Головним є - вміти з цим боротись, незалежно від сезону.
в мене на осінь завжди йде спад..я стаю така паралельна і спокійна..мені ніби, щось потрібно але я нічого не можу..хочеться лежати нерухомо в ліжку....і десь літати у думках...і не думати, що природа скидає свій зелений колрі..
Настрій.... Літо наче зламалось і мовчки схилилось до осені, Всього лише за ніч, переповнену ситим дощем. Чорне прядиво хмар вже на місці серпневої просині І від літа в душі залишився хвилюючий щем... За заплаканим склом Соломонове те - "все кінчається..." І не легше мені, що ця істина дужа стара. Наче ходиків маятник гілка від вітру гойдається, Пише жовтим листком: "вже пора, вже пора, вже пора..." *** Знову суму дощі мокру землю скородять, скородять... Остогидла вода звідусіль не тече - струменить! Як дощі наші дні і життя все проходять, проходять... Це здається, що довго, насправді ж - одна лише мить... Олександр Афонін
Навесні я оживаю...Я люблю дощ, жовте листя під ногами, прозоре повітря, обійми такого ласкавого сонечка...Депресія у мене влітку..