Я ще не дуже і сам знаю, як воно піде в тотій діджетації... Побачимо. А попробувати тре; А в реалі воно було завжди файно - і коли зовсім маленького тато або мама за руку водили по родині і сусідах, і коли школярами йшли хата в хату і колядували до зриву голосу, і коли кавалєркою йшли колядувати до дівчат-ровесниць, і коли йшли колядувати "на церкву"... Тоді мотивація була різною - від цукерків, горіхів і грошей коли були малими і школярами, і до запрошення до хати "погрітися", коли вже були кавалєркою, а дівчата вже зітхали ; Ну, а як йшли колядувати "на церкву", то в хатах, де були дівчата на порі, завжди колядували "дівоцьку". Плата за неї йшла в окрему кишеню, і після Йордану ці гроші йшли музикантам на танці в клубі і на пропой в кінобудці ; Пропой був солідним, з Рижським бальзамом, зі шампанським, цукерками Червоний мак, Ромашка і іншими Каракумами. "На шару" гуляли хлопці і дівчата певного кірунку. Інші кірунки в цей день платили за вхід, а на другу суботу вже вони робили танці для свого кірунку. Файно було... зі @mypucm , так що голосуйте, а там побачимо ззі капєц, мурашки по тілі - вуйко знайшов дівоцьку колядку! View: https://youtu.be/lWhIXHB9dnE А уявляєте, що її колядує десяток парубків під вікнами дівчини /текст трошки змінено, але суть та ж/
я поважаю українські традиції, колись у дитинстві трохи жив у діда з бабою в селі... "вечерю носили"... шось таке було... але піонерське дитинство дається взнаки.... приймати участь у якихось урочистих заходах... нєєєє
То був / і тепер є/ такий ритуал, який передавався з покоління в покоління. А на щедрівку вже дівчата йшли щедрувати "на церкву" і щедрували "парубоцьку" нежонатим хлопцям "Бриніла коса" або "З крілем на війноньку". Потім вони також фундували всьому кірунку танці і забаву в клубі. І так аж до Великого посту Колядувати йшли тільки холості хлопці. Починали десь біля восьмої вечора і години до першої-другої ночі. Колядували не в хатах, як тепер, а під вікнами. То ж тре було добре накричатися) В кінці вже всі сопіли ях ковальські міхи. В останній хаті свого кірунку рахували гроші і віддавали господареві, "на церкву". А гроші за дівоцьку забирав самий авторитетний зі старшої кавлєрки Дозько Сивий. Він робив на заправці під Зимною Водою, і мав блат у всіх магазинах. Так що гонорова випивка і закуска була зебезпечена Тепер все спрощено, але колядувати і дальше ходять. зі Є парубоцька "Бриніла коса" View: https://youtu.be/vfiSA2s7vYc
А ми з Михасьом Х.котрий нині Дотор Фолькльористики в Києві,та як нам було по 12 років,то по Самборі в 60-х ще лазили по-Самборі та й кулядували по цілій нашій Замійській вулице.Йой,така втіха і копійка була ...де-де таке нинька! 60 літ тому!
З нами @VasMT! зі може і офф, але дуже хочу похвалитися першим в житті справжнім Вертепом внука Вертеп 1-А класу.
154 000 000 переглядів: акапельна версія українського «Щедрика» б’є всі рекорди! View: https://youtu.be/WSUFzC6_fp8
Пані @Sonfortik, та махніть Ви на того Дон Жуана! Ходіть з нами колядувати! Нам дівчата потрібні... Читайте ТС, голосуйте ТАК!
Значить так, нас є вже шестеро 6 голосів Ще один голос, і нас буде 7Я @MARTINI, скоріше визначайтеся! Та й нафіга Вам той рояль? "Етот пароль ниньчє нє в модє" (с) Якщо хочете, то будете за Царя ;